Şansa bak yeni bir şey öğrendim,bizim semtteki devlet okulunun durumu nasıl,bir onu da araştırayım. Acaba 1-2 yıl bu kreşe sonraki zamanda da eğer kızım hevesli olmaya devam ederse devlet kreşine mi göndersem?Devlet kreşleri 3 yaştan itibaren alıyorlar yarım gün. Ücreti çok daha uygun.
Sana bir anne ve öğretmen olarak cidden tek önerim ikinci çocuk olduktan sonra kızını evde tutmak zor olur hele de 4 yaşına yaklaşan bir çocuğu yasıtları ile birlikte eğitim alacağı vakit geçireceği kendini ifade edeceği bir kuruma yollaman gerek.
Ve sakin bir süre yolla geri al, evde kardeşi ile oturur, direkt okula yollarsin gibi yaklaşımlara yanaşma. kızın için hep olumsuz şeyler bunkar.Tamam 3 yaşında verme ama 4 yaşında yine bir kreş ayarlamak zorundasın sonuçta.
Allah büyük bir kapı açar elbet :)
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Yine çocuk, derdim hep çocuk :(
- Konu Sahibi CeYz
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 21 Aralık 2009
- 25.770
- 28.943
- 798
Ben ilk 3 yaşında verdim cocuklarimi kreşe devlet kresiydi. Şimdi 5 yaşındalar ve iki yıldır kreşe gidiyorlar. Çok mutlular.Şansa bak yeni bir şey öğrendim,bizim semtteki devlet okulunun durumu nasıl,bir onu da araştırayım. Acaba 1-2 yıl bu kreşe sonraki zamanda da eğer kızım hevesli olmaya devam ederse devlet kreşine mi göndersem?
Emin ol hevesli olur sen de daha rahat olursun.
İçimi öyle rahatlattın ki çok sağolBen ilk 3 yaşında verdim cocuklarimi kreşe devlet kresiydi. Şimdi 5 yaşındalar ve iki yıldır kreşe gidiyorlar. Çok mutlular.
Ay hatta başımın ağrısı geçti,bir keyfe geldim,gideyim bir kahve alayım kendimeBen ilk 3 yaşında verdim cocuklarimi kreşe devlet kresiydi. Şimdi 5 yaşındalar ve iki yıldır kreşe gidiyorlar. Çok mutlular.
- 26 Eylül 2014
- 1.766
- 1.527
- 63
- 29
Bence mevcut olan cocugunuza ağırlık verin. Mevcut olmayan çocuk için mevcut olan çocuğun eğitimini geciktirmeyin.Düşünmekten başıma ağrılar girdi,lütfen bana fikir verin
Kızınızı haftada 3 ve yarım gün kreşe göndermek istiyorsunuz,çok güzel,içinize sinen bir yer de buldunuz(2 buçuk yaş) hem de çok ara vermeden hamilelik de istiyorsunuz.Kızınız ise kardeş için de kreş için de çok hevesli. (Mahallede arkadaş yok,biraz büyük olanlar küfürbaz.Anneanne de elinden geldiğince oynar,gezdirir ilgilenir yine de yetersiz olmaya başladı) Neyse... Bebek olunca işe 2-3 sene civarı ara vermek istediğinizden dolayı yani maddi durumlardan dolayı ya kreşten vazgeçeceksiniz ya bebekten. Bu durumda siz ne yapardınız?
1. Önceliğiniz 2. Bebege sahip olmak değil 1. Bebeginizi hakkıyla büyütmek olmalı.
- 21 Aralık 2009
- 25.770
- 28.943
- 798
Hahahaha :) afiyet olsun benim için de iç :)Ay hatta başımın ağrısı geçti,bir keyfe geldim,gideyim bir kahve alayım kendime
- 26 Eylül 2014
- 1.766
- 1.527
- 63
- 29
600 mu3 yarim gun 600 canim.Isten ayrilirsam kres devam ederse ve bebek de eklenirse çok zorlaniriz
2 yaşında kızım var 4 yaşına başladığında yani 1 sene sonra kreşe vereceğim. Şimdiden kres araştırmalarına başladım.
Yaşadığım yerde tam gün (kahvaltı,öğle yemeği ve ikindi kahvaltısi) 350,
Yarım gün (kahvaltı ve öğle yemeği) kresler de en fazla 200 tl
Ve haftada 5 gün.
600 cidden fazla geldi.
Siz hangi ildesiniz? Ben İstanbuldayım,burada 5 tam gün 1500. En az 1000e duydum.Hatta ilçe olarak bile farkediyor,avrupa yakasında daha uygun kreşler var600 mu
2 yaşında kızım var 4 yaşına başladığında yani 1 sene sonra kreşe vereceğim. Şimdiden kres araştırmalarına başladım.
Yaşadığım yerde tam gün (kahvaltı,öğle yemeği ve ikindi kahvaltısi) 350,
Yarım gün (kahvaltı ve öğle yemeği) kresler de en fazla 200 tl
Ve haftada 5 gün.
600 cidden fazla geldi.
- 26 Eylül 2014
- 1.766
- 1.527
- 63
- 29
Kocaeli deyim. 1500 ne yaaa.Siz hangi ildesiniz? Ben İstanbuldayım,burada 5 tam gün 1500. En az 1000e duydum.Hatta ilçe olarak bile farkediyor,avrupa yakasında daha uygun kreşler var
Demek sizin orada yasasam çocuğumu kreşe bırakıp ise gitmeye kiyabilmem için 10000 tl maaş almam gerekiyor
Bir maaş yarısı neredeyse.
Bize orada iş ayarlasana bir de kiralık ev İş bulabilsek çoktan kaçmıştık bu şehirden.Kocaeli deyim. 1500 ne yaaa.
