• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yine bir anlaşamamazlk .namus dediğin baba evinde kalmazmış

Arkadaşlar bende doğumluyum yani kürdüm. esimde keza öyle,konu sahibi bunu yanlış aksettirdi.Doğuda asla kimse gelinine " namussuz" cümlesini aslaa yan yana bile getirmez!hatta böyle durumlarda çok fazla sahiplenme oluyor.kv anlatmak istediği gelin yalnız olunca dedikodulara mahal vermemek için yanlarında durmalarini istemiştir.ben şahsen doğuda büyüdüm. Arkadaşlarım,ailem ve çevremde böyle birşeye rastlamadım.genelde bu gibi durumlarda gelinler el üstünde tutulur..

Arkadaşlar bende doğumluyum yani kürdüm. esimde keza öyle,konu sahibi bunu yanlış aksettirdi.Doğuda asla kimse gelinine " namussuz" cümlesini aslaa yan yana bile getirmez!hatta böyle durumlarda çok fazla sahiplenme oluyor.kv anlatmak istediği gelin yalnız olunca dedikodulara mahal vermemek için yanlarında durmalarini istemiştir.ben şahsen doğuda büyüdüm. Arkadaşlarım,ailem ve çevremde böyle birşeye rastlamadım.genelde bu gibi durumlarda gelinler el üstünde tutulur..

Ben de öyle demek istedim aslında cevremde de var ayrıca doguda da yaşadım o yüzden.
Ha bana ters bir şey o ayrı bir konu.
Eşim öyle diyor dedi konu sahibi.
Kv öyle demek istemese bile eşi kendine göre çevirip kadını kıstlamaya çalışmış bence.

Bende namus(yani gelin) baba evinde çok kalmaz demek istediği kanaatindeyim..hem sizin için hemde eşiniz için söyleyebilecek çok şey görüyorum bu tabloda ama söyleyecek izah edecek gücü kendimde şuan bulamadım.Ne acıdır ki sizin gibi bazı hem cinslerimiz kendilerini böyle ezdirmek zorunda kalıyorlar sözleri lafları değer görmüyor durumdan hiç hoşnut değiller ama ellerinden birşey gelmiyor yada çabalamıyorlar baba evinizdeki statünüzü düşünün değerinizi düşünün bir altındınız ve çamura düşmek için evlenmediniz diye düşünüyorum. Evlenirken yeterince ölçüp biçip bu karara mı vardınız.

1.siz bir bireysiniz düşünüp taşınıp bir karar verebilirsiniz.
2.eşinizin malı değilsiniz sizin adınıza tek taraflı karar veremez.
3.önceden bir anlaşma yapılmış lafınızın arkasında durun
4.konuyu ciddi görüyorum gerekli durumda babanızdan yardım talep edin eşinizin sözünü tutmadığına dahil.

Ben de öyle demek istedim aslında cevremde de var ayrıca doguda da yaşadım o yüzden.
Ha bana ters bir şey o ayrı bir konu.
Eşim öyle diyor dedi konu sahibi.
Kv öyle demek istemese bile eşi kendine göre çevirip kadını kıstlamaya çalışmış bence.
Tabiki size ters olabilir.yada konu sahibine vs....ama neticede konu sahibi evlenirken kocasının veya doğruların böyle düşünce yapısına sahip olduğunu illaki biliyordur.Çünkü %90 böyle,yada bkleseymis askerliğini bitirene kadar.şimdi yapmış olduğu açıklamalar bana hiçte samimi gelmedi.Kusura bakmasın....

Tabiki size ters olabilir.yada konu sahibine vs....ama neticede konu sahibi evlenirken kocasının veya doğruların böyle düşünce yapısına sahip olduğunu illaki biliyordur.Çünkü %90 böyle,yada bkleseymis askerliğini bitirene kadar.şimdi yapmış olduğu açıklamalar bana hiçte samimi gelmedi.Kusura bakmasın....

Bu biraz da bizim elimizde.
Ben doguda yaşarken tek başıma izne geldim eşim gelemedi.
Kv felan aynı kafa, dava neymiş annem 10 dk uzagımda özlemişim gelin gitmişim gurbete ,zaten 15 gn kalacagım.2 gün annemde geri kalan zaman onlarda kalacakmışım.
Çok üzüldüm zaten beni istemiyorlardı.
Maksat bana eziyet olsun bilerek yaptılar.
Ben o zaman 1 hafta onlara 1 hafta annemlerde kaldım ,gidecegim gün yani 1 gün fazla annemlerde kaldım diye demedik laf bırakmadılar.
Üzüntüden hasta oldum biletimi iptal ettim eşime tel açtım dedim ki dönmeyecegim.
Beni istiyorsan bu böyle olmayacak.
Ben annemleri görmeye geliyorum sizinkileri değil.
Tamam dersen gelirim bir daha tekrarlanırsa hiç oyalama beni.
3 gün sonra gittim.
Ufak tefek problemler olsa da şükür ondan sonra tam tersi oldu.
Boyun eğmedim tabi ki ailem de arkamdaydı.
Boşanmayı dahi göze almıştım.

