• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yıkandıktan günler sonrasında bile mis gibi kokan çamaşırlar

Makine temizliği önemli. Makinenizin rutin temizliğini yapmalısınız. Ben günaşırı deterjan gözünü yıkarım. Haftada bir alttaki pompa filtresini yıkarım. Ayda bir de çamaşır makinesi temizleyicileriyle kazanı temizlerim. Çamaşır çıktıktan sonra da kapağı bir süre açık tutar, kazanı havalandırırım.

Ben ne kullanırsam kullanayım hepsi kalıcı oluyor. Yumuşatıcı kullanımını azalttım;ama normal toz ve granül deterjanlar da benim çamaşırlarda güzel kokuyor. Ben beyazlarda, direkt tenle teması olan çamaşırlarda, nevresimlerde yumuşatıcı kullanmayı bıraktım. Perdeler, yatağımın üzerine attığım peluş, battaniyelerimde, yünlü kazaklarda yumuşatıcı kullanıyorum.

Benim kaldırdığım kışlıkları bir sonraki sezon çıkardığımda bile mis kokuyor.
Kesinlikle makinanin ağzi ve deterjan kısmı yikamadan sonra açık birakilmali ve hava alinmali en önemli nokta bu.

Hiç yumuşatıcı kullanmam, geçenlerde tüller için peros sarı olandan almış bulundum. Az bişey kullandım ama kokusu çok kalıcı, eşim çok beğendi ama oğlum ve ben alerjik olunca bu kadar koku baydı beni tekrar yıkamak zorunda kaldım. Kalıcı koku isteyenlere öneririm peros sarı olanı

Çok farklı yumuşatıcılar denedim en kalıcısı Yumoş Lilyum. Uzun süre çamaşırlardan kokusu gitmedi. Denemenizi tavsiye ederim.

Yumoşun mavi lilyum yumuşatıcısını kullanıyorum onun kokusu daha hoş ve kalıcı ama benim de kalıcı koku olması için farkettiğim birkaç şey var. Makineden makineye değişebiliyor kumaştan kumaşa da değişebiliyor bazı kıyafetler de koku daha kalıcı olurken bazılarında hiç kalmıyor. Bir de ben calgon mutlaka kullanırım onun da etkisi olabilir. Calgonun yeni bir türü çıkmış paketi yeşil o da çok güzel ferah bir kokusu var.

Hiç yumuşatıcı kullanmam, geçenlerde tüller için peros sarı olandan almış bulundum. Az bişey kullandım ama kokusu çok kalıcı, eşim çok beğendi ama oğlum ve ben alerjik olunca bu kadar koku baydı beni tekrar yıkamak zorunda kaldım. Kalıcı koku isteyenlere öneririm peros sarı olanı
Evet, ben de çok beğendim. Peros Yasemin ve Neroli Çiçeği harika kokuyor, yani dediğiniz yumuşatıcı. Onun dışında bir de Yumoş Extra Hanımeli seviyorum. İki koku da kalıcı ve harikalar. Günlerce kalıyorlar.

Kirecli sudan kayankli demisti bir tamirci.
Birde surekli dusuk ısıda camasir yikaniyorsa, deterjan, yumusatici, camasirdaki toz v,s zamanla makinede birikip koku yapabiliyormus.
Belli periyodlarda yuksek isida, makine temizleyicisi kullanin demişti.

bence makınayı cok doldurmamak lazım ve bekletmeden hemen asmak dısarıya asınca ben sevmıyorım sankı ıs gıbı kokuyo kurutmada koku kalmıo yazın bos odada cam acık hemen kuruyo kokusuda baya kalıyo peros sarı efsane

Oğlumun alerjisi yuzunden yumuşatıcı kullanımını bıraktık. Doktorun bize söylediği şeyi size net şekilde aktarıyorum. Mümkünse çamaşırlarınızı çift durulama yapın. Deterjan kalıntısı kalmasın granül sabun kullanin. Evinize kesinlikle yumuşatıcı sokmayın. Bulaşık makinesinde elinizden geldigince doğal ürünler kullanın. Çünkü bulaşık deterjanalrinin kimyasalları aşırı agirmis. Astım alerji vs çok fazla tetikliyormus. Bunları söyleyen Ankara da ünlu alerji doktoru Bülent Sekerel...

Ne kadar kalıcı koku o kadar cilde zarar bunu unutmadan kullanın Ben organik ürünleri tercih etmeye çalışıyorum ama koku kalıcı değil yumuşatsın diye katıyorum

kızlar merhaba başlıktada gördüğünüz gibi benim sorum yıkandıktan günler sonra bile güzel kokan çamaşırların nasıl olduğu.çamaşırlarımı neyle yıkarsam yıkayayım kuruttuktan sonra asla deterjan ve yumuşatıcı kokusu kalmıyo aslında kuruttuktan hemen sonra toplayıp kaldırıyorum ama güzel kokan deterjanların hiçbirinin kokusu kalmıyo siz ne kullanıyosunuz acaba öneriniz olur mu?
Makinenin temizliği ile alakalıda olabilir makine uzun süre temizleme yapmadıysanız ondan kalmıyordur

