Çocuğuna uygun şartlarda bakamıyorsan derken? Siz konuyu çok yanlış anlamışsınız,kızıma çok şükür yetiyoruz.Allah inş. sonrasında da yüzümüzü kara çıkarmazbence burda söz konusu çocuğun eğitimi ,eğer henüz bu çocuğuna uygun şartlarda bakamıyorsan 2.yi doğurma önce bu çocuğun ihtiyaçlarını karşıla sonra 2.yi doğur
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Yine çocuk, derdim hep çocuk :(
- Konu Sahibi CeYz
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?Hemen düşünmüyoruz canım,belki kışın korunmayı bırakırım,artık Allah ne zaman nasip ederse.ne zaman çocuk istiyorsunuz hemen istiyorsanız kızınız için kısa bir süre kreş için. peki doğuma kadar kreşe gidecek mi kızınız ve siz doğuma kadar çalışacak mısınız? eğer bunlara ewet diyorsanız doğumdan sonra işten ayrılıp 2 çocuğunuza bakacaksınız ne güzel.
İnş. öncekinde olduğu gibi 37.haftaya kadar çalışabilirim,şartlar ne olur bilemeyiz ki,belki Allah hiç nasip etmeyecek 2.bebeği.
Kızım kreşe haftaya başlayacak, bir kaç kez görüşmeye gitmiştik zaten,bizden dönüş bekliyorlardı. Memnun kalırsa kreşten alıp eve mahkum edemem. Şartlar ne olur bilmiyorum, belki de 2.bebekten sonra işe ara vermem
Hemen düşünmüyoruz canım,belki kışın korunmayı bırakırım,artık Allah ne zaman nasip ederse.
İnş. öncekinde olduğu gibi 37.haftaya kadar çalışabilirim,şartlar ne olur bilemeyiz ki,belki Allah hiç nasip etmeyecek 2.bebeği.
Kızım kreşe haftaya başlayacak, bir kaç kez görüşmeye gitmiştik zaten,bizden dönüş bekliyorlardı. Memnun kalırsa kreşten alıp eve mahkum edemem. Şartlar ne olur bilmiyorum, belki de 2.bebekten sonra işe ara vermem
hakkınızda hayırlısı olsun canım Rabbim yardım eder inşallah. ama size de sorumluluk düşer tabi.
kreşe gitmeye devam etse çok mu zorlanırsın bebek olduktan sonra. gelir ve gideri tekrar gözden geçirip ayarlayıp kısabilirseniz biraz da belki olur
Kısabilsek zaten biriktiririrz bile ama nerde. İnş. hayırlısı olsun sağol canımhakkınızda hayırlısı olsun canım Rabbim yardım eder inşallah. ama size de sorumluluk düşer tabi.
kreşe gitmeye devam etse çok mu zorlanırsın bebek olduktan sonra. gelir ve gideri tekrar gözden geçirip ayarlayıp kısabilirseniz biraz da belki olur
Bence once kardes. Simdi hamile kalip isten ayrilsaniz, hamileliginiz suresince kizinizi oyun gruplarina goturseniz, kardes geldiginde 3.5 yasinda olsa mesela, 4 veya 4,5 yasinda da okul oncesine baslar ki gec degil, su an anne ilgisi ve oyun gruplari ona yeter diye dusunuyorum. Krese okula vs giden bir cocugun daha cok ilgiyr.ihtiyaci olacagini dusunuyorum, cunku okulla beraber farkli sorunlar geliyor, insaallah sorun olmaz ama bu sefer de kizinizin yasi buyuyecek ve siz ona vermek istediginiz temel davranislari becerileri vs kazandirmak isteyeceksiniz. Bu donemde bir bebek gelirsr bu onun icin daha zor olabilir ama yasi daha kucukken gelirse okul doneminde kardesi de biraz buyumus olur siz de rahatlarsiniz biraz.
