Valla abla direk olarak zaten bildirimlerden seni görünce sevindim ne yalan soyleyim.E elmas gzl burda derdini paylaşanlar içinde , niçinse senin yerin bende ayrıdır .
Ne zaman bir konuna denk gelsem üzülürüm senin için .
Anne babana kızarım , bazen sana da .
Sana kaç demem asla.
İkna et bir şekilde desem , olmayacak görüyorum .
İnsanları bu şekilde yaftalayıp bir yere koyan ailene diyecek söz bulamıyorum .
Seni sadece iş makinesi olarak gören annene de çok söyleyecek söz var .
Ne yap biliyor musun ablacım ?
Açık öğretimle üniversite okumaya devam et .
Bir işe gir .
Bakma para gelince eve sesleri biraz kesilir .
Sonra kendi ayakların üzerinde az biraz durmaya , birikim yapmaya başlayınca ... öyle ha diyince değil tabii 4-5 sene belki de .
O zaman çiz hayat rotanı .
Sabret yani .
Şu an senin konumunda birine verebileceğim tek tavsiye bu .
Valla abla direk olarak zaten bildirimlerden seni görünce sevindim ne yalan soyleyim.
Valla abla herşeyi ne hak veriyorum ama çalışmak kolay mi beni ekmek almaya göndermiyorlar. Ben nasıl evden cikiyim o mesele.
Ama abla zaten 3 yıl + 1 yıl askerlik bekledim. Bende kavuşmak istiyorum. Çünkü ben bu aile yapımda mutlu değilim.
Mutlu olduğum yerde olmak benim de hakkım değil mi. Zaman geçiyor ölüm var. Ben oyalanmak istemiyorum hayat o kadar kısa ki . Bende sevdiğim le olmak istiyorum . Artı cevremde zaten tek tük kız var. Bi tane bekar kaldı iyice göze batıyorum . Akrabalarım bile beklediği birimi var falan demiş
Bende zor durumdayım .
Ailem kendi akrabaları biri ile evlenmemi istiyorlardı çok aşırı . Sonra ben yok deyince bunlar da bunu kesinlikle yok diyorlar. Mesele bu.Ya çalışmak zor değil de , senin için sudan çıkmış balığa dönmek olabilir .
Sevdiğin kişi ile evlenmek istemem doğal , ama şu an daha gerçekçi düşünmelisin .
Ailen senin evlenmeni mi istemiyor yoksa sadece bu çocukla evlenmene mi karşı ?
Peki simdi ailenle eşinin arası nasıl ve sen mutlu musunBenim de eşimi ailem istememişti ama oldu her şey olacağına varır kısmet..
Çalışmam imkansız ötesi. Adamlar beni binadan aşağı indirmiyor. Yan bina da oturan arkadaşım beni gördüğünde ayben dedi sen 2 yıldır nerdesin. Hic görmedim seni dedi. Ben o derece çıkmıyorum dışarı .20 yaşındasın. Şuan evlilik düşünmesen.
Sakın kaçıp gitme hayatının en büyük hatası olur.
Bir işe gir çalış. Dışardan oku. Neden bekarken yapmıyorsun da evlenince yapmayı düşünüyorsun. 27 yaşında evlendim.
Önce bekarlığı devam ettir. Sevdiğin adam ne kadar iyi olursa olsun aynı eve girince asıl yüzünü görüyorsun. Toz pembe hayaller kurma. Seviyorum evlenince herşey süper olacak deme sakın. Olmuyor. Hele ki kültür çatışması üstüne birde aile istemiyorken.
Bak bi akrabam da evlendi. Kültür farklılığından çok muzdarip. Mutsuz oldu. Ama sevgiliyken ohoooo ne mutluydu. Gerçekler hayatına binince herşey değişiyor.
İlginç. Ailenin aklında biri mi var yoksa seni evlendirmeyi düşündüğü. Okutmuyor çalıştırmıyorlar. Sevdiğine de vermiyorlar. Turşunu mu kuracaklar yaniÇalışmam imkansız ötesi. Adamlar beni binadan aşağı indirmiyor. Yan bina da oturan arkadaşım beni gördüğünde ayben dedi sen 2 yıldır nerdesin. Hic görmedim seni dedi. Ben o derece çıkmıyorum dışarı .
istemiyorlarsa vardır bi bildikleri[/QUOTE
Durumu anlattım. Hiç tanımadığın insana hüküm verebilir misin? . Tanısin sonra bahanesini söylesin .
Bunlar kürt değil ( kürtlere kesinlikle lafım yok) , içki yok kumar yok. Ailesi bildiğin anadolu insanları. Annesi falan namazını Kılan ,bu yaşında kuranı kerim öğrenmeye camiye giden, ne biliyim sade bi kadın .
Hiç tanımadığın insana sen sayıp sovebilir misin.
Vardı hala onlar tekrar istese tepeme binerler . Onların istedigine evet deseydim. Su anda evliydim.İlginç. Ailenin aklında biri mi var yoksa seni evlendirmeyi düşündüğü. Okutmuyor çalıştırmıyorlar. Sevdiğine de vermiyorlar. Turşunu mu kuracaklar yani
Fena bi durum. Allah kolaylık versin kardeşim. İnsan sevmeden nasıl evlenebilir ki. Allah annene babana merhamet versin ne diyim.Vardı hala onlar tekrar istese tepeme binerler . Onların istedigine evet deseydim. Su anda evliydim.
Ailem kendi akrabaları biri ile evlenmemi istiyorlardı çok aşırı . Sonra ben yok deyince bunlar da bunu kesinlikle yok diyorlar. Mesele bu.
Mevzu bu değil ki abla. Benim de hayallerim var. İnan çevremde nişanlanan kızların şımarmalarini gördükçe bi özeniyorum ki anlatamam. Tuvaletlerde ağlıyorum . Sevgilim de hayallerimi yaşatacak inşllah. Buna inanıyorum. Annemin babamın duasını almak istiyorum. Bende nişanlanmak sevgilime tuzlu kahve yapmak. Kinam da özel renkli gelinlik giymek istiyorum.Ya elmas sanki kaçsan daha iyi olacak gibi.. normalde karşı çıktığım bir konudur bu kaçma mevzusu ama senin annenden daha beter olabilir mi kaçtığın kişi sanmıyorum ya..
Konularını okudukca böyle hayat olmaz olsun diyor insan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?