Yumosun deterjanı ve lityum olan yumuşatıcısıni kullanıyorum ben. Eve her gelen çamaşırlar çok güzel kokuyor diyor/ havlu nevresim verdiğimde. Kurutmada da kokusu çok gitmiyor tabi yıkanır yıkanmaz kurutmaya atıp çok bekletmek lazım

kızlar merhaba başlıktada gördüğünüz gibi benim sorum yıkandıktan günler sonra bile güzel kokan çamaşırların nasıl olduğu.çamaşırlarımı neyle yıkarsam yıkayayım kuruttuktan sonra asla deterjan ve yumuşatıcı kokusu kalmıyo aslında kuruttuktan hemen sonra toplayıp kaldırıyorum ama güzel kokan deterjanların hiçbirinin kokusu kalmıyo siz ne kullanıyosunuz acaba öneriniz olur mu?
Dışarıya asıyosanız evet koku gidiyo, ebn oyuzden evin içinde kurutuyorum

Çamaşırı serdiginiz hava kirli olabilir mi? Örneğin cadde üzeri bir yerde oturuyorsanız is kokar egzoz kokar ama mis kokmaz ne yazık ki. Camasir kurutma makinalarinda bu problem yasanmiyormuş diye duydum. Bir de yıkarken makinaniz ekstra duruluyor olabilir. Aslında bu guzel birsey. Deterjan kalıntısı kalmıyor 😊

Oğlumun alerjisi yuzunden yumuşatıcı kullanımını bıraktık. Doktorun bize söylediği şeyi size net şekilde aktarıyorum. Mümkünse çamaşırlarınızı çift durulama yapın. Deterjan kalıntısı kalmasın granül sabun kullanin. Evinize kesinlikle yumuşatıcı sokmayın. Bulaşık makinesinde elinizden geldigince doğal ürünler kullanın. Çünkü bulaşık deterjanalrinin kimyasalları aşırı agirmis. Astım alerji vs çok fazla tetikliyormus. Bunları söyleyen Ankara da ünlu alerji doktoru Bülent Sekerel...
Zaten o bulaşık tabletlerinden hep huylanıyorum 😒 ıslak elime degse durula durula kayganlığı gitmiyorken makinadaki bulaşıktan tam çıktıgına inanmıyorum açıkçası. Ama organik pazarı da aaaaaaaaşırı pahalı 🙄

Merhaba bir suru yumusatici degistirdim ama yumos mavi nin kokusu gecmiyor gecen seneki camsirlar bile kokuyor neredeyse ama bir de makineyle alakali bazen benimki de kokmuyor bi kere deterjan bolmesini falan iyice yikadim sanki dhaa guzel kokmaya basladilar

Ben 2 sebebe bağlıyorum birincisi makineyi doldurunca tıka basa 😁koku kalmiyor.Bu yüzden o kadar doldurmamak lazım.İkincisi ise kurutma makinesi.Ayni deterjan ve yumuşatıcıyi kullanıyoruz annemle.benim kurutma makinem var, kurutmadan çıkınca koku kalmiyor.Ama annem ipe sererek dışarda kurutuyor onunkiler kokuyor 😁

Bence bu durun makina kaynaklı naptıysam değişmedi
Makina kokusu
Son durulamaya yumuşatıcı vs hepsini denedim yok
Annemle deterjan ürünlerimizin tamamı aynı
Bütün evi kokuyor çamaşır yıkadığında benimki sanki kokusuz sabun kullanmışım gibi 😂

Valla bende arıyorum o müthiş kalıcı kokulu deterjanı 😂 sıvı toz ne kullandıysam bende çok memnun kalmadım kullandıklarımdan birkaç saat kalıyor sadece kokusu
valla yumoşun sıvı deterjanı ve konsantre yumuşatıcısını kullanıyorum günlerce üstünüzde giyseniz bile mükemmel kokuyor

yumoş konsantre yasemin ve orkide yumusaticidan memnunum ben.
yazlik kislik kaldirdigim zaman daha sonra tekrar cikardigimda bile hala yumusatici kokusunu aliyorum.

Çok hassas kıyafetler dışında kurutma makinesi kullanıyorum.Çamaşırlar yumuşacık ve kokusunu kaybetmeden çıkıyor.Hemen kaldırınca mis gibi kokuyor.Çocukların camadirksr
Çok hassas çamaşırlar dışında kurutma makinesi kullanıyorum.Özellikle havlular yumuşacık çıkıyor.Hemen katlayıp kaldırırsam mis gibi kokuyor.Çocuklarım çok küçük değil ama onların çamaşırları için yumuşatıcı asla kullanmıyorum.Duru sabun matik yeşil paket ile yıkıyorum.Çok temiz mis gibi ferah bir koku kalıyor.Diğer çamaşırlar deterjan ve yumuşatıcı tercihlerim değişiyor ama bence makinede bir sorun yoksa kurutma ile alakalı.Dolapların içinde de bitmiş parfüm şişesi ,havlu çarşaf vb arasında sabun bulunduruyorum.

Back