• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yılbaşı paketlerinde içki yasaklandı!

.
Yılbaşı sepetinden ayrı olarak alın zıkkımınızı. İşte carpitma haber budur.
ibadet yönunden dinini yaşayan ama bir yandan da insanlara saygı duymayan, kibirli ananem gibisin
ne içersek içeriz, sana mı dert savruk zeynep?
görende içki artık yok dıye her yıl, yılbası sepetı alıcaksın sanır.

Yalniz haber cirkeflik kokuyor :D
Pess dedim yaavv
Bu arada savrukzeynep savrukzeynep gercekten hos olmamis saygi duymak zorundayız. Ayni saygıyı gormek icin (en azindan)
Sonuçta icki musluman olana haram ama bu sitede bu dine inanmayanlar da var. Sirf bu yüzden bile kinama hakkimiz yok.
Bizim icin onemli hatta kutsal olan birsey icin bu tarZ bir asagilama olsa ne dusunurduk

Şunu da eklemek istiyorum o yoruma itiraz eden bir kesim varki sanki kendileri cok farkli. Şimdi sanki böyle birsey bekler gibi atlamis hemen itiraza :D oysa hakediyorlar bile cunku aynisini yapıyorlar

SEn noel ve yilbasini karistiriyorsun ....
kaldi ki yurt disinda noel ruhu bambaska bir hava ....
yilbasi da oyle...
ve bu inan inancla alakasi yok....cok farkli bir atmosfer....

daha 2 ay bunu tartışcaz du bakalım, her sene olduğu gibi:KK48:
noel baba falan dövcez yakcaz daha:KK70: aman pardon santa:KK70:

Başörtü ne alaka kardelen sen uçtun iyice:KK45:
Nasıl ne alaka?! Yasak denilince siz ancak midenize konulan yasakları mı görüyorsunuz acaba?! Milletin şahsi fikirlerine konulan yasakların sizin için bir önemi ve değeri yok mu?

Komik olmuş biraz bu yasak...müslümansan yılbaşı kutlamazsın zaten...dolayısıyla içkili ya da ayranlı herhangi bir sepet almazsın...
Alıştıra alıştıra demek ki :KK53:

Yılbaşı müslüman olmayanamı hak sadece..

Şimdi kalkıp sorsak hepiniz Vatanseveriz dersiniz ama iş devlete vergi ödemeye gelince üç beş kuruş vergi vermekten kaçıp yurt dışından ürün getirtip vergi kaçırırsınız!...
Fıtrat meselesidir cnm Ben şahsen ne kadar pahalı da olsa asla Yerli malı almaktan kaçınmadım ve yerli sermeyesine destek verdim:21:

Bu yaşıma kadar 1 gün dahi hristiyanın bayramı olan saçma yılbaşını kutlamadım!..:KK51:
Hz İsanın ''ŞAMA'' ineceği cümlesini yanlış yorumlayıp Çam anlayan ve her yılbaşında çamları süsleyip hangi çam daha güzel ve süslü olursa o çama ineceğini düşünüp, çam süsleyen aklı eksik hristiyanları taklit etme gafletinde olmadım çok şükür Elhamdülillah:KK73:

Keşke bu duyarlılığı, Sırf Başörtülü olduğu için inancından dolayı gereksiz bir zulüme maruz kalan insanlar içinde düşünseydiniz de, işte bizde sizin ne kadar ''SAMİMİ'' olduğunuza inansaydık!....:KK59:

Başörtüsün ne alaka şimdi sallamayın,kimse örtünüzü takmayın mı dedi size..

Şimdi kalkıp sorsak hepiniz Vatanseveriz dersiniz ama iş devlete vergi ödemeye gelince üç beş kuruş vergi vermekten kaçıp yurt dışından ürün getirtip vergi kaçırırsınız!...
Fıtrat meselesidir cnm Ben şahsen ne kadar pahalı da olsa asla Yerli malı almaktan kaçınmadım ve yerli sermeyesine destek verdim:21:

Bu yaşıma kadar 1 gün dahi hristiyanın bayramı olan saçma yılbaşını kutlamadım!..:KK51:
Hz İsanın ''ŞAMA'' ineceği cümlesini yanlış yorumlayıp Çam anlayan ve her yılbaşında çamları süsleyip hangi çam daha güzel ve süslü olursa o çama ineceğini düşünüp, çam süsleyen aklı eksik hristiyanları taklit etme gafletinde olmadım çok şükür Elhamdülillah:KK73:

Keşke bu duyarlılığı, Sırf Başörtülü olduğu için inancından dolayı gereksiz bir zulüme maruz kalan insanlar içinde düşünseydiniz de, işte bizde sizin ne kadar ''SAMİMİ'' olduğunuza inansaydık!....:KK59:
offf ama ben artik cok skildm bu basortunun bu kadar ayak alti yapilmasindan. Hem siz kim oluyorsunuzda benim samimiyetimi sorguluyorsunuz. Ben o donemlerde de acik olmama ragmen iki basortulu dostumun fotografimi iki yakama asmis meydanlarda, sokaklardaydim. Peki ya siz siz nerdeydiniz? aman kime ne anlatiyorum ki lutfenbir daha bu sekilde bana yazmayin hele samimiyetimi hic sorgulamayin ve basortusunude artik rahat birakin kullanmayin.

