• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yıllardır içinde bulunduğum bu durumu nasıl açıklarsınız?

Bu olayda baba neden bu kadar mağdur??? Zavallı, çok çalışan, az kazanan, evine ve çocuklarına çok bağlı, yemek seçen ama midesi rahatsız olduğu için, hafif asabi, fedakar, neredeyse hiç kusuru olmayan biri... Üstelik öyle saf ki karısı 15 yıl onu aldatıyor, adamın ruhu duymuyor. Nerde oturuyorlarsa, çevrelerinde hiç ahlak bekçisi yok ki kadını sevgilisiyle görüp kocasına veya onun ailesine söylemiyorlar! İnanmadım, üzgünüm. Oturmadı bende bir şeyler, eksikler var!!!

Evet öyle ama bir kadın olarak beni aldatan birisine cevabım bende o seviyeye inip aldatmak olmaz demek istediğim ben kendimi ne o pozisyona sokarım ne de kızımın arkasından laf söylettiririm demek istediğim baba yapınca toplum tarafından da kadın tarafından da erkektir diye affedilebiliyor ama bizim toplulumumuzda kadın yapınca direk damgayı yiyorsunuz ki sizle birlikte sizin kızınız da yiyor babasına bak oğlunu al diye atasözü duydunuz mu mesela. Sizin demek istediğinize de harfiyen katılıyorum ama malesef toplum birini hoş karşılarken diğerine acımasızca saldırıyor ikiside aşağılık bir durum ama ben bir kadın olarak namusuma laf getirtmezdim ki hala kendini haklı görüp kızına kendisi bakmasaydı yok okumazdınız yok namussuz olurdunuz demesi de manidar ben annelik sıfatını yakıştıramadım sadece ve çok üzüldüm
Toplumun boyle ucube dusuncelerini de degistirecek olan yine toplumdur...normallestirmeyin yani
Annenin de babanin de aldatmasi ayni oranda acıtır cocukları...elalemi es geçin artık

Evet öyle ama bir kadın olarak beni aldatan birisine cevabım bende o seviyeye inip aldatmak olmaz demek istediğim ben kendimi ne o pozisyona sokarım ne de kızımın arkasından laf söylettiririm demek istediğim baba yapınca toplum tarafından da kadın tarafından da erkektir diye affedilebiliyor ama bizim toplulumumuzda kadın yapınca direk damgayı yiyorsunuz ki sizle birlikte sizin kızınız da yiyor babasına bak oğlunu al diye atasözü duydunuz mu mesela. Sizin demek istediğinize de harfiyen katılıyorum ama malesef toplum birini hoş karşılarken diğerine acımasızca saldırıyor ikiside aşağılık bir durum ama ben bir kadın olarak namusuma laf getirtmezdim ki hala kendini haklı görüp kızına kendisi bakmasaydı yok okumazdınız yok namussuz olurdunuz demesi de manidar ben annelik sıfatını yakıştıramadım sadece ve çok üzüldüm
Bir çok konuda hemfikiriz ama ben toplumun bakış açısını değil direk sizinkini sordum namus sadece kadında yok akıllı bir kadın hayat kuracağı kişinin annesine de babasına da eşit gözle bakar onların yaptıkları yüzünden değerlendirmez ama nasıl aileye gireceğini bilmek için eşit bakar toplumun bakışı affı bunların doğru olduğunu göstermez koyun değiliz ki sürü nereye giderse oraya gidelim

Ne tavsiye vereceğimi bilemedim . O kadar zor bir hayat yaşamışsın ki . Yaşadıkların da seni güçlü kılmış. KPSS sınavını kazan sımsıkı sarıl sınava kazan ve ayrıl o evden al babanı da yanına annene de söylemen gerekenleri söyle dök içini gerekiyorsa görüşme .

Annenin bunca laf etmesini anlattiklarindan şuna bagladim
Sana babana karsi yaptigi yanlislari yuzunden vicdaninin sesini susturmak icin kendi sesini yukseltiyor
Sizi suclayarak..
Eger ev arkadasi arayan kizlar varsa cevrende sorusturup onlarin yanina tasinsan belki biraz kafan rahatlar.

