- 1 Ekim 2022
- 37
- 8
- 8
- 28
- Konu Sahibi neararimnesorarim
-
Arkadaşların neden yarım yamalak oynayamadan çıktı. Bı şey anlamadım. Olayı sen biliyorsun bizede anlatsaydin keşke. Olayın gelişme ve sonucu var giriş yokBu kaçıncı bilmiyorum ama çok daraldım. Nefes alamıyorum. Ağlaya ağlaya yazıyorum bu konuyu buraya. Lütfen fikirlerinizi belirtirken bunu dikkate alın. O çok problemli geçen nişan oldu. Arkadaşlarım uzaklardan geldiler bir saat ya oynadılar ya oynamadılar çıkmak zorunda kaldılar. İnsanlara o kadar ayıp oldu ki anlatamam. Eve geldim sinirden ağlıyorum. Nişanlıma sarıldım. Babam vurdu gol oldu, gel buraya gibi saçma sapan şeyler söyledi. (Kendisi sonradan sarıldığım için olmadığını teselli etmek isterken ondan kaçtığım için böyle bir şey yaptığını söyledi.)
Düğünü nasıl yapıcağız derken yine önce çalgısız bir şekilde düğün olsun, erkekler çıksın kına yakılsın dedi. Öyle olmasın insanlara çıkın demek ayıbıma gidiyor dedim. Klasik müzik çalsın herkes otursun oynamasın dedim. Hayır dedi çalan müzikte oynayan olur. Sesler yükseldi yine onların istediği oldu sussunlar diye konuyu kapattım. sonrasında nişanlımla beraber televizyon izlerken uyuyakalmışım. (Nişanlımla bir hafta sonra nikahım vardı.) Eve gelip savaşa girer gibi beni gelip kaldırdılar. Odana geç hemen diye. Baştan sesimi çıkarmadım. Sonra sabah nişanlım ben işe giderken kalktı ben de senle geleceğim dedi. Yolda neden kalktın yanımdan dedi. Ben de annemler kaldırdı dedim. O da annen bizi başbaşa bırakmamış mıydı vakit geçirmek için çok saçma dedi. Ben ağlamaya başlayınca da bu böyle olmaz dedi. Onu eve yolladım ben işime gittim.
Babamlar okula geldiler öğlen arası damat beye çok kırıldık haber vermeden çıktı dedi. Ben de o da size kırıldı ikinciye birbirimizle olan ilişkimize müdahale ediyorsunuz diye dedim. O da ederim ahlaksızlık bu dedi. Bir hafta sonra nikahımın olacağını söyledim. Eşine yolda bir şey olursa resmî nikahsız ne olacak dedi. Ben de yaptığım şeylerin sorumluluğunu alabilecek yaştayım siz onu düşünmeyin dedim babam kalkıp o zaman senin bir ailen yok bu evlilikte dedi. Bağırdı çağırdı okulda beni insanlara rezil edip gitti. Akşam onları nişanlım aramış yanımdan eşimi alıp götürüyorsunuz ayıp oluyor artık gibisinden onlar da sen artık bizim için yoksun ne haliniz varsa görün demiş. Eve geldim annem mutfakta ağlayarak bana bir sürü beddua etti. Burnum yerden sürünsün iki yakam bir araya gelmesinmiş falan filan.
Şimdi bunlar da ne var diyebilirsiniz okurken. Ne var biliyor musunuz? Yılların getirdiği bastırılmışlık var. Ne nişanımda ne de düğünümde bana söz hakkı verilmemiş olmasının birikimi var. Onlarla anlaşabilmek için hep kendi kişiliğimden ödün vermem gerekiyor. Daha az önce bu nikah olayı yüzünden evde sinir krizi geçirdim. Ambulans geldi nefes alamıyordum. Kafamı duvara vuruyormuşum bilincinde bile değilim. Bir yanım bırak inceldiği yerden kopsun diyor bir yanım da onlar ailem nasıl olacak diyor. 25 yaşında bireysellik mücadelesi veriyorum. Mesleği olan, kendi ayakları üzerinde duran birisiyim bu kadar sindirilmeyi kabul edemiyorum. Bana ne olur bir çıkar yol gösterin.
Annesi ile beraber geldi sarılmada bizi ayırdığı zaman. Nişanın hemen sonrasıydı. Diğeri için de mobilya almak için gelmişti. Yorulduk geç oldu kalsın dediler öyle kaldı. Gece de film izlerken uyumuşuzMadem aileniz bu kadar kisitlayici o zaman nişanlinin sizin evde işi ne? Elin nikahsiz adamini evde yatirirken sorun yok diger şeyler mi sorun olmuş?