bebekten vazgeçerim kreşe gitmeliDüşünmekten başıma ağrılar girdi,lütfen bana fikir verin
Kızınızı haftada 3 ve yarım gün kreşe göndermek istiyorsunuz,çok güzel,içinize sinen bir yer de buldunuz(2 buçuk yaş) hem de çok ara vermeden hamilelik de istiyorsunuz.Kızınız ise kardeş için de kreş için de çok hevesli. (Mahallede arkadaş yok,biraz büyük olanlar küfürbaz.Anneanne de elinden geldiğince oynar,gezdirir ilgilenir yine de yetersiz olmaya başladı) Neyse... Bebek olunca işe 2-3 sene civarı ara vermek istediğinizden dolayı yani maddi durumlardan dolayı ya kreşten vazgeçeceksiniz ya bebekten. Bu durumda siz ne yapardınız?
kadesa benide bilgilendirirsen sevinirim bir eğitimci olarak ...kızım ekim 2012 doğumlu haftada 5 gün sabah 8 öğlen 12 yanı yarım gün kreşe vermeyi düşünüyorum daha önce hiç ayrılmadık fakat sosyalleşmesi için doğru olduğunu düşünüyorum...bir anda tam gün ayrılmak istemedim fikirlerinizi bekliyorum teşekkürlerDevlet kreşleri 3 yaştan itibaren alıyorlar yarım gün. Ücreti çok daha uygun.
Sana bir anne ve öğretmen olarak cidden tek önerim ikinci çocuk olduktan sonra kızını evde tutmak zor olur hele de 4 yaşına yaklaşan bir çocuğu yasıtları ile birlikte eğitim alacağı vakit geçireceği kendini ifade edeceği bir kuruma yollaman gerek.
Ve sakin bir süre yolla geri al, evde kardeşi ile oturur, direkt okula yollarsin gibi yaklaşımlara yanaşma. kızın için hep olumsuz şeyler bunkar.Tamam 3 yaşında verme ama 4 yaşında yine bir kreş ayarlamak zorundasın sonuçta.
Allah büyük bir kapı açar elbet :)
Bence yasina bakarak yarım gün kreş kızın için iyi bir fikir.tam gün onu biraz zorlayabilir.yarim günde hem akranlari ile vakit geçirir hem kurallar vs...gibi şeyler öğrenir hem de sosyallesir. Diğer yarım günde evde olduğu için kendisini zorlanmis hissetmez.kadesa benide bilgilendirirsen sevinirim bir eğitimci olarak ...kızım ekim 2012 doğumlu haftada 5 gün sabah 8 öğlen 12 yanı yarım gün kreşe vermeyi düşünüyorum daha önce hiç ayrılmadık fakat sosyalleşmesi için doğru olduğunu düşünüyorum...bir anda tam gün ayrılmak istemedim fikirlerinizi bekliyorum teşekkürler
çok teşekkür ederim çevremde erken olduğunu nasıl kıyıp yollayacağımı sorguluyorlar..ama şimdiki çocuklar çok akıllı ona yetebildiğimi düşünmüyorum(oyun , aktivite vb.)çok araştırdım sonunda bu karara vardım hala sorguluyorum:)annelik işte...tekrar teşekkürler...Bence yasina bakarak yarım gün kreş kızın için iyi bir fikir.tam gün onu biraz zorlayabilir.yarim günde hem akranlari ile vakit geçirir hem kurallar vs...gibi şeyler öğrenir hem de sosyallesir. Diğer yarım günde evde olduğu için kendisini zorlanmis hissetmez.
uygun şart olarak söylediğim tabi ki şu an ki yaşına göre kreşe gitmesini sağlamak veya sağlayamamak...Çocuğuna uygun şartlarda bakamıyorsan derken? Siz konuyu çok yanlış anlamışsınız,kızıma çok şükür yetiyoruz.Allah inş. sonrasında da yüzümüzü kara çıkarmaz
tabi ki de çocuğunuza her şeyin en güzeli sunmak istersiniz ve elinizden geldiğincede sunuyorsunuzdur
Kizimin bugun kresteki ilk gunuydu. Ben hala konumu anlayabildiginizi sanmiyorum. Çok sukur krese gonderebiliyoruz,maddi olarak yetebiliyoruz ama bebek de olursa bende isten ayrilacagim için su an ki gibi iyi bir krese gonderememekten korkarim.Neyse zaten sorun cozuldu bebeği erteledikuygun şart olarak söylediğim tabi ki şu an ki yaşına göre kreşe gitmesini sağlamak veya sağlayamamak...
