Merhaba sizleri okudukça kayıp kız kardeşlerimi bulmuş gibi oluyorum. Bu kadar mı benzer olur herşey. Bende şüphelenmeye başlamıştım ama sizleri okuyunca kafamdaki taşlar tam yerine oturdu. Yazıldı mı bilmiyorum konunun tamamını okumadım henüz ama diyetisyen Nazlı Yüksel tam sizin aradığınız diyetisyen diye düşünüyorum. İnstagramdan bakmanızı tavsiye ederim. İngiltere’de yaşayan bir Türk diyetisyen vardı psikoloji öğrencisi çok başarılı ama adını hatırlayamadım hatırlayınca yazarımUzmanım diyemem, derman arıyorum diyelim :)
Diyet konusunda tecrüben varsa kendi planını uygulamak en güzeli aslında.
Bu arada instagramda manolya russo diye biri var.
Binge eating ve anksiyete gibi konularda paylaşımları var. Takip etmek isteyebilirsin.
Normalleşmenin güzelliğini görüyorum onda. Bazen tökezlesem bile kaldığım yerden devam etmek gerektiğini iyice anlamamı sağladı.
Umarım 1.5 ayı çabuk atlatırsın ve kendin için güzel şeyler yapmaya daha çok vaktin olur.
Başarısızlık söz konusu değil, mükemmel olmak zorunda hissetme kendini.
İyi bir diyetisyen bulursan tavsiye edersen yaz buraya. Belki online yardım alırız.
Bir profesyonelden yardım alıp teşhisten emin olmakta fayda var. Böylece gereğini yapmaya başlarsın. Yalnız değiliz. Ne olduğunu bilince bununla yaşamayı öğrenmek daha kolay.Merhaba sizleri okudukça kayıp kız kardeşlerimi bulmuş gibi oluyorum. Bu kadar mı benzer olur herşey. Bende şüphelenmeye başlamıştım ama sizleri okuyunca kafamdaki taşlar tam yerine oturdu. Yazıldı mı bilmiyorum konunun tamamını okumadım henüz ama diyetisyen Nazlı Yüksel tam sizin aradığınız diyetisyen diye düşünüyorum. İnstagramdan bakmanızı tavsiye ederim. İngiltere’de yaşayan bir Türk diyetisyen vardı psikoloji öğrencisi çok başarılı ama adını hatırlayamadım hatırlayınca yazarımHepimiz aynıyız, birlikte iyileşeceğiz
Aslında çocukkende böyleydik ama ya semptomlar daha az olduğu için bir şekilde belki bir yaşa kadar geldik ya da ebeveynlerimiz işaretleri göremediler.Çocukken de böylemiydiniz? Çocukken yaşadığınız öyle olmasaydı daha ıyı olurdu dediğiniz neler var. ?
Ailenizin Nasıl olması size daha faydalı olurdu?
Evet Ceren Yavuzdu. Ben sezgisel beslenmeyi araştırırken kendisinden danışmanlık almayı düşünmüş ama çok pahalı bulmuştum.Bir profesyonelden yardım alıp teşhisten emin olmakta fayda var. Böylece gereğini yapmaya başlarsın. Yalnız değiliz. Ne olduğunu bilince bununla yaşamayı öğrenmek daha kolay.
İnsan aydınlanıyor. Kafa karışıklığı azalıyor.
Nazlı yükseli araştıracağım.
Muhtemelen bahsettiğiniz kişi ceren yavuz. Kendisini takip ediyorum. Fakat danışanı olup olmayacağımdan emin değilim.
Ücretinin yüksek olduğunu tahmin ettiğim için kendisine hiç yeltenmedim.Evet Ceren Yavuzdu. Ben sezgisel beslenmeyi araştırırken kendisinden danışmanlık almayı düşünmüş ama çok pahalı bulmuştum.
Doktor araştırmaya başladım, gerçekten beni anlayabilecek yetişkinlerde dehb konusunda uzman bir doktor olsun istiyorum. Farkında olmak gerçekten çok önemli. Ben sezgisel beslenmeden ziyade şekersiz beslenerek kendimi çok daha iyi hissettiğimi farkettim. kendimi daha iyi hissetmek ve zihin bulanıklığından kurtulmak için şeker tüketmiyor olmak beni çok zorlamıyor ama daha önce kilo vermek amaçlı çok kez şekeri kesmeyi denemiştim hepsi başarısız sonuçlanmıştı. Artık hayattaki en öncelikli amaçlarımdan biri kendimi iyi hissetmek.
Çok teşekkür ederim cevabınız içinAslında çocukkende böyleydik ama ya semptomlar daha az olduğu için bir şekilde belki bir yaşa kadar geldik ya da ebeveynlerimiz işaretleri göremediler.
Bugğn 5.5 yaşında olsam ailemin maddi durumunu göçertmeyeceksem ilgili alanlarımı bulmama yardımcı olacak kurslara yazdırmalarını isterdim.
Fakat ilgimi çekmeyenden çabuk sıkılacağım için yargılanmamak isterdim.
Doğrusunu bulunca zaten başka şeyleri gözüm görmezdi.
Bir de spora yatkınlığım olduğu halde benim ailem bir sebepten dolayı engel oldu. Hareket ihtiyacımı sokakta saatlerce yürüyerek giderdiğimi hatırlıyorum.
Bugün hala dışarı çıkmadığımda moralim bozuluyor, günüm kötü geçiyor.
Sadece spor olarak düşünmeyin belki dans etmek aynı tatmini verecektir.
