yıkandıktan günler sonrasında bile mis gibi kokan çamaşırlar

bende öyle yapıyorum genelde max yazan kısmına kadar ama ne denediysem olmadı bide abcyi deniyim. Hangi kokusunu önerirsiniz peki baya bir çeşit varmış baktımda şimdi
Kırmızı renk olan tutkulu dahlia diye geçiyor canım çiçek kokusu seviyorsan al mutlaka daha önce zarif orkide de kullanmıştım oda baya iyiydi ama son zamanlarda hep tutkulu dahlia olanı alıyorum

Okan Motel'de kalırken başımı yastığa koyunca eski sabunlar gibi kokardı : ) Bu temizlik kokusunu çok severdim, bu doğal sabun kokusu bana yumuşatıcılarda ki kokudan daha temiz gelirdi : )

Çamaşırlar kurutma askısında uzun süre kalınca koku da uçuyor hemen katlayıp dolaba kaldırınca daha kalıcı oluyor.
Dolaba koku veya beyaz sabun da koyabilirsiniz.

Neden deterjan ya da yumusatici koksun istiyorsun makinan demek iyi durulama yapiyor ki kokusuz oluyor. Yani o kokunun kalmasi cokta iyi birsey degil. Buarada yillar oldu yumusatici kullanmiyorum. Once beyazlara birakmistim.. cunku atletler ic camasirlari vs tene direkt temas eden kiyafetler. Inan cok uzun zaman oldu hatirlamiyorum.. sadece tulleri perdelere kullaniyorum arada.. bence iyi temizleyip temizlememesi daha onemli. Kotu kokmasinda, deterjanda kokmasin bence..

Disarda temiz hava varsa kurutmak favorim.. icerde oyle olmuyir bence

Soruna cevap olmadi farkindayim

Bingonun kuzumun kokusu yumuşatıcı ondan kullanıyorum ben herkes sorar deterjanın ne diye hem kalıcı hemde miss

Ben deterjan kokusu gelmemesini tercih ederim. Asla yumuşatıcı kullanmiyorum, toz deterjan kullaniyorum ama onu da az miktarda koyuyorum ki kıyafetlerden kolay durulansin diye. Guneste kurutuyorum. Bu mis gibi kokuyor olayı tamamen firmalarin insanlar uzerinde yarattigi temizlik algisi bence. Mis gibi kokunca ya da bol bol köpürünce temizlik olmuyor, aksine sadece cok fazla kimyasal solumamiza sebep oluyor.

Annemin de aynı kadının balkona şerefine rağmen mis gibi kokuyor ben yumuşatıcı kullaniyorum içerse kurutuyrum yok 1 saat sonra balon gibi yok oluyor

Ben beyazlara toz deterjan kullanıyodum, onun için de sıvı mı kullanıyosunuz peki? Genelde toz öneriyolar beyazlar için
Ben beyazlara toz renklilere ise sivi kullaniyorum.. buarada bence 30 derecede mesela toz renklilerde erimemis oluyor baya uzerinde goruyordum. Artik zaten 30 da nadir yikiyorum temiz gelmiyor pek bana..

anam babam usulü toz deterjan kullanıyorum makineden çıkarınca bir miktar koku oluyor ama kurutunca gidiyor.
ama güzel koksun diye yumuşatıcı falan kullanmayın. havlular falan kazık gibi oluyor ama yüzimüze sürüyoruz neticede.
dalinin sabun tozu deterjanı var illede koku olsun diyorsanız onu kullanın.

Çamaşır Makinesi temizleyici ile önce makinenizi temizleyin benim de öyleydi hatta kötü koku siniyordu . Bingo yumuşatıcı kullanıyorum nevresim serdigimde tüm odaya yayılıyor

Ben hic yumuşatıcı kullanmam.kokusu beni bayiyor rahatsiz oluyorum.arada karanfil yagi gul yagi yasemin yagi damlatiyorum yumuşatıcı gozune. Zaten yumusaticilari kimse onermiyor nasil kullanıyorsunuz

ben de bu konuyu açacaktım, toz detarjanla yıkıyorum sonra vernel kullanıyorum gene gidiyor kokusu.. takipteyim bu konuyu :)

Deterjanlar çok zararlıyken bir de koksun mu istiyorsunuz. Valla koku beni mahvediyor ciğerlerim patlayacak gibi oluyor. Sabun kokusu yeterli geliyor. Kimyasal kokular yerine tül kese içine lavanta kuruları koyup çamaşırlarınızı arasına koyabilirsiniz.

Makine temizliği önemli. Makinenizin rutin temizliğini yapmalısınız. Ben günaşırı deterjan gözünü yıkarım. Haftada bir alttaki pompa filtresini yıkarım. Ayda bir de çamaşır makinesi temizleyicileriyle kazanı temizlerim. Çamaşır çıktıktan sonra da kapağı bir süre açık tutar, kazanı havalandırırım.

Ben ne kullanırsam kullanayım hepsi kalıcı oluyor. Yumuşatıcı kullanımını azalttım;ama normal toz ve granül deterjanlar da benim çamaşırlarda güzel kokuyor. Ben beyazlarda, direkt tenle teması olan çamaşırlarda, nevresimlerde yumuşatıcı kullanmayı bıraktım. Perdeler, yatağımın üzerine attığım peluş, battaniyelerimde, yünlü kazaklarda yumuşatıcı kullanıyorum.

Benim kaldırdığım kışlıkları bir sonraki sezon çıkardığımda bile mis kokuyor.

Sorun makinanizda olabilir. Kac yillik makina ?

Benim de kokmuyor , koksun da pek istemiyorum, havlular filan yumusak olsun yeter.
Beyaz sabun kokusuna ben de bayiliyorum ,yiyesim geliyor hatta.(kan dwgerleri ile alakali oldugunu biliyorum)

Bence çok değil en fazla 400-600 devirde sıktırınca koku daha kalıcı oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…