Annenizden sağlıklı bir insandan beklenen şeyleri beklemeniz size sadece mutsuz eder yaşadığı kendince ağır olan şeyler bence psikolojisini bozmuş ondan tamamen uzaklaşmak size vicdan yükü yükleyecek babanızı yalnız bırakmış olacaksınız vs.. bence iletişiminizi koparmayın biran önce ayrı eve çıkın ise girin ev arkadaşı bulun annenizlede hasta yardıma ihtiyacı olan biri olarak düşünüp görüşün ama bu kadar negatif şeyler hissettiğiniz biriyle aynı evde sürekli yaşamak sizi tahmin edemeyeceğiniz bir psikolojiye sokacak sürekli bunun stresini yaşamak sağlığınıza zarar verecen.

Benzer hayatımız var. Ekstradan babam da sorumsuzdu benim. Annemin de aldatma olayı daha azdı. küçük ablam 8 yaşındayken sanırım bi adamla görüşüyor annem ama 1 kez oluyor sanırım. Bir kez de bende denk geldi. Ben 16 yaşımdayken hem de akrabası olan bir adamla. Belki bu da 2 kez falan olmuştu. Çünkü adam başka şehirdeydi. Annemin öyle telefonla falan hiç işi yoktu, telefonu bile son 4 yıldır var.
Ben annemi farkettikten 2 yıl sonra babamı kaybettim. Babam ne kadar kötü de olsa ben hep çok sevdim babamı. Annemle hiçbir zaman yakın olamadım. Karakter olarak ve kafa olarak maalesef sohbet edilebilecek birisi değil.
Şimdi bile annemi çok özlemem mesela. Tabi o olayı da unuttum geçtim basit düzeyde kaldığı için.
Benim de psikolojim kötüydü kpss döneminde. Hatta aile hekimim şu evden bi çıksan rahatlayacaksın derdi. Hakkatten de atandım ve hayata döndüm. Başka şehir bana çok iyi gelmişti her ne kadar zorluklar çeksem de.
Sabret. inşallah emeğinin karşılığını verir Rabbim ve atanırsın.

Öncelikle aldatmanin ister kadin olsun ister erkek..Ihanette kisiyi hakli cikaracak gerekceler de,kadini da erkegi de olmaz.Oyle bir sebep yok.Cocuklari icin katlanabilen! evlilik sürdürme zorunlulugu vs Bir anne veya baba ihaneti hakli gösteremez ki cocuklari uzerindee
yarattigi travma yeterince acik degil mi?
Anne ve baba kendilerine nasil hayat belirlerse belirlesin konu sahibi arkadasim siz kendinizi kurtarmaya calisin.Daha bir azimle daha bir istekle sinava calisin ve umarim kazanirsiniz.En azindan siz kendinizi kurtarin ve ilerde cocuklariniza örnek bir anne,örnek bir birey olun.Bu psikolojide zordur tahmin edebiliyorum ama evden uzaklasin gerekirse..Guvendiginiz bir arkadasiniz olur belki de bir akraba..En kotu ihtimal kütüphane..Evde biraz zor görünüyor..
Allah,yardimciniz olsun..

Son düzenleme:
Bu saatten sonra düzelmez anneniz. Sizin için en iyisi atanıp kurtulmak. Babanıza da ayrı üzüldüm. Kimse aldatılmayı hak etmez sevmiyorsan istemiyorsan boşanırsın yoluna bakarsın. Kusura bakmayın ama utanmaz arsız bir anneniz var yaptığı terbiyesizliği bir de o yaşlarınızda size yansıtmış. Bunları gördükten sonra babanıza hak vermeniz ona düşkün olmanız çok normal. İşte doğurmakla anne olunmuyor. Kapınızı kilitleyin yeri gelirse annenizi tersleyin çalışmak istiyorum diye.

İyisi mi atan kurtul o evden !
Karışık orası.

Evet istiyorum inşallah. Teşekkür ederim.

Sizin adınıza çok üzgünüm maalesef verebileceğim bir tavsiye yok sadece şunu diyorum her kadın bunları yapar demiyorum ama çocuğum için boşanmıyorumcular çocuğum babasız büyümesinciler bu konuyu özellikle okusun baba var baba var bazen olmaması daha iyi kendi korkularınız yüzünden çocukları böyle hayatlara mahkum edip tüm hayatını etkileyip mahvedip sonra gururla ben senin için katlandım demeyin hiç gereği yok

Maalesef olan çocuklara oluyor. Teşekkür ederim.