Çevre konusunda ise bunun dillendirilmemesini isterdim. Çünkü insanlar kötü.
Çünkü kusurlu, eksik, başarısız, bozuk hissettirilmemenin özgüven için önemli olduğuna inanıyorum.
Kurs vs aldıracaksanız bence önce müzikten başlayın derim.
Müzik dehb için kurtarıcı olabilir.
Yöneticilik yapmadım söyleyeceğim şey doğru mu bilmiyorum.Arkadaslar ya uzun suredir bu foruma bakamadim sonra da unuttum. Ancak simdi geldim. Ya ben kafayi yemek uzereyim. Normalde 8 kisilik olmasi gereken ekibimde herkes istifa etti ve 3 kisi kaldik. Ve is yuku hicbir sekilde azaltilmadi. Yoneticilerime defalarca yazmama ragmen hicbir sey yapmiyorlar. Kendimi surekli yetersiz hissediyorum ve istifayi dusunuyorum ama istifa da edemem. Aksi gibi concertam bitti ve yeni recete yazan doktorum recete kodunu yanlis verdi ve eczaci koddan bulamadi. Cok ama cok stresliyim. Geceleri uyuyamiyorum, surekli yemek yiyorum. Kafayi yiyecegim ben bu hayati beceremiyorum artik cok yoruldum.
Katılıyorum kendine bu denli yüklenmekten vazgeç.Yöneticilik yapmadım söyleyeceğim şey doğru mu bilmiyorum.
8 kişilik ekibin yarısından fazlası artık yokken iş performasını aynı tutmak bir mucize olmalı.
Açıkçası kulağa çok yanlış geliyor.
Sürekli bu tempoda çalışamazsınız bir yerde yetişmiyorsa yetişmiyordur, salmalısınız.
Altında çalışan insanlarda seninle aynı hissediyordur.
Bu senin yetersizliğinden değil.
3 kişi 8 kişilik işi yapmanız senin büyük başarı ama olmaması gereken başarı.
Kişisel olarak kendine hesap kesmemelisin.
Sakin kal yöneticilerine yazma gerekirse yüzyüze toplantı yap daha ciddi eyleme geç.
Bu diyete, spora başlayamamak bile mi dehb ile alakalıymış? Gerçekten şuradaki mesajları okudukça kendime dair şüphelerim artıyor. Senelerdir her pazartesi diyete başlayacağım, pazartesi geçip salı olunca artık geçti, günleri karıştırırıma bağlıyorumYeme bozukluğu olan arkadaşlar, zayıflama ya da sağlıklı beslenme serüveniniz nasıl gidiyor?
Ben şuan mal gibi kaldım verdiğim 10 kiloyla kaldım. En
sonki diyetisyenden sonra güzel giden sürecimin içine limon suyu sıkmıştım.
Şimdi her gün yarın diyorum. Bakın pazartesi değil yarın.
Diyet yapmak istemiyorum. Sezgisel beslenme ve düzenli bir hayatla çok iyi gidiyordum.
Evde bomboşum şuan spora gitmek istiyorum aslında ama kalkıp gidemiyorum
Okuduğumuz kitaplarında paylaşalım.
Ben şuan s*ktir et diyeti - caroline dooner'ın kitabını okuyorum.
hiperaktivite bende de yok, başka bir konuda da size yazdım doktorum kadınlarda hiperaktivite genelde görülmüyor tarzı konuştu.Konu birazcık ölmüş ama merak ediyorum burada dikkat eksikliği tanısı konulan arkadaşlar sizde hiperaktivite var mıydı? Ben de kendimden bir şüphelenmeye başladım ama çevremden birkaç kişiye sorunca aksine sende hiç hiperaktivite olmadı dehb de olamaz bu yüzden dediler.
Bu diyete, spora başlayamamak bile mi dehb ile alakalıymış? Gerçekten şuradaki mesajları okudukça kendime dair şüphelerim artıyor. Senelerdir her pazartesi diyete başlayacağım, pazartesi geçip salı olunca artık geçti, günleri karıştırırıma bağlıyorum
Ben de çocukken asla oturup ders çalışamazdım mesela ama ilkokul, ortaokul zaten çok çalışma isteyen dönemler değildi gerçekten ben de sıkıntılarını şurada son 1-2 senedir yaşamaya başladım. Belki de gerçekten tembel veya miskinimdir bilemiyorum artık, uzmanını bulmaya çalışacağım.rose’un yorumundan sonra ona dehb olamazsın denmesi gibi bana da diyenler aklıma geldi.
hatta bir tanesi kendisi de dehbli güya ama çocukken tanı almadığım için bana dehb yetişkinlikte tanı alamazı çok sert, gerizekalıymışım gibi söylemişti. haberi yok ama 25 yaşımdan sonra tanı aldım işteçocukken de dehb varmış ama bi şekilde hep idare etmişim geçmişime baktığımda. akşam akşam sinir bastı durduk yere pms etkisi sanırım
ben de geceleri pek uyuyamiyordum ondan biraktim, kendimce taktikler gelistiriyorumGecen aylarda ritalin aliyordum. Yani calismama iyi geldi ama bir yandan da beni biraz asiri tepkisel/duygusal yapti. Belki de yapmadi ama iste hayatinda bir seyler ters gidince insan ilaclari suclayabiliyor. Bir de mide problemlerim artinca ara verdim. Simdi hafif bir antidepresan kullaniyorum. Ayni amaca hizmet etmiyor ama eskisine oranla daha mutlu hissediyorum.