- 30 Eylül 2019
- 843
- 1.568
-
- Konu Sahibi Bigjetplane
22-23 gibi yatıyor sabah 10 da kalkıyor. Gündüz uykusu da yok ondan sanırım. Valla kolaydır oğlum ya usludur yani. Kadın yine de güzel bakıyor, ilgileniyor ama ev düzeni ve temizliği konusunda ilk zamanlarki gibi değil. Benim çalışma saatlerim uzun 12 saat yokum evde, işe başlayınca sinir geldiAlternatif varsa başkasına bakın.
Yoksa sadece çocuk bakımı için konuşup temizlik için ücret vermeyi kesin.
Ben böyle birinin çocuk bakımına da pek güvenmem açıkçası.
Hem maşallah nasıl çocuk bu onda uyanıyor.
Ne var ki onun bakımında.
Getirin ben bakayım.
Haklısınız aslında akşamda yazıyorum bazen yemekleri ama bazen de ona bırakıyorum 2 ay oldu artık kendi de bilsin diye. Her zaman da yazamıyorum uyuyakalıyorum, ama çocuk için neler yapabileceğini defalarca söyledim. Ben yazmamışsam eğer sabahları hep benden bekliyor. Sanırım temizlik işini ben alıcam ya da bırakıcam 1 sene anane/babaanne baksın oğluma.Bakıcıdan temizlik yapmamasını sadece çocuğunuz ile ilgili olan hijyeni saglamasını isteyin.
Kahvaltı için menüyü siz belirleyin haftalık dolaba yapıştırın.
İyi niyetli birisi ve gelen gideni aratmasın diye. Yeni birine alışmak gene zor olacak diye. Ama böyle böyle ayarı kaçtı. Bir de oğluma bakacağı için gelen kişiye daha da hassasım. Yanlış aslında amaNeden bu kadar yüz veriyorsunuz?rahatsizsaniz söyleyin..bırakır ,gider birisini bulamam diye mi korkuyorsunuz
Evet var, yine ilgileniyor baya oğlumla. Oyun konusunda iyi o konuda hakkını yiyemem. Hamur oynuyorlar, kitap okuyorlar, hava iyiyse dışarı çıkarlar parka vs vs. O yüzden böyle yumuşak davrandım sanırım. Ama oğlum ben işe başlayınca istememeye başladı, ağlıyor her gün. Kafam çok karışık ya, oğlum kadından sıkılıyor galibaBen oglunuzun onla kalmak istememesinden, cocugu da ev işleri gibi salladigini düşündüm, benim kizim bakicinin arkasından aglardi gitmesin diye, cocukla ilgilendigini dusunmuyorum, bi cevizine bile üşenen, umursamayan kadin cocuga da üsenir, bütün gun napiyolar, kamera var mi?
Evet, fazla iyi de olmamalıydım, bu sefer keriz yerine konuyorum işteİyilikten maraz doğuyor maalesef
Neden fazla maaş verdniz ki
O da rahata bağlamış anlaşılan
Ve bi şey daha
Konuşsanız da düzelmeyecekKendinizi yıpratmayın hiç
Valla haklısınız. Eski çalıştığı yerde ev sahibi kadın çok kötü davranmış buna, hep anlatırdı. Ben de aksine iyi davrandım işini iyi yapar diye ama daha beter olduBakicidan başka işler yapılmasını beklenmesi doğru değil zaten.istese dahi. Sadece çocuğa baksın. Çocugun kıyafetleri yemekleri vs onda olsun. Siz zaten kendinizi idare edersiniz. Kafanız rahat eder.
Ekmek aslanın ağzında, buna rağmen insanların iş-para beğenmemesi ve ya laylaylom iş yapmaları çok garip geliyor bana. Ya da bencilce ya da ...?Evet, fazla iyi de olmamalıydım, bu sefer keriz yerine konuyorum işteyarın konuşacağım bakalım, düzelmezse anane/babaanne bakıcak dönüşümlü.