Çok zor bir hayat geçirmişsin. Güçlüsün mantıklisin. Geçmişinin seni esir etmesine izin verme. Sen annene çok kızgınsın ama ben annene inanılmaz üzüldüm. Aradığı sevgiyi hickimseden bulamamış . Kimseye tam anlamıyla güvenmemiş, çocuklarına bile kendini bırakmamış. Hep sevgi arayisi ile yanlis kararlar vermis.

Bu hikâyeden en kârlı çıkan kişi sensin. Üniverste okuman ve iş hayatına atılacak olman, engellenmemiş olman, okul hayatında başarılı olman vb... en azından destek olmasalar da köstek olmamışlar

Evet sanırım ben yine de şanslıyım ki doğruyu yanlışı ayırt edebilecek durumdayım. Yanlış bir karar verebilirdim. Okudum kafa doluluklarıyla da olsa şehir dışına çıkınca anladım meğer her aile mutsuz değil, anneler alttan alınca fedakarlık yapınca hayat eziyet değilmiş, babalara da çok iş düşüyor ama her insanın hataları var ama annem haklıyken haksız oldu sürekli yanlış hareketlerle çocukları onu çok severken bir anda yabancılaştık, sürekli bekleyerek belki düzelir diyerek ama bizi çevreye tercih etti. Teşekkür ederim.

Bi insanın daha büyüme çağında böyle çarpık ilişkilere şahit olması gerçekten insanı çok fazla etkiliyor. Benim ablam da benim 14-15 yaşlarımdan beridir evli erkeklerle olan ilişkilerini anlatırdı bana aklım ermezdi bir şey demezdim. Diğer ablam tepki gösterdi diye onla küs. Ben de aklım ermeye başlayıp tepki göstermeye başlayınca beni evden kovdu. Bu tür insanların düzeleceğine olan inancım 0. Ben aileme sırtımı döndüm siz de annenize sırtınızı dönün çünkü aslında sizi buna şahir ederek babanızdan çok size kötülük etmiş. Bu saatten sonra düzelmez de. Evet anneniz belki üzerinizde çok emeği var ama bazı hatalar insanların bütün olumlu özelliklerni silmeye yetiyor

Evet olumsuz etkileri var fakat ben şuna kanaat getirdim bazı kişiler özgürlüklerine düşkün ve dediğim dedik. Bazen çok sinirlenip annemsiz gelecek planlıyorum fakat annedir ölüm var yine de üstümde hakkı vardır pişman olmayim üstüme düşeni yaparım bakarım fakat ayrı dursak da çok özleyemem gibi çünkü beni özlediğini hiç hissettirmedi üniversite yıllarımda, aksine özgür olduğu için işine geliyordu. Bu da beni sadece babama yönlendirdi.

Çok üzüldüm genelde babalar hata yapar ama annenin yapması çok daha kötü yani Allah(c.c) ıslah etsin ar damarı yırtılmış ki bu böyle devam eder sana gelince babana üzülüyorsun biliyorum da annen de çekilecek kadın değilmiş umarım doğru yolu bulur ne denir inan bilemedim

Babam zamanında kırıcı sözler kullandı ailesinin huylarını beğenmediğini kendisini eğitemediğini dile getirmiş sürekli. Ben annem için yeterince empati kurarak geçirdim yılları. Fakat eninde sonunda babam ve annemi değerlendirince beni sahiplenen koruyanın annem olması gerekirken hep babam olduğunu gördüm. Annemde önce kendi hayatı oldu. Bende ilerisi için önceliklerimi babam üzerine kurdum. Fakat anneme tam sırt çevirmeye de vicdanım el vermiyor. Kendisi yabancılık hissettirse de geçmişteki az sevgilerine sayıyorum.

Annenede yazik olmus sanada... sevgiyi bulamayan kadin bir cok kez disarda arar belki.. Zaten kadinlarin cogu intikam duygusundan dolayi aldatirlar..bu durumu aklamaz ama mutsuz bir omur dusun.. mutsuz anne mutlu cocuk yetistiremez bana gore.. senin icin durum apayri kotu.. annen babani hic sevmemis mi? Nasil evlenmisler?

