Yıllardır kurtulamadığım majör depresyon

Cileklivanilinn

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2018
6.756
17.655
27
Merhaba hanımlar neredeyse 1 yılı aşkın süredir majör depresyon tedavisi görüyorum son dört aydır ilaçların yeterli gelmediğini konuşma terapisine ihtiyacım olduğunu fark ettim fakat psikolog seans ücretleri çok pahalı en az 200 diyorlar ben de öğrenciyim psikologa gidenler vardır mutlaka aranızda bu ücret size de çok gelmiyor mu yani hem diyorlar ki herkes psikologa gitmeli hem de böyle bir fiyat biçmişler. Evden dışarı adımımı atamıyorum herkesi kendimden uzaklaştırıyorum güç bela dışarı çıkıyorum ama eski halimden eser yok gülmek konuşmak bile zorla sanki bambaşka biri oldum eskiden her dediğime gülerdi insanlar mizahi yönüm çok kuvvetliydi çok deli dolusun derlerdi şimdi eski arkadaşlarımla oturunca çok değişmişsin diyorlar geçen bir arkadaşım durduk yere günden güne çöküyorsun farkında mısın dedi belli etmemeye çalışırken bile o kadar çok belli ediyorum ki insanların beni böyle görmesini istemiyorum sanırım ihtiyacım olan tek şey şefkat birinin omzunda konuşarak uyuyakalmak ya da birine sımsıkı sarılmak ama bunu istediğim hiç kimse yok kimseye duygusal yakınlık hissedemiyorum olduğum hiçbir yere ait değilmişim gibi geliyor hep kas ağrılarım var sabah dayak yemiş gibi uyanıyorum kendimde değilim hiç okulu da bıraktım çünkü derslere gidemiyorum zor bela gitsem bile işkence gibi geliyor yeniden sınava hazırlanıyorum başka bir şehirde yeni bir başlangıç yapabilmek için her an boşlukta gibiyim sanki bir geleceğim yok hayat bitmiş benim için her şey son bulmuş asla kurtulamazmışım gibi geliyor eskiden çok sevdiğim biri vardı o geldi aklıma acaba onunla hala konuşuyor olsaydık ona karşı da bu kadar hissiz olur muydum diye düşündüm sanki kendime acıyor gibiyim bazen durduk yere ağlamaya başlıyorum ama onu da tam yapamıyorum o kadar çok özledim ki içinde yorgunluk acı olmadan bir şeyler hissedebilmeyi derin bir nefes almayı gülerken içimde bir şey sızlıyor nedenini bulamıyorum ne yapmalıyım nasıl geçer bu neden böyle olmuş olabilir bir fikri olan var mı?

Gecmis olsun eger ilaçlarlada cozum olmuuyorsa artık biseyler bence bi ruhunuzun derinliklerine dogru yola cıkın yani dua edin arının :) dini inancınızı yada durumunuzu blmıyorum ama dua etmek bi cok ilaçtan daha faydalı ibadet insana güc verir ben cok inanmam ama birilerinin zoruna gitmis olablr neşeniz hevesleriniz bedduaya yda kotu bakıslara maruz kalmıs nazara maruz kalmıs olablrsniz bence bir düşünün ona gorede bi hareket edin

David burns
Iyi hissetmek
Bu kitabi al. Umarim iyi olursun. Devlet hastanesinde mi psikologa gitsen?
Fiyatlar konusunda kesinlikle katiliyorum. Ben de psikoterapiye gidiyorum. Yeni basladim.
Devlet hastanesinde psikolog yok bildiğim kadarıyla o kitabı okudum ama bi şeyler eksik sanki bende yarım kalmışım gibi hissediyorum

Terapi en ii cozum ama maddi kismi cidden cok zorlayici kendimden bilirim... His olarak ne hissediyorsun mesela yani altinda yatan his ne öncelikle onu kendin bi kesfetmelisin

İlk önce depresyondayım sözünü kullanmamaya başla ,sonrasında konuşamıyorum istemiyorum gibi olumsuz içerikli kelime ve cümlelerden uzak durmaya çalış .. şimdi iyiliğin değerini bilmek için kötülüğü ,mutluluğu bilmek için mutsuzluğu o yüzden bak . Şuan ki senden çık ilk önce sevmediğin bir mekana git sevmediğin bir yemek ye sevmediğin vir insanla konış

