• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yine beennn yine beeen yine bennn…

Bırakmazsa huzursuz ederse barışayım mı yeniden yani, oyuncak değil ki bu işler. Benim en büyük korkum bu. Ailemi beni rahatsız etmesi zorluk cıkarması.. onunda en büyük korkusu boşanırken ondan tazminat vs isteyecek olmam. Bundan çok korkuyor. Kendi söylemişti. Altınlarımı bozdurdu borçlarını ödedi yeni evliyken. Mahkemede sen benden altınları da istersin ama yapamam yormayalım birbirimizi demişti..
Oyuncak değil zaten tamamen bırakacaksın. Ne barışması sen olayı hiç anlamıyorsun. Gitsin başka köle bulsun kendine. Ya da boşver başkasının başı yanmasın, sen zaten kabulsün her şeye böyle devam. Adamın boşanmama sebebi bile para, hala yanındasın

Tabiki hayır. İnsanların boşandıktan sonraki konuşmaları falan umrumda olmaz. Öyle biri değilim, ki zaten herkes bana hak verir
O zaman birini bulur sana yaptığı eziyetin hiçbirini yapmaz,el üstünde tutar diye aklın çıkıyor.

Bu söylediklerin çok güzel şeyler evet bunu istiyorum bende özgür olmak istiyorum. Ama peşimi bırakmazsa? Ne olacak sonra ..

Bırakmazsa huzursuz ederse barışayım mı yeniden yani, oyuncak değil ki bu işler. Benim en büyük korkum bu. Ailemi beni rahatsız etmesi zorluk cıkarması.. onunda en büyük korkusu boşanırken ondan tazminat vs isteyecek olmam. Bundan çok korkuyor. Kendi söylemişti. Altınlarımı bozdurdu borçlarını ödedi yeni evliyken. Mahkemede sen benden altınları da istersin ama yapamam yormayalım birbirimizi demişti..
Ayrılmaktan korkmak için bahane arıyor ve üretiyorsun. Bak biz bunları yemiyoruz. Altınların bedeli belirlendikten sonra icraya bile başvurma şansın var ama bunlar senin için önemli değil, önemli olan boşanmamak için gerekçe üretmek, sen git dükkana otur kuzum, başka bir becerin ve başka şeye cesaretin de yok. Beni dişçiye götürmeyecek adamın dişlerini söküp öyle boşardım ben iş bu kadar uzamazdı.

Bu adam senin bi sırrını mı biliyor, hani aynı mahalledesiniz ya rezil eder diye mi korkuyorsun?

Bu adam senin bi sırrını mı biliyor, hani aynı mahalledesiniz ya rezil eder diye mi korkuyorsun?

Bu söylediklerin çok güzel şeyler evet bunu istiyorum bende özgür olmak istiyorum. Ama peşimi bırakmazsa? Ne olacak sonra ..
Peşimi bırakmazsa ne demek? Ya kocanızın kaç tane vukuatı var, her biri için ayrı ayrı boşanma davası açılır. Altınınızı almış, kumar oynamış, gözü fırıl fırıl dönüyor, esnafın kadın çalışanlarına sarkıyor, yine kadın müşterilerle gayet laubali. Bu adam mı peşinizi bırakmaz? Babanız biliyor mu bunları, sizi doktora bile götürmediğini ağrı çektiğinizi söylediniz mi? Eğer bilip de susuyorsa babanızı da silin siz. Gidecek yerim yok diye mi dert ediniyorsunuz? Kalın evde, ödesin masrafları ama her ay şu kadar maaş vereceksin deyin para biriktirin. O gün geldiğinde tekmeyi yerseniz en azından birikmiş paranız olur. Ya da cesaretlenir de boşanmak isterseniz kendi başınıza yaşamaya başlamak için kullanırsınız paranızı.

Peşinizi bırakmazsa uzaklaştırma çıkartırsınız. Dışarı gezmeye çıkacağınıza gizlice bir avukatla görüşüp durumunuzu anlatın. Korkularınızı da. O size yol gösterir. Şu anda ekonomik ve psikolojik şiddet yaşıyorsunuz. Kim bilir belki de fiziksel şiddet de ama bize söylemiyorsunuz bunu. Korkunuzun sebebi bu mu?

Peşinizi bırakmazsa uzaklaştırma çıkartırsınız. Dışarı gezmeye çıkacağınıza gizlice bir avukatla görüşüp durumunuzu anlatın. Korkularınızı da. O size yol gösterir. Şu anda ekonomik ve psikolojik şiddet yaşıyorsunuz. Kim bilir belki de fiziksel şiddet de ama bize söylemiyorsunuz bunu. Korkunuzun sebebi bu mu?
Fiziksel şiddet asla yok.

Fiziksel şiddet asla yok.
Sadece dövmek değildir fiziksel şiddet. Kolundan sertçe tutup çekme, itme, saçını çekme, çimdikleme, kolunu, bacağını, elini vb. sıkma, kafanı sertçe bir yöne çevirme, çeneni eliyle sıkma, kıyafetini çekiştirip kapatmaya veya açmaya çalışma vb. de fiziksel şiddettir.

Sadece dövmek değildir fiziksel şiddet. Kolundan sertçe tutup çekme, itme, saçını çekme, çimdikleme, kolunu, bacağını, elini vb. sıkma, kafanı sertçe bir yöne çevirme, çeneni eliyle sıkma, kıyafetini çekiştirip kapatmaya veya açmaya çalışma vb. de fiziksel şiddettir.
Evet farkındayım bunların hiçbiri yok. Olsaydı daha kolaylaşmış olurdu işim zaten. Psikolojik şiddet var onda

Ay keske. Gerçekten çok şükür derim
İnsanları böyle tahrik edip sonra hakaret yiyorum diye ağlaman peki… git ölene kadar çalış aldatıl, senin emek verdiğin dükkanın parasıyla adam yeni karısına hitmetçi tutsun ev işi bile yaptırmasın sende 40 lı yaşlarda çocuklarla perişan binbir türlü hastalıkla boğuş. Bize ne yani , bi de insanları sinirlendiriyorsun:kızgın:

Ara ara tartışırken boşanalım diyoruz birbirimize.. tabi harekete geçemiyoruz
O niye harekete geçsin ki, herzaman sömürüceği bir kadın var elinin altında... Ah ah bütün kötülüğü kendinize yapıyorsunuz. 7 gün çalışmak ne? Yaptığınız O kadar emeğe karşılık olarak sizi aldatmıştı diye de hatırlıyorum.

Back
X