tabi ki de çocuğunuza her şeyin en güzeli sunmak istersiniz ve elinizden geldiğincede sunuyorsunuzdur
Ben şu zamana kadar her yaş grubuna öğretmenlik yaptım. Bunun yanı sıra yıllarca bebek bakıcılığı da yaptım. Şunları söyleyebilirim ki:
-Kardeş, çocuğun kreş gereksinimini azaltmaz, aksine arttırır. Çünkü bir çocuk ne kadar ben kardeş istiyorum diye tuttursa da kıskançlıktan krizlere girecektir, ilginin bebekte olmasını istemeyecektir. Kreşte olması onun aklını dağıtır ve enerjinizin 2'ye bölünmesini engeller.
-Zaten bir çocuğunuz var, eğer kreşe yollayacak maddi durumunuz olmuyorsa başka bebekle, o çocuğun ilerideki masrafları ne olacak? Üstelik 2'ye katlanacak o masraflar. 2. çocuğu yapmazsanız hayatınızdan ne eksilecek? Olan evladınızın hayatı için önce Allah'a şükredin ve hayırlısını dileyin.
-Çocukların kreş yaşları 3-5 arasıdır, zaten sonra anaokulu gelir. Günümüzde çocuğun gelişimi için kreş şart. Üstelik ufak yaştan arkadaşlık kurmayı öğreniyor. Her gün her gün evin içinde ağlayan bir bebekle ve üstünde olmayan ilgiyle o çocuğun psikolojisi bozulur.
-Tabii ki öncelik kızınızda olacak çünkü bu dünyada kıdemli olan çocuk o sizin ailenizde. Öncelikler ona ait. Ayrıca kardeş yüzünden kreşe gidemediğini öğrenince kardeşine kinlenecek. Çocuk psikolojisi.
-İşinize onca sene ara verdikten sonra bir daha dönebilecek misiniz işinize, bir de o var. Çocuğun gelişimi için anneannenin ve mahallenin arkadaşları yeterli olmaz.
Eğer kızımın kreş gibi temel ve basit ihtiyaçlarını bile engellememe sebep olacaksa 2. çocuk, ben yapmazdım. Doğmuş çocuğuma odaklanırdım.
-Kardeş, çocuğun kreş gereksinimini azaltmaz, aksine arttırır. Çünkü bir çocuk ne kadar ben kardeş istiyorum diye tuttursa da kıskançlıktan krizlere girecektir, ilginin bebekte olmasını istemeyecektir. Kreşte olması onun aklını dağıtır ve enerjinizin 2'ye bölünmesini engeller.
-Zaten bir çocuğunuz var, eğer kreşe yollayacak maddi durumunuz olmuyorsa başka bebekle, o çocuğun ilerideki masrafları ne olacak? Üstelik 2'ye katlanacak o masraflar. 2. çocuğu yapmazsanız hayatınızdan ne eksilecek? Olan evladınızın hayatı için önce Allah'a şükredin ve hayırlısını dileyin.
-Çocukların kreş yaşları 3-5 arasıdır, zaten sonra anaokulu gelir. Günümüzde çocuğun gelişimi için kreş şart. Üstelik ufak yaştan arkadaşlık kurmayı öğreniyor. Her gün her gün evin içinde ağlayan bir bebekle ve üstünde olmayan ilgiyle o çocuğun psikolojisi bozulur.
-Tabii ki öncelik kızınızda olacak çünkü bu dünyada kıdemli olan çocuk o sizin ailenizde. Öncelikler ona ait. Ayrıca kardeş yüzünden kreşe gidemediğini öğrenince kardeşine kinlenecek. Çocuk psikolojisi.
-İşinize onca sene ara verdikten sonra bir daha dönebilecek misiniz işinize, bir de o var. Çocuğun gelişimi için anneannenin ve mahallenin arkadaşları yeterli olmaz.
