Yine Eşim

Ben olsam gider kalırdım, ertesi gün de hiç bir şey olmamış gibi evime dönerdim.

Ne demek "kalırsan bir daha dönemezsin"
Kimin evinden kimi kovuyor.

Haaaa, eğer döndüğümde eve almazsa, o zaman anneme temelli giderdim.
Gelin suratıma söylesin beyefendi mesajda yapiyor artistliği konuşurken birşey yok . Napiyosun naptin sanki hicbisey olmamış

Gelin suratıma söylesin beyefendi mesajda yapiyor artistliği konuşurken birşey yok . Napiyosun naptin sanki hicbisey olmamış

İnatlaşarak yol alamazsınız.

Mesajlara hiç cevap vermeyin.

Akşam annenizde kalın. Ararsa da "yaaaaa aşkım, yol beni çok yoruyor, ben bu gece burada KALACAĞIM" deyin. "Beni seviyosun di mi aşşşşşkım" (yaydıra yaydıra söyleyin buraalrı, tikiler gibi) "sen de aşkının yorulmasını istemezsin di mi bitanemmmm" deyin.

Hiç sinirlenmeyin, hiç savunmaya geçmeyin, "sen kalıyorsun da ben neden kalamıyorum bık bık bık" demeyin. Unutmayın, inatlaşmak yok.

Senden izin almıyorum haber veriyorum gidicem yarın dönerim deyin. Eşiniz şuraya gideyim mı diye izin alıyor mu. Hatta kayinvalideniz sizi arayıp bana gelebilir mi diye soruyor mu size eşiniz için. Dik dur yaaa. Yapıyorum de ve yap. Sadece haber veriyorum de. Oldu bitti. Haa kaldığında eve geri almayacak mi biraz burnu surtsun sen de gitme eve bir süre. Sen özür dileyen kadar gelmiyorum de. Neyden korkuyorsun adamın seni bırakmasından mı.. insanın korktuğu başına gelir. Biraz kendi hayatına odaklan. Eşinin sürekli sana nasıl davrandığına değil

eşiniz neyin kafasını yaşıyor anlayamadım ama işiniz zor çünkü psikolojik bi savaş veriyorsunuz resmen hamle ve taktik savaşı bu. eşiniz at gözlüklerini çıkarmadan siz melek de olsaniz ilişkide ilerleyemezsiniz suçlu siz olup kalırsınız..

Sebep mi arıyorsunuz? Annenizin adamı arayıp izin istemesi sebep. Sizin kendi kararınızın arkasında güçlü bir şekilde durup 'haftaya anneme gidiyorum, 1 gün kalacağım' demeniz; keyfiniz istiyorsa 'kuzenim de gelecekmiş, onu da görürüm bu bahaneyle' diye bitirmeniz gerekirdi. Babama bile 'gidebilirmiyim' ile 'gideceğim, haberin olsun' dediğimde aldığım tepkilerin ne kadar farklı olduğunu ergenlik dönemlerimde farkettim ben.. Karşımdakine haber veririm, gitmemem için mantıklı bir gerekçesi varsa göz önünde bulundururum, son kararı kendim veririm. İzin istediğiniz adamın izin vermeme hakkı var ve o da bunu kullanıyor, kızmanız çok saçma olur bu durumda...

Of gercekten cok can sıkıcı bir durum sizinkisi . Ben onceki konularıni bilmiyorum ama bu durumdan yola cikarak neden kalmanizi istemiyor? Neden annen esini arayip izin istiyor bu bence esinin sana bu sekilde ustunluk saglamasinda en buyuk etken cunku cesaret aliyor. Zamaninda esinize fazla mi yuklendiniz yoksa hep mi boyle dikine giden orta yolu bulamayan bi insandi? Ne kadar oldu evleneli? Ben olsam surat asardim herseye hicbirseyine izin vermezdim oyleyse boyle o zaman derdim aynisini ben de yapardim ama tabi cozum degil bu da sadece birbirimize zarar vermekten baska biseye yaramaz:110:

Sabahtan beri arayıp nabzını yokluyor canım. Sıkı bir ders vermezsen bütün ipler O'nun elinde olur ömür billah. Git ve dönme, restini gör, yalvarana dek de barışma. Bir daha hep rahat edersin.

