- 11 Nisan 2007
- 83.757
- 486.384
-
- Konu Sahibi Bana Diyor Nau Nau
Artık onlar da stres diyor Mune abla
Şeker yüklemesini yaptırdığım gün erken doğum riskinin olduğunu öğrendiğim gündü
Yani üzgün şekikde çıktım doktordan. Glukoz içtim. Sonra nst ye bağlandım. Orada baya ağladım. Sonra kan aldılar şeker var mı diye bakmak için. Belki de şeker o yüzden çıktı testte
Çünkü endokrin doktoru da ilk etapta sende gebelik şekeri olmayabilir demişti.
Stresime nasıl engel olacağımı bilmiyorum.
Biraz rahat olman lazım yüksek tansiyonla tuzlu çekirdek yiyip napim öleyim mi diyen biliyorum o tuz ona dokunmadı valla
Konuyu düşünmemek konuşmamak için başka bişeyle uğraşmalısın yattığın yerde.
Dizi? Bebişe bişeyler örmek? İkisi bir arada güzel olur
Stresinle bir an önce başa çıkmanin yollarini bulsan keşkeKarpuz neydi unuttum
Tek yediğim meyve kiraz ve papaz eriği
Onlar yükseltmiyor. Yedikten sonra denedim hem de diyetisyen yiyebilirsin dedi
Stres bazı hastalıkları tetikleyebiliyor acaba bununla alakalı online terapi mi alsanArtık onlar da stres diyor Mune abla
Şeker yüklemesini yaptırdığım gün erken doğum riskinin olduğunu öğrendiğim gündü
Yani üzgün şekikde çıktım doktordan. Glukoz içtim. Sonra nst ye bağlandım. Orada baya ağladım. Sonra kan aldılar şeker var mı diye bakmak için. Belki de şeker o yüzden çıktı testte
Çünkü endokrin doktoru da ilk etapta sende gebelik şekeri olmayabilir demişti.
Stresime nasıl engel olacağımı bilmiyorum.
O zaman stresten, bir de insulinin dozu az geliyor olabilirİkisine de gidiyorum
İkisinin de uzmanlık alanı gebelik şekeri
Ama düşmüyor
Stresinle bir an önce başa çıkmanin yollarini bulsan keşke
Müzik dinlerim yüksek sesleStres bazı hastalıkları tetikleyebiliyor acaba bununla alakalı online terapi mi alsan
Normalde de kaygılı biri misindir bilmiyorum ama bebeğini çok istiyordun, hamilelik sıkıntılı geçti erken doğum riski peşine şekerinde yüksek çıkınca stres seviyen artmıştır, yatmak zorunda kalman da üstüne tuz biber oluyordur.
Normalde sinirlendiğinde veya üzülüp endişelendiğinde kafanı dağıtmak için neler yaparsın?
Sorun yalnızca şeker yükselmesi olsa yatmak zorunda olmasaydın kaygıların bu kadar yoğunlaşmazdı belki, şeker istenilen seviyeye inmiyor bir de yatman gerektiğinden ikisi birbirini tetikleyici unsur oluyor haliyle, hani dışarı çıkıp dolaşabilsen belki bu derece artmayacaktı endişen.Bakacağım buna
Müzik dinlerim yüksek sesle
Şarkı söylerim
Ama sürekli yattığım için hiçbir şey gelmiyor içimden artık
Kendimi bi silkeleyip toparlanacağım en kısa zamanda
Geçmiş olsun öncelikleHanımlar merhaba,
Bir önceki konum aylardır bebeğimi kaybetme tehlikesi yaşıyorum diyeydi.
Gebelik şekerimden ve asla düşmemesinden bahsetmiştim.
En sonunda gebelik şekeri konusunda uzman bir diyetisyene gittim.
Diyetle de düşmedi. Asla düşmüyor.
