• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yılbaşı paketlerinde içki yasaklandı!

ay siyasete girmeyeceğim dedim ama pes. benim açtığım konuyuda örnek verirmiş. içkiye saygı duymayabilirsin. okey
ama o konuyla alakası yok yaptığının
. o konudada halkın iradesine saygı duymuyorum demiş adam. ama hakaaret yok. duymuyor ama hakarette etmiyor.
sen hakaretin nirvanasına ullaşmışsın. zıkkımlanın ne demek. ne kadar ayıp. .
ayrıca saygı duymazsın ama yasaklayamazsın. senin seçimin içki sevmemek. inancın gereğide içmemek. ama yasak yanlış.. ben içki içiyorum. severimde. senden buna saygı duymnı beklemem ama terbiye sınırlarını aşmaman sartıyla. saygı duymamak hakaretin dibine vurmak değildir. benimde saygı duymadığım şeyler var. ama insanlığım ve ahlakım değerlerim o duymadığım düşünceye yada davranışa hakaret etmemi gerektirmiyor
1. Ben "zıkkımlanın" demedim.
2. İçki yasaklanmamis zaten

Yılbaşı sepetinden ayrı olarak alın zıkkımınızı. İşte carpitma haber budur.
bu ne pekii.
kimi yiyorsun sen.

zıkkımınızı demişte zıkkımlanın dememiş. çok fark var arada.:KK14:

ha ben zimbabveliyim ya anlayamadım:KK59:

Kimsenin kimseye saygi duydugu falan yok.Gecen yine alkol basligi acildi.Yazdik ettik kimseye bulasmadan kendi capimizda.Ertesi gun burda biri kendisinin haddi olmayan bir sekilde topiclerde diline doladi ileri geri alkol almamizi en az 7-8 yorumunda alakali alakasiz.O yuzden ne saygisi yahu.

Kimsenin kimseye saygi duydugu falan yok.Gecen yine alkol basligi acildi.Yazdik ettik kimseye bulasmadan kendi capimizda.Ertesi gun burda biri kendisinin haddi olmayan bir sekilde topiclerde diline doladi ileri geri alkol almamizi en az 7-8 yorumunda alakali alakasiz.O yuzden ne saygisi yahu.
pes. gerçektenmi. kimmiş o

Böyle ufak ufak yasakları getiriyorlar işte.Zaten bir süredir şarap festivalleri şarap tadım günleri filan yasaklandı.Benlik bir durum yok diyenlere ayrıca şaşırıyorum.Varken de sizlik bir durum yok o halde.
Sene olmuş 2015 hala yılbaşı bizimdir değildir tartışılıyor.Herkesin evindeki takvim yılın sonunda bitmiyor sanki.Yeniyıl işte,yeni bir yıl,yeni ümitler,yeni dilekler...
Buradaki akp lilerin yazdıklarını gördükçe çevremdeki akp lilere bakış açım değişti.Acaba bu da mı öyle düşünüyordur diye geri duruyorum.Kötü örnek oluyorsunuz haberiniz olsun.

Neden ustune gidiyorsunuz insanlarin? Ozgur ifade diye bir sey var.
Birakin icki onlara gore zikkiimsa zikkimdir. Istedigi gibi ifade edebilir. Niye karisiyorsunuz?
Bana gore de bas ortusu bedevi ilkelligi. Begenmiyorsaniz okumayin. Bir sonraki mesaja bakin,
Bu kadar basit.
neden biliyormusun al verdiği link. ve suçlaması...
suçlanırsak veririz örnekleri.
o zaman açtığım konuyu örnek vermeyecek. verirse cevap hakkı doğar.

sende şu an onlar gibisin. ,ayıp edenlerdensin. insanların kutsalına hakaret ediyorsun ilkellik diyerek.
özgür ifade demek ayrıca hakaret etmek değildir.
aradaki farka bak ve düşün bence.. sibelim

daha geçtiğimiz Eylül'de Bozcaada bağ bozumu festivali vardı. Troia festivalide tam gaz devam ediyor. bu tarafta yasaklanan bişi yok yani.

Festival var ama artık şarap festivali değil,bağbozumu festivali olarak var.Adı değiştirildi ve tadımlar yasaklandı.

antalyadada kalktı. ben gitmiştim çok güzel bir ortamdı. bira festivali

06 Kasım 2015, Cuma

KIZ ÖĞRENCİNİN BİRA FESTİVALİ SORUSUNA BAŞKANDAN NASİHATLI YANIT
fft261_mf7414929.Jpeg

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli eğitimMüdürlüğü ortak çalışması "Gençlerle Buluşuyoruz" projesi kapsamında lise öğrencileri ile bir araya gelen Büyükşehir Belediye BaşkanıMenderes Türel, kız öğrencinin ilginç bir sorusu ile karşılaştı. Önceki dönem CHP’li başkanın düzenlediği bira festivalini neden iptal ettiğini soran kız öğrenciye Başkan Türel, "Sen gitme diye kaldırdık. Sizler oralarda bulunmayın diye bu festivali iptal ettik. İçki içmeyin. Biz sizin iyiliğiniz için içmeyin diyoruz. Ben en doğru yaptığım işlerden birisi olarak görüyorum bunu. Allah korusun, o festivalde birisi sana bir kereden bir şey olmaz deseydi ve seni kötü bir alışkanlığa itseydi. Ben bu belediye başkanlığını yapmayayım daha iyi" yanıtını verdi.

