- 20 Kasım 2019
- 3.783
- 4.988
-
- Konu Sahibi Meredith Grey
Tanı koyması çok normal değil mi? Sonuçta ruhsal sorunlarımızın sebebinin ya da adının her neyse ortaya koyulması gerekmez mi.. Bence adı konulacak ki ona göre tedavi uygulanacak... Bu tür sorunlarda doğru doktoru bulmak çok önemli bence. Bizzat tanıdığım biri ilk psikiyatrından memnun değildi ancak daha sonra doğru psikiyatrı bulunca çok faydasını görmüştüBen yıllar önce denedim. Major depresyon dedi geçti hiçbir fayda görememiştim. Çok tanı koyma odaklı yaklaşmıştı.
Hipnoterapi dediğiniz hipnoz mu oluyor?Öncelikle Allah yardimcin olsun kalbine ruhuna sifa versin..
Psikolog deneyimlerini unut lutfen iyi bir psikolog bulmaya ćalış çocukluk travmalarına inen hipnoterapi uzmanlığı olan çocukluk travmalarini dönüştüren bir psikoloğa ihtiyscin var eger istanbuldaydan bir önerim olabilir ama bunu yapmalısın bu zarar görmüş, kırılmış ofkelenmis küçük Anna yı bulup onu iyileştirmen gerekiyor.
Suan kac yasina gelmis olursan ol hayatin o küçük Anna nin korkulari öfkesi özlemleri ve negatif kodlamalari arasında gidip geliyor.
Lutfen onu bul ve çıkar.0
Psikiyatrların tedavisi ilaç yöntemiyle olmuyor mu?Tanı koyması çok normal değil mi? Sonuçta ruhsal sorunlarımızın sebebinin ya da adının her neyse ortaya koyulması gerekmez mi.. Bence adı konulacak ki ona göre tedavi uygulanacak... Bu tür sorunlarda doğru doktoru bulmak çok önemli bence. Bizzat tanıdığım biri ilk psikiyatrından memnun değildi ancak daha sonra doğru psikiyatrı bulunca çok faydasını görmüştü
Evet hipnoz oluyor bene özelden yazayım psikoloğun ismini.Hipnoterapi dediğiniz hipnoz mu oluyor?
Evet Istanbuldayım.
Her zaman ilaç tedavisi olmuyor. Doktor durumunuza ve sorununuza göre bir yol izliyor. Zaten rahatsızlığınızı belirttiğinizde ona göre bir tedavi planı yapar. Psikiyatr hekim olduğu için rahatsızlığınızı, hangi ilaçları kullanamayacağınız hakkında bilgisi mevcut oluyor.Psikiyatrların tedavisi ilaç yöntemiyle olmuyor mu?
Öyleyse gitmem pek mantıklı olmaz çünkü aldığım epilepsi ilaçları sebebiyle çoğu ilacı kullanamıyorum.
Bakın böyle yorum yapın, hiç bir şey demem.Anna ben seni sevmiyor değilim ama yıllarca yazdık uyardık seni yapma etme yanlış yoldasın kullandırtma kendini diye. Gerçekten sevgilisi olup onla cinsellik yaşayan kadınların mutluluğunu yaşamıyorsun ki sen. Adam seni bağıra çağıra hamilelik testine götürdü normal mi bu? Senden benek olma ihtimaline bile tahammülü yok. Ne işin var böyle olayların içinde. Kendini hiç mi sevmiyorsun değer vermiyorsun? Hata 1 olur 2 olur sen de tonla var ona kızıyoruz
Erkek milleti olaylara bizden farklı gözle bakıyor çoğunlukla. Avrupai tarzı sex yaptım yoluma bakayım diyen çok az adam var. Çoğu arkadaşlarıyla geyiğini yapıyor yatakta neler yaptı anlatıyor dalga geçiyorlar sonra da kendileri bir matahmış gibi bakire aile kızı arıyorlar evlenmeye. İkiyüzlüler. Prim verme bu tür adamlara . Senle sohbet etmekten yürüyüş yapmaktan sohbet etmekten hayatı paylaşmaktan zevk alan ailesiyle arkadaşlarıyla tanıştıran adamlarla ol. Gerisini sil gitsin yeni bir sayfa aç. Son yaşadığın kötü olay dönüm noktan olsunBakın böyle yorum yapın, hiç bir şey demem.
Kullandığınız her noktaya kadar haklısınız.
Ben de kendime kızıyorum. Şu an bu durumun içinden çıkmaya çalışıyorum.
