• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yılbaşı paketlerinde içki yasaklandı!

Yasaklanma maksadını tamda anlayamadım ama Yılbaşı sepetlerine hiç elim uzanmazdı, bende ürünlerin son kullanma tarihi gibi takıntılar var, ellerinde kalmış ürünleri mi koyuyorlar, bir önceki sene satılmamış sepetler mi acaba gibi Düşünceler yüzünden asla almadım, birde normalde aynı marka ürünleri ayrı ayrı Alınca çok daha uyguna gelirken sepetler daha pahalıymış gibi geliyor bana.

Alkol kullanmıyorum uzun zamandır ama karşı da değilim, 18 yaşını doldurmuş bireyler kendi hür iradeleriyle gayette alkol tüketebilir, buna sınırlama içinse şayet mantıklı bulmuyorum.

Yasaklar tatlıdır, sanki bu karar alkol tüketimini engellemezde aksine daha çok içilmesine vesile olur gibi geliyor bana, etki-tepki meselesi.

Cidd
Amac yukselen Turk sarap endustrisinin belini kirmaktir. AB sarap devleri boyle talepler karsiliginda geliyorlar cunku Turk saraplari cok populer, he TR de hem ABde.
Ciddimisin? Turkiyede duzgun sarap icmedim de ben.....
Hic begenmiyorum turk saraplarini....
misal romanyada en dandik sarap bile ben burdayim diyor....

Bu topraklar ekmegin ve biranin ilk mayalandigi topraklardir.
Binlerce yil sarabin gelenek ve kuturuyle yogrulmus topraklardir.
Istediginiz kadar ortacag bedevi edebiyati yapin, Hitit sarap gelenekleri ve Dionysus bu topraklarin mirasidir; birilerinin JAKOBEN (islerine gelince cok severler bu sozu kullanmayi ) ideolijik yasaklarindan daha eski ve kokludur.

http://kadinlarkulubu.com/nujtc9v

http://www.thebestofbodrum.com/images/hittites-and-teshub-in-anatolia.jpg

Bu kadar muhim bir mirasa sahip cikmak istemeyen guc meraklisi kendini bilmezlerin zorlamalarina asla boyun egmeyin.

Cidd

Ciddimisin? Turkiyede duzgun sarap icmedim de ben.....
Hic begenmiyorum turk saraplarini....
misal romanyada en dandik sarap bile ben burdayim diyor....
Yapmayin, Pamukkale'nin enfes beyazlari var, kirmizlar da cok iyilesmeye basladi Kdere'nin.

Türkiyede şarap güzel de pahalı. Yurtdışında en ucuz şey. Sonra elim şaraba gitmiyor. Üç kuruşluk şaraplar 50 lira burda.

Her neyse ben hiç sepet almadım bilmiyorum. Eminim içinde saçma sapan şeyler vardır. Ne alcaksam gider raftan tek tek alırım zaten. Sepetlerin alkolsüzü yok mu? Amaç ne ki ben gerçekten anlamadım.

Zıkkım demeyin çarpılırsınız.

Türkiyede şarap güzel de pahalı. Yurtdışında en ucuz şey. Sonra elim şaraba gitmiyor. Üç kuruşluk şaraplar 50 lira burda.

Her neyse ben hiç sepet almadım bilmiyorum. Eminim içinde saçma sapan şeyler vardır. Ne alcaksam gider raftan tek tek alırım zaten. Sepetlerin alkolsüzü yok mu? Amaç ne ki ben gerçekten anlamadım.

Zıkkım demeyin çarpılırsınız.

canım şu şarap, burda 19.50 lira, gayette güzel bence:KK53:
http://www.marksandspencer.com/anfora-trio-case-of-6/p/p60033143

Sepette olmayınca biz de içmicez sanki yılbaşında.

