Merhaba arkadaşlar, konuya yazılmayalı çok olmuş ama bu sorun şuan benim de gündemimde. Evleneli 2 ay oldu ve eşimin abisi (kendisini ayrıntılı olarak anlatmayacağım gerek yok, bilmeniz gereken kendisinin kendi çıkarı dışında başka kimsenin çıkarını gözetmeyen, eğer sizin çıkarınızı gözettiyse kendisinin bir çıkarı olduğu için yapmıştır diye düşünmeniz gereken biri.) babası tarafından evden kovuldu -kendisi 30 yaşın üstünde bir yetişkin, maaşlı bir personel- ve şimdi neredeyse her gün bizim evimizde. Sadece misafirlik de değil baya baya her gün yatılı. Eşimle bu konuyu konuştum, öncesinde de abisini tanıdığım için evlenmeden önce bile konuyu konuşmuştuk, "abinin huylarını biliyoruz ben kaynımla yaşamak için evlenmiyorum" diye, yani konu net bir şekilde konuşulmuştu. Şimdi neredeyse her gün bizde ve ben aşırı derece sinir oluyorum bu duruma, eşime diyorum ki "ya sen müdahale et ya da ben seve seve çirkinlik çıkarabilirim beni buna mecbur bırakma", ama kendisi benim duygularımı pek fazla önemsemiyor gibi görünüyor. Mesela gece 10 olmuş ve "10 dk ya evdeyim" diyerek bizim evimize gelebilen bir abiden söz ediyorum. Bu mesajını aldığımızda doğrudan eşime sordum, "ne demek 10dk ya evdeyim? Kendi evine mi geliyor? Beni çok zorluyorsunuz çirkinlik yapıp evden kovmamı mı istiyorsun?" diyorum eşim sağolsun "beni de kaybedersin" diyor. Neyse dediği gibi 10dk ya evimizde(!) oldu ve ben de "hoş geldin XXX ,keşke gelmeden önce haber verseydin" dedim. "E haber verdim ya" dedi pişkin pişkin gülerek. Bu durumda lafı sokup "sen haber vermedin, 10 dk ya geliyorum dedin, belki kocamla başbaşayız ve sevişiyoruz, müsait değiliz" dedim (kocamın pasifliğinden dolayı onun söylemesi gerekenleri ben söyledim). Açıktan lafımı çarpmama rağmen utanma durumu göremedim. İnsan utanır, biraz yerin dibine girer yahu kardeşinin karısı gözlerinin içine baka baka habersiz niye geliyorsun belki biz sevişiyoruz diyor adam utanmadan bir sonraki gün yine geliyor!!! Bu hem onun terbiyesizliği hem de bu konuda ona bu yüzü vermiş eşimin. Beni çok zorluyorlar en sonunda duştan bornozla çıkıp evde dolaşıp eşimin, abisinden rahatsız olmasını sağlamak vs zorunda kalacağım. Nasıl yaklaşacağımı bilemiyorum evde bir abi besliyoruz. Bizimle yiyen içen bizimle oturan... Daha 2 aylık evliyim ama 30 yaşında bir çocuğumuz oldu. Evliliğimi bile riske atmayı göze alabilirim ama 3. bir kişiyle evi paylaşamam. Bir yol gösterebilirseniz çok sevinirim aksi durumda daha balayında(!) bitmiş bir evlilik olacak bizimkisi...
Özet yazınca konular net olamayabilir. Eşim çok iyi bir insandır ve en büyük problemi bir salak gibi hayır diyememek özellikle de ailesine. Bu yüzden bu konu çevresinde düşünebilirsiniz. Ha bir de bana sormadan abisini yatılı olarak eve alabilen bu vatandaş ben tepki gösterince de beni hiçe sayıyorsun diyor beni hiçe sayarak davrandığını görmeden... OFFF uyuyamıyorum artık düşünmekten...