Verdiğiniz paraya değmiyorsa geçen de bi bakıcı konusunda yazmıştım çocuk gelişimi okumuş birini ya da böyle kurslara giden birini bulun hem faydalı şeyler öğretirYani ben evdeyken idare ediyordum, eksik kaldığı noktada oğlumla oynuyor ya da toparlıyordum evi. Ben çalışmaya başladım işler iyice sarpa sardı. Yorgun argın eve gelip bir de arkasını toplayınca dayanamadım şu 10 günde.
Bakici ile baska muhabbetlere girmeyi dogru bulmuyorum ,yemek bile yapmamalı bana göre.Ama cocuguma doğru düzgün bakmalı ki ,anladığım kadarı ile onuda yapmıyor. Acik ve net konusun ama bu saatten sonra is yapma ,parayi da azaltıyorum diyince de size TripAdvisor atacak bundan da eminim
Niyetim oydu ilk anlaştığımda, temizlik yapmasın, ben ayda iki birini alsam gerisini hallederim diye düşündüm. Yarın konuşacağım da benim de huyum bu tarz konularda sabredip sonra tamamen vazgeçmek. Kafamda 1 ay kadar zaman verdim, olmazsa bakıcı olayından vazgeçeceğim. Zor gerçektenBence , Bakıcıya ev işi yaptırmayın onun yerine daha makul fiyatlı bir bakıcı bulup temizliğe haftada bir ayrı birini alın. Bu kişi ile devam edecekseniz de açık açık konuşun ama çocuğun kahvaltısını , yemeklerini eksiksiz hazırlasın. Temizlik için de farklı biri ile anlaşın.
İlk 2 hafta çok hevesliydi kadın, yani bu işin doğası mı bu bilmiyorum ama 2. Bakıcı denemem bu. Bu da olmazsa vazgeçicem sanırım ben yapamıyorum, anneler dönüşümlü bakacakVerdiğiniz paraya değmiyorsa geçen de bi bakıcı konusunda yazmıştım çocuk gelişimi okumuş birini ya da böyle kurslara giden birini bulun hem faydalı şeyler öğretir
Haklısınız aslında akşamda yazıyorum bazen yemekleri ama bazen de ona bırakıyorum 2 ay oldu artık kendi de bilsin diye. Her zaman da yazamıyorum uyuyakalıyorum, ama çocuk için neler yapabileceğini defalarca söyledim. Ben yazmamışsam eğer sabahları hep benden bekliyor. Sanırım temizlik işini ben alıcam ya da bırakıcam 1 sene anane/babaanne baksın oğluma.
Ben tahmin ediyorum ya, ortalığı toplamıyorum çocuk oyuncaklarıyla oynamaya devam eder diye zırvalayacak. Tebeşirle tahtaya yazı yazmışlar geçen ortalık toz bulutuEkmek aslanın ağzında, buna rağmen insanların iş-para beğenmemesi ve ya laylaylom iş yapmaları çok garip geliyor bana. Ya da bencilce ya da ...?
Bence de konuşun ama düzelirim derse çok da şeyapmayınkanmayın yani
Aynen ben de şok olmuştum normal bir şeymiş gibi işten gelince şöyle yaptık diyip anlatınca. Kim bilir cocuklarimiza orda kısır, dolma, tatlı vs yedirmislerdir. Daha hiç tadına bakmadığı yiyeceği vermiş de olabilirler belki alerjisi olabilecek bir şeyi. Ben sormuştum bit şey yedi mi orda diye. Hayır dedi ama sert sorduğum için demiştir diyorum. Bir sürü börek, çörek vardır sokmuştur ağzına birileri.benim de en sevmedigim sey, benim bakici da bir kere goturmustu 10 tane insandan laf gelmisti sonra yazik annesi iste cocuk oyle gelmis iste vs diye. giciklar.