- 24 Kasım 2023
- 1.071
- 223
- Konu Sahibi morciveert
Çocukluğumda ergenliğimde hep zayıf bir kızdım, kilo alsam da sadece basenlerden az alıyordum. Son 2 senedir bir ofiste çalışıyorum ve bütün gün oturuyorum. Zaten basenlerden kilo almaya meyilli vücudum tamamen kendini saldı ve basen+göbek+kalça+göğüs olarak kum saati diyeceğimiz kötü bir vücuda sahip oldum. Son 2 ay içinde diyet yaptım bıraktım hiç istikrarlı olamadım. Bu sabah tartılmak istedim ve hayatımda hiç görmediğim kiloyu gördüm ve artık bu gidişata bir son vermem gerektiğini anladım. Kurban bayramına bir kaç hafta kala aralıklı oruç yapmıştım, tam devam ettiremedim ama 2 haftada 3 kilo vermiştim. Yaşantıma, iş hayatıma en uygun diyetin aralıklı oruç olduğunu düşünüyorum. Hem sağlıklı, hem zahmetsiz :) Şimdi aralıklı oruca tekrar başlayacağım, her gün saat saat buraya ne yediğimi yazacağım. Hem buraya yazmak belki motivasyonumu arttırır. Sizden de benimle beraber başlayacak olan olursa yazsın mutlaka, hep beraber daha eğlenceli olabilir :) Hem isterseniz araştırın araklı oruçla kilo veren bir sürü insan var.
Kurallarım:
-Yağlı yiyeceklerden uzak durulacak.
-Hamur işi yenmeyecek.
-Sağlıksız paketli gıdalardan uzak durulacak.
-Çevredeki olumsuz yorumlar (ay diyet mi yapıyosun yine beceremezsin vb. gibi) umursanmayacak.
-Üşenilmeyecek, her gün mutlaka yürüyüş yapılacak, yapılmazsa leslie yapılacak.
-Ekmekten olabildiğince uzak durulacak.
-Her pazar tartı günü olacak.
Aralıklı oruç beslenme saatlerim:
-İlk Öğün 12.30
-İkinci Öğün 18.30
Ben kendi iş hayatıma göre belirledim saatleri kızlar, yarım saat ileri yada geriş sarkabilir. Önemli olan son öğünden sonra hiç bir şey yememek. Bu öğünler haricinde sadece sıvı beslenmek.
Güncel kilo: 67
Hedef: 55
Sizleri seviyorummm bana dua edin alnımın akı ile çıkayım şu işin içinden Çevremde o kadar olumsuz yorum yapan var ki, senelerdir görmediğim arkadaşım beni gördüğünde aldığım kilolardan dolayı şok oldu. Öyle bir tepki verdi ki unutamıyorum yani. İş yerinde de sürekli olumsuz (sen yapamazsın, sürekli yapıyorsun olmuyor, iki gün sonra bırakırsın vb.) gibi olumsuz yorumlar alıyorum. O yüzden diyetimden çok bahsetmekte istemiyorum insanlara. Buraya yazmak bana iyi gelecek