Nikaha bu kadar kafayi takiyorlarsa baştan adami eve almasalardi en azindan boyle sacma sapan şeyler yaşanmazdi. Hem oyle hem boyle yapmaktan sorun cikmiş bence. Nikahsiz sarilmayin, nikahsiz şunu yapmayin diye bu kadar takilip nişanliyi evinde yatili almak yaygin bir sey mi onu da bilmiyorum gerci.Ben gormedim de oyle şey
Önce erkekler oynadı. Sonra erkekler çıktı kadınlar kaldı sadece. Nişanı yaptığımız yerin organizasyonluğu yüzünden tüm plan 1.5 saat kaydı. Oynamaya da yarım saat erkekler yarım saat kadınlar kalmış oldu. Nişanlımla karşılıklı oynayamadık bileArkadaşların neden yarım yamalak oynayamadan çıktı. Bı şey anlamadım. Olayı sen biliyorsun bizede anlatsaydin keşke. Olayın gelişme ve sonucu var giriş yok
Nikaha kadar dayan 6 gün kalmış. Sonra da aha da cüzdanım dersin karismazlar.Annesi ile beraber geldi sarılmada bizi ayırdığı zaman. Nişanın hemen sonrasıydı. Diğeri için de mobilya almak için gelmişti. Yorulduk geç oldu kalsın dediler öyle kaldı. Gece de film izlerken uyumuşuz
İnsanlara göre yaşamak zorunda değilim. Bu benim hayatım. Sürekli onların hayatını yaşamak zorunda kalmak istemiyorum. İnsan kocasının elini istediği yerde tutabilmeli. Bu geri kalmışlık adetleri.Galiba ben yaşlandım ya. Bana sizin yaptıklarınız çok saçma geliyor. İnsan ailesini bilir, olay çıksın istemiyorsa ona göre davranır, kendi istediği gibi davranırsa da çıkacak olayları bu kdr kafasına takmaz
Mesela bizim sülalede de eşle yakın temas (sarılmak, elele tutuşmak filan) garip karşılanır. O yüzden laf yiyeceğime, yapmam yani. Enerjim onlara laf anlatmaktan daha değerli.
Ayrıca nişanlınız niye ailenizi arayıp, yüz göz oluyor. Valla benim eşim, aileme hesap sorsa, sen kim oluyorsun derler ki bence de haklılar. Dağdan gelmiş, bağdakini hesap soruyor.
Ayrıca kişisel görüş olarak, nişanda klasik müzik mi olurmuş. Klasik müzik kokteylde olur. Yani çok lüks yerlerde de nişan/düğüne gittim, sokak düğünlerine de gittim, hiç klasik müzik görmedim.
Nişanlımla nikahım arasında bir hafta vardı. Bunda sakınca görmüyorum. Nişanda oynaması yarım kalanlarla da şehir dışından gelen arkadaşlarımKimin oynamasi yarim kaldi ? Evde neden kaliyor nisanli ? Nisanlin neden bu kadar mudahil oluyor aileni arayip ayip ediyorsunuz yanimdan aliyorsunuz falan bunlar cok ayip ifadeler bence. Bu kadar sacma seylere yuzgoz olmussunuz.
Ayrica henuz nisanliyken babam evdeyken yanyana nisanlimla uyuya kalmazdim muhtemelen her seyin bi adabi var.
Nikahım oldu hala eşimle ilişkime müdahale ediyorlarNikaha kadar dayan 6 gün kalmış. Sonra da aha da cüzdanım dersin karismazlar.
nikahım yok demiştin. Nikahım var diyorsun şimdide.Nikahım oldu hala eşimle ilişkime müdahale ediyorlar
Kizacaksiniz belki ama babanın huyunu biliyorsunuz,az kalmış nikahiniza da neden ona göre davranmadiniz. Kendi eviniz de nisanlinizla uyuya kalmışsınız. Durduk yere sorun çıkmış. Babam dünya tatlisi adamdır, öyle birseyimize karışmaz ama nisanliyken , nişanlımla uyuya kalsam babamın evinde kızardı yaniAnnesi ile beraber geldi sarılmada bizi ayırdığı zaman. Nişanın hemen sonrasıydı. Diğeri için de mobilya almak için gelmişti. Yorulduk geç oldu kalsın dediler öyle kaldı. Gece de film izlerken uyumuşuz
Büyük ve küçük insan toplulukları olarak insanlara göre yaşıyoruz ama.İnsanlara göre yaşamak zorunda değilim. Bu benim hayatım. Sürekli onların hayatını yaşamak zorunda kalmak istemiyorum. İnsan kocasının elini istediği yerde tutabilmeli. Bu geri kalmışlık adetleri.
