yerde miyim gökte miyim 🥺🥺

gayfeci

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2010
89
18
İyi günler kızlar ,üç gündür yerde mi gökte miyim bilmiyorum🥺Allah herkesinkiyle bagışlasın iki evladım var. Küçük 7.sınıf ögrencisi ve malasef girdiği ortamlarda anında sivrilen dışlanan her şeye aşırı tepki veren uyumsuz fakat duygusal bir çocuk...
Okulda da aynı şekilde konuşmasıyla hareketleriyle sinirlendirir karşısındakileri fakat sınıfında iki ögrenci bir olup oğluma cephe almışlar diğer ögrencilerle beraber ve bu iki ögrenci dersleri sabote eden ögretmenleri dinlemeyen
yaramaz cocuklar sınıfın geneli oglumun kilosu soyismi sesiyle bile dalga geciyorlar oğlum sınıftakilere gerek söylemleriyle gerek dokunarak rahatsız etmiş dokunmak dediğim buz gibi ellerini enselerine sürmek sırtlarından sarılmak vs ..
Bu iki cocuk bir olup oğlumun onları dokunup taciz ettigini imza toplayıp sınıftan attırmak gibi şeyler yapmak istediklerini anlattı oglum derhal cocukların velisiyle sınıf ögr konuşup görüştük ögretmeniz iki cocuktan biri sınıf değiştirirse sınıfın süt liman olacagını söyledi benim oğlum için aşırı duygusal uyum saglayamıyor dedi cocuklar cok acımasız ne kadar söylesekte her her şeyle dalga gectiklerini söyledi
Buraya kadar her şey normal daha sonra ben ve diğer iki veli rehber hocasının odasına girdik hoca oğlumun cocuklara dokunduğunu cinsel eğiliminin oldugunu söyledi bunu da oğlumun her hareketinin battığı sınıfındaki cocukların söylemlerine istinaden söylüyor ve çözüm olarakta sınıf ya da okul değiştirebilecegimizi söyledi ben ve iki veli cok şaşırdık ,veliler biz siz söyleyene kadar aklımızın ucundan gecmedi ama şu an fikirlerimiz değişti dediler ben şoklardayım 🥺 neyse eve gitiim uyku tutmuyor beni düşünmekten bi anne az da olsa anlamaz mı oğlum okuldan gelir odasına gecer bsayarını acar ben sık sık odasına pat diye girerim bir şeyden şüphelendiğimden değil ders calışıyor mu çalışmıyor mu diye ama yok ya oyun ya selena ya ögretici videolar arama gecmişine bakarım yok tel i de yok yatma saatinde bazen der anne uyuyana kadar kalır mısın diye velhasıl rutinimiz böyle sabahtan yatana kadar böyle geciyor arkadaşları gelir eve yatılı veya oturmaya hiç bir şey yok yani ama sinir edici hareketleri oluyor oda buz gibi ellerini sürer sırtından sarılıp sıkar maksat sinir etmek bizden ayrı yalnız gecirdiği vakitte yok zaten acaba mı deyip etrafımdakilere de anlattım objektif bakamam diye siz bir şey farkettiniz mi diye hocanın sacmaladığını söylediler yok yok yok sonuçta bende dünyadan bihaber yaşamıyorum tabii ki herşeyin farkındayım zaten en ufak şüphem olsa okula gidip asla velileri cagırmazdım buraya da yazmadım
Oğlum abisini taklit eden bir cocuk abisi üniversteden geldiği zamanlarda mesela kitap okuyor yanından gecerken abisi kafasına hafifce vurur yada poposuna tekme atar vs o da ona karşılık verir boğuşup bağrışıp sonra sarılırlar sanırım aynı durumu arkadaşlarında uygulamaya calışıyor sanırım
Sizlere şimdi sorum şu,bu rehber hoca böyle mahrem bir konuyu benimle diğer velilerin yanında konuşması etik mi ? cocukların deyimiyle böyle ağır bir yaftayı oğluma yapıştırabilir mi ?Ne yapmalıyım düşüncelerinizi dikkatle okuyacagım
Okuduğunuz için cok teşekkürler 🌷🌷🌷

Rehber öğretmeninin yaptığı tabi ki yanlış, mahalle dedikoducusu gibi davranmış. İnsanlar zaten etkitelemeye bayılıyor , muhtemelen o veliler rehber öğretmenin dediğini çocukları ile paylaşmıştır ve oğlunuz artık diğer çocuklar için hedef tahtasında maalesef. İdareye ve gerekirse ilçe milli eğitim müdürlüğüne gidip şikayetçi olabilirsiniz. Çocuğunuzun böyle bir eğilimi var mı bilemem ancak bazen ilgi çekmek için, farklı gözükmek için ters kimlik özellikleri gösterebiliyorlar yine de bir uzmanla görüşseniz içiniz rahat eder. Şuna da değinmeden geçmek istemiyorum çocuğunuz size göre duygusal olabilir ancak bu akranlarının istemediği davranışları yapabileceği ve başkalarının fiziki ve bedensel alanını işgal edebileceği anlamına gelmez öncesinde gözlemlediğiniz bu durum için çocuğunuz ile konuşsanız ve aksiyon alsanız daha iyi olurmuş, neticede anlayamayacak bir yaş grubunda değil.