Festival var ama artık şarap festivali değil,bağbozumu festivali olarak var.Adı değiştirildi ve tadımlar yasaklandı.
Kuzey kürenin dört bir yanında şu anda bağbozumu yapılıyor. Bağbozumu bütün bir yıl boyunca üzümüne gözü gibi bakmış üreticiler için en telaşlı dönem. Sabahın erken saatlerinde başlayan çalışmalar gün boyunca devam ediyor

Dünyanın dördüncü büyük üzüm yetiştiricisi bir ülke olarak, bağbozumu bizim topraklarımızda da ayrı bir önem taşıyor. Hasat mevsimi her üründe olduğu gibi yorgunlukla birlikte kutlamayı da beraberinde getiyor. Bir yıl boyunca akıtılan alın terinin ardından artık üretim ve pazarlama aşamasına geçiliyor. Tarladan toplanan ürün, tüketicinin beğenisine sunuluyor. Bu yıl ülkemizde alkol yasaklarıyla birlikte, üzüm üreticisi bu coşkuyu buruk bir biçimde yaşıyor. Geleneksel hale gelen bağbozumu turları, bu sene yasaklar nedeniyle gerçekleştirilemedi. Her sebze-meyvenin bir festivali olurken, üzüm üreticisi bu anlamda ayrı düştü. Yapılan festivallerin ve bağbozumu turlarının tüketicinin bilinç- lenmesi açısından önemi büyük. Şehirli insanın topraktan giderek uzaklaştığı günümüzde, soframıza gelen ürünün kökenini görememek, hepimizi doğanın gerçeklerinden bir adım daha uzaklaştıyor.

Şarap üreticileri karamsar
Bağbozumu turlarının yapılamamasının bir diğer zarar verdiği sektör ise şarapçılık. Özellikle son dönemde ciddi yatırımların yapıldığı ve bir dünya oyuncusu olma yönünde hızlı adımlarla ilerleyen Türk şarapçılığına bu yasaklar darbe vuruyor. Tüm dünyadaki rakip ülkelerde festivaller düzenlenip, şarap tadım etkinlikleri yapılırken bizim bunu yapamamamız sektörün geleceği açısından karamsarlık yaratıyor. Şarap üreticisinin coşkusu kırıldığı gibi, en önemli pazarlama araçlarından birine de yeni yasalarla birlikte engel olunuyor. Geçimini bu sektörden sağlayan onbinlerce kişinin kafası oldukça karışmış durumda.

Bağcılık geleneğine sahip çıkılmalı
Gittiğim her ülkede, ürettiğimiz kaliteli şarabın “Türkiye markası” üzerinde olumlu etkilerini yaşamış bir kişi olarak, bu hedeften sapmanın bir hata olduğunu düşünüyorum. Kaliteli şarap üretimi ve buna gösterilen hoşgörü, yıllar boyunca müslüman ve modern Türkiye’yi, klasik ortadoğu zihniyeti ve coğrafyasından ayrıştıran bir nüanstı.
Katma değeri yüksek ürünler yapma idealindeki Türkiye için şarap üretimini kösteklemek değil desteklemek gerekir. Bu kadar ciddi yatırımın olduğu ve yüzyıllardır alınteriyle bu topraklarda üretim yapan bağcıların geleneğine sahip çıkmamız gerektiğini düşünüyorum. 2023 hedefi doğrultusunda ilerleyen Türkiye’ye, bu hatadan dönerek daha büyük olacağına dair inancımı sürdürmek istiyorum...

2013 ve 2014'de yasaktı sare. Bu yıl ne oldu bilmiyorum.

Neden ustune gidiyorsunuz insanlarin? Ozgur ifade diye bir sey var.
Birakin icki onlara gore zikkiimsa zikkimdir. Istedigi gibi ifade edebilir. Niye karisiyorsunuz?
Bana gore de bas ortusu bedevi ilkelligi. Begenmiyorsaniz okumayin. Bir sonraki mesaja bakin,
Bu kadar basit.
Seni tebrik ederim...cesursun...
Adım kadar eminim ki burda aynı şeyi düşünüp kelimeye dökemeyenler var....gizli gizli hissettikleri bu....nasıl hdp li olupta linç korkusuyla söyleyemiyor bu da öyle....
Ölen hacılar için pastırma diyen birisi başörtüsüne saygım var deseydi gülerdim zaten....düşüncelerinden hiç hazetmiyotum ama cesursun vesselam..

Seni tebrik ederim...cesursun...
Adım kadar eminim ki burda aynı şeyi düşünüp kelimeye dökemeyenler var....gizli gizli hissettikleri bu....nasıl hdp li olupta linç korkusuyla söyleyemiyor bu da öyle....
Ölen hacılar için pastırma diyen birisi başörtüsüne saygım var deseydi gülerdim zaten....düşüncelerinden hiç hazetmiyotum ama cesursun vesselam..
sende birilerini devamlı suçla. yaptığın hep bu

sende birilerin devamlı suçla. yaptığın hep bu
Neden suçluyormuşum? Hissettiğim bu...kaç yaşına gelmişiz dünkü çocukmuyuz...anlaşılıyor bazı şeyler...burda başörtüsüne saygım sonsuz bla bla deyip,sokakta karşılaşınca yüzünü buruşturur....

Neden suçluyormuşum? Hissettiğim bu...kaç yaşına gelmişiz dünkü çocukmuyuz...anlaşılıyor bazı şeyler...burda başörtüsüne saygım sonsuz bla bla deyip,sokakta karşılaşınca yüzünü buruşturur....
kim yapıyor bunu. ne kadar önyargılısın.
sanki kkdan birini görmüşte tanık olmuş bunu yaptığına

Back