• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yine bir anlaşamamazlk .namus dediğin baba evinde kalmazmış

Toprak atın üstüme bu nedirr!
Kız sen geri kafalı demişin ama bunlar baya geri böyle 100 yıl falan.
Git babanların evine.

"evlenene kadar namussuz muydum?" diyeceksiniz o zaman.. tövbe tövbee... kendine bırak babana hakaret bence bu söz..

çok uzak geliyor bana bu mantık... kp ile evdeyken mi rahat edeceksin kendi babanın yanında mı? banyondan yatıp kalkmana kadar sorun kv kp yanında (ne kadar iyi olsalar da)...

Ben rahatmışım gezmeye çıkarmışım hep

eşim suriye'de görevde yaklaşık 10 aydır da bebeğimle baba evindeyim... benim de evim doğuda, batıda veya merkezi bir yerde olsaydı evimde kalmaya devam ederdim.

bu arada geziyorum da, bütün arkadaş çevrem burada, 1 hafta dışarıya çıkmasak eşim telefonda yine kapandınız kaldınız eve diyor...

Biraz kendi ailende biraz esinin ailesinde kalsan . Orta yolu bulsaniz. Olmaz mi ?

"evlenene kadar namussuz muydum?" diyeceksiniz o zaman.. tövbe tövbee... kendine bırak babana hakaret bence bu söz..

çok uzak geliyor bana bu mantık... kp ile evdeyken mi rahat edeceksin kendi babanın yanında mı? banyondan yatıp kalkmana kadar sorun kv kp yanında (ne kadar iyi olsalar da)...

eşim suriye'de görevde yaklaşık 10 aydır da bebeğimle baba evindeyim... benim de evim doğuda, batıda veya merkezi bir yerde olsaydı evimde kalmaya devam ederdim.

bu arada geziyorum da, bütün arkadaş çevrem burada, 1 hafta dışarıya çıkmasak eşim telefonda yine kapandınız kaldınız eve diyor...

onun aklı beyninde de ondan.
konu sahibesinin eşinin ki daha aşağılarda.

Sırf ailesinin evinde kal diye damarına basmış bence çünkü inanılmaz saçma bir cümle kurmuş ...

Evlenmeden önce askere gitseydi bunlar olmazdı ... Olası sorunlar şaşırmadım . Ben olsam kayinvalidemde kalırdım tek kalmaya korksaydim da ama normalde kendi evinizde niye kalmiyorsunuz ?

Yaa iyi hoş ama çok bilmiş 30 yalındakş kadınlar gibi muhabbet ediyor abisiyle aramda bi diyalog geçse tartısmayın abime cevap verme sanane kızım ya eşimle benim aramdaki muhabbetten .birde ne zaman dışarı cıksak abisine hep bir şeyler aldırma gibi huyu var ya da bir sey alıncaksa bizi bekliyorlar babasıda 3 bin maaş alıyor evleri var. .ben ucuz giyinirken eşimin onlara para yardımı yapmasında da hoşlanmıyorum söyleyince kötü oluyorum kardeşine para gönderir anasına verir kişisel ihtiyaçlarını karsılar ama benim borcum için de baban ödesin der napabilirim karışık oldu ama simdiden Teşekkürler
namusunun borcunu ödemekten kaçan namussuza bak sen.
Ya adam yeni evlendi yok kardeşinin ayakkabısıydı yok pantolonuydu vs heğ6eşim ödüyor yok üniv deki kardeşe para evdeki kardeşe ihtiyaçalarını gider kömür parası vs vs eşimi uyarıncada haklısın diyor simdi yardım et cocuk olduktan sonra asla yardım edemezsin diyorum cünkü kayınbaba 3 bin maaş alıyor ihtiyaçları yok bana haklısın deyip habire ailesinin masraflarını karşılıyor cok merhametli ama ortada düşkün bir aile yok açgöz bir aile var napıcam
aile paragöz olabilir de kocan aileci.

hala nasıl seviyorsun bu adamı?

anlamak mümkün değil.

Dogu ve doguya yakin yerlerde malesef durum boyle. Askere gitmeden evlenerek hata yapmissiniz ztn bunlari dusunmeniz lazimdi
Ki esin de kendi ailesinde kalmani dogru buluyodur.
Cunku kiz evlendikten sonra artik herseyiyle erkek tarafinin sorumlulugunda dusuncesindeler.
Orta yolu bulmaya calismalisin yoksa sana dusman esini de sana dusman edicek bi kayinvalde gordum ben.

Namus dediğin derken,gelin dediğin anlamında kullanıyorlar.Ben de doğuda yaşadım hatta iç anadolu kültüründe dahi bir kız evlendiği zaman ihtiyaçlarını kocası, kocası yoksa ailesi tarafından karşılanması gerekir.
Bu sebepten baba evine gidince hele ki uzun süreyse millet neden geldi boşandı mı gibi dedikodulara sebeiyet vereceginden böyle söyleniyor.
Söz konusu baba evinde namussuzluk yapma yada namuslu olunma anlamında değil.
Bu daha çok eski kafalılar dediğimiz insanların deyimi.
Şimdi bu durum genellikle kalmadı.

Benim görümcemin de kocası 6 aylık süreyle göreve gitti.
Annesi daha yakın oldugu halde kv sinde kalmak zorunda kaldı.
Ama o kendi de istiyor orası ayrı.
Birde eşi zamanında diyordu anasına hizmet edecegine benim anama hizmet etsin.
Bu bana garip geldi tabi ki.
Ortayolu bulmaya çalışın bence.

Namus dediğin derken,gelin dediğin anlamında kullanıyorlar.Ben de doğuda yaşadım hatta iç anadolu kültüründe dahi bir kız evlendiği zaman ihtiyaçlarını kocası, kocası yoksa ailesi tarafından karşılanması gerekir.
Bu sebepten baba evine gidince hele ki uzun süreyse millet neden geldi boşandı mı gibi dedikodulara sebeiyet vereceginden böyle söyleniyor.
Söz konusu baba evinde namussuzluk yapma yada namuslu olunma anlamında değil.
Bu daha çok eski kafalılar dediğimiz insanların deyimi.
Şimdi bu durum genellikle kalmadı.
yoo.
kocası gezip tozarak onu aldatacağını ima etmiş.

Back