- 25 Aralık 2014
- 5.669
- 4.736
- 118
Ay konuyu uzatmayayım diyorum ama bir şey demeden geçemeyeceğim.
Bazı patronlar vardır mühendisten haz almazlar. Bizzat işin içinde olduğum için biliyorum. Kendisi okumadığından mı bilemiyorum ama bazılarının böyle ciddi bir yarası var. O yüzden okumuş patronunun olması müthiş bir ayrıcalık. Benim patronum da mühendis, yani mürekkep yalayan adam başka oluyor. Senin verdiğin örnek için de bir de mühendislere sormak lazım patron hakkında neler düşünüyorlar, çalışma şartları falan nasıl. Mühendisin iyisi kötüsü olduğu gibi, patronun da iyisi, kötüsü kesinlikle vardır.
Bir de okulu honor dereceyle bitirmek çok kar etmiyor. Okulda öğrediklerinin çok az bir kısmını işte kullanıyorsun. Hayta ama iş hayatında daha çok zaman geçirerek mezun olmuş biri daha başarılı olabilir.
Çok uzun bir konu.
o bahsettiğim patron on numara bir insan biliyor musun?
kendisi okuyamadığı için okuyan insanları da ayrıca çok ayrı tutar, okuttuğu bir sürü de öğrenci var üniversitede...
o kovduğu mühendislerin de her birinin altına son model şirket arabası verdi
maaşlarından ayrı, bir sürü para veriyordu, aylıkları nerdeyse 10.000 tl ye geliyordu
ayrıca babacanlığı da bir kenarda yani yarası olan bir adam değil sizin sandığınız gibi...
mühendisleri de bir zahmet doğru düzgün çalışıverseydi