Ben mümkün olduğunca yurt içinden alkollü içki almıyorum. O vergileri ödemeye hiç niyetim yok. Yeğenim kıbrısta okuyor, her gelişinde bir valiz getiriyor, biz gidersek aynen öyle doldurup geliyoruz. Bir arkadaşımın da ailesi kıbrısta ayda bir siparişleri alıp geliyor. Abim şarap yapmaya sardı, şarabı ondan temin ediyoruz. Sigarayı karton karton limandan alıyoruz yarı fiyatına. Fiyatları ve vergileri normal seviyede tutsalar bu tip şeylerle uğraşmaya tenezzül etmezdik. Hem biz bakardık keyfimize, hem ülke kazanırdı.
Şimdi kalkıp sorsak hepiniz Vatanseveriz dersiniz ama iş devlete vergi ödemeye gelince üç beş kuruş vergi vermekten kaçıp yurt dışından ürün getirtip vergi kaçırırsınız!...
Fıtrat meselesidir cnm Ben şahsen ne kadar pahalı da olsa asla Yerli malı almaktan kaçınmadım ve yerli sermeyesine destek verdim:21:
size ne? zıkkımımızı istediğimiz zaman istediğimiz şekilde alırız. o kadar müslümansanız yılbaşı kutlamayın.
şu ayranı bu kadar içmeyin cidden, iyi gelmiyor.
üsluba gel. bir de kalkıp millete ahlak, edep seviye dersi verirsiniz!
Bu yaşıma kadar 1 gün dahi hristiyanın bayramı olan saçma yılbaşını kutlamadım!..:KK51:
Hz İsanın ''ŞAMA'' ineceği cümlesini yanlış yorumlayıp Çam anlayan ve her yılbaşında çamları süsleyip hangi çam daha güzel ve süslü olursa o çama ineceğini düşünüp, çam süsleyen aklı eksik hristiyanları taklit etme gafletinde olmadım çok şükür Elhamdülillah:KK73:
Kisilerin tercihine birakilsa bunada hukumet karismasa olmaz mi? sanki pakette olmadigi icin icki icmeuecek. Allahim ya millet gider marsa biz nelerle ugrasiyoz. Cok komik ya
Keşke bu duyarlılığı, Sırf Başörtülü olduğu için inancından dolayı gereksiz bir zulüme maruz kalan insanlar içinde düşünseydiniz de, işte bizde sizin ne kadar ''SAMİMİ'' olduğunuza inansaydık!....:KK59:

Yeni yil kutlamalari Hristiyan gelenegi degildir. Pagan gelenegidir. 21 Aralik en uzun gece ve 21 Haziran en uzun gun kutlamalari insanoglunun en eski Pagan geleneklerindendir. Isa'nin dogum gunu 24 -25 Aralik gecesi kabul edilir, 31 aralik degil. Ancak bizim vatandasimiz yanlis kulaktan duyma efsanelerle kendi kendini boyle doldurusa getirir.
Kadin vergiden girmis basortusu magduriyetinden cikmis.

Şimdi kalkıp sorsak hepiniz Vatanseveriz dersiniz ama iş devlete vergi ödemeye gelince üç beş kuruş vergi vermekten kaçıp yurt dışından ürün getirtip vergi kaçırırsınız!...
Fıtrat meselesidir cnm Ben şahsen ne kadar pahalı da olsa asla Yerli malı almaktan kaçınmadım ve yerli sermeyesine destek verdim:21:

Bu yaşıma kadar 1 gün dahi hristiyanın bayramı olan saçma yılbaşını kutlamadım!..:KK51:
Hz İsanın ''ŞAMA'' ineceği cümlesini yanlış yorumlayıp Çam anlayan ve her yılbaşında çamları süsleyip hangi çam daha güzel ve süslü olursa o çama ineceğini düşünüp, çam süsleyen aklı eksik hristiyanları taklit etme gafletinde olmadım çok şükür Elhamdülillah:KK73:

Keşke bu duyarlılığı, Sırf Başörtülü olduğu için inancından dolayı gereksiz bir zulüme maruz kalan insanlar içinde düşünseydiniz de, işte bizde sizin ne kadar ''SAMİMİ'' olduğunuza inansaydık!....:KK59:

Komedyen seniii :KK53:

Başörtü ne alaka kardelen sen uçtun iyice:KK45:

SEn noel ve yilbasini karistiriyorsun ....
kaldi ki yurt disinda noel ruhu bambaska bir hava ....
yilbasi da oyle...
ve bu inan inancla alakasi yok....cok farkli bir atmosfer....

Back