Ne çalmasını önerirsiniz? Müziksiz oturalım mı öyle kös kös?
Nişanlımın ailemi aramasında konusunda haklısınız
Çok üzgünüm ama cehaletle bu düşünce yapısıyla baş edemezsin. Dişini sık evlenene kadar sonra karışamazlar zaten inşallah eşinle birlikte daha özgür ve mutlu bir hayat yaşarsınBu kaçıncı bilmiyorum ama çok daraldım. Nefes alamıyorum. Ağlaya ağlaya yazıyorum bu konuyu buraya. Lütfen fikirlerinizi belirtirken bunu dikkate alın. O çok problemli geçen nişan oldu. Arkadaşlarım uzaklardan geldiler bir saat ya oynadılar ya oynamadılar çıkmak zorunda kaldılar. İnsanlara o kadar ayıp oldu ki anlatamam. Eve geldim sinirden ağlıyorum. Nişanlıma sarıldım. Babam vurdu gol oldu, gel buraya gibi saçma sapan şeyler söyledi. (Kendisi sonradan sarıldığım için olmadığını teselli etmek isterken ondan kaçtığım için böyle bir şey yaptığını söyledi.)
Düğünü nasıl yapıcağız derken yine önce çalgısız bir şekilde düğün olsun, erkekler çıksın kına yakılsın dedi. Öyle olmasın insanlara çıkın demek ayıbıma gidiyor dedim. Klasik müzik çalsın herkes otursun oynamasın dedim. Hayır dedi çalan müzikte oynayan olur. Sesler yükseldi yine onların istediği oldu sussunlar diye konuyu kapattım. sonrasında nişanlımla beraber televizyon izlerken uyuyakalmışım. (Nişanlımla bir hafta sonra nikahım vardı.) Eve gelip savaşa girer gibi beni gelip kaldırdılar. Odana geç hemen diye. Baştan sesimi çıkarmadım. Sonra sabah nişanlım ben işe giderken kalktı ben de senle geleceğim dedi. Yolda neden kalktın yanımdan dedi. Ben de annemler kaldırdı dedim. O da annen bizi başbaşa bırakmamış mıydı vakit geçirmek için çok saçma dedi. Ben ağlamaya başlayınca da bu böyle olmaz dedi. Onu eve yolladım ben işime gittim.
Babamlar okula geldiler öğlen arası damat beye çok kırıldık haber vermeden çıktı dedi. Ben de o da size kırıldı ikinciye birbirimizle olan ilişkimize müdahale ediyorsunuz diye dedim. O da ederim ahlaksızlık bu dedi. Bir hafta sonra nikahımın olacağını söyledim. Eşine yolda bir şey olursa resmî nikahsız ne olacak dedi. Ben de yaptığım şeylerin sorumluluğunu alabilecek yaştayım siz onu düşünmeyin dedim babam kalkıp o zaman senin bir ailen yok bu evlilikte dedi. Bağırdı çağırdı okulda beni insanlara rezil edip gitti. Akşam onları nişanlım aramış yanımdan eşimi alıp götürüyorsunuz ayıp oluyor artık gibisinden onlar da sen artık bizim için yoksun ne haliniz varsa görün demiş. Eve geldim annem mutfakta ağlayarak bana bir sürü beddua etti. Burnum yerden sürünsün iki yakam bir araya gelmesinmiş falan filan.
Şimdi bunlar da ne var diyebilirsiniz okurken. Ne var biliyor musunuz? Yılların getirdiği bastırılmışlık var. Ne nişanımda ne de düğünümde bana söz hakkı verilmemiş olmasının birikimi var. Onlarla anlaşabilmek için hep kendi kişiliğimden ödün vermem gerekiyor. Daha az önce bu nikah olayı yüzünden evde sinir krizi geçirdim. Ambulans geldi nefes alamıyordum. Kafamı duvara vuruyormuşum bilincinde bile değilim. Bir yanım bırak inceldiği yerden kopsun diyor bir yanım da onlar ailem nasıl olacak diyor. 25 yaşında bireysellik mücadelesi veriyorum. Mesleği olan, kendi ayakları üzerinde duran birisiyim bu kadar sindirilmeyi kabul edemiyorum. Bana ne olur bir çıkar yol gösterin.
O zaman aynı eve çıkana kadar sabır. Eşinize çok yansıtmayın bir süre sonra yüzünüze vurabilir. Ailen böyleydi diyebilir.Nikahım oldu hala eşimle ilişkime müdahale ediyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?