Mutsuz anne mutsuz çocuk demektir. Annem hep yaşamak istemediğini söylerdi ben çok üzülürdüm, bizimle mutlu ol derdim. 3 kızı var ve biz onun yasak ilişkisi de olsa bir gün vazgeçer diyerek sustuk dinledik içimiz şişene kadar, ama o başkalarıyla konuştukça bizim dedikodumuzu yapmaya kadar gitti maalesef.
Babama aşık olmuş annem fakat görücü üsulü olmuş acele şekilde. Babam annesi beğenince tamam demiş fakat kısa süreli nişanlılık olmuş o zamanda çok gezmesine de izin verilmemiş. Annem hep der babanızı sevmiştim ama artık içimden sevmek gelmiyor. Annem nişanlıkken babamın ilgisiz oluşunu farketmiş ama her insanla anlaşırım böyle yakışıklı nasıl bulacağım diye hareket etmiş :( ve sonuç şuan ilgi sevgi çok eksik.

Evet olumsuz etkileri var fakat ben şuna kanaat getirdim bazı kişiler özgürlüklerine düşkün ve dediğim dedik. Bazen çok sinirlenip annemsiz gelecek planlıyorum fakat annedir ölüm var yine de üstümde hakkı vardır pişman olmayim üstüme düşeni yaparım bakarım fakat ayrı dursak da çok özleyemem gibi çünkü beni özlediğini hiç hissettirmedi üniversite yıllarımda, aksine özgür olduğu için işine geliyordu. Bu da beni sadece babama yönlendirdi.

Babam zamanında kırıcı sözler kullandı ailesinin huylarını beğenmediğini kendisini eğitemediğini dile getirmiş sürekli. Ben annem için yeterince empati kurarak geçirdim yılları. Fakat eninde sonunda babam ve annemi değerlendirince beni sahiplenen koruyanın annem olması gerekirken hep babam olduğunu gördüm. Annemde önce kendi hayatı oldu. Bende ilerisi için önceliklerimi babam üzerine kurdum. Fakat anneme tam sırt çevirmeye de vicdanım el vermiyor. Kendisi yabancılık hissettirse de geçmişteki az sevgilerine sayıyorum.

Mutsuz anne mutsuz çocuk demektir. Annem hep yaşamak istemediğini söylerdi ben çok üzülürdüm, bizimle mutlu ol derdim. 3 kızı var ve biz onun yasak ilişkisi de olsa bir gün vazgeçer diyerek sustuk dinledik içimiz şişene kadar, ama o başkalarıyla konuştukça bizim dedikodumuzu yapmaya kadar gitti maalesef.
Babama aşık olmuş annem fakat görücü üsulü olmuş acele şekilde. Babam annesi beğenince tamam demiş fakat kısa süreli nişanlılık olmuş o zamanda çok gezmesine de izin verilmemiş. Annem hep der babanızı sevmiştim ama artık içimden sevmek gelmiyor. Annem nişanlıkken babamın ilgisiz oluşunu farketmiş ama her insanla anlaşırım böyle yakışıklı nasıl bulacağım diye hareket etmiş :KK43: ve sonuç şuan ilgi sevgi çok eksik.
Yani demekki aslinda annen pek sevgi gormemis babandan..hani iyi evlilik lutuftur kotu evlilik imtihandir diye bi soz var.. siz olmadan bunu anladiysa ayrilsaydi keske.. yapacak birsey yok bu saatten sonra

Anneniz mutlu değil.Açık ve net.
Bunu yaptıklarını normalleştirmek için söylemiyorum.Ama yaşamak istemediğini söylemesi falan,annenize sırtınızı dönmeyin.Bunu herkese söylemem,kimi aileler hak ediyor,ama anneniz hayatı boyunca hiçbir istediğini yapamamış bir insan olarak geldi bana,insan bir kere hayata geliyor,her şey kötü gidince de depresyon kaçınılmaz.