Yaa eşim kısa dönem askere gitcek biz dogudayız kendi ailem istanbulda o diyor ki ben askerdeyken annemlerde kalcaksın antepte .bende hayır ne alaka kendi ailemin yanında kalcam ama yok annesi namus dediğin o kadar uzun kalmaz baba evinde demiş ki kaynanam cok kendi halinde normalde ama eski kafalı inatlastık o doguda kalcan diyor ben istanbula gitcem diyorum nasıl ikna etcem .yeni evlendik yaşı 26 .kısa dönem diye ailem tamam olur dedi evlendirdi severek evlendik
Senin yerinde olsam bu lafın üzerine ,boşanma pahasına ailemin yanında kalırdım ..

Elalem ne der ,yeni gelin çekmiş gitmiş ,mantığında bakan örümcek kafalardan nefret ediyorum ..namussuzlukla suclanmaktir bu açık açık ..yani oraya gidip 6 ay kalacaksın ,mesafe de var ,istediğin gibi yaşarsın demeye getirmişler ..iyyy kuscam nerdeyse ..bir arkadaşım eşi askere gidince 15 dk yola (benim evime) gelemeyeceğini söyledi ..artık 6 ay sonra görüşürüz falan diyip kikirdadi. .6 ay sonra ben buralarda olmam dedim ,kestim yolunu ..

Yaa eşim kısa dönem askere gitcek biz dogudayız kendi ailem istanbulda o diyor ki ben askerdeyken annemlerde kalcaksın antepte .bende hayır ne alaka kendi ailemin yanında kalcam ama yok annesi namus dediğin o kadar uzun kalmaz baba evinde demiş ki kaynanam cok kendi halinde normalde ama eski kafalı inatlastık o doguda kalcan diyor ben istanbula gitcem diyorum nasıl ikna etcem .yeni evlendik yaşı 26 .kısa dönem diye ailem tamam olur dedi evlendirdi severek evlendik
Ne alaka namusla yahu Allah akil versin

CNm lutfen yanlış anlama kırılma ama sen çok yanlıs bu evlılık yapmıssın benim sözum gecmıyor demıssın evlılık bu degıldır ve sana guvenmesı gerekır esının nerde rahat olucaksan orda kalmana saygı duymalıydı keşke evlenmeden bu konu konusulsaymıs

Tövbe yarabbim.
Merhaba ortaçağ.
Tatlım git annenin evine.Ne yapacak boşayacakmı gidersen.Ağzından laf değil saçmalık çıkıyor adamın oluk oluk.

Kendi eviniz yok mu niye evinizde kalmiyorsunuz ki?

Antep'i ısrarla Doğu olarak bastırmanız garibime gitti

Kadının sırtından sopayı karnından sıpayı
Eksik etek
Kaşık düşmanı
Bizin gelin oyana kaçar buyana kaçar başını örter kıçını açar
Gelinler gülmez çok kunuşmaz gezmez felsefesiyle kv kollarını açmış bekliyor seni

Şurda kaç farklı kültürden insanız, hepimize garip geldi bu istek. Hoş bir tavır değil.

Ben de eşim askere gitmeden evlendim lakin istemeye gelince babam dedi ki askerlik durumunda kızım burda kalır yok olmaz derseniz askerliği yapsın öyle evlensinler kv hemen tabi canım biraz burda biraz bizde idare ederiz diye sıkıştıracak oldu babam yok dedi kızım burda kalır eşi gelir alır gider kabul ettiler yani bunları sen ve ailen nası en baştan düşünmediniz hayret

İlk başlar cok elitti doguya tayini cıktı akrabaları falan burda aynı onlar gibi olmuş medeniyetsiz öküz
Butun mesajlari okuyamadim. Ilk mesajinizi ve bunu okudum ama.
Yeni evlendiginiz esinizden (hani ilk yillar ask en buyuk halindedir ya) bu sekilde bahsediyorsaniz, ve esinizin, ailesi dolayisiyla da olsa, sizi boyle bir cendereye (namus adiyla) sokmaya calistiginin farkindaysaniz, acaba nerede kalacaginizdan daha cok, bu evlilik nasil devam edecek sorusuyla mi mesgul olmalisiniz diye dusunuyorum... Saygi guven falan...

Back