- 26 Şubat 2010
- 5.613
- 5.657
- 198
- Konu Sahibi HanimKelesimiGetir
-
yanlış diyorsun ama sen yanlışsın...müslüman içki içmemeli...ha sen içersin ben içmem...herkesin bileceği iş...Kullandığın cümleler yanlış,''müslüman olan yılbaşı kutlamasın zaten'' dersen orada senin hayat tarzının dışındaki kişilere haksızlık olur..
Bizde özel birşey yapmayız zaten,masada oturup yemek yemek 2 kadeh bişiler içmek bize görede yanlış değil işte.
Her kesimin düşüncelerine saygı duyarım elbette,ama kullandığın cümleler biraz baskıcı olmuş..
Bak ne güzel soylemişsin; sepette olsun olmasın isteyen hala alabilirSepette zıkkım olmasımı rahatsız etti,isteyen alır istemeyen almaz zaten..
Kesinlikle katılıyorum...
Basörtüsüz bir insan olarak başörtüsünün yasak olmasına da karşıydım... alkol kullanan biri olarak alkol yasağına da karşıyım....lakin burda konumuz sadece alkol yasağı....
Bunun bireysel haklara saldırı olduğunu düşünüyorum... ve hiç bir gücün insanların bireysel haklarına saldırmaya hakkı olmadığı kanaatindeyim.... kimse benim ne zaman ne yiyip ne içeceğime karar veremez!
Yalnız senin zıkkım dediğin şeyi kullanan insanlar var o yüzden yanlış bi cümle olmuş.. ben sigara içmiyorum ama çevremde içenlere de zıkkım için ne diye iciyonuz bu zıkkımı demiyorum... bence biraz dikkatli konuşalım kimseyi incitmemek adına. ,Ben içki icenlere kötü bir tabir kullanmadım. İçkiye zıkkım dedim. Kötü tabiri içkiye kullandım yani, ok. Niye açıklama yapiyosam, sıkıldım aynı mesajın alintilanmasindan.
Uablış diyorsun ama sen yanlışsın...müslüman içki içmemeli...ha sen içersin ben içmem...herkesin bileceği iş...
Bazı kesin emirler ve yasaklar vardır dinlerde dimi....içki, domuzeti,zina bu gibi şeyler kuranda net yazan şeylerdir...sana göresi bana göresi tartışılmaz...içer,vardır bi cezası çeker...ne içiren benim ne de cezayı veren...burda 1 kişiye bile içme dedim mi? Ama bu kesin ve net olan bir doğruyu burda görüpte söylemezsem vebali boynuma olur...
Evet kesinlikle...düşünülenin aksine bizim gibiler aslında özgürlüklerden yana olanlar... bize bu basit özgürlük kavramı ilkokulda öğretilmişti özgürlük nedir başlığı altında...
Bak ne güzel soylemişsin; sepette olsun olmasın isteyen hala alabilir
Canim içki icenlere bişey demedim. İçkiye zıkkım dedim. Ha içkiyi kursal olarak görenler varsa, onu düşünmedim tabiYalniz haber cirkeflik kokuyor
Pess dedim yaavv
Bu aradasavrukzeynep gercekten hos olmamis saygi duymak zorundayız. Ayni saygıyı gormek icin (en azindan)
Sonuçta icki musluman olana haram ama bu sitede bu dine inanmayanlar da var. Sirf bu yüzden bile kinama hakkimiz yok.
Bizim icin onemli hatta kutsal olan birsey icin bu tarZ bir asagilama olsa ne dusunurduk
Şunu da eklemek istiyorum o yoruma itiraz eden bir kesim varki sanki kendileri cok farkli. Şimdi sanki böyle birsey bekler gibi atlamis hemen itirazaoysa hakediyorlar bile cunku aynisini yapıyorlar
Canim içki icenlere bişey demedim. İçkiye zıkkım dedim. Ha içkiyi kursal olarak görenler varsa, onu düşünmedim tabiiçkiyi kutsal görenler varsa; kutsalınıza zıkkım dedim ya, kusura bakmayın
Canim içki icenlere bişey demedim. İçkiye zıkkım dedim. Ha içkiyi kursal olarak görenler varsa, onu düşünmedim tabiiçkiyi kutsal görenler varsa; kutsalınıza zıkkım dedim ya, kusura bakmayın
Diyorum ya içen içsin...ama Allah beni uyarmakla yükümlü kılmış...burayı okuyup içene saygım var deyip gitseydim ben de ortak olurdum...ama ben müslümanın içmemesi gerektiğini söyledim sadece...gerçekten amacım saygısızlık olsa dalga geçip giderdim...İçen içsin zaten,içmeyende saygı gösterecek buna..
Tamam kesin ne net olabilir,ama bu kişilerin tercihidir bana göre.
Bende içiyorum en son ne zaman içtin dersen 2 ay olmuştur herhalde..
Konu zaten din ve içki :)Konuyu gene dine getirmek ne kadar doğru?! Ben 3 yıldır inancım gereği ve içmeyi beceremediğim için alkol almıyorum. Ama ailem alır, eşimin ailesi içer, eşim isterse içer.
Çünkü eğer inanıyorsanız bunun dinimizde haram olduğunu bizler kadar onlarda biliyor. Biraz saygı duysak ya insanların kararlarına. Ahkam kesmesek. Yargılamak Allah'a mahsustur bilsek bunu mesela.
Hemen yaftalamasak.
Hemen dine bağlamasak. Konu din ve alkol olmadığından. Din ve inançlar hassas konulardır. Tartışmaya bile girilmemeli. Saygı gösterilmeli.
Ağzıyla içebilen, isteyen herkes içsin valla.
Diyorum ya içen içsin...ama Allah beni uyarmakla yükümlü kılmış...burayı okuyup içene saygım var deyip gitseydim ben de ortak olurdum...ama ben müslümanın içmemesi gerektiğini söyledim sadece...gerçekten amacım saygısızlık olsa dalga geçip giderdim...
Rabbim bana dese ki "ey kulum sen orda gerkeni söyleseydin de bir kişi bile olsa seni dinleseydi ne olurdu?" Ne cevap veririm
Ama dini çağrıştıran bir ya da yanından teğet geçen bir sürü reform yapınca insanlar ister istemez düşünüyor bunu.Konu din değil lütfen
Akp deyince akla sadece din gelmiyor bende....
İktidarda olan parti bu ve haberde iktidarın alkol konusundaki yasağı açıklanmış....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?