Yılbaşı paketlerinde içki yasaklandı!

Çocukları özendirme olsa marketlerde raflarda bir sürü içki var oradanda heveslenir bence.,Sorun içkinin sepette olması değilki..

Genel olarak karşılar içkiye,sepet tamamen bahane onlara göre..

verdiğin oya saygı duyanların içtiği içkiye saygı duymak zorundasın o zamn. ben oyuna saygı duyuyorum sende bana duyacaksın

Hür iradenle oy veriyorsan,bende hür irademle içerim..
Saygı duyacağız birbirimize..

Çocukları özendirme olsa marketlerde raflarda bir sürü içki var oradanda heveslenir bence.,Sorun içkinin sepette olması değilki..

Genel olarak karşılar içkiye,sepet tamamen bahane onlara göre..

tamam canım ama rafta öylesine duruyor, çocuklar için rafta cazibesi yok, ama sepette süslü püslü oyuncak ayılı çikolatalı, şekerlemeli
tüketim toplumunda yaşıyoruz, bunlar hep subniminal mesaj bence satış maksatlı... çocuklar ve gençler onların ilerdeki potansiyel müşterisi... Biz net kafayla akıllı mantıklı insanlarız subniminaller bizi etkilemez diye düşünüyoruz ama bilinçaltı öyle çalışmıyor
gerçi akp benim düşündüğüm gibi mi düşündü niyeti başka mı bilemiyorum

Saygı karşılık bekleyerek olacak birşey değil bence... o benim oyuma saygı duymadı ben de onun içkisine saygı duymam deyince iş aynı kefeye geliyor.... kınadığınız kişi ile bir konuma geliyorsunuz diye düşünüyorum.. kusura bakmayın sizi incitmek gibi bir düşüncem katiyen yok
Sadece yazdığınızdan bu anlamı çıkardım

Canim o senin dediğin saflık olur; o bana saygı duymasın, ben ona saygı duyayım, olur mu öyle. Hak yemeyeceksin; hakkını da yedirmeyeceksin! Kibre karşı kibir vacibtir...

Tamam haklısın ama gözüne kestirdiyse her şeklide heveslenir yani.

Burada konu bu değil ama söylemeden edemeyeceğim; trafikte içenleri Allaha havale ediyorum

Bunda sonuna kadar haklısın bende destek veririm.
Alkollü araba kullananlara cezanın en ağırları verilsin..

Ben buna saflık diyemem ve kibre karşı kibir bana göre değil kocam beni aldatsa ben de aynısını mi yapicam
Tamam güzelim, senin bilecegin is. Aldatan zina; büyük günah bunun bu konuyla ilgisi yok; ikisi aynı set değil. Kibre karşı kibir benim lafım ya da benim kafadan uydurdugum bişey değil; Google'dan yazarsan kimin lafı olduğunu görürsün.

Neyse konumuzu iyice dağıttık burda bırakalım bence....

Nasıl ne alaka?! Yasak denilince siz ancak midenize konulan yasakları mı görüyorsunuz acaba?! Milletin şahsi fikirlerine konulan yasakların sizin için bir önemi ve değeri yok mu?
Kardelen sacmaladin iyice. Bana ne arkadaşım senin baş ortunden ben sana takma mi dedim? Burada konu içki bak yine yazıyorum İÇKİ.
Yani basortu ile uzaktan yakindan alakasi yok. Yok yere tartisma cikarmaya çalışma
Reisini baska bir konuda daha saglam argumanlarla savun.
Ben icki icen biri de degilim ayrica. Başörtüsüne karşı da degilim.
Bıktık senin bu fanatikliginden.

Bir de şey var arkadaşlar "Marketing" denen ciddi bir bilim dalı.
Ben ünide keyfi seçmeli olarak almıştım bu dersi de resmen aşık oldum. Gerçi hoca da çok iyiydi..
Yani pazarlama stratejileri. Bizim aklımızın almadığı o kadar çok oyun var ki bu işin içinde.
Mesela diş macunları raflara gelişi güzel dizilmiyor, her ürün için aynı bu. Göz hizasında olanların raf kirası daha pahalı gibi. ALtlarda olanlar daha ucuz gibi.

Alış verişi tetikleyecek stratejiler buluyorlar. İlginçtir ki Amerika’da bir market zinciri şu uygulamayı yapmış.

Son yıllarda bebekleriyle alış veriş yapan baba sayısı arttığından dolayı bebek bezleri ve mamaların çok yakınına bira ve alkollü içecekler konulmuş.Ve bu uygulama marketlerde kümülatifte bira satışlarını %15 arttırmış.

Geçen Chess in dediği gibi o sepetlere neden ayıcık konur ki? İşte güzel görünmesi, göze hitap etmesi, hediye yerine geçmesi gibi bir ton pazarlama stratejisinden dolayı.

İpekcim pazarlama konusunda kızım masterını yaptı,çok severek okumuştu hatta.
Neler anlatırdı bize,adamı ters köşe yapıyor yani..

Konu zaten din ve içki :)
Akp diyoruz,senin aklına bu yasakla ilgili ne geldi acaba? Ekonomik kalkınma mı :)

Sizinle aynı şeyleri düşünmediğim kesin. Buna da saygı duyuyorum, size de tavsiye ederim.

ay siyasete girmeyeceğim dedim ama pes. benim açtığım konuyuda örnek verirmiş. içkiye saygı duymayabilirsin. okey
ama o konuyla alakası yok yaptığının
. o konudada halkın iradesine saygı duymuyorum demiş adam. ama hakaaret yok. duymuyor ama hakarette etmiyor.
sen hakaretin nirvanasına ullaşmışsın. zıkkımlanın ne demek. ne kadar ayıp. .
ayrıca saygı duymazsın ama yasaklayamazsın. senin seçimin içki sevmemek. inancın gereğide içmemek. ama yasak yanlış.. ben içki içiyorum. severimde. senden buna saygı duymnı beklemem ama terbiye sınırlarını aşmaman sartıyla. saygı duymamak hakaretin dibine vurmak değildir. benimde saygı duymadığım şeyler var. ama insanlığım ve ahlakım değerlerim o duymadığım düşünceye yada davranışa hakaret etmemi gerektirmiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…