Sonra endokrine gittim. İnsulin başladık
İnsulin kullanmadan önce asla 110u görmeyen açlık şekerim insulinden sonra çıldırmış durumda
Dün 110 çıktı
Bugün 116 çıktı
Geceleri bir doz uzun etkili insulin kullanıyorum
Daha artık şeker için napabilirim bilmiyorum. Oturdum ağlıyorum. İnsulin ile düşmesi gerekmez miydi?
Ben insulin kullandıkça şekerim çıkıyot
Napayım daha başka çare yok düşmesi için
Artık kafayı yiyecek duruma geldim
Sadece sabah açlık değil, tokluklarım da fırlamış durumda
Hepsi insulinden sonra oldu
2 ayrı cihaz ile test ediyorum, sonuç değişmiyor.
Yine yüksek yine yüksek
Sinirden atıcam kendimi artık
İnsulinse insulin, diyetse diyet
Ben artık napayım bu lanet olası şekere
O sadakatsizi izleyenin olmayan şekeri tansiyonu çıkar bence onu izlemesinSorun yalnızca şeker yükselmesi olsa yatmak zorunda olmasaydın kaygıların bu kadar yoğunlaşmazdı belki, şeker istenilen seviyeye inmiyor bir de yatman gerektiğinden ikisi birbirini tetikleyici unsur oluyor haliyle, hani dışarı çıkıp dolaşabilsen belki bu derece artmayacaktı endişen.
Ama bir şeyler yapman lazım, sadece şekerin düşmesi için değil kendin ve bebeğinin rahatlığı için de kafanın dağılması lazım, dizi demişsin valla başroldeki adamlara sayıp sövüp boyun devrilsin diyerek stres atabiliyorsan netten ne kadar saymalı sövmeli dizi varsa hepsini bulup seyret
Töreli mi olur yoksa şu son zamanlarda üyelerin duvarlarında söylenip durduğu bir dizi vardı sadakatsiz
Bebek doğunca da kum torbası tavsiye ederim, menopoza girdiğinden beri sinirine hakim olamayan bir arkadaşa önerdim, kum torbasına en gıcık olduğun kişinin fotosunu koy demiştim
Sorun yalnızca şeker yükselmesi olsa yatmak zorunda olmasaydın kaygıların bu kadar yoğunlaşmazdı belki, şeker istenilen seviyeye inmiyor bir de yatman gerektiğinden ikisi birbirini tetikleyici unsur oluyor haliyle, hani dışarı çıkıp dolaşabilsen belki bu derece artmayacaktı endişen.
Ama bir şeyler yapman lazım, sadece şekerin düşmesi için değil kendin ve bebeğinin rahatlığı için de kafanın dağılması lazım, dizi demişsin valla başroldeki adamlara sayıp sövüp boyun devrilsin diyerek stres atabiliyorsan netten ne kadar saymalı sövmeli dizi varsa hepsini bulup seyret
Töreli mi olur yoksa şu son zamanlarda üyelerin duvarlarında söylenip durduğu bir dizi vardı sadakatsiz
Bebek doğunca da kum torbası tavsiye ederim, menopoza girdiğinden beri sinirine hakim olamayan bir arkadaşa önerdim, kum torbasına en gıcık olduğun kişinin fotosunu koy demiştim
O sadakatsizi izleyenin olmayan şekeri tansiyonu çıkar bence onu izlemesin
Geçmiş olsun öncelikle
Benim de gebelik şekerim vardı
Doktorum 200 ün üzerini geçerse insüline başlarız demişti
Diyetle kontrol altına alıyordum bazen 158-160 bile çıkıyordu
Streste şekeri çok etkiliyor sakin olun
Sağlıcakla kavuşun bebeğinize
Stres en önemli faktör
Arada meditatif müzikler dinlesen ya da ne bileyim odagini değiştirip yemek/şeker/insülin vs gibi durumları düşünmekten kurtulsan? Belki psikolojik destek de alabilirsin
Gebeligi cok riskli gecen bir arkadasim.var ise de gitti hastalıklar çıktı onda da bir sürü. Simdi evde yatiyor hep dinlen diye telkinde bulunuyorum ona
Sanirm daha evvel de yanitlamistim, eski konunu. Gebelik sekeri zaten bebek buyudukce artan birsey ve düsün ki insülin kullanmasan daha da yukselir. Ama aclik sekeri zaten coook zor dusen birsey. Bu kadar strese girersen zaten düşmez ustelikHanımlar merhaba,
İnsulin kullanmadan önce asla 110u görmeyen açlık şekerim insulinden sonra çıldırmış durumda
Dün 110 çıktı
Bugün 116 çıktı
Daha artık şeker için napabilirim bilmiyorum. Oturdum ağlıyorum. İnsulin ile düşmesi gerekmez miydi?
