- 25 Şubat 2013
- 1.079
- 644
- 123
- 47
- Konu Sahibi cesursincap
ben bu düşünceye katılamıyorum ..
kadının kendi kardeşi olduğu zaman yanında istediği şekilde giyinebillir, istediği şekilde yatar kalkar..
kardeşi mesela kız ise, kalk şu işin ucundan tut, şurayı sil diyebilir..
ama bunlar görümceye denmiyor...
kardeşi erkekse , çek ayaklarını yer siliyorum diye söylenebilir , ama kaynına söylenmiyor..
konu sahibi çalıştığını söylemiş, kendi kardeşi olduğu zaman; geliyorum yarım saate kadar ocağa su koy diyebilir, ama görümce veya kaynına bunlar söylenemiyor...
evde kızın kardeşi olduğu zaman, kızın kardeşleri gerektiği zaman gerektiği durumlarda ablasının açığını kapatır, ablasına destek olur...
erkeğinkiler yardımcı olmuyor ama, onlar hep ilgi bekliyor, hizmet istiyor..
bu sebeple kardeş ayrımı yapılıyor..
yoksa elbette kardeş kardeştir... gelmesinler denmez, sevmiyorum istemiyorum denmez..
ama o evden kadın sorumlu ve kadının rahat hareket edebilmesi, işini gücünü yapabilmesi, gerektiğinde dinlenebilmesi önemli...
enişte baldızın yanında kanepede uzanabilir, ama gelin kaynının yanında uzanamıyor...
bu da mesela bir örnek olsun..
kız tarafı her türlü fedakarlığı yapar ama erkek tarafı yapmıyor...
ablam üzülmesin, ablam yorulmasın diyebiliyor, enişteme ayıp olmasın, enişteme zahmet olmasın diyebiliyor... eniştem ne düşünür eniştem rahatsız olmasın diye düşünebiliyor...
öte taraftan erkek tarafı ne yapıyor, gelin değil mi yapsın ! gelin değil mi getirsin !
gel de şimdi iki kardeşte aynıdır de..
sana iki taraf da aynı davranmadığı sürece, hele ki arada namahrem durumları varken aynı olması bence mümkün değil...
Kaleminize sağlık. Ne yazık ki ayni olamıyor iki taraf.