Şuan senin aynı durumunda ben varım. Babam her hafta 6 gün şehir dışında olur ve ben daha yeni annemin kemdi iş yerinden başka bi erkekle görüştüğünü öğrendim. Babam ve abim duysalar ne yaparlar bilmiyorum ama ben artık bu kadınla aynı evde yaşamak istemiyorum. Sana tavsiye babana anlatman ama evde değil uzak bir yerde. Eve gelmesin siniri geçsin ve bu olay yıllarmış gibi değilde yeni olmuş gibi davranman. Daha fazla o evde yaşamaman kanaatindeyim çünkü çocuklarını düşünmeyen bir insan evine bağlı olmayan insandır. Her an gidebilir bu duruma düşmek istemezsin değil mi

Allah senin de yardımcın olsun. Benim babama bunu açıklamam çok kötü sonuçlar getirir. Torun sahibi annem. Ve sevgilisinden ayrıldı. Zaten açıklasam babamdan önce kendi ailesi gelir öldürür (Allah korusun). Zaten ben annem telefonda konuşurken bile her kapı açıldığında babam geldi diyerek kalbimin çok fazla attığını hep anneme söylesem de bir gün seni yakalar ayrıl desem de korkularla yaşatmaya dediğini yapmaya devam etti.

Son sorunuza cevaben ders çalışmaya kütüphanelere gidin derim. Esas sıkıntınız içinse Allah yardım etsin diyorum öncelikle. Babanızın haberi var mı annenizin onu aldatmasından?
Öneriniz için teşekkür ederim. Babamın asla haberi yok olamaz da olursa hem kendisi hem annem için iyi olmaz.

Rabbim hidayet etsin bir an once onu o hatadan ayırıp kendi cocuklarina yoneltsin sende bu durumda kesinlikle dahada okuluna sinavlarina odaklan RABBİM yardim etsin bu mubarek ayda bol bol allaha dua et

Amin inşallah. Allah razı olsun. Dua ede ede sevgilisinden 15 senede ayrıldı bakalım sonumuz hayrolsun.

Ben de sorunlu büyüdüm annem babam arasında daha farklı sorunlar vardı ama annemin babamı sürekli kötülemesi yatak odalarına kadar anlatması beni de çok üzerdi. Suanki infertilite problemlerimden dolayı kendilerini sorumlu tutuyorlar bu yüzden. Size tavsiyem sabredin sınavınızı kazanın çevrenizle vakit geçirin. Asla evden kurtulmak için yanlış biriyle evlenmeyin

Aşık olun sevin sevilin, sevdiğinizle evlenin
Sevgi sizi iyilestirecektir

Dediğiniz gibi yanlış evlilik yapmam an meselesiydi, çünkü annem onda da beni yanlış yönlendirmişti bir tatlı sözü duyunca bu seni çok seviyor diyip aklıma girdiği oldu. İleriki yaşamımı düşünmeden kendi ilişkisini evliliğe bağlama peşinde olduğu için beni yoldan çıkaracak gibi hareket etti. (tabi bu kötü bir annelik için değil kendi doğrusu öyle olduğu için çok değerlendirmediği için böyle düşünüyorum.) Umarım bir gün erkeklere şüphe ile yaklaşmam son bulur ve mutlu evlilik yapıp mutlu çocuklar yetiştiririm.Teşekkür ederim.

Ne tavsiye vereceğimi bilemedim . O kadar zor bir hayat yaşamışsın ki . Yaşadıkların da seni güçlü kılmış. KPSS sınavını kazan sımsıkı sarıl sınava kazan ve ayrıl o evden al babanı da yanına annene de söylemen gerekenleri söyle dök içini gerekiyorsa görüşme .

Evet zaten yaşımdan daha olgun düşündüğüm söylenirdi ergenlikten beri, hiçbir zaman gelinlik hevesi içinde olmadım hayatın gerçeklerini bildim. Amacım kendi ayaklarım üzerinde durmak şartları iyileştirmek. Anneme de bakarım babama da ama babama bana verdiği destek ve sevgi şefkati her daim göstermek içimden geliyor maalesef anneme karşı içimden bir şeyler kopmuş, geçmişi silemiyorum. Teşekkür ederim.

Annenin bunca laf etmesini anlattiklarindan şuna bagladim
Sana babana karsi yaptigi yanlislari yuzunden vicdaninin sesini susturmak icin kendi sesini yukseltiyor
Sizi suclayarak..
Eger ev arkadasi arayan kizlar varsa cevrende sorusturup onlarin yanina tasinsan belki biraz kafan rahatlar.

