• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları yenidoğan sarılığına çare bilen yokmu:(

• Konu Sahibi Konu Sahibi ozzee
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
canım benim çay kaşığı ile şekerli su ver bebeğine ve onu bol bol emzir
sürekli uykudan uyandır qerekirse 15 dk da bir emzir ..
uyanmıyorsa bebeğinin burnuna elini sür , kulağının arkasına elini sür
onu okşa .. oralarını okşadığın zaman uykusundan uyanır rahatsız olmadan..
ayrıca bebeğine mama vermeni tavsiye etmiyorum . bol bol emzir ki seninde sütün çoğalsın
inşallah biran önce atlatır bu durumunu Rabbim şifa versin :Saruboceq:

altını açarak uyandırmayaçalış burnunu sık ayak tabanlarına dokun o şekilde uyandır. mutlaka emzir hemde çokfazla emzir. asla su , şekerlü su gibi şeyler verme, bebek için anne sütü iyidir sen su yada şekerli su verirsen eğer ozaman bebeğin daha az anne sütü alacaktır. kaşıkla kendi sütünü ver. birde florasan ışık yani beyaz ışık bilimsel olarak bir makale yok ama bizde işe yaradı geceleri asla ışığı söndürme. ben kendi kızımda masa lambasına beyaz ışık takarak evde fototerapi yaptık 14 ten üç günde 7,5 düştü sadece bunları yaparak. geçmiş olsun

ya zaten senin cocugun sariliksa sariliigi gecmeden o mavi isikli küvezin icinden hicbir doktor cikarmazki.bu kadar üzülme yeterince sütünü ver.sekerli su mama verme sakin.sarilik bi hastaliktir.bu hastaligin bebege seekrli su vererek gecmez.benim oglum 2 yatti.hemsireler getiriyordu emzir diye.sonra yine koyuyorlardi mavi isigin altina.ha bide iyilestikten sonra kolay kolay bi bebek tekrar sarilik gecirmez.korma bu kadar.üzülme.senin icin kolay degil anliyorum ama daynmaan lazim.

benım oglumda 2 gün hastanede yattı ışın tedavisi gördü 25 ti benimkiside..10 a düştü ama halen var gözlerinde sarılık bende napcam bilmiyorumm çok emzirin diyolar bu defada kusuyor bebeğim 45 günlük yoksa hep sarılıkmı kalcak:((((( ayrıca zaten çok zayıf bir bebekti dogdugunda 2 kilo 400 grmdı şimdi 3kilo 200 grm...ancak emiyor zaten ..zorlayamıyorumm napıcam bilmiyorum

arkadaslar bugün eltimden ögrendim bi cocugun yani yeni dogmus bi bebegin kakasi yesil oldumu beslenemiyordur demekmis.sari oldumu besleniyormus demekmis.bilginiz olsun diye sölyedim.yengemde yeni dogum yapti onun bebginin sariligi 19 cikmis doktorlar cok olmadigini ama emzirmesi gerektigini söylemisler.simdide hep uyuyormus hic uyanmiyormus.oda zorla uyandiracaksin demis ebesi.yemeden sariligi gecmez demis.eger su günlerde yemezse hemen doktora götür demis.belki sarilik seviyesi yükselebilir demis.

canım bize doktorumuz yarım çay bardağı ılık suya 1çay kaşıpı şeker at ve birkaç damla limon sık ve her emmeden sonra 1 çay kaşığı ver demişti bize faydası oldu dene istersen.çok geçmiş olsun.birde bol bol emzir

Back