Yine yüksek yine yüksek
bende de gebelik şekeri çıkmıştı birde üstüne tansiyonu çıktı ama sen böyle kafaya takıp onu takıntı haline getirirsen şekerin asla düşmez bende ünsilin kullandım hamilelik boyunca kafanı rahatlat başka şeylerle ilgilen bebeğin için bir defter al ve onu nasıl sevdiğini onunla ilgili hayallerini onunla konuşuyormuş gibi yaz. ilerde genç kız yada delikanlı olduğunda ona hediye edersin. şeker stres kaynaklı çıkar zaten yediklerinden ziyade. sen sakin ol ve kendine bir hobi bul bebek mazalarını gez yürüyüş yap ve sürekli şekerini ölçmekten vazgeç günde 1 yada 2 kere yeterli. sakin ol bak nasıl düşecek şekerin. benim şeker 350 yi görüyordu kafama taktığım zamanlarHanımlar merhaba,
Dün 110 çıktı
Bugün 116 çıktı
Yine yüksek yine yüksek
Evet düşmüyor namussuzSanirm daha evvel de yanitlamistim, eski konunu. Gebelik sekeri zaten bebek buyudukce artan birsey ve düsün ki insülin kullanmasan daha da yukselir. Ama aclik sekeri zaten coook zor dusen birsey. Bu kadar strese girersen zaten düşmez ustelik
bende de gebelik şekeri çıkmıştı birde üstüne tansiyonu çıktı ama sen böyle kafaya takıp onu takıntı haline getirirsen şekerin asla düşmez bende ünsilin kullandım hamilelik boyunca kafanı rahatlat başka şeylerle ilgilen bebeğin için bir defter al ve onu nasıl sevdiğini onunla ilgili hayallerini onunla konuşuyormuş gibi yaz. ilerde genç kız yada delikanlı olduğunda ona hediye edersin. şeker stres kaynaklı çıkar zaten yediklerinden ziyade. sen sakin ol ve kendine bir hobi bul bebek mazalarını gez yürüyüş yap ve sürekli şekerini ölçmekten vazgeç günde 1 yada 2 kere yeterli. sakin ol bak nasıl düşecek şekerin. benim şeker 350 yi görüyordu kafama taktığım zamanlar
Endişeli ve vesveseli bir yapın var demek ki, kendini nasıl telkin edersin bilmiyorum ama her şeyin yolunda olduğunu anlatman lazım kendine, bak öyle böyle belki çok rahat geçmedi ama bebeğin 31 haftalık oldu bile, gelişiyor sağlığı yerinde, haftanızı da tamamlayacaksınız sonra bebek hooop kucakta.Kum torbası güzel fikirmiş
Evet aslında diziye falan başlayayım. Vakit de geçmiyor çünkü yat yat
Dolaşabilsem çıkar bebek mağazaları gezerdim mesela
Şu iki gündür ayaklarım yanıyor. Şu an buz torbası koydum ama hala içten yanıyor. Netten bakmayacağım zTen ptesi doktora gideceğim ama kendimi kuruyorum. Bir değerim mi yükseldi? Bir sorun mu var diye diye. Bu da şekeri 2 gündür yükseltmiştir belki
Bende hamileyim benimde sekerim var.. tokluk 112 cikti en son.. seker stresle de cikiyor bu kadar stresli olursaniz düşmemesi cok normal..Hanımlar merhaba,
Dün 110 çıktı
Bugün 116 çıktı
Yine yüksek yine yüksek