Dogumdan sonra 2 yil ben olmak istiyorum.Kizim da çok kotu seyler yasadim vicdani yönden hala rahatsizim. Annem seve seve bakar o ayri ama Allah izin verirse cocuklarimin yaninda olmak isterimKızın 3 yaşında sayılır 2 yıl işten ayrılacağını düşünürsek yani kızın 5 yaşında mi gidecek ilk defa kreşe? Eğer durum bu ise elbette ilk çocuk için yapilacak şeyler öncelikli olmalı. Yani kreş.
ancak işe ara vermeyip d.izninden sonra bebeğe Anneanne baksa kızın da kreşe gitse nasıl olur?
Düşünmekten başıma ağrılar girdi,lütfen bana fikir verin
Kızınızı haftada 3 ve yarım gün kreşe göndermek istiyorsunuz,çok güzel,içinize sinen bir yer de buldunuz(2 buçuk yaş) hem de çok ara vermeden hamilelik de istiyorsunuz.Kızınız ise kardeş için de kreş için de çok hevesli. (Mahallede arkadaş yok,biraz büyük olanlar küfürbaz.Anneanne de elinden geldiğince oynar,gezdirir ilgilenir yine de yetersiz olmaya başladı) Neyse... Bebek olunca işe 2-3 sene civarı ara vermek istediğinizden dolayı yani maddi durumlardan dolayı ya kreşten vazgeçeceksiniz ya bebekten. Bu durumda siz ne yapardınız?
Her anne ister bunu hiç birimiz eve bırakıp gitmekten zevk almıyoruz ancak ikinci çocuk için olumlu bir şey yapayım derken ilk çocuk için olumsuzluğa yol açmak olabilir bu işin sonu.baba göre kızın alacağın kararda kızın öncelikli olmalı.Dogumdan sonra 2 yil ben olmak istiyorum.Kizim da çok kotu seyler yasadim vicdani yönden hala rahatsizim. Annem seve seve bakar o ayri ama Allah izin verirse cocuklarimin yaninda olmak isterim
3 yarim gun 600 canim.Isten ayrilirsam kres devam ederse ve bebek de eklenirse çok zorlanirizYarim gun kres ucretleri nekadar ki cok mu sarsar sizi sen bakarsan kardeside olur yeterli olur bencr kendin ilgilenirsin oglum 2 yasinda bende krese veremiyorum hergun sokaga patka falan cikiyoruz gezmeye gidiyirux ben kisin yokum bakicinin kiziyla oynuyo bende vermek isterdim seni anliyorum
Her anne ister bunu hiç birimiz eve bırakıp gitmekten zevk almıyoruz ancak ikinci çocuk için olumlu bir şey yapayım derken ilk çocuk için olumsuzluğa yol açmak olabilir bu işin sonu.baba göre kızın alacağın kararda kızın öncelikli olmalı.
İstanbul malesef. Bu 600ün içinde öğlenleri eve bırakmaları için servis ücreti de var, 500+100 servis ücreti.Uygun kreş yasi 3 tür arkadaşlar.2 veya 4 değil. Bunu herkes bilir aslinda. Ayrıca bir sene kreşe ver sonra al gibi yaklaşımlar da doğru değil. Çocuk açısından gerçekten doğru değil.
Konu sahibi ne kadar pahalı ya kreş fiyatları öyle. 3 yarım gün 600
Istanbul mu orası?
Peki devlet kreşlerini düşünmez misin?
Devlet kreşleri 3 yaştan itibaren alıyorlar yarım gün. Ücreti çok daha uygun.İstanbul malesef. Bu 600ün içinde öğlenleri eve bırakmaları için servis ücreti de var, 500+100 servis ücreti.
Uygun başka kreşler de var ama güven veren,içimize sinen,memnun kalan tanıdıklarımın da olduğu bir yer burası. Devlet kreşleri nasıl, kızımın yaşındakileri almıyorlar diye biliyorum ben
Verdiğin örnek için çok teşekkürler,tam benim durumuma uygun olmuş. Bebek olunca kreşten almak sanki kızıma haksızlık olur çünkü büyük ihtimalle oraya çok alışacak. Bir kaç kez oyun grubuna gitmiştik,az gitmesine rağmen o kadar alıştı ki aylarca okula gidiyoruz diyip durdu.Onu tanıyorsam bu kreşe daha fazla alışacak. Benim ya kreşe verip severse devam ettirmem lazım ya da bebeği uzunca bir zaman ertelemem lazım.Sizin öneriniz nedir?Kadesa ya katıldım
Komşumuz çalışırken kızı 2,5 yaşında tam gün kreşe gitti
2,5-3,5 aradı kreşte geçti
3,5 -4,5 kardeş geldi anne ve kız da evde kaldı ve kızı çok bunaldı hem bebek hem arkadaşınız kalmak zor oldu
Işe dönmeyecek bebek bakacak 4,5 yaşına gelen kızı da devlet okuluna verdi önümüzdeki sene için
Kreşe ver hevesini aldın fikrine katılmıyorum zira çocuk o ortam sonrası yazın tatilde bile evde sıkılıyor sonra evde bir de kardeş ile kalmak zor
Sen daha farklı etkinliklere götürürsün diyorlar ama bir bebek ve bir okul öncesi çocuğun beklentileri farklı örnek bebeğin uyku saatinde öbür çocuğun yaşıtları parka gidiyor ikisinin arasında kalıyorsun
Oğlu 25 aylıktan beri kreşe giden 3,5 aylıkken şirket aracılığı ile bulduğu bakıcıya günde 11 saat oğlunu bırakan sonra 1,5 yaşından itibaren yaklaşık 7-8 ay kendi bakan bir anne olarak da bebek doğunca işten ayrılma kararını tekrar düşün derim
Evde olmak çocuk bakmak ve o büyüyünce yeniden iş bulmak daha zor bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?