Demek sizin orada yasasam çocuğumu kreşe bırakıp ise gitmeye kiyabilmem için 10000 tl maaş almam gerekiyor
Bir maaş yarısı neredeyse.
- 19 Ağustos 2010
- 4.604
- 3.550
- 448
Kres için uygun yaş 3 tür. Ama yarım gün mümkünse. 4 yaşında da tam gün olmalıdır.
Bu sene verdim, gelecek sene aldım olmaz. Arkadaşların dediği gibi yaz tatili gelince bile kafayı yiyorlar. Tabii güzel bir yerlerde tatil yapmıyorsanız. Bunun dışında düzen, intizam açısından da aldim- verdim olayı çok yanlis
Bu sene verdim, gelecek sene aldım olmaz. Arkadaşların dediği gibi yaz tatili gelince bile kafayı yiyorlar. Tabii güzel bir yerlerde tatil yapmıyorsanız. Bunun dışında düzen, intizam açısından da aldim- verdim olayı çok yanlis
Verdiğin örnek için çok teşekkürler,tam benim durumuma uygun olmuş. Bebek olunca kreşten almak sanki kızıma haksızlık olur çünkü büyük ihtimalle oraya çok alışacak. Bir kaç kez oyun grubuna gitmiştik,az gitmesine rağmen o kadar alıştı ki aylarca okula gidiyoruz diyip durdu.Onu tanıyorsam bu kreşe daha fazla alışacak. Benim ya kreşe verip severse devam ettirmem lazım ya da bebeği uzunca bir zaman ertelemem lazım.Sizin öneriniz nedir?
Aslında benim önerim net
Îkinci çocuk fikrin varsa zamanı öbür konuna da yazdım mı hatırlayamadım ama arada çok yaş farkı olunca sıkıntı büyüyor çocukların beklentileri ayrı ayrı oluyor
Birinin sinema çağı diğerinin çocuk parkı çağı olunca da zor olacak yani arayı açmamak doğru
Anneanne devam edebiliyorsa bu sene de baksın madem parayı biriktir seneye gitsin kreşe evde bebek ile kalması daha zor İnan
Ne kadar ona da ilgi gösteririm desen de bebekten bir çığlık koptuğunda büyük çocuğa kitap okumaya kimse devam edemez herhalde
Bence bebek doğunca işi bırakma diyorum yine de zira işe dönmek zor daha doğrusu iş bulmak
Başka konuya da yazdım oğlum 4 yaşında iken iş görüşmesine gittim kim bakıyor dediler kreşe gidiyor dedim annen Kv den dediler yok bakmıyorlar vs dedim aradılar bana biz seni çok beğenmiştik ama çocuğun var erkek adayı aldık dediler
Işi çocuk olduğu için bırakmadım 1 yaşında iken başka sebeplerle ayrıldım daha doğrusu çıkarıldım sonra başka iş buldum vs ama iki yaşından sonra kendi işim herkesin hayali belki işte kreşten Rahatça gidip 5 te alıyorum vs ama şimdi kpss kursuna gideceğim bu yaştan sonra
Düzenli tatmin eden bir işin varsa bırakma büyüyünce masraflar da artacak iş bulmak da zorlaşacak
Devlet okulu fikri güzel bağımsız anaokulları 36 aylık ve üzeri alıyor olmazsa seneye oraya verirsin
Bir de arkadaşlar pahalı bulmuşlar da oğlum 2012 de 5 yarım gün 500 ile başlamıştı şimdi 3. Yılı olduğu okulda indirimi aylık fiyat 1000 tl servis vs ek dersler dahil değil istanbul da da değilim
Hayat pahalı bebeği yap işi bırakma
- 19 Mayıs 2011
- 10.944
- 9.686
- 248
ceyz devlet okulları 36 aylık ama bezi bırakmış olanları alıyor..tuvalet sorunu yoksa ,okulu da beğenirsen verebilrsin..
ama benim önerim hazır bakacak kişi de varken,işi bırakmaman..3 sene aradan sonra ,2 çocukla iş bulmak cidden zor bana göre..işverenlerin sıcak baktığı bir durum değil..biri kreşe giderken diğeri büyür,süt izni ücretsiz izin ,yıllık izin derken 10 aylık yaparsın,anneanneye teslim...
sonrası çalışan anne..bence bir düşün
ama benim önerim hazır bakacak kişi de varken,işi bırakmaman..3 sene aradan sonra ,2 çocukla iş bulmak cidden zor bana göre..işverenlerin sıcak baktığı bir durum değil..biri kreşe giderken diğeri büyür,süt izni ücretsiz izin ,yıllık izin derken 10 aylık yaparsın,anneanneye teslim...
sonrası çalışan anne..bence bir düşün
- 5 Eylül 2014
- 14.245
- 50.136
- 598
Siz hangi ildesiniz? Ben İstanbuldayım,burada 5 tam gün 1500. En az 1000e duydum.Hatta ilçe olarak bile farkediyor,avrupa yakasında daha uygun kreşler var
anadolu yakasında mısınız siz de?
benim de evimin civarında 1000 tl nin altında kreş yok, senelik 12000-16000 arası değişiyor fiyatlar (eylül-haziran dönemi) saatleri de 08:00 - 17:00 arası genelde, maksimum 6 ya kadar tutuyorlar, o yüzden kızımı okula gönderip çalışamıyorum, 5 de evde olabileceğim bir iş bulamıyorum çünkü :)
başka şehirlerdeki insanlara çok garip geliyor bu durum. sadece başka şehir de değil istanbul beylikdüzünde bile 5 tam gün ve akşam 19:00 a kadar nöbetçi öğretmeni, havuzu ve ingilizce eğitimi olan gayet kurumsal kreşler 750 tl civarı. semte göre çok farkediyor.