• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yilarcaa kumbarasini acmayan var mi?

Babamın müthiş bir anısı var, bununla ilgili. :KK70: Dur onu da anlatayım madem. Eh biz ailecek para konusunda sabıkalıyız. :KK70: Daha doğrusu para yeme konusunda.
Şimdi halamın böyle kilitli kumbarası varmış, tabi daha çocuk/ ergen çağları. Babaannem demiş ki bunlar biriksin, sana bayrama üst baş alırız. Garibim hevesle biriktirmeye başlıyor tabi.
Babamın da o dönem tam deli çağı, serserilik uçlarda. Sigara parası kalmıyor bir gün, bunun bir de halaoğlu var ki o da babamdan beter tabi. O diyor ki senin bacının kumbarasını patlatalım, bizimki oğlum annem anlarsa kötü olur diyor. Anlamaz anlamaz, diyor planı kuruyorlar. Önce kilidi kırıyorlar, paranın hepsini alıyorlar. İnsaf yani bari insan azıcık bırakır değil mi? Ağırlığı anlaşılmasın diye de avuç avuç çivi koyup, kilidi geri takıyorlar. Benim saf halam biriktirmeye devam ediyor tabi. Neyse bayram yaklaşınca bir açıyorlar ki içi çivi dolu. :KK70: Halamın paralarının üstünde yeller esiyor. Hala anlatır anlatır güleriz. :KK53: Tabi sonrasında oklava şov olmuş, babamlar o parayı geri vermişler sonra.
Ay cok kötü

Bir kaybıniz olmayacak ki , adam ihtiyaçlarından kısıp içine atacak. Size ne zararı olabilir ki ?
Sizde gram altın olarak atarsınız eğer istiyorsanız.
Hırsız olayı sıkıntılı , Allah yaşatmasın.

Biz de yapalım bi tane. Ben de gaza geldim :KK70: ben başlangıç olarak büyük boy teneke kumbara yapacağım. Daha önce 5 kiloluk su şişesinden yaptım ama çabuk geçti hevesim...
Tamam ben varim yapalim. :KK76:Su sisesinin ici gorunuyor ondan ayni zevki vermez. Nerede bulunuyor bu buyuk kumbaralar. Bende hep minnak boylardan var. :)

Tamam ben varim yapalim. :KK76:Su sisesinin ici gorunuyor ondan ayni zevki vermez. Nerede bulunuyor bu buyuk kumbaralar. Bende hep minnak boylardan var. :)
3.5 ularda vardır. Ayyy para biriktirmeye para harcayarak başlıyoruz :D başka katılan olursa topik açalım hep beraber.

3.5 ularda vardır. Ayyy para biriktirmeye para harcayarak başlıyoruz :KK70: başka katılan olursa topik açalım hep beraber.
Dur o zaman para harcamiyoruz. 5 lt'lik sisenin kapagina bozuk 1 tl sigacak kadar delik acip huniyle baska siseye bosaltalim. Boylece sisenin kapagi acilsa belli olur. D Daylongg kusura bakma :)

Burda züccaciyelerin önünde vardı bayağı büyük çöp kovası gibi

Tenekeden ve galiba konserve açacağı ile açılıyor

hoş piyasada konserve açacağı da yok galiba artık konserveler elle açılıyor

Burda züccaciyelerin önünde vardı bayağı büyük çöp kovası gibi

Tenekeden ve galiba konserve açacağı ile açılıyor

hoş piyasada konserve açacağı da yok galiba artık konserveler elle açılıyor
Ben konuyu ilk gordugumde boyle kumbarasi olan baska yoktur diyordum. Hayatimda gormedim. Zuccaciyelerde de yok maalesef.

Ben konuyu ilk gordugumde boyle kumbarasi olan baska yoktur diyordum. Hayatimda gormedim. Zuccaciyelerde de yok maalesef.

Bursa da bir cadde var üstünde meşhur ev eşyası satıcıları var

Sokakta gördüm ben de

Hani bu bir milyoncu tarzı yerlerde de vardır belli de benim dediğim yerler az daha büyük ve kaliteli ürün satıyor

Ben sadece kağıt paraları biriktirecek bir kumbara alacağım. Hatta şu an çıktım gidiyorum almaya:D
Bozuklar için evde bişey ayarlayayım....
@yesa1 gel yine birikime başladık. :-)

Merhabalar. Dun eşim bi kumbara yapmis getirmis demirden. Boyutunu şöyle anlatiyim eski bilgisayar monitörlerinden birazcik daha buyuk. Acilmicak sekilde yapmış. Ve dolana kadar acmicam diyo. Hedefi bu. Yahu nasil dolcak o kumbara ? Kac yil sürer? Eve hirsiz girse ilk götüreceği sey olmaz mi?
Dolduğunda acinca napariz o parayi? Ne kadar cikar?
Daha once böyle bisey yapan var mi kizlar? Nekadar cikti kumbaranizdan naptiniz o parayla mesela?
bi kumbaram bile yok keske olsaydı hemen tatile gideridim :)))))))))) ekstra para

Sokakta gördüm ben de

Hani bu bir milyoncu tarzı yerlerde de vardır belli de benim dediğim yerler az daha büyük ve kaliteli ürün satıyor
Kalitesi arttıkça fiyatı çoğalır ama. Boşa para harcamayalım.. Onu kumbaraya atalım. ;)

Sokakta gördüm ben de

Ben simdilik 5 lt siseyle basliyorum. Ama Bursa'ya gelirsem mutlaka arayacagim o kumbaralardan :D

Çok güzel bir fikir ama hemen hırsızlık ihtimalini düşüneyin. Olacağı varsa olur zaten. Bankaya yatırın fikri gelmiş ama maalesef öyle olmuyor. Kumbara gibisi yok. Bereketli olsun inşallah hadi hayırlısı bolca biriksin.
Biz de yaparız arada. Sizinki kadar büyük değil ama kavanoz gibi teneke kutular var ya açılmayan kumbaralardan. Onlara dolduruyorduk. Kimse sabote etmediği surece 50 kr 1 lira atınca 200-250 toplamıştık. Para olmayınca ilaç gibi geliyor o kumbaralar valla. Kim ne derse desin :)

Merhabalar. Dun eşim bi kumbara yapmis getirmis demirden. Boyutunu şöyle anlatiyim eski bilgisayar monitörlerinden birazcik daha buyuk. Acilmicak sekilde yapmış. Ve dolana kadar acmicam diyo. Hedefi bu. Yahu nasil dolcak o kumbara ? Kac yil sürer? Eve hirsiz girse ilk götüreceği sey olmaz mi?
Dolduğunda acinca napariz o parayi? Ne kadar cikar?
Daha once böyle bisey yapan var mi kizlar? Nekadar cikti kumbaranizdan naptiniz o parayla mesela?

Evde kumbara para altın dolar bırakmak çok sakıncalı....nerde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama istanbulda hergün bir eve hırsız girerken evimde alarm var yine de 5 kuruş bırakmam.onlar bir yolunu bulur açar. Eğer mümkünse bu tür şeyleri bankadan kasa kiralayıp saklamak lazım. yine de hayırlı olsun kumbaranız olmazsa biriktikçe bankada saklarsınız

Back
X