HanimKelesimiGetir HanimKelesimiGetirHanimKelesimiGetir hesabı doğrulanmış üye. bana göre, benim inancıma göre öyle...
Çam ağacı süslemek,o geceye özel hazırlık yapmak,dansözlü eğlence proglamları izlemek,barlarda sabahlamak,sarhoş olup danslar etmek benim inancıma ters...
Ha, sana gelmiyor mu bu 2016 dersen geliyor tabi :)
O geceye özel kuran okuyup, geçtiğimiz yılın şükrünü gelecek yılın hayırlılarını isteyerek kutluyorum denilebilir...
Bi önemli özelliği de mekkenin fethi...bı da ayrı kutlama sebebi....
Kutlamaya karşı değilim...sadece kutlama tarzlarımız örtüşmüyor....

HanimKelesimiGetir HanimKelesimiGetirHanimKelesimiGetir hesabı doğrulanmış üye. bana göre, benim inancıma göre öyle...
Çam ağacı süslemek,o geceye özel hazırlık yapmak,dansözlü eğlence proglamları izlemek,barlarda sabahlamak,sarhoş olup danslar etmek benim inancıma ters...
Ha, sana gelmiyor mu bu 2016 dersen geliyor tabi :)
O geceye özel kuran okuyup, geçtiğimiz yılın şükrünü gelecek yılın hayırlılarını isteyerek kutluyorum denilebilir...
Bi önemli özelliği de mekkenin fethi...bı da ayrı kutlama sebebi....
Kutlamaya karşı değilim...sadece kutlama tarzlarımız örtüşmüyor....

Kullandığın cümleler yanlış,''müslüman olan yılbaşı kutlamasın zaten'' dersen orada senin hayat tarzının dışındaki kişilere haksızlık olur..
Bizde özel birşey yapmayız zaten,masada oturup yemek yemek 2 kadeh bişiler içmek bize görede yanlış değil işte.
Her kesimin düşüncelerine saygı duyarım elbette,ama kullandığın cümleler biraz baskıcı olmuş..

alkol kullanan bir insan değilim ama kendi hür iradesi ve isteğiyle kullananlar için neden böyle kötü bir tabir kullanıyorsun hoş mu?
tesettürlülere zorla başını aç diyenlerle benzer mantalitedesin farkında mısın?
Ben içki icenlere kötü bir tabir kullanmadım. İçkiye zıkkım dedim. Kötü tabiri içkiye kullandım yani, ok. Niye açıklama yapiyosam, sıkıldım aynı mesajın alintilanmasindan.

Burada konu alkol iken birden başörtüsüne gelmesin hanımlar..
İkiside farklı konular..
Kesinlikle katılıyorum...
Basörtüsüz bir insan olarak başörtüsünün yasak olmasına da karşıydım... alkol kullanan biri olarak alkol yasağına da karşıyım....lakin burda konumuz sadece alkol yasağı....
Bunun bireysel haklara saldırı olduğunu düşünüyorum... ve hiç bir gücün insanların bireysel haklarına saldırmaya hakkı olmadığı kanaatindeyim.... kimse benim ne zaman ne yiyip ne içeceğime karar veremez!

.

ibadet yönunden dinini yaşayan ama bir yandan da insanlara saygı duymayan, kibirli ananem gibisin
ne içersek içeriz, sana mı dert savruk zeynep?
görende içki artık yok dıye her yıl, yılbası sepetı alıcaksın sanır.
Ben içki icenlere kötü bir tabir kullanmadım. İçkiye zıkkım dedim. Kötü tabiri içkiye kullandım yani, ok. Niye açıklama yapiyosam, sıkıldım aynı mesajın alintilanmasindan.

Kesinlikle katılıyorum...
Basörtüsüz bir insan olarak başörtüsünün yasak olmasına da karşıydım... alkol kullanan biri olarak alkol yasağına da karşıyım.... bireysel haklara saldırı olduğunu düşünüyorum... ve hiç bir gücün insanların bireysel haklarına saldırmaya hakkı olmadığı kanaatindeyim....

Konu bir anda direk örtüye gelmiş..

Back