Sizin için annenizin izin istemesi ne kadar da kötü. Ne hallere sokmuşsunuz kendinizi ve ailenizi eşiniz yüzünden.
Eski konunda çok umutlu gözüktüğünü için yazmamıştım. Ama evlilik bu değil. Orada kimse de çıkıp "taktikle ömür geçmez" dememişti galiba.
Bi şey için taktik uygularsın iki şey için uygularsın sonrası sıkmaya başlar. Her adımınızı hesaplayarak atmak zorunda kalırsınız.
Sonunda hepsi elinizde patlar.
Çünkü bu samimi,yürekten bağlılık içinde bir evlilik olmaz.
Yorar seni de zaten.
Neyse eski konuya döndüm kusura bakma.
Sizi böyle ufacık konularda bile evden yollamakla tehdit eden adama s.ktiri çekmezseniz ömür çekecek olan siz olursunuz..

Hebehubele Hebehubele Ben şimdi çok merak ettim son durumu. Eşiniz geldi mi geldiyse ne dedi?Ne dediniz rest çektiniz mi yoksa kabullendiniz mi falan...o_O

Büyük konuşmak istemiyorum ama ne biçim evlilikler bunlar yaw.
Izin almalar, kalırsan gelemezsin bir dahalar, seni boşarımlar. Bunlar hep kadınlar blöf yapıp uygulanmadığından oluyor. Hepsi tepemize çıktı.
Konu sahibi arkadaşım allah sana sabır versin. Umarım işin içinden çıkabilirsin.

Bence evinizin huzurunu kacirmayin
Adam belki sizi deniyor
Bide bakmissiniz kendi kendine git kal der
Benimkide oyleydi baktiki ben sesimi cikarmiyorum istedigin kadar kal diyor simdi bu seferde ben kalmiyorum rahat edemiyorum insanin kendi evi gibisi yok

Ben esimden ayri kalmak istemezdim, esim kalma diyorsa da kalmazdim, bu eziklik degil, tepeme cikarmak degil, saygi duymak. Normalde de esler birbirinden izin almali

eşiniz neyin kafasını yaşıyor anlayamadım ama işiniz zor çünkü psikolojik bi savaş veriyorsunuz resmen hamle ve taktik savaşı bu. eşiniz at gözlüklerini çıkarmadan siz melek de olsaniz ilişkide ilerleyemezsiniz suçlu siz olup kalırsınız..
Kesinliklee buna katılıyorum

18 yaşının üzerinde bir birey hakkında kimse karar veremez.Ben oyleyim en azından.Ben bir karar veririm ilgili kişilere söylerim ..Kendinizi küçültmeyin böyle .Eşim izin vermez nedir ya..

Dün akşam eşim geldi yemek yedik dışarı cikicam dedi . Kapıyı kilitleyip göndermedim bana bağırdı bende Ona vurdum bi kaç kere . İtti beni düştüm özür diledi defalarca sarıldı ben sana bunu yapmak istemedim bana vurma dedi hayvanlık yaptım dedi . Bn kalktım bırakmadı kendide dışarı çıkmadım sabah hazırlandım göndermedi yalvardı yakardı gitme ben seni çok seviyorum dedi. Sonra konuşmaya karar verdi aylardır kapalı kutu olan eşim. Ben senin gitmeni istemiyorum seni seviyorum ama böyle yürümüyor dedi agladı. Tamam dedim bosanalım ozaman hayır dedi ayrı kalalım dedim hayır dedi ozaman birlikte mutlu olalım dedim olmuyo oda dedi bende iki gündür o kadar ağladım ki kendimi kıpıratamaz hal aldı beni annemlere bırak dedim bırakamam ben dedi kardeşimi aradım gitme diye yalvarıyor eşim hala . Gel beni al dedim noldu dedi bitti dedim kardeşim anneme söylemiş annem aradı kocan olacak getirsin dedi. Akıllı olacaksın boşanma çocuk oyuncağı değil dedi . Kv aradın mı haberi var mı oglunun yaptıklarından diye yok dedim aramış kv konuşmuşlar . Kv geldi bize derdiniz ne falan dedi sonra Hebe sen hep kendi başına yaşamak istiyosun bize dahil olmuyorsun dedi . Bende kusura bakmayın kendi hayatıma mukayyet olamıyorum kimseyi düşünemiyorum dedim beni suçlamaya çalıştı bende anlattım oğlun beni aileme göndermiyo dedim kendi hep ben hep ben dedim cinsel birliktelik dahil herşeyi anlattım. Ailemin kanser hastalığı dahil herşeyi . Oda bana hak verdi akıllı ol oğlum dedi bi terapiste gidin dedi . Bende öyle düşünüyorum dedim ortada problem yokken doyumsuzluk sebebi nedir oğlunun bilmiyorum dedim . Rahatladım şimdi evde oturuyoruz ikimizde