Ilk önce kendini kötü hissetttiginde hayor ben iyiyim diyeceksin pozitif düsunmek iyilestiriyo inan bana çünkü bende depresyon ve panik atak hastasiyim 8 aydir ilac kullanmiyorum bu aralar beni de yokluyo sabahlari mutsuz uyaniyorum devam ettirsem basa doncem hergun mutlaka 1 saat yuruyun disarda derin nefes alarak keyfi sekilde marketleri gezin gercekten iyi geliyo inanin bana benim birde evde iki oglum esim var is basimdan askin ama kendim icin biseyler yapmaya calisiyorum doktorunuzu degistirin benden tavsiye size hayat gercekten yasamaya değer ama güzellestirmekte sizin elinizde

Ilaclar ise yaramiyormu?bunu doktorunuza soylednzmi?ailenizin haberi varmi size destek olmasi gereken en basta ailenz olmali.psikolog fayda edermi bilemem ama yatmadan evvel papatya cayi gunduzde az az arttirarak spor yuruyus cok sey kazandirir antidepresan etkisi var sporun.mutluluk hormonunu icin cikolata yiyin abartmadan tabi.bakara suresinin bazi ayetleri var netten arastirin okuyun muhakkak ve insirah suresi.yastignzada lavanta yagi damlatin.nuray sayarinin yeniden baslamanin gizemli gucunu tavsiye ederm okurken huzur veriyo.smdilik aklima gelenler bunlar allah yar ve yardmcnz olsun

aklıma gelmişken

büyük bir düz beyaz sayfalı defterim var. aklıma gelen herşeyi yazıyorum öfke sinir üzüntü vs.

sonra basit basit planlar yapıyorum günlük aynı deftere kutucuklar koyuyorum yapınca işaretliyorum.

kendim ne istiyorum bu hayattan nası biri olmak istiyorum oraya yazdım. sonra bu hedeflerim için neler yapabilirim onları yazdım. hedeflere ulaşmak için yapmam gerekenler (kurs spor net araştırması kitap okuma vs) onları da yazdım.

en son küçük planlara böldüm günlük 1 temizlik işi, x saat ders, y saat spor.

düşünüp zevk aldığım şeyleri yapma ödüllerim oluyor kendime zevksiz şeyleri bitirdikçe. eski arkadaşlarınıza ulaşıp onlarla çıkın.

ve insanların dediklerini takmayın. onlar konuşurlar. siz kendi ne hissettiğinize bakın. kilo almışsınızdır ne bileyim ama sporsuzluktandır bu bu kadar basit. gözüne krem sürmüyorsundur göz altların koyulaşmıştır vs bunlar öf çok kötüsün demek değil iradesizlikten kaynaklı şeyler.

en baba ilacı bile alsanız kendinizi zorlamalısınız

bir de fake it till you make it derler. kendiniz depresyonda olmasanız şu an ne yapardınız diye düşünüp onu yapın. canınızın istediğini değil. istemese de yapın.

ben dışarı çıkmaya üşeniyordum resmen bi sinemaya giriyorum filmin ortasında hissettiğim duygunun tarifi yok. iyi ki diyorum gelmişim. o hazzı tarif edemem.

kendinizi zorlayın. o zaman depresyon kırılacak.

Durumunuz için terapiden daha çok işe yarayacak birşey var yoga! Bende depresyonla yıllarca mucadele ettim ediyorum sizde ki durumun biraz daha ağırı geçti mi? Geçmez gibi geliyor ama bazen daha iyi hissediyorum. Kamp ya da köy hayatı hangisi daha ulaşabilirse su an icin onu deneyin. Sık sık kendinizi bir rdv ya şartlamış gibi bir plana şartlayıp çıkın. Mesela neyi asla kaçırmazsınız? Doktor randevusu? Onun gibi duvara bi planing yapın ve bir hafta sonra bugun için kendinize bir randevu verin. Ona da şimdiden hazırlanın. Ve o gün mutlaka o randevuya gidin.
Yoga fiziksel ve ruhsal terapi gercekten muthis ise yarıyor. Belki daha ucuz bile:) ilk adımları atın sonrasını kendiniz bulacaksınız.

Harikasınız! Müthiş tavsiyeler bence.

