Ay cok kötüBabamın müthiş bir anısı var, bununla ilgili.Dur onu da anlatayım madem. Eh biz ailecek para konusunda sabıkalıyız.
Daha doğrusu para yeme konusunda.
Şimdi halamın böyle kilitli kumbarası varmış, tabi daha çocuk/ ergen çağları. Babaannem demiş ki bunlar biriksin, sana bayrama üst baş alırız. Garibim hevesle biriktirmeye başlıyor tabi.
Babamın da o dönem tam deli çağı, serserilik uçlarda. Sigara parası kalmıyor bir gün, bunun bir de halaoğlu var ki o da babamdan beter tabi. O diyor ki senin bacının kumbarasını patlatalım, bizimki oğlum annem anlarsa kötü olur diyor. Anlamaz anlamaz, diyor planı kuruyorlar. Önce kilidi kırıyorlar, paranın hepsini alıyorlar. İnsaf yani bari insan azıcık bırakır değil mi? Ağırlığı anlaşılmasın diye de avuç avuç çivi koyup, kilidi geri takıyorlar. Benim saf halam biriktirmeye devam ediyor tabi. Neyse bayram yaklaşınca bir açıyorlar ki içi çivi dolu.Halamın paralarının üstünde yeller esiyor. Hala anlatır anlatır güleriz.
Tabi sonrasında oklava şov olmuş, babamlar o parayı geri vermişler sonra.