Konularımı bilen arkadaşlar var sıkıntım eşimin ilgisizliğiydi
Burda verilen tavsiyelere uydum eşimi umursamamaya başladım zor oldu ama başardım tam olarak tabiri caizse peşimden koşmasa da benimle daha ilgilenir oldu. Onunla ilgilenmediğim zamanlar sinirlenir oldu . (Önceden tam tersiydi) sevgi gösterdiğim zamanlar şaşırır oldu .
Şimdi asıl konuya gelmek istiyorum
Objektif olunsun diye ayrıntılı anlatacağım
Bugün uzaktan kuzenim gelecek annemlere . Ailem Avrupa yakasında bende Anadolu yakasında oturuyorum . Eşimin ailesi her bir akrabası gelince bizi arar çağırırlar sürekli her defasında gideriz .
Annem dün eşimi arayıp Hebe bize gelsin mi oğlum kuzeni gelecek çok seviyorlardi birbirlerini demiş. Eşimde tamam sabah gider akşam geri döner demiş.
Annemde tartışmayalım diye üstelememiş peki oğlum size nasıl uyarsa demiş .
Sorun şu ki asıl mesele kuzenim değil.
Ben aileme 1 aydır gitmiyorum ailem salı günü bendeydi .
Gideyim en azından diyorum 1 gece kalıp döniyim eşime. Çünkü inanın gidip dönmek çok zor oluyor otobüslerle gidiyorum 3 saatimi alıyor yol dönüşte 3 saat akşam 7 de evde olmam gerekiyor . Hiçbirşey anlamıyorum gittiğimden çok yoruluyorum . Eşim kesinlikle istemiyor gidip kalmamı en baştan beri .
Cumartesi gidelim pazar dönelim dedim hayır geçti o günler bundan sonra böyle diyor.
Git geri dön dedi kalcam dedim çok yoruluyorum yeter artık dedim
Gidersen kalırsan bidaha geri dönme dedi . Bu lafı bana kaç kezdir kullanıyor.
Sakın kalamadım.
Bugün gitmesem de haftaya gidip kalcam dedim. Gidersen yine geri dönmezsin dedi . Bende sen niye beni hiç dinlemiyorsun gitme dediğim her yere gidiyosun dedim .senin bendeki söz hakkın en son konum var onu yaşadıktan sonra bitti dedim .
Kendi evimden beni geri koyamazsın dedim . Bi kal bakıyım girebiliyomusun bu evden içeri dedi.
Bende sen niye giriyosun keyfine göre yaşadıktan sonra dedim bu özgüven nerden geliyor dedi bağırmaya başladı bana ister annene ara şikayet et umrumda değil dedi konusturmuyosun beni saygisizsin falan dedi. Kapattı telefonu yüzüme.

Bu arada kimse benı arasin hiç arkadaşım olsun istemiyor önceden böyle değildi. Her konuda benimle inatlaşır oldu. Bende insanım bende bunalıyorum her istediği yere gidiyorum yine gelmiyosun yapmıyorsun diyo . Bu saatten sonra ailesinin evine adım bile atmayı düşünmüyorum. Ailem geldiği zaman tek kelime bile konuşmadı. Aylardır gelmiyo aileme annen bize niye gelmiyosunz dedi oda siz istediğinizde geliyoruz ya işte dedi gülerek laf vurdu. Oysa annem ailem hiçbir şekilde müdahale etmez bize ben zorluyorum hatta anne söyleyin diye kızım bizim yüzümüzden yuvan da huzursuzluk olmasın diyolar . Ben napacagim bi yol gösterin bu konuda ne yapardınız siz ?
Şimdiden herkese teşekkür ederim emeğinize sağlık yorum yazanların..
Canım benim onun ailesinde kalıyor musun

X