Evden çıkma durumum şuan yok sınavımı atlatınca akrabaların yanında biraz tatil yapacağım sonuç bekleyerek günler geçecek. Teşekkür ederim.

Annenizden sağlıklı bir insandan beklenen şeyleri beklemeniz size sadece mutsuz eder yaşadığı kendince ağır olan şeyler bence psikolojisini bozmuş ondan tamamen uzaklaşmak size vicdan yükü yükleyecek babanızı yalnız bırakmış olacaksınız vs.. bence iletişiminizi koparmayın biran önce ayrı eve çıkın ise girin ev arkadaşı bulun annenizlede hasta yardıma ihtiyacı olan biri olarak düşünüp görüşün ama bu kadar negatif şeyler hissettiğiniz biriyle aynı evde sürekli yaşamak sizi tahmin edemeyeceğiniz bir psikolojiye sokacak sürekli bunun stresini yaşamak sağlığınıza zarar verecen.

Evet haklısınız. Fakat aklım erdiğinden bu yana bazı anlattıklarına üzülüp kafa taktığımdan artık duygusuz bakmayı kendine çok uzun açıklama yapmamaya başladım. Sabır tükeniyor ve empati kurmayan sürekli kendi sıkıntılarını anlatıp çocuklarının sıkıntısını dinlemeyen bir anne var. Yine de bize baktı diyerek ilerisi için ona bir yardım elim dokunur ama verdiği eksik sevgi artık ben aile kurunca çocoğumla yaşarım (evliliği başarabilirsem tabi :) ). Teşekkür ederim.

Biraz adalet.
Erkek aldattıgında doyumsuz, pislik herif, boşanıpta yapsaymış ne yapacaksa, ve daha nicesi.
Kadın aldattığında vardır bir sebebi...
15 yıl sevgilisi olmuş kadının.
Hani yanlışlıkla aklı kaymamış. Bile isteye devam etmiş.
Kocam bana baksın, çocuklarım yanında olsun ama sevgilimi de bırakmam demiş.
Çocuklarını mı düşünmüş şimdi gerçekten?
Boşansaymış. Merdiven silseymiş, onuru ile yaşasaymış. Oturduğu yerden kocam bana para vermiyor diye ağlayacagına çalışsaymış da birlikte koşulları iyileştirselermiş
Sebepleri varmışmış.
Her ne sebebi varsa hiç biri boşanması gereken sebep kadar büyük değil.

Katılıyorum dediklerinize. Ben her zaman dedim anne biz ileride güzel işlere sahip oluruz başksında sevgi arama biz varız (sevgili olduğu kişinin de parası yoktu düzenli işi dahi yoktu, boşansa onunla evlense eminim sürünecekti tek yaptığı adamın bir kaç kandırmaca söz etmesi ) aynı evde yaşamak istemiyorsan bizle beraber mutlu ol. Her kadının sevgilisi mi oluyor bu normal mi dediğimde, gayet sinirli şekilde bağırarak beni rencide ediyor ve bedduaya başvuruyordu. Bende dua ettim sonunda ayrıldı ama bizim o kadar ısrarımıza isteğimize karşılık değil zorunluluktan ayrıldı. Teşekkür ederim

Benzer hayatımız var. Ekstradan babam da sorumsuzdu benim. Annemin de aldatma olayı daha azdı. küçük ablam 8 yaşındayken sanırım bi adamla görüşüyor annem ama 1 kez oluyor sanırım. Bir kez de bende denk geldi. Ben 16 yaşımdayken hem de akrabası olan bir adamla. Belki bu da 2 kez falan olmuştu. Çünkü adam başka şehirdeydi. Annemin öyle telefonla falan hiç işi yoktu, telefonu bile son 4 yıldır var.
Ben annemi farkettikten 2 yıl sonra babamı kaybettim. Babam ne kadar kötü de olsa ben hep çok sevdim babamı. Annemle hiçbir zaman yakın olamadım. Karakter olarak ve kafa olarak maalesef sohbet edilebilecek birisi değil.
Şimdi bile annemi çok özlemem mesela. Tabi o olayı da unuttum geçtim basit düzeyde kaldığı için.
Benim de psikolojim kötüydü kpss döneminde. Hatta aile hekimim şu evden bi çıksan rahatlayacaksın derdi. Hakkatten de atandım ve hayata döndüm. Başka şehir bana çok iyi gelmişti her ne kadar zorluklar çeksem de.
Sabret. inşallah emeğinin karşılığını verir Rabbim ve atanırsın.
Baban için Allah rahmet eylesin. Şuanda kendi hayatına bakmana sevindim. Benim de amacım bana kim ne kadar emek harcadıysa benim de ona karşılığını vermem umarım ben de atanırım. Bencil bir insan olmamaya dikkat ederek ailem yanında yardıma muhtaç insanlara da yardım etmek istiyorum. Teşekkür ederim.

