• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yenidogan bebege 2.el kiyafet getirilmesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İnanın zerre elbise beklemedim onlardan .hatta dedim ki yok ben fazla fazla aldım asla getirmesinler .kızı da dedi yikadim utuledim diye .Ben dedim ki getirme sen 2.ye giydirirsin .2 kere söyledim bunu .bak bunu demişim demekki istemiyorum .mesela benim ilk bebeğim olsa 2.icin saklarım .niye başkasına vereyim .
Ama bunu dediğim halde bana bunlar sıfır demeleri ,şu magazadan aldık demeleri sizce beni enayi yerine koymak değil mi ? Gonderdikleri resimler olmasa belki de diyecekler ki bak nasıl da yeni diye kakaladik.
Etiket nerede diye sorsaydiniz 1. Olarak
2. Olarakda bu fotolar bende var aynılarından mı aldınız benim tarzım degil nereden aldıysan soyle degisim
yapayim Deseydiniz ne diyecekti acaba 😀

Nasıl kötü niyet yok ki ? Bana şu magazadan sıfır aldım dedi .Bu yalan değil mi ?
Yalan onun için kötü, sizin çocuğunuza hastalık bulaştırmak, sizi aşağılamak veya size zarar vermek amaçlı yalan söylemediğine göre kötü niyetli değil bence. Maddi durumunu gizlemek için veya öylesine bile yalan söylemiş olabilir. Günlük hayatta hepimiz söyleriz, çocuğunu beğenmediğiniz birine ay ne çirkin demezsiniz… pembe yalanlar. Niyetinin kötü olduğunu mu düşünüyorsunuz? Ne kötülükle böyle bir şey yaptığını düşünüyorsunuz mesela😳

Bahsettiğiniz kıyafetler zıbın mı? Kusmuklu kaka fotoğrafı vs diyorsunuz. Bir insan niye bebeğinin kaka fotoğrafını sağa sol atar ki çok değişiklermiş. Hani aynı yaşta çocuğu olan birine atsa, doktoruna atsa anlarım. Kaç parça ne getirdi kv? Bunlardan kaçı görümceden?
Valla yeşil yeşil kakalar. Hepsi yenidogan getirmiş. Yaklaşık bir 10 tane var.zibin da var içinde.

Yalan onun için kötü, sizin çocuğunuza hastalık bulaştırmak, sizi aşağılamak veya size zarar vermek amaçlı yalan söylemediğine göre kötü niyetli değil bence. Maddi durumunu gizlemek için veya öylesine bile yalan söylemiş olabilir. Günlük hayatta hepimiz söyleriz, çocuğunu beğenmediğiniz birine ay ne çirkin demezsiniz… pembe yalanlar. Niyetinin kötü olduğunu mu düşünüyorsunuz? Ne kötülükle böyle bir şey yaptığını düşünüyorsunuz mesela😳

Birinin çocuğuna çirkin dememekle, al bunları filanca yerden aldım deyip eski şey getirmek aynı şey değil bence ya.

Etiket nerede diye sorsaydiniz 1. Olarak
2. Olarakda bu fotolar bende var aynılarından mı aldınız benim tarzım degil nereden aldıysan soyle degisim
yapayim Deseydiniz ne diyecekti acaba 😀
İşte o an aklıma gelmedi ki .nerden bileyim böyle yapacağını. Ben güvendim sonra düzeltirken fark ettim .
Bir de yıkadım utuledim dedi .değişim olmaz ki artık.
En iyisi ben kendi aldıklarımı giydireyim .sorarsa niye giydirmiyorsun diye çünkü bunlar böyle böyle derim
Ha soracağını sanmıyorum

Birinin çocuğuna çirkin dememekle, al bunları filanca yerden aldım deyip eski şey getirmek aynı şey değil bence ya.
Niyete bağlı utandığından çekindiğinden diyorsa bence yine görmezden gelinebilir hatta ben bu yalana üzülürdüm maddi durumları kötü diye söylemişse, ayrı ayrı daha çok teşekkür ederdim sanırım… ama işte ne sebeple söylediği önemli

İyi de biz maddi durumlarını sonuna kadar biliyoruz ki .Ben el miyim niye benden saklıyor.

Niyete bağlı utandığından çekindiğinden diyorsa bence yine görmezden gelinebilir hatta ben bu yalana üzülürdüm maddi durumları kötü diye söylemişse, ayrı ayrı daha çok teşekkür ederdim sanırım… ama işte ne sebeple söylediği önemli
Maddi durumları o kadar da kötü değil.kizina hep sıfır aldı. Bize gösterdi.
Hem utanacak ne var ki ? Bence insan maddi durumundan değil, söylediği yalandan utanmalı.

Neyse kızlar herkese iyi geceler .en güzeli aldıklarını bir kenara koyup hiç giydirmemek .cekmecenin bir köşesine koyacağım artık.yuz göz olmak da istemiyorum. Herhalde görmeyince anlar .anlamazsa da söylerim o zaman

Ben salak yerine konulmaya sinir oluyorum .gözünün içine baka baka birisi ben bunları sıfır aldım dese ve sen de eski resimlerde görsen ne dersin
Hayır hormonla alakası yok .Ben 2.el kıyafete karşıyım. Kendim de giymem .1 tane olsun temiz olsun .
Abartıyorsunuz. Ayrıca az kıyafet yetmiyor yenidoğana maalesef

Cope at gitsin eger cok kotu durumdaysa.. kimisi deger vermediginicin bastan savma olsun diye yapiyor.

Bi komsu vardi, zorla kendini bebek gormeye davet ettirdi.. getirdigi seyde teee kendi genclignden kalma gibi🙄😐😂 maddi durum vs olay degil ki gayet alabilir. Ben ondan hediye istemedim beklentim yok.. kendini zorla davet ettiren yine kendisi.. ben kimeeye kendi cocuguma giydirmeyecegim seyi goturmem.. ki zaten cogu zaman para koyarim zarfin icine veririm.. kiyafet zaten cok aliniyo bebege belki anne kendine harcar diye dusunuyorum.

Kıyafetleri kardeşim getirse hiç tereddüt etmem kullanırım, görümce olunca uyuz oluyorum yazmışsınız, ne oldu ikinci eli asla kullanmam, çocuğuma da kullandırmam tavrıniza?

İki parça bebek kıyafetinden pislik gibi bahsetmenizin sebebi görümcenize olan "güzel" duygularınız işte. Mesele ikinci el kıyafet falan değil. Bundan dolayı tepki aldınız başından beri.

Sorun işte tam da burda .buradaki yazanlar da bunu anlamıyor. Ben istemediğimi belirtmişim.istemiyorum zorla mı? Herkesin kendi tercihi .sonra bana dikte eder gibi bunları sıfır aldım deyip kandırmaya çalışması saçma
İstemiyorum diyen insana hala getirmenin mantığı yok. Siz bir de fazla fazla aldığınızı da söylemişsiniz. Kayınvalideden beklenti içinde olduğunuzu ima etseniz kadın haklı olacaktı.
Kaldı ki burada da ikinci elin sürdürülebilirliğini savunan herkes kendisi ikinci el mağazalardan alışveriş yapabilir. Herkes bebeğine veya kendisine ikinci el almak zorunda değil. Hele ki kandırmak, bu şekilde hediye götürmek hiç hoş değil. 2 tane çorap 1 tane çıtçıtlı body alırsın oldu bitti. O da yoksa hiçbir şey almazsın, zorunda değil ya. Zaten temizlik yapmış.

Benim eltim de bana kıyafetlerini vermişti bebeğinin ama pek istemiyordum almayı. Eşim alınıyorlarmış vs dedi, ablan sana gönderiyor onunkini alıyor bizimkini almıyor diye dedi. Bende gittim seçeyim dedim ağızları sussun diye seçmeseydim hepsini verecekgi ama önğme koyduğu kıyafetler renkleri solmuş, bazıları lekeli lekesi hiç çıkmamış, görmeniz lazım nasıl üzüldüm o kıyafetleri önüme öyle koymadısına. Yaa insan içinden rn iyilerini ayırır lekelileri de atar, lekeli kıyafeti ben lekesini çıkaramadım al belki sen çıkarır giydirirsin veya öyle giydirirsin der mi utanır yani.

İstemiyorum diyen insana hala getirmenin mantığı yok. Siz bir de fazla fazla aldığınızı da söylemişsiniz. Kayınvalideden beklenti içinde olduğunuzu ima etseniz kadın haklı olacaktı.
Kaldı ki burada da ikinci elin sürdürülebilirliğini savunan herkes kendisi ikinci el mağazalardan alışveriş yapabilir. Herkes bebeğine veya kendisine ikinci el almak zorunda değil. Hele ki kandırmak, bu şekilde hediye götürmek hiç hoş değil. 2 tane çorap 1 tane çıtçıtlı body alırsın oldu bitti. O da yoksa hiçbir şey almazsın, zorunda değil ya. Zaten temizlik yapmış.
Aynen bird esürekli bebeğe kıyafet alana sanki yazılı veya dini bir kuralmıç gibi bebeğe giydirdiğin haram derler diyor eee o zaman kimse bebeğe kıyaget almazsa nerden bulacağız giydirexek kıyafet. Bebeğe kıyafet almasın insanlar diye uydurulmuş şeyleri söyleyip duruyorlar.

Yeğenimin ve kuzenimin çocuğunun tüm eşyaları bana getirildi. Severek kullandım. Bu ne kibir ya. Yıkanınca kaka mı kalır bakteri mi kalır. O zaman her kakadan sonra kıyafeti çöpe atın.
Yıkanınca kaka da kalıyor kusura bakmayın. Eltim bana yıkanınca lekesi çıkmamış kıyafetleri önüme koydu alayım diye. İnsan onları ayırır utanır vermez başkasına. Öyle şey mi olur?

Yıkanınca kaka da kalıyor kusura bakmayın. Eltim bana yıkanınca lekesi çıkmamış kıyafetleri önüme koydu alayım diye. İnsan onları ayırır utanır vermez başkasına. Öyle şey mi olur?
Ben hiç öyle çıkmayan lekeli ürün görmedim. Ayrıca yıkