Yerimde olsanız ne yapardınız ? Objektif dışardan bakan kişiler olarak?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

bitter64

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2015
1.916
546
123
Kızlar şim
di önce kendimden bahsedeyim..
25 yaşındayım lisans mezunuyum. Tasarımcıyım. Maaşım iyi çok şükür.
Ailemin durumu kötü babam içer ve düzgün çalışmaz para biriktirme huyları yoktur.
SSk sı yok emekli olamayacak. Ve ev kira bu yüzden hep sıkıntı çektik biz ve hala sıkıntılıyız.
Babam benden araba almamı istiyor 6-7 binlik ama ben istemiyorum ona para vermek eşek gibi çalışyorum hakketmiyor o ..

Neyse geleyim 5 aydr birlikte olduğum insana..
O da 25 yasında . Askerden gelmişti tanıstık iş arıyordu.. Bu süreçte ona destek oldum 2 bucuk ay kadar iş bulma süreci bekledik hep tavsiye akıl verdim ettim yardımcı oldum .. O da bulmak istiyordu bir iş ama benim kadar hırslı değil bu konuda diye düşünüyorum. Bölümü de lojistik ve yabancı dili yok bu yüzden bulması zor oldu ama sonunda iyi biyere kapak attı kurumsal haftasonu olan biryer. Sadece maaşı düşük başlangıç için de normal.
(Ben hep benim gibi olsun çalışkan işi gücü olan ayakları üzerinde durabilen erkek isterdim ama kısmet)
Neyse çalışıyor sonucta cocuk zamanla yükselir dedim dert etmedim.

Sonra dış görünüşüne vurulmadım öyle ama temiz yüzlü bir cocuk kim görse iyi birine benziyor yüzü temiz dedi ki benden öyle düşündüm netten tanısmama ragmen güvendim ona içimde bir sıcaklık olustu bu süreçte yalnızlıktan da dem vuruyordum gerci biri olsun istiyordum.. 1 ayda beni ikna etmişti ki benim psikolojik kaygı sorunum olmasına ragmen onunla basladık..

Tanımaya basladım.. beni sevdi gercekten değer veriyor ilgi gösteriyordu.. ama öfke kontrolu yok bunu farkettim kızınca cok sinirli olabiliyor o an şaşırdım ilk 1 aylık sevgiliyken sahit olmustum o yönüne. Neyse 4 -4 lük insan yok dedim devam ediyoruz bukez kıskanclığı asırı derecede onu farkettim ki bu etrafa bakma olayı gibi absürd derecede .. kıyafetime karısmaz ama otururken ben farkında olmadan göz yani etrafa bakıyorum diye kızdıgı oldu hatta cıldırdık en son ki kavgada.. sonuc ondan soğudum zamanla sevmiştim zaten fiziksel çekim de vardı ama bi baktım sogudum yanında bişey hissetmiyorum öyle çok üzüldüm afalladım ona da söledim suan ayrıyız 1 haftadır. Bayrama kadar konusmayalım sakince karar verelim dedim. Ama şuan kararsızım..

Kendisi tek cocuk anne babası emekli evleri var ayriyeten kendi evi var suan kirada olan. Zorluk görmemiş maddi anlamda öyle ama gördüğüm kadarıyla lüks yasadıkları da yok sanki cimriler gibi hissetttim biraz. Sürekli bahsettiği malı mülkü var köyde ona kalacakmıs ( bunları belirtiyorum özellikle karsılastırın diye)
Bir yandan iyi biri güven duyuyorum aile cocugu sigarası içkisi yok diyorum. Ailemi anlattım biliyor babamı filan dert etmiyor psikolojik sorunumu da dert etmemişti destek olmustu . öfke kontrolu için psikologa gitmeyi de kabul etti çabası var. İş konusunda da ilerleyebilir uyumlu ortama en azından diyorum ve bu özelliklerini begeniyorum.

Diğer yandan bakıyorum.. bazen para mevzusu etttiğimiz oldu hep erkekten hersey beklenmemeli kafasında kadılar zaten şöyle gibi kalıpları var .. önceki kızlardan kalmıs olabilir bilmiyorum. birkez ayakkabı alcaktık benim almamı istedi bana ters geldi ama ona göre normal . hesap öderken de bi o bi bendir.. hep ona yıkmadım ki bunu istemez sözlerinden acıkca belli . evlenince de öyle ben erkeğim sen calısmasan bile bakarım kafası yok ( hayır yani zaten calıscam sadece o kendine güven olayı yok sanki senin paran benim param zihniyeti var gibi) abartı kıskanlığı da beni boguyor.. ve fiziksel çekimi tekrar toparlarmıyım bilmiyorum eleştiriyordum sacı şöle böle diye halbuki herkes neyi var yakısıklı cocuk diyor :(

çok kararsızım devam etsem yine sogukluk olursa daha da birbirimizi oyalıcaz diye korkuyorum etmesem
karsıma iyi düzgün bir erkek cıkmıyor ve cidden birine ihtiyac duyuyorum.. onu kaybetmekten pişman olmaktan korkuyorum.

Baban 6-7 binlik araba almanı hak etmiyor ama 5 aylık öfke kontrolü olmayan sorunlu sevgilin para yedirmedi hak ediyor öyle mi?
Çocuk yetiştirmek büyütmek sadece maddi anlamda yıllarca tepende olacağını varsayarsak yıpratıcı bir süreç, dünyaya getirdin bakmak zorundasın mantığıyla yapıyorsun, çoğu anne babaya bu bir külfet değil zaten, tabi ne hikmetse o çocuk büyüyüp kendi ayakları üzerinde durunca ama hak etmiyorlar... He hak etmiyorlar, 3 günlük sevgilin hak ediyor ona yedir. Sen de bayağı hak etmişsin hani o ailenin sana verdiği emeği.

Baban 6-7 binlik araba almanı hak etmiyor ama 5 aylık öfke kontrolü olmayan sorunlu sevgilin para yedirmedi hak ediyor öyle mi?
Çocuk yetiştirmek büyütmek sadece maddi anlamda yıllarca tepende olacağını varsayarsak yıpratıcı bir süre, dünyaya getirdin bakmak zorundasın mantığıyla yapıyorsun, çoğu anne babaya bu bir külfet değil zaten, tabi ne hikmetse o çocuk büyüyüp kendi ayakları üzerinde durunca ama hak etmiyorlar... He hak etmiyorlar, 3 günlük sevgilin hak ediyor ona yedir. Sen de bayağı hak etmişsin hani o ailenin sana verdiği emeği.

tatlım ben hep ailesini düşünen bir kızdım.

babam calısmıyor düzgün ve hergün içiyor araba mı alayım ona?

ben kıcımı yırttım okurken calıstım haftasonları pardon da niye araba almak zorundayım ?

Madem kadın-erkek eşit o zaman evin gideri eğlence gideri falan da eşit olacak. Hep erkek ödesin, erkek alsın yok öyle. Zaten yeni başlamış az maaşı var eminim elinden geleni yapabilecek bir çocuk. Kendini yakın hissetmiş alır mısın demiş çok normal. Öfke kontrolü için bile tedaviyi kabul etmiş daha ne olsun.
Ama bence siz bu çocuğu sevmiyorsunuz.
Yoksa batmazdı size. Bunlar küçük şeyler. Malesef bu ilişki iyi değil.
Babanıza da araba almayın. Bi zahmet az içsin de kendine araba alsın.

tatlım ben hep ailesini düşünen bir kızdım.

babam calısmıyor düzgün ve hergün içiyor araba mı alayım ona?

ben kıcımı yırttım okurken calıstım haftasonları pardon da niye araba almak zorundayım ?
Asla zorunda değilsin, ailenden sakındığını hak etmediğini düşündüğü, yarın binbir farklı sorunla ayrılabileceğin, üzerinde hiçbir emeği olmayan insana, hiç zoruma gitmeden yedirebilmişsin. Sevgilin hak ediyor baban hak etmiyor zihniyetine takıldım ben. Takılalım diye yazmışsın zaten aksi halde gereksiz bir ayrıntı olmuş.

Öncelikle neden hayatında biri olması gerektiğine dair inancın var ? Hani yaştan kaynaklı desem yaşın küçük bana göre. Karşına mutlaka biri çıkacaktır. Ancak şununda bilincine varmalısın. Beklentilerine uyumsuz kalan bir erkekle birliktesin şuan. Bu sebeple soğukluk hissetmen çok normal ve emin ol bu soğukluk devam edecektir çünkü anladığım kadarıyla hayatında güçlü ayakları yere sağlam basan hayatındaki kadını taşıyabilen bir erkek istiyorsun ki çoğu kadında bunu ister zaten. Ancak bu kişi anlattığın kadarıyla hırslı değil ve gözlemlerime göre iş konusunda olsunda ne olurda olsun kafasında. Bi erkeğin bu kafada olması ilerki zamanda sana sıkıntı çıkarır şuan yeterince soğuk hissetmesen bile o vakit tam soğursun. Mesela evlenip çocuğun olduğunda belki işten ayrılman gerekebilir bebeğe bakmak için ancak bu kişiyle mümkün olmayabilir bu durum. Gerçekçi bak her şeye. Bir de ben olsam bu ülke şartlarında işi garantili olan biriyle evlenirdim. Yarın işten çıkmayacağı ne malum. Bana kalırsa bir süre daha bekle gözlemle. Bu kişide soğumana sebep olacak hareketler devam ediyorsa bitir. Cesaretli ol bu konuda. Kendine güven. Ayakları üzerinde duran bir bayansın.

hazır ayrılmışken dönme geri bence. tabi ki hayat müşterek kadın da çalışacak erkek de, ayrıca evet hep erkeğe yüklenmeyi ben de doğru bulmam ancak bir erkek de kadının sorumluluğunu tamamen almayı kabul edebilecek karakterde olmalı. istersen çalış istemezsen çalışma, ben evimi geçindiririm diyebilmeli. ilerde bebeğin olur çalışmak istemezsin belki o senin bileceğin iş, o zaman da çalış diye baskı kurmaması gerek.

Son olarak öfke kontrolü olmayan insandan kesinlikle uzak dur. Dediğim gibi gözlemle bir süre daha sonra sağlıklı karar verirsin. Hakkında hayırlısı

Az once yukarda biri hazir ayrilmisken donme demis, aynen katiliyorum. Bunu su yuzden rahatlikla soyledim; 'onu cok ozledim, burnumda tutuyor, sesini duymadan yapamiyorum' tarzinda birsey soylememissin, demekki okadarda takmamissin zaten kafana.

Anladigim kadariyla aslinda yeterince cekici bulmuyorsun, hirsli degil, cok caliskanda degil demissin. Madem o tarzda bir erkekten hoslaniyosun, emin ol, bu tavirlari seni tatmin etmez. Zamanla daha cok gozune batar.

Kızlar şim
di önce kendimden bahsedeyim..
25 yaşındayım lisans mezunuyum. Tasarımcıyım. Maaşım iyi çok şükür.
Ailemin durumu kötü babam içer ve düzgün çalışmaz para biriktirme huyları yoktur.
SSk sı yok emekli olamayacak. Ve ev kira bu yüzden hep sıkıntı çektik biz ve hala sıkıntılıyız.
Babam benden araba almamı istiyor 6-7 binlik ama ben istemiyorum ona para vermek eşek gibi çalışyorum hakketmiyor o ..

Neyse geleyim 5 aydr birlikte olduğum insana..
O da 25 yasında . Askerden gelmişti tanıstık iş arıyordu.. Bu süreçte ona destek oldum 2 bucuk ay kadar iş bulma süreci bekledik hep tavsiye akıl verdim ettim yardımcı oldum .. O da bulmak istiyordu bir iş ama benim kadar hırslı değil bu konuda diye düşünüyorum. Bölümü de lojistik ve yabancı dili yok bu yüzden bulması zor oldu ama sonunda iyi biyere kapak attı kurumsal haftasonu olan biryer. Sadece maaşı düşük başlangıç için de normal.
(Ben hep benim gibi olsun çalışkan işi gücü olan ayakları üzerinde durabilen erkek isterdim ama kısmet)
Neyse çalışıyor sonucta cocuk zamanla yükselir dedim dert etmedim.

Sonra dış görünüşüne vurulmadım öyle ama temiz yüzlü bir cocuk kim görse iyi birine benziyor yüzü temiz dedi ki benden öyle düşündüm netten tanısmama ragmen güvendim ona içimde bir sıcaklık olustu bu süreçte yalnızlıktan da dem vuruyordum gerci biri olsun istiyordum.. 1 ayda beni ikna etmişti ki benim psikolojik kaygı sorunum olmasına ragmen onunla basladık..

Tanımaya basladım.. beni sevdi gercekten değer veriyor ilgi gösteriyordu.. ama öfke kontrolu yok bunu farkettim kızınca cok sinirli olabiliyor o an şaşırdım ilk 1 aylık sevgiliyken sahit olmustum o yönüne. Neyse 4 -4 lük insan yok dedim devam ediyoruz bukez kıskanclığı asırı derecede onu farkettim ki bu etrafa bakma olayı gibi absürd derecede .. kıyafetime karısmaz ama otururken ben farkında olmadan göz yani etrafa bakıyorum diye kızdıgı oldu hatta cıldırdık en son ki kavgada.. sonuc ondan soğudum zamanla sevmiştim zaten fiziksel çekim de vardı ama bi baktım sogudum yanında bişey hissetmiyorum öyle çok üzüldüm afalladım ona da söledim suan ayrıyız 1 haftadır. Bayrama kadar konusmayalım sakince karar verelim dedim. Ama şuan kararsızım..

Kendisi tek cocuk anne babası emekli evleri var ayriyeten kendi evi var suan kirada olan. Zorluk görmemiş maddi anlamda öyle ama gördüğüm kadarıyla lüks yasadıkları da yok sanki cimriler gibi hissetttim biraz. Sürekli bahsettiği malı mülkü var köyde ona kalacakmıs ( bunları belirtiyorum özellikle karsılastırın diye)
Bir yandan iyi biri güven duyuyorum aile cocugu sigarası içkisi yok diyorum. Ailemi anlattım biliyor babamı filan dert etmiyor psikolojik sorunumu da dert etmemişti destek olmustu . öfke kontrolu için psikologa gitmeyi de kabul etti çabası var. İş konusunda da ilerleyebilir uyumlu ortama en azından diyorum ve bu özelliklerini begeniyorum.

Diğer yandan bakıyorum.. bazen para mevzusu etttiğimiz oldu hep erkekten hersey beklenmemeli kafasında kadılar zaten şöyle gibi kalıpları var .. önceki kızlardan kalmıs olabilir bilmiyorum. birkez ayakkabı alcaktık benim almamı istedi bana ters geldi ama ona göre normal . hesap öderken de bi o bi bendir.. hep ona yıkmadım ki bunu istemez sözlerinden acıkca belli . evlenince de öyle ben erkeğim sen calısmasan bile bakarım kafası yok ( hayır yani zaten calıscam sadece o kendine güven olayı yok sanki senin paran benim param zihniyeti var gibi) abartı kıskanlığı da beni boguyor.. ve fiziksel çekimi tekrar toparlarmıyım bilmiyorum eleştiriyordum sacı şöle böle diye halbuki herkes neyi var yakısıklı cocuk diyor :KK43:

çok kararsızım devam etsem yine sogukluk olursa daha da birbirimizi oyalıcaz diye korkuyorum etmesem
karsıma iyi düzgün bir erkek cıkmıyor ve cidden birine ihtiyac duyuyorum.. onu kaybetmekten pişman olmaktan korkuyorum.
Bence şu anki öfkesinin bastırılmış hali, ileride düşün bunu bir de. Uzaklaş.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back