Öneriniz için teşekkür ederim. Babamın asla haberi yok olamaz da olursa hem kendisi hem annem için iyi olmaz.
Bir yandan babanıza söylemeniz gerek diyeceğim ama sizde haklı olarak bunu istemeyebilirsiniz.O zaman yapılacak tek şey atanmayı beklemek sanırım.Hakkınızda hayırlısı olsun.

Öncelikle aldatmanin ister kadin olsun ister erkek..Ihanette kisiyi hakli cikaracak gerekceler de,kadini da erkegi de olmaz.Oyle bir sebep yok.Cocuklari icin katlanabilen! evlilik sürdürme zorunlulugu vs Bir anne veya baba ihaneti hakli gösteremez ki cocuklari uzerindee
yarattigi travma yeterince acik degil mi?
Anne ve baba kendilerine nasil hayat belirlerse belirlesin konu sahibi arkadasim siz kendinizi kurtarmaya calisin.Daha bir azimle daha bir istekle sinava calisin ve umarim kazanirsiniz.En azindan siz kendinizi kurtarin ve ilerde cocuklariniza örnek bir anne,örnek bir birey olun.Bu psikolojide zordur tahmin edebiliyorum ama evden uzaklasin gerekirse..Guvendiginiz bir arkadasiniz olur belki de bir akraba..En kotu ihtimal kütüphane..Evde biraz zor görünüyor..
Allah,yardimciniz olsun..

Daha önceki sınavımda deneme sınavı yapmaya başlamadan annemin evden buluşmaya gittiğini hatırlıyorum da kardeşimle beraber hüngür hüngür ağlamıştık. Onun öncesinde ne olur gitme diye yalvardık. Fakat o durumda bile geç de olsa kazandım. Çünkü kazanamazsam evde kafayı yerim dedim zorladım kendimi. İnsan zorluklara alışarak çalışmayı öğreniyormuş. Şuan geç oluyor dersi anlamam ama önceden daha da kötüydüm. Çabalıyorum kız kardeşlerimle aram iyi, iyi ki onlar var diyorum. Teşekkür ederim.

Bu saatten sonra düzelmez anneniz. Sizin için en iyisi atanıp kurtulmak. Babanıza da ayrı üzüldüm. Kimse aldatılmayı hak etmez sevmiyorsan istemiyorsan boşanırsın yoluna bakarsın. Kusura bakmayın ama utanmaz arsız bir anneniz var yaptığı terbiyesizliği bir de o yaşlarınızda size yansıtmış. Bunları gördükten sonra babanıza hak vermeniz ona düşkün olmanız çok normal. İşte doğurmakla anne olunmuyor. Kapınızı kilitleyin yeri gelirse annenizi tersleyin çalışmak istiyorum diye.

Tüm hatalarına rağmen annem keşke hatasını kabul etse de biraz sevgim gelse diyorum ama dediğiniz gibi artık değişmez. Teşekkür ederim.

Sen canım sabırlı ol ve babana layık bir evlat ol
Emeklerinin karşılığını sen de baban da alsın . Annene gelince , seçim yapamiyoruz malesef , annen de nefsi ile imtihan içinde..Hayatı yaşamı nefsi sana örnek olsun , aklını , kalbini, vicdanını temiz tut. Hayat boyu sana mutluluk ,huzur ve başarı getirir. Annenin davranışları seni hiç biseyden engellemesin.

Back