• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yilarcaa kumbarasini acmayan var mi?

Onu yapacağınıza akil var mantik var her ay bir çeyrek alin atin bankadaki kasaniza . Bu nasil bir fantazidir :)
Aaaa onu dusunemedk biz :eek:

Amac sadece yatirim degil ki para biriktirmek benim hosuma gidiyo mesela kumbarayi dolsurup sonradan icinden cikanlari saymak cok eglenceli

Su yağ tenekeleri de kumbara niyetine kullanilir aslinda hani alinacagina icindeki yagi bisaltip tabi yikamakda cabasi ama neden olmasin :KK48:
Esimde bir ayda 600 tl toplamisti ben memleketteyken eglenceli oluyo aslinda biraz sıkışık bir dönemdeyiz işler yoluna girdiginde bende deniyecegim :KK53:

Dur hatta sana içerik önerisi vereyim

Para biriktirmek isteyip de yapamayanlar?
Kumbara yapmaya başlayıp da ilk haftasında patlatanlar?
Birikmiş param olsa da tatile gitsem diyenler?

Toplanın para biriktirip tatile gidiyoruz.

Bir köşeye attığımız, aldığımız altın ve dövizleri her Pazartesi söyleyin, takibini yapalım hep beraber
Ben altin falan alamam ki sadece acilmayan kumbarami doldurcaz esimle. Gunluk ben ne kadar attigimi yazcam öyle yapalim. Bizim hedefimiz artik para atamicagimiz kadar doldurmak. Herkes hedefini yazabilir ama en az 1 yil acilmasin kumbaralar. İsteyenler uzatsin süreyi. Ve günlük yazalım

Ben altin falan alamam ki sadece acilmayan kumbarami doldurcaz esimle. Gunluk ben ne kadar attigimi yazcam öyle yapalim. Bizim hedefimiz artik para atamicagimiz kadar doldurmak. Herkes hedefini yazabilir ama en az 1 yil acilmasin kumbaralar. İsteyenler uzatsin süreyi. Ve günlük yazalım

Aslında eksik yazmışım, para da yazacaktım oraya.

Başlayalım

Merhabalar. Dun eşim bi kumbara yapmis getirmis demirden. Boyutunu şöyle anlatiyim eski bilgisayar monitörlerinden birazcik daha buyuk. Acilmicak sekilde yapmış. Ve dolana kadar acmicam diyo. Hedefi bu. Yahu nasil dolcak o kumbara ? Kac yil sürer? Eve hirsiz girse ilk götüreceği sey olmaz mi?
Dolduğunda acinca napariz o parayi? Ne kadar cikar?
Daha once böyle bisey yapan var mi kizlar? Nekadar cikti kumbaranizdan naptiniz o parayla mesela?
Ananem yapmış. Açılınca paralar tedavülden kalkmıştı :)

Kızlar bekleyin aciyorum konuyu ama isim bulamadim

Ben 31 aralıkta açmayı düşünüyorum. Maksat para biriltirmek. Ayda 100 atsam 11.000 yapar ki sene sonunda bana hiç kimse 11.000 vermeyecek. Evet doviz almak altın almak mantıklı ama iradem yok maalesef.. Öyle ha deyince bi koşu bankaya yatırayım bi koşu altın alayım durumum yok. Eşim maaşını elden alıyor zaten. Ben çalışmıyorum evde kendi çapımda uç beş kuruş geçiyor elime.

11.000 ne yaa :KK70: 1100
Yuz tlsine matematik dersi al diyecektim ikinci mesajini gordum :KK70:

yağ tenekesi kutusundan yapmıştık babamla.
canım babam andım şimdi.
öyle hırslandık ki o geldi attı ben gittim attım.
babamla her gün kuçağımıza alıp tartıyoruz dolmuş mu diye.
tahmin yürütüyoruz şu kadar olmuştur bu kadar olmuştur.
sonunda ağzına kadar doldu. bir heves koca törenle açtık baktık.
içinde çıka çıka 450 tl gibi bir rakam çıktı.
biz şok. 10 kuruşlar 5 kuruşlar ataçlar mıknatıslar bir sürü para dışında ıvır zıvırlar.
yeğenimle annem el birliği yapıp sabotoj yapmışlar kumbaraya.
ne buldulursa atmışlar içine ağırlık yapsın diye
halbuki ne ümitler beslemiştik o parayla tatile gidilcekti.
kurban kesilcekti. zaten o da son oldu bir daha yapmadık.
1 senedir bizde biriktiriyoruz kızımın kumbarasini. Kurban bayrmındaki paralı da attıktan sonra aci caz. Ne kadar sürede topladiniz 450 lira yi?

yağ tenekesi kutusundan yapmıştık babamla.
canım babam andım şimdi.
öyle hırslandık ki o geldi attı ben gittim attım.
babamla her gün kuçağımıza alıp tartıyoruz dolmuş mu diye.
tahmin yürütüyoruz şu kadar olmuştur bu kadar olmuştur.
sonunda ağzına kadar doldu. bir heves koca törenle açtık baktık.
içinde çıka çıka 450 tl gibi bir rakam çıktı.
biz şok. 10 kuruşlar 5 kuruşlar ataçlar mıknatıslar bir sürü para dışında ıvır zıvırlar.
yeğenimle annem el birliği yapıp sabotoj yapmışlar kumbaraya.
ne buldulursa atmışlar içine ağırlık yapsın diye
halbuki ne ümitler beslemiştik o parayla tatile gidilcekti.
kurban kesilcekti. zaten o da son oldu bir daha yapmadık.
1 senedir bizde biriktiriyoruz kızımın kumbarasini. Kurban bayrmındaki paralı da attıktan sonra aci caz. Ne kadar sürede topladiniz 450 lira yi?

Ben bekarken biriktirmistim kumbaramdan 3 ayda 750 TL çıkmıştı ve onunla kendime altın almıştım şimdi diyorum keske hic acmasaydim 1 sene yada 2 sene daha biriktirseydim çok iyi bi para miktarı olurdu :kızgın:

Back
X