Tavsiyeleriniz çok güzel ama bende bir çaresizlik hissi var ne yaparsam yapayım sonu bir yere varmayacakmış yaptığım her şey boşaymış gibi hissediyorum

yogayi evde mi bir spor merkezinde mi yapıyorsunuz? salondaki uyeligim bu ay bitiyor evde başlamak i istiyorum yogaya ne kadar faydali olur merak ediyorum yapan varsa paylaşırsa sevinirim.

konu sahibi, bir hobi edinmeni tavsiye ederim. hepimiz gun geliyor hayattaki amacimizin kalmadığını hissediyoruz bu bir evre, depresyona girersin ve çıkarsın. sonra da su anki halini düşününce garipsersin. su anda caresizlik duygusunu cok düşündüğün için karamsarlasiyorsun. o yüzden öncelikle düşünmeye daha az vakit ayırabilmek icin aklini baska bir seyle meşgul edeceksin.

asla amaçsız olduğunu düşünme. birilerine yardim et mesela? sokakta muhtac bi cocugu sevindir, kedilere mama ver ya da bi kedi sahiplen? kedilerde insanlar için strese iyi gelen bir enerji aktarımı olduğunu duymustum. cevremde kedisi olan insanlarin özellikle ev yaşamı cok huzurlu. cevrende kimse yoksa burası gibi sitelerden insanlarla tanış sohbet et, baska insanlarin dertlerini oku, yardimci olmaya calis, fikir üret, sohbet et. yani olabildigince kendini oyala. bu tip düşünceler boşlukta olan herkesi bulur. ne kadar az dusunecek zamanin olursa, o kadar cabuk atlatirsin.

aaa bir de kimse yazmamış ama, d vitamini, b12 ve demir eksikliği tahlili yaptır mutlaka ama mutlaka. ben ne zaman senin gibi hissetsem demir eksikligim çıkıyor. daha iki hafta once oyle bir moda girmistim ve hemen demir ilaclarimi almaya basladim yeniden ve enerjim yükseldi. bu son dediklerimi ilk söylemişim gibi öncelik olarak kabul et, eksiklik cikmazsa diger dediklerimle devam edersin:)

Tavsiyeleriniz çok güzel ama bende bir çaresizlik hissi var ne yaparsam yapayım sonu bir yere varmayacakmış yaptığım her şey boşaymış gibi hissediyorum

o çaresizlik hepimizde var. sadece onu dinlememeyi seçiyoruz.

ben her gün bambaşka bir şeye yeniliyorum. her gün daha çok çabalıyorum her alanda eğer negatife odaklanırsam hiç nefes alamam. hayat böyle bişi.

öncelikle devlet hastanelerine gidip psikiyatristen randevu alıyorsun. psikiyatr seni psikoloğa yönlendiriyor ve böylece seanslarına başlayabilirsin ücretsiz biçimde. işe yaramıyor falan deme arkadaşımın gittiği psikolog üç sene önce seans başına 250 tl alıyorken aynı sene bir belediyede de çalışyıordu ve aynı seansları veriyordu. bunu öğrenince terapiyi bırakıp belediyeye gitmeye başladı arkadaş ve aynı verimi aldı. ücretsiz diye önemsenmeyeceğini sanma.

ikincisi, kesinlikle bence yapabileceğin şeylerin en güzellerinden biri, spora başlaman. hergün önce hafif sonra yüksek tempolu bir salona yazılman. saatine 200 lira veremezsin ama aylık 150 liraya gayet güzel bir kursa yazılabilirsin. spor kısmını atlama. damarlarının genişlemesi zamanla bedensel olarak kendini iyi hissettirecek ve sonrasında sporun ruhuna ne kadar iyi geldiğine hayret edeceksin. eğer bunu yapar ve dua etmek için gerçek adımı öğrenmek istersen özelden görüşürüz :)

iyi olmaya çalış, güzel bak güzel gör demeyi ben de isterdim ama öyle olmuyor o işler. bizzat yaşamadım ama en yakın arkadaşım rahatsızdı. az buçuk biliyorum.

lütfen sporu klişe bir tavsiye olarak okuma, hiç olmazsa iki üç ay dene. (sallıyorum ip atlama ustası olmaya çalış, gibi hedefler edin)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…