Benimde kızım 7. Sınıf ogrencisi. Ve yetiştirirken kimse senin vücuduna senden izinsiz dokunamaz diye yetiştirdik. Sanırım oğlunuz ensesine buz gibi eliyle dokunsa bana kalmadan idareye o gider.
Öğretmenin yaptığı yanlıştan da öte. Herkesle mutlaka bireysel konuşması gerekir diye düşünüyorum.
Ayrıca zaten arkadaşı tarafından dışlanan bir çocuğu etiketlemis. Sizin yerinizde olsam uzmandan destek alırdım çocuğum için. Çünkü kızım ilkokul birinci sınıftayken sınıf öğretmeni ve rehber öğretmen kızımın disleksi olabilicegini söylediler (alanım çocuk gelişimi). Nasıl farkedememis olduğumu anlamadım. Çocuklarla çalışan iyi bir uzmana götürdüm hemen bana söylediği acilen öğretmeni değiştir oldu. Kızım öğretmenin aşırı bağırmasından dalga geçmesinden korktuğu için herşeyi karıştırıyor Muş.
Tabi mutlaka okuldan alın lutfen. Çocuğun daha hirpalanmamadi için

Oha, ne kadar kolay yaftalamak bir çocuğu! Okurken şoke oldum. Bence işlerine geleceginden oglunuzun okuldan gitmesi ya da sınıf değiştirmesi ki çünkü ekstradan ilgilenmeleri gereken bir çocuk olmayacak, böyle ağır bir bahane sundular.

Okulu değiştirin.

Öğretmenin başka velinin yanında dile getirmesi çok yanlış ancak gözlemlerinin doğru olup olmadığını da değerlendirin lütfen. Başka bir uzman, başka bir okul iyi gelecektir.

Çocuğu yaftalamak çok yanlış. O öğretmenin de ben neyse…

Okulu değiştir bacım. Psikolojik destek alın bir de.

Ayrıca herkes çocuğuna başkasının vücuduna dokunmaması gerektiğini öğretiyor. En yakın arkadaşa bile el şakası yapılmaması gerek. Bu artık kızı olsun erkeği olsun çok önemli.

Abiye sorun o anlar diyeceğim de evde olayın büyümesi olası. O yüzden psikolojik destek alın bir an önce.

Ha bu arada şunu eklemeliyim. Lisede ve ortaokulda erkekler birbirilerine böyle cinsel şakalar çok yaparlar ancak bunu Rıza dahilinde yaparlar. İstemsizce yapmazlar genelde ve aradaki farkı anlarlar. Yani doğrudan yönelimi budur demiyorum. Ama psikolojik destek şart diyorum.

Son düzenleme:
Oğlunuz diğer çocukların kişisel alanına izinsiz giriyor. Cinsel taciz değil ama bunun adı taciz, kışkırtmak. Diğer çocuklar da bir şekilde tepki veriyor. Çocuklar acımasızdır, yaptıklarının ve söylediklerinin nereye gideceğini tahmin edemezler.

Oğlunuz için bir uzmandan yazılı görüş alıp rehber öğretmeni bu belgeyle birlikte şikayet edin. Çocuklar arkadaşlarını yaftalayabilir ama bir öğretmen bunu yapamaz.

Çocuğun da okulunu değiştirip uzmana gitmeye devam edin. Uyumsuzluk ve izinsiz dokunma problemini çözmeden hiç bir okulda rahat edemezsiniz çünkü.

Elbette öğretmenin yaptığı yanlış ama bence oğlunuzun da bir desteğe ihtiyacı var. Bu arada ben oğlumla ilgili mahrem bir konuyu başkalarının yanında konuştuğu için öğretmenden şikayetçi olur aynı zamanda da acilen okul değiştirirdim. Çok kısa bir sürede bütün okulun dilinde olacak maalesef. Tabi oğlunuz hareketlerini düzeltmezse yeni okulu da farklı olmaz. Bu arada bir de karşı açıdan bakayım, herhangi bir öğrenci oğluma bu şekilde sarılsa ya da dokunsa ciddi sonuçları olur.

Bu taciz olaylarının aşırı derecede gündem olması bazılarının bilinçlenmek yerine olayı kötüye kullanmasıyla sonuçlanabiliyo ne yazık ki. Biri bir diğerine gıcık kaptığında "taciz etti" yaftası yapıştırabiliyo. Ama şu bir gerçek ki küçükten büyüğe herkes el şakasından hoşlanmayabilir. Oğlunuzun bu davranışları arkadaşlarını gerçekten rahatsız etmiş olabilir. O çocukların oğlunuzu akran zorbalığına maruz bırakıyo oluşları oğlunuzun yaptıklarını ört bas etmez iki olay da ayrı ele alınması gereken bir konu bence. İşin içinden kolaylıkla çıkarsınız umarım.

İki kızım var. Sizin oğlunuzun yaptıklarını kızıma yapan olsa savcılığa şikayet ederim. Net! Kimsenin çocuğu bir diğer çocuğun terapisti değil. 1. sınıf öğrenisi değil 13-14 yaşında bir ergenden bahsediliyor burada.

7. Sınıf öğrencisi bunun ayrımını bilir 'gıcık etmek' gibi kılıflara uydurmayalım.
Rehber öğretmen öncesinde durumu araştırmış taraflarla konuşmuş olmalı.
Hem rahatsız olan öğrencinin velisine durumu bildirmiş hem de rahatsız eden öğrencinin velisine söylemiş.
Durumu saklamasını mı yeğlerdiniz.

Çocuğunuzun sivri davranışları olduğunu ve uyumsuz olduğunu söylüyorsunuz. O sebeple muhakkak bir danışmanlık alın.

Öte taraftan o yaş için cinsel taciz ile tacizi ayırt etmeleri tam anlamıyla beklenemez. Hangisi olduğunu bizim de sizin de bilmeniz mümkün değil bir uzman ancak anlar.

Eğitimciyim. Bir dönem yarı özel bir kurumda idarede görev aldım. Dolayısıyla böyle meselelerle muhatap olduk çok fazla.
Çok hassas ve mahrem bir konu olması münasebetiyle aile müdür ve yardımcısı olarak ben haricinde kimse olmazdı böyle şeyleri konuşurken. Hep direk psikolojik desteğe yönlendirdik.

Kusura bakmayın oğlunuz desteğe ihtiyacı var.
Ne demek izinsiz enselerine dokunmak , rahatsız etmek ?? Diğer çocukları da bu şekilde sinir etmeye , dokunmaya ne hakkı var oğlunuzun ?

Öğretmene gelince sizinle birebir konuşması gerekirdi. Siz oğlunuzun okulunu değiştirin tüm sınıf rahat etsin.

Ona buna etrafınızdaki herkese soracağınıza bir pedagoga sorsaydınız ya? Evet mahrem olsun olmasın her çocuğun velisiyle teke tek konuşulmalı. Ben öğretmen hakkında il- ilçe milli eğitim müdürlüğüne şikayet dilkçesi verirdim. Çocuğunuz fiziksel durumuyla ilgili bilgi mahremdir ve başka velilere söylenemez.

Diğer taraftan niye oğlunuza istediğine istediği gibi dokunamayacağını öğretmediniz? Ellerini sürüyor sarılıyor sıkıyormuş. Ne hakla başka bir çocuğa bunları yapabiliyor, anne baba olarak bunu yapmaması gerektiğini sebepleriyle söylemediniz mi? Gerçi bunu düşünmüş olsanız üniversiteye gidene de öğretirdiniz. Abisinin kendine yaptıklarını oğlunuz da diğer çocuklara yapıyor.

Siz ne istiyorsunuz, sizin çocuğunuz diye herkesi elleyip sarılabilir mi? Çocuğunuzun diğer yaptıklarını normal bulup sadece eşcinsel eğilim denmesine kızıyorsunuz.
Öğretmenin herkesin içinde cinsel eğilim demesi dışında öğretmen ve veliler haklılar. Benim çocuğuma da böyle devamlı fiziksel temasta bulunan çocuğun uyarılmasını isterdim. Siz kendiniz ifade ettiniz evet dokunur ellerini sürer diye, sonra da diğer çocukların demesiyle diyorsunuz.

Bakın uyum problemi yaşıyormuş, herkesi sinirlendirip gıcık edici konuşuyormuş. Niye bir pedagogla görüşmüyorsunuz? Çocuğunuzun derdi ne öğrenmek istemez misiniz? O sınıftan veya okuldan alıp diğerine verince değişecek mi oğlunuz? Hep yazıyorum biz sadece anne babayız gelişim davranış uzmanı değiliz. Nasıl çocuğun bir yeri kırılsa veya ağır hastalık geçirse doktora götürüyoruz; davranış problemi olursa da götürmeliyiz.

X