• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yılbaşı paketlerinde içki yasaklandı!

Kullandığın cümleler yanlış,''müslüman olan yılbaşı kutlamasın zaten'' dersen orada senin hayat tarzının dışındaki kişilere haksızlık olur..
Bizde özel birşey yapmayız zaten,masada oturup yemek yemek 2 kadeh bişiler içmek bize görede yanlış değil işte.
Her kesimin düşüncelerine saygı duyarım elbette,ama kullandığın cümleler biraz baskıcı olmuş..
yanlış diyorsun ama sen yanlışsın...müslüman içki içmemeli...ha sen içersin ben içmem...herkesin bileceği iş...
Bazı kesin emirler ve yasaklar vardır dinlerde dimi....içki, domuzeti,zina bu gibi şeyler kuranda net yazan şeylerdir...sana göresi bana göresi tartışılmaz...içer,vardır bi cezası çeker...ne içiren benim ne de cezayı veren...burda 1 kişiye bile içme dedim mi? Ama bu kesin ve net olan bir doğruyu burda görüpte söylemezsem vebali boynuma olur...

Kesinlikle katılıyorum...
Basörtüsüz bir insan olarak başörtüsünün yasak olmasına da karşıydım... alkol kullanan biri olarak alkol yasağına da karşıyım....lakin burda konumuz sadece alkol yasağı....
Bunun bireysel haklara saldırı olduğunu düşünüyorum... ve hiç bir gücün insanların bireysel haklarına saldırmaya hakkı olmadığı kanaatindeyim.... kimse benim ne zaman ne yiyip ne içeceğime karar veremez!

düşünülenin aksine bizim gibiler aslında özgürlüklerden yana olanlar... bize bu basit özgürlük kavramı ilkokulda öğretilmişti özgürlük nedir başlığı altında...

Ben içki icenlere kötü bir tabir kullanmadım. İçkiye zıkkım dedim. Kötü tabiri içkiye kullandım yani, ok. Niye açıklama yapiyosam, sıkıldım aynı mesajın alintilanmasindan.
Yalnız senin zıkkım dediğin şeyi kullanan insanlar var o yüzden yanlış bi cümle olmuş.. ben sigara içmiyorum ama çevremde içenlere de zıkkım için ne diye iciyonuz bu zıkkımı demiyorum... bence biraz dikkatli konuşalım kimseyi incitmemek adına. ,

Uablış diyorsun ama sen yanlışsın...müslüman içki içmemeli...ha sen içersin ben içmem...herkesin bileceği iş...
Bazı kesin emirler ve yasaklar vardır dinlerde dimi....içki, domuzeti,zina bu gibi şeyler kuranda net yazan şeylerdir...sana göresi bana göresi tartışılmaz...içer,vardır bi cezası çeker...ne içiren benim ne de cezayı veren...burda 1 kişiye bile içme dedim mi? Ama bu kesin ve net olan bir doğruyu burda görüpte söylemezsem vebali boynuma olur...

İçen içsin zaten,içmeyende saygı gösterecek buna..
Tamam kesin ne net olabilir,ama bu kişilerin tercihidir bana göre.
Bende içiyorum en son ne zaman içtin dersen 2 ay olmuştur herhalde..

düşünülenin aksine bizim gibiler aslında özgürlüklerden yana olanlar... bize bu basit özgürlük kavramı ilkokulda öğretilmişti özgürlük nedir başlığı altında...
Evet kesinlikle...
Bizler yalnız bir kesime değil her kesime özgürlükten ve eşit haktan yanayiz... bu nedenle de her kesimden düşünce özgürlüğüm de dahil her konuda saygı beklerim... çünkü ben o saygıyı veriyorum

Yalniz haber cirkeflik kokuyor :KK70:
Pess dedim yaavv
Bu arada savrukzeynep savrukzeynep gercekten hos olmamis saygi duymak zorundayız. Ayni saygıyı gormek icin (en azindan)
Sonuçta icki musluman olana haram ama bu sitede bu dine inanmayanlar da var. Sirf bu yüzden bile kinama hakkimiz yok.
Bizim icin onemli hatta kutsal olan birsey icin bu tarZ bir asagilama olsa ne dusunurduk

Şunu da eklemek istiyorum o yoruma itiraz eden bir kesim varki sanki kendileri cok farkli. Şimdi sanki böyle birsey bekler gibi atlamis hemen itiraza :KK70: oysa hakediyorlar bile cunku aynisini yapıyorlar
Canim içki icenlere bişey demedim. İçkiye zıkkım dedim. Ha içkiyi kursal olarak görenler varsa, onu düşünmedim tabi :KK70:içkiyi kutsal görenler varsa; kutsalınıza zıkkım dedim ya, kusura bakmayın

Canim içki icenlere bişey demedim. İçkiye zıkkım dedim. Ha içkiyi kursal olarak görenler varsa, onu düşünmedim tabi :KK70:içkiyi kutsal görenler varsa; kutsalınıza zıkkım dedim ya, kusura bakmayın

kutsallıktan değil ama saygıdan edepten dememen lazım.

açık konuşmak gerekirse, ben sık alkol kullandığım halde, özendirilmesine karşıyım, o yüzden bu sepet mevzuu beni rahatsız etmedi, gençler çocuklar o kurdelalı süslü püslü sepetlere özenebilir. belki yanlış düşünüyorum ama hissettiğim bu
o sepetlere cips, çikolata, oyuncak ayı falanda konuyor, çocuklar içkiyle özdeşleştirebilir bunları

İçkinin kutsalımı olurmuş abartma istersen :KK51:

Konuyu gene dine getirmek ne kadar doğru?! Ben 3 yıldır inancım gereği ve içmeyi beceremediğim için alkol almıyorum. Ama ailem alır, eşimin ailesi içer, eşim isterse içer.

Çünkü eğer inanıyorsanız bunun dinimizde haram olduğunu bizler kadar onlarda biliyor. Biraz saygı duysak ya insanların kararlarına. Ahkam kesmesek. Yargılamak Allah'a mahsustur bilsek bunu mesela.

Hemen yaftalamasak.

Hemen dine bağlamasak. Konu din ve alkol olmadığından. Din ve inançlar hassas konulardır. Tartışmaya bile girilmemeli. Saygı gösterilmeli.

Ağzıyla içebilen, isteyen herkes içsin valla.

İçen içsin zaten,içmeyende saygı gösterecek buna..
Tamam kesin ne net olabilir,ama bu kişilerin tercihidir bana göre.
Bende içiyorum en son ne zaman içtin dersen 2 ay olmuştur herhalde..
Diyorum ya içen içsin...ama Allah beni uyarmakla yükümlü kılmış...burayı okuyup içene saygım var deyip gitseydim ben de ortak olurdum...ama ben müslümanın içmemesi gerektiğini söyledim sadece...gerçekten amacım saygısızlık olsa dalga geçip giderdim...
Rabbim bana dese ki "ey kulum sen orda gerkeni söyleseydin de bir kişi bile olsa seni dinleseydi ne olurdu?" Ne cevap veririm :(

Konuyu gene dine getirmek ne kadar doğru?! Ben 3 yıldır inancım gereği ve içmeyi beceremediğim için alkol almıyorum. Ama ailem alır, eşimin ailesi içer, eşim isterse içer.

Çünkü eğer inanıyorsanız bunun dinimizde haram olduğunu bizler kadar onlarda biliyor. Biraz saygı duysak ya insanların kararlarına. Ahkam kesmesek. Yargılamak Allah'a mahsustur bilsek bunu mesela.

Hemen yaftalamasak.

Hemen dine bağlamasak. Konu din ve alkol olmadığından. Din ve inançlar hassas konulardır. Tartışmaya bile girilmemeli. Saygı gösterilmeli.

Ağzıyla içebilen, isteyen herkes içsin valla.
Konu zaten din ve içki :)
Akp diyoruz,senin aklına bu yasakla ilgili ne geldi acaba? Ekonomik kalkınma mı :)

Diyorum ya içen içsin...ama Allah beni uyarmakla yükümlü kılmış...burayı okuyup içene saygım var deyip gitseydim ben de ortak olurdum...ama ben müslümanın içmemesi gerektiğini söyledim sadece...gerçekten amacım saygısızlık olsa dalga geçip giderdim...
Rabbim bana dese ki "ey kulum sen orda gerkeni söyleseydin de bir kişi bile olsa seni dinleseydi ne olurdu?" Ne cevap veririm :KK43:

Konumuz alkol ama din değilki..

http://www.kadinlarkulubu.com/forum...radesine-saygi-duymak-zorunda-degilim.872806/ cem toker: Hiç seçmenin iradesine saygı duymak zorunda degilim demiş ve bunun konusu açılmıştı birkaç gün önce :) ve bu konuda yorum yapan bazı arkadaşlar; (onlar kendilerini bilir; bilmiyenler linkten baksin:)) cem toker haklı filan demişti. Verdiğim oya saygı duymayanlarin içtiği içkiye saygı duymak zorunda degilim madem

AKP eğer dinden dolayı paketlerde içkiyi yasaklama planları varsa bu ayrı bir şey ama özendirme açısından belki etkili olabilir. Tam anlamıyla işe yaramasa da belki birkaç kişi için bile yeterli olsa mantıklı bile olabilir.

Şöyle ki; içecek adam her şekilde içecek, içinde olsa da içecek olmasa da içecek.

İçmeyen adam da paketin içinden çıktı diye zaten içmez normal şartlarda. Ancak caydırıcı olabilir belki çekinik gurup üstünde.

Yine de değişen bir şey yok büyük çoğunluğun alışkanlıkları bu paketlerle sınırlı değil zaten.

Konu din değil lütfen
Akp deyince akla sadece din gelmiyor bende....
İktidarda olan parti bu ve haberde iktidarın alkol konusundaki yasağı açıklanmış....
Ama dini çağrıştıran bir ya da yanından teğet geçen bir sürü reform yapınca insanlar ister istemez düşünüyor bunu.
Ha ben zaten alkol almıyorum, o paketlerden hele hiç almıyorum.
O imajı veren onlar aslında.

Back