Çocuk Hastalıkları yenidoğan sarılığına çare bilen yokmu:(

• Konu Sahibi Konu Sahibi ozzee
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

ozzee

Guru
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2009
220
8
318
Diğer
kızlar daha doğum öykümü bile yazamadan size bebeğimle doğumunun 3.günü 13 ile 1 gece,6.günü 18 ile 1 gece daha fetoterapide yattıkorda yatanlar nekadar zor olduğunu bilir çünkü 1 dakika bile gözünü ayıramıyorsun gözlüğü çıkmasın diye sen de hiç uyumadan saatlerce bakıyorsun ama asıl önemlisi orası çok sıcak ama emzirmeye çıkınca üşüyor şimdi kakası yemyeşil!bende de artık sarılık psikolojik hale geldi..hemen sararcakmış gibi geliyor..çok endişeliyim..artık 2 saatte bir zor kaldırıyorum(çünkü kan şekerinden kendi kendilerine uyanamıyorlar)tek göğsümü emiyor ve yetmezse mama veriyorum aç kalıp kan şekeri düşmesin diye..ama size önerilen bi çare var mı bildiğiniz ?çok korkuyorummm:ecrin_bebek:

bolca emzır sutle atsın

arada az sekerlı su ver cay kasıgıyla

karacıgerden atması icin sıwı alması we kaka we ıdrarla atması lazım onun ıcın de beslenmesı lazım ama o uyur sımdı deılmııııııııııııı

bı de ben bu topıgı nasıl takıp ederım bena msj atarmısın yenıyım beceremıyom

canımcım..benım oğlumdada oldu ama hastaneye yatmadık..bol sıvı ve ılaç kullanmıstık...ama hemen hemen % 60 bebekte oluyor..geçmıs olsun..

karacıgerden atması icin sıwı alması we kaka we ıdrarla atması lazım onun ıcın de beslenmesı lazım ama o uyur sımdı deılmııııııııııııı

hemde deli gibi uyuyor..6 ay hiç uyumadı sanki..gözlerini açamıyor..nasıl uyandırcağımı şaşaırdım yaa

bizde yatmıştık mavi ışıkta.tek çaresi bolca emzirmeek.inş.geçer.

çocuğunuzu hastaneye yatırmayın bence benimde bebeğim 19 du sarılık seviyesi doktor yatırın dedi ama eşim dinlemedi ben sordum başka ne çaresi var bu sarılığın diye bol anne sütü ve bol kaka dedi ogünden itibaren zaten yeni olduğu için insanın sütü öyle çok gelmiyor pompa ile sağarak sürekli besledim bebeğimi ve kaka yaptı doğal olarak 1-2 haftada hiç bir şeyi kalmadı korkmayın geçer çok geçmiş olsun hastanede o ışığın bi işe yaramadığı kesin bol anne sütüyle yaptığı kakayla hemen ve kalıcı bi şekilde geçiyor

ama şunu unutmamak gerek.eğer hastaneye yatmayacaksa mutlaka kontrol altında olması gerek.çünkü sarılık ilerlerse beyne sıçrama tehlikesi olur.

benim bebeğimde yattı hastanede canım çok zor bir dönemdi benim için.. 2 güne bir kan aldırıp değerlerini ölçtürürdüm neyse ki uzun sürmeden atlattık.. bebeğini bol bol emzir eğer sütün yetmiyorsa mutlaka mama ver sakın şekerli su verme çünkü bebeklere şeker yasak.. emerek uyuya kalıyorsa sütünü sağıp biberonla ver ne kadar yediğini görmüş olursun.. tahlillerini de yaptır canım kontrollü olmak da fayda var ..çok geçmiş olsun..

sana katılıyorum canım benim bebeğime de 5 günlükken 15,50 ile yatıralım dedi hastane eşim hemen kabul etti korkmuştu ben dinlemedim kendi doktorumuzu aradım o da yatırmayın 3 kilo doğmuş bir bebeğin bu derece sarılıkla hastaneye yatması saçma özel hastaneler para için hemen yatırıyor,asıl hastaneler mikrop yuvası eve gidip bol bol emzirin yarın tekrar test yaptırıp beni arayın dedi gerçektende bol bol emzirip iki günde bir test yapıp doktorumuza bildirdik hiçbir şeyi kalmadı arkadaşın bebeğini 13 ile yatırmışlar acaba düşük kilolu veya prematüre mi doğmuş?

canım çoğu bebekte görülüyor bu,
öncelikle bol bol emzir,fazla uyutma,
vee özellikle güneşli havalarda güneşe yatır bebeğini soyunsun ve çıplak olarak güneşlendir,
ben bu güneşlendirmenin faydasını çok gördüm
kayınvalidem şekerli su vermeye çalışırdı önceleri izin vermezdim
ama ara sıra verdim vallahi bişeyde olmadı ve sarılıkta ileriye gitmedi belki de faydası olmuştur..
sonuçta çay kaşığıyla birkaç tane ara sıra verdim ..

umarım çabucak atlatırsın

en iyi çare booool bool emzirmek..ben 1 saatte saar kurarak emzirdim ve gece ışık açık bıraktım doktor söyledi çok fayda etti 10 günde geçti

canım anlıyorum seni..ben sinir olurdum uyanmazdı bir türlü..topuğunu çimdirirdim doktor söylemişti yada bir-iki emer uyumaya devam ederdi o zaman da çenesinin altına hafifçe uyarırdım bu şekilde çok güçlü de olmasa emerdi..sen dediğim gibi sarılığı geçinceye kadar ışıkta uyut..
kandaki oran ne kadar çıkıyor?

en son kandaki oranı 11di,11 günlük olduk..2 gündür baktırmadım çünkü gözle görülen bir sararma yok delik deşik oldu yawrum 10 günde kan ala ala..şimdi elimden geldiğince emziriyorum aç kalmasın diye mama veriyorum..uyandırmak için de akla karayı seçiyoruzz

aç kalmazki mama verme..doktora ben uyandırınca bile az emiyo mama vereyim mi diye sormuştum aç kalmaz kesinlikle verme anne sütünün etkisini azaltarak sarılığın gerilemesini engeller demişti..

öncelikle herkeze geçmiş olsun benim kızımda daha 5.günlük büğün hastaneye yattık sarılık değeri 19 çıktı çok ağlaıdım emziremiyorumda meme uclarım yok sütümde az biraz da erken geldi 5 hafta bakalım yarın değeri tekrar ölçülçek iyişallah çıkar kızım yarın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…