Ceycey şimdi beni yine beğenmedime boğacaksın diye korkuyorum :))Erkek milleti olaylara bizden farklı gözle bakıyor çoğunlukla. Avrupai tarzı sex yaptım yoluma bakayım diyen çok az adam var. Çoğu arkadaşlarıyla geyiğini yapıyor yatakta neler yaptı anlatıyor dalga geçiyorlar sonra da kendileri bir matahmış gibi bakire aile kızı arıyorlar evlenmeye. İkiyüzlüler. Prim verme bu tür adamlara . Senle sohbet etmekten yürüyüş yapmaktan sohbet etmekten hayatı paylaşmaktan zevk alan ailesiyle arkadaşlarıyla tanıştıran adamlarla ol. Gerisini sil gitsin yeni bir sayfa aç. Son yaşadığın kötü olay dönüm noktan olsun
Anladığım kadarıyla sıkıntısı karşısında düzgün birinin çıkmaması değil. Burada anlattığı kadarıyla iki kere ona çok değer veren düzgün insanlarla ilişkisi oldu. Ama kendisi ya sıkılıyor ya da duygusal olarak tatmin olamayıp ayrılıyor. İstemesi ya da düzgün birini bulması yeterli değil. Önce kendini düzeltmesi lazım. Travmalarını aşması lazım.Gittigin psikolog ne kadar iyi bile olsa senin icin birseyler yapamamis, kesinlikle baska birine gitmelisin. Cinsel hayatınızı istediğiniz şekilde yaşarsınız, ben bu konuda eleştirmem seçimler derim. Sadece siz bu durumdan kurtulmak istediğiniz icin söyleyeceğim, kendinizi suçlamayın. Sadece kendinize deger verin, gidin arkadaşlarınızla gezin, dolaşın, eğlenin neleri seviyorsanız hepsini yapın kafanızı dağıtın. FB olmanın sonu yok, karşınıza duzgun biri çıkacaktır, yeterli siz isteyin bunu. Hepimizin basindan binbir turlu sey geciyor, üzülüyoruz, ağlıyoruz, yasını tutuyoruz ama ayağa kalkıyoruz. Bu hayatta siz herseyden daha degerlisiniz
Çok klişe olacak ama bazen kendimde Borderline Kişilik Bozukluğu olduğunu düşünüyorum.Anladığım kadarıyla sıkıntısı karşısında düzgün birinin çıkmaması değil. Burada anlattığı kadarıyla iki kere ona çok değer veren düzgün insanlarla ilişkisi oldu. Ama kendisi ya sıkılıyor ya da duygusal olarak tatmin olamayıp ayrılıyor. İstemesi ya da düzgün birini bulması yeterli değil. Önce kendini düzeltmesi lazım. Travmalarını aşması lazım.
Bizlerde evlenene dek ilişkiler yaşadık ha hepsinden değer mi gördük yoooo aldatıldıkta kandırıldıkta ama kendimizi kullandırtmadık bastık tekmeyi bir de sosyal eğitim kafayapısı üç aşağı beş yukarı uygun kişilerle sevgili olduk. Böyle saçma olaylara maruz kalmadık. Sex parayla bile alınan değerli bir şey . Onlara haketmedikleri bir hediye gibi verme. Sevdiğin ve seni seven insanla yaşa o zaman aradaki farkı anlarsınCeycey şimdi beni yine beğenmedime boğacaksın diye korkuyorum :))
Ama nasıl sileceğim bilmiyorum. Içimdeki ara sıra yoklayan öfkeyi nasıl söndürebilirim? Ben bu kadar kötüyken belki de o kadınla laylaylom takılıyorlar.
Zamanla geçecek biliyorum. Oturup başka şeylerle ilgilensem iyi gelir bunu da biliyorum.
Ama başkasından duyunca bunları daha iyi geliyor.
siz psikologa gittiğinizi söylemiştiniz. psikolog bu durumla ilgili hiç mi bir şey söylemedi?Çok klişe olacak ama bazen kendimde Borderline Kişilik Bozukluğu olduğunu düşünüyorum.
Sordum psikoloğuma borderline olduğumu düşünüyorum, sizin fikriniz nedir diye. Danışanlarımı etiketlemis gibi olmamak adına koyduğum tanıları söylemiyorum dedi. Sanırım bu dediği o zaman saçma gelmiş olacak ki gitmeyi bırakmışım.siz psikologa gittiğinizi söylemiştiniz. psikolog bu durumla ilgili hiç mi bir şey söylemedi?
Son iliskisinde aldatıldığını düşündüm yanlis anlamadiysamAnladığım kadarıyla sıkıntısı karşısında düzgün birinin çıkmaması değil. Burada anlattığı kadarıyla iki kere ona çok değer veren düzgün insanlarla ilişkisi oldu. Ama kendisi ya sıkılıyor ya da duygusal olarak tatmin olamayıp ayrılıyor. İstemesi ya da düzgün birini bulması yeterli değil. Önce kendini düzeltmesi lazım. Travmalarını aşması lazım.
En son konusunu açtığım kişiyle takılıyorduk. Meğersem o sırada sevgilisi mi saplantılı aşığı mı ne olduğu belli olmayan birisi varmış hayatında.Son iliskisinde aldatıldığını düşündüm yanlis anlamadiysam
nasıl ya? o psikolog umarım diplomasını yiyordur şu an.. öyle şey olur mu.Sordum psikoloğuma borderline olduğumu düşünüyorum, sizin fikriniz nedir diye. Danışanlarımı etiketlemis gibi olmamak adına koyduğum tanıları söylemiyorum dedi. Sanırım bu dediği o zaman saçma gelmiş olacak ki gitmeyi bırakmışım.