Canlarım 39+0
Sabah 8.06da kavuştuk bebişimimize
Spinal + epidural oldum
Sezeryanla Acı hissetmedim
Sadece baskılar hissettim
5 kez yürüdüm. 2 kez gaz çıkardım. İlk yürümem baya rahattı. İkincide aşırı gülme krizine girdiğim için zorlandım. İlaçlar kafa mı yaptı anlamadım. Gülme ve ağlama arası bir haldeydim.
Kanamamı kontrol ederken dikişli yere doğru bastı biraz hemşire, orda zorlandım ama dayanılmaz birşey değil.
Sonda uyuştuktan sonra takıldı.
Sırta takılan iğne de rahat olmak kasılmamak, omuzları aşağıda tutmak önemli.
Bebek 4 çiş, 4 kaka yaptı.
Emme refleksi iyi, tutuyor emiyor, birşeyler yapıyor. Umarım böyle devam eder.
Nescafe 1 bardak
Bitter çikolata 1 paket
Süt maltı 1 şişe
İncir
Hurma
Bol su
Rezene çayı
Komposto
Sürekli yiyip içtiğim şeyler. Hastane yemeklerinin de hepsini yiyorum süt olsun diye. Yanımda ablam kalıyor. Eş de kalabilir ama sanırım ben de kadın olsa daha iyi olur diyenlerdenim. Ama bu saatte kadar eşimde yanımdaydı. Mesela beni o yürütüyor, ablam yürütemeyebilirdi.
Sabah sezeryan, odaya gelir gelmez emzirme serüveni, nefes almadan misafirlerin gelip gitmesi derken, gün nasıl geçti anlamadım. Aşırı hızlı bir gündü. Herşeyiyle güzeldi. Dayanılmayacak hiçbirşey yok. Kolay değil evet ama dayanılmayacak da birşey yok. Mide bulantım ve yanma şuan yok. Doğuracak olan arkadaşlarıma başarilar diliyorum, umarım çok çok rahat ve kolay bir doğum geçirirler. Emzirme yastığı işime yaramadı, eve geri yolladım