Eğer kızımın kreş gibi temel ve basit ihtiyaçlarını bile engellememe sebep olacaksa 2. çocuk, ben yapmazdım. Doğmuş çocuğuma odaklanırdım.
Kızınız 5 yaşındayken hamile kalsanız, nasıl olsa daha doğmamışken kreş parası etkilenmez. Zaten doğunca kızınız 6 yaşında olur, devletin anaokuluna verirsiniz. İlkokuluna başladığında da 2.çocuğunuz 1 yaşına girmiş olur. Çocuk psikolojisi üstüne yapılan araştırmalar gösteriyor ki ilkokula başlamış çocukların yeni kardeşleri olduğunda okul başarıları düşüyor. Kızınız 5 yaşındayken doğması en iyisi. Hem çocukça kıskançlıklarına dair pek bir şey hatırlamaz büyüdükçe.Kizimin bugun kresteki ilk gunuydu. Ben hala konumu anlayabildiginizi sanmiyorum. Çok sukur krese gonderebiliyoruz,maddi olarak yetebiliyoruz ama bebek de olursa bende isten ayrilacagim için su an ki gibi iyi bir krese gonderememekten korkarim.Neyse zaten sorun cozuldu bebeği erteledik
Yorum yapan arkadaslara çok tesekkur ederim.@okype den konunun kapatilmasini rica ederim cunku çözume ulastirdik.Yalnız bazi yorumlar biraz agir geldi bir evde sadece baba calisiyorsa o evdeki çocuk 1000-1500 tllik krese gitmek zorunda degil.Kardesi olsa ise ara verecegim ve böyle bir kres belki bizim yasam kalitemizi kisitlayabilir,yani bu 2 cocuk olunca zorlanacagiz demek degil.Konuyu açmam iyi de oldu cunku devlet kresi secenegi hiç aklima gelmemisti yada daha uygun kresler oldugunu burdaki fiyatin yuksek oldugunu ogrendim.Allah izin verirse ikinciyi bebeğe fazla ara vermeyi dusunmuyorum,yas farki olmasinin iyi olmadigini goruyorum hep.En kotu ihtimalle kizimi krese yarim gun gondermeye devam ederim
Umarım benim yorumlarım değildir onlar.. çünkü benim işim bir çocuk için olabilenin en iyisini düşünmek. orta ayar kreşler yeterli olacaktır, anaokulu için devleti tavsiye ederim. kabakulak, su çiçeği kızamık vs gibi hastalıkları küçük yaşta kaparsa atlatması daha iyi olur, ne kadar geç o kadar kötü. Mikroplara ve böyle hastalıklara bağışıklık kazanması için kreşler ve anaokulu bu yüzden de önemli. Yaş farkı konusunda haklısınız 5 yaşa kadar iyi anlaşıyorlar ama 5 yaştan yukarısı büyük problem. Büyük çocuk için yarım gün de olsa kreş, anneler için büyük rahatlık, hem bebeğe vakit ayırma hem de annenin ruh sağlığı açısından. İyi akşamlar..Yorum yapan arkadaslara çok tesekkur ederim.@okype den konunun kapatilmasini rica ederim cunku çözume ulastirdik.Yalnız bazi yorumlar biraz agir geldi bir evde sadece baba calisiyorsa o evdeki çocuk 1000-1500 tllik krese gitmek zorunda degil.Kardesi olsa ise ara verecegim ve böyle bir kres belki bizim yasam kalitemizi kisitlayabilir,yani bu 2 cocuk olunca zorlanacagiz demek degil.Konuyu açmam iyi de oldu cunku devlet kresi secenegi hiç aklima gelmemisti yada daha uygun kresler oldugunu burdaki fiyatin yuksek oldugunu ogrendim.Allah izin verirse ikinciyi bebeğe fazla ara vermeyi dusunmuyorum,yas farki olmasinin iyi olmadigini goruyorum hep.En kotu ihtimalle kizimi krese yarim gun gondermeye devam ederim