• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yine 24 Kasım...

Eğitim fakültesinden mezun olmak veya formasyon almak öğretmen olduğunuzu göstermez. Öğretmenlik çok çok farklı bir şey ve ancak yaşayarak anlaşılabilir. Özelde veya ücretli olarak çalışmanızı öneririm.
Ben derse girdiğim ilk gün üniversitede öğrendiğim hiçbir şeyi kullanmayacağımı anlamıştım. Öğretmenliği siz de çocuklarla birlikte yaşayarak öğreniyorsunuz maalesef

Özel sektör sıkıntılı kadrolu öğretmen olmayı tercih etmek daha mantıklı vs. kabul ediyorum ama öğretmek adına hiçbir şey yapmayıp öğretmenler gününde içinizin burulması da manasız. Özel sektörde çalışabilirsiniz, özel ders verebilirsiniz, faydalı olmak adına YouTube kanalı açıp ders verebilir, örnek soru çözümleri vs yaptırabilirsiniz, çevrenizdeki derneklerle iletişime geçip maddi durumu olmayan öğrenciler için özel dersler, kurslar ayarlayabilirsiniz. Bunlar size zaman kaybettirmez aksine sizi motive eder, öğretme yeteneğinizi biler ve başkalarına faydalı olduğunuz için iyi hissedersiniz.

Öğretmenler günü meselesiyle ilgili sizden farklı düşünüyorum. Ben bu sene sadece liseden öğretmenim var sosyal medyamda ekli ona mesaj attım o kadar. Öğrencileri öğretmenlerinin gününü kutlasa yeterli bence. Dışarıdan insanlar neden kutlamalı anlayamıyorum. Örneğin anneler gününde neden teyzemin, komşunun vb birinin anneler gününü kutlamayalım ki? Kendi annemin ve kayınvalidemin günün kutlamam yeterli bence. O yüzden kendi adıma sizi anlayamadım. Öğrencileriniz olsaydı kutlarlardı, şu an hali hazırda öğrenciniz olmadığı için kutlanmaması garip değil bence

Eğitim fakültesinden mezun olmak veya formasyon almak öğretmen olduğunuzu göstermez. Öğretmenlik çok çok farklı bir şey ve ancak yaşayarak anlaşılabilir. Özelde veya ücretli olarak çalışmanızı öneririm.
Ben derse girdiğim ilk gün üniversitede öğrendiğim hiçbir şeyi kullanmayacağımı anlamıştım. Öğretmenliği siz de çocuklarla birlikte yaşayarak öğreniyorsunuz maalesef
Bu yoruma katılıyorum çok çok .

Öncelikle Allah yar ve yardımcın olsun ..Zor iş emek var,tutku var ama daha yolun sonu değil dur bakalım ..Bu arada öğretmenlikte 16.yılımı dolduruyorum ve maalesef eşimin işi dolayısıyla yurtdışına geldik ve ben işimden istifa etmek zorundayım.O kadar zor bir durum ki..Sabahtan beri mesajlar🥲Yani demem o ki hiç bir şeyin ne olacağı belli olmuyor sıkma canını ..Bu arada Öğretmenler günün kulu olsun 💜
Sizin de öğretmenler gününüz kutlu olsun sağ olun

Öğretmenler gününüz kutlu olsun.

Ama mantar gibi özel okul varken, devlet ücretli öğretmen alıyorken neden çalışmayıp atanmayı bekliyorsunuz? Atanmayı bekleyin tabi ki ama beklerken de mesleğinizden uzak kalmayın. Hem de paranızı kazanmış olursunuz.
özellere başvurdum zaten ama işe almadılar ücretli için bile torpil gerekiyor her başvuranı almıyolar. Atanmak tek çarem özelde insanı sömürüyolar zaten

Atanamayan bir teknik öğretmenim, ama öğrenim hayatım boyunca öğretmen olamayacağımı hissettim ve özel sektöre yöneldim. Öğretmen diplomam olduğu için benim de 24 Kasım’larım bir miktar buruk geçer, yıllardır özelde olduğum için kimsenin aklının ucuna dahi gelmez kutlamak. Halbuki ne saçma… Öğretmeniz, diplomamız var, mesleğini yap ya da yapma, atan ya da atanama o sıfata sahipsin. Ama bizde atanmaaaadan kimse öğretmen olarak görmüyor. Aklım sırrım ermiyor valla, öğretmenler günün, günümüz kutlu olsun 💐 Dilerim en kısa zamanda atanırsın
Sizin de öğretmenler gününüz kutlu olsun

Özel sektör sıkıntılı kadrolu öğretmen olmayı tercih etmek daha mantıklı vs. kabul ediyorum ama öğretmek adına hiçbir şey yapmayıp öğretmenler gününde içinizin burulması da manasız. Özel sektörde çalışabilirsiniz, özel ders verebilirsiniz, faydalı olmak adına YouTube kanalı açıp ders verebilir, örnek soru çözümleri vs yaptırabilirsiniz, çevrenizdeki derneklerle iletişime geçip maddi durumu olmayan öğrenciler için özel dersler, kurslar ayarlayabilirsiniz. Bunlar size zaman kaybettirmez aksine sizi motive eder, öğretme yeteneğinizi biler ve başkalarına faydalı olduğunuz için iyi hissedersiniz.
hiçbir şey yapmadığımı bu yazdıklarımdan nasıl çıkardınız anlamadım hiç iş bulmakla uğraşmadığımı mı zannediyorsunuz? Özel ders verebilecek bir birikimim yok ben branş öğretmeni değilim. Anca ilkokul öğrencisi vb olabilir ayrıca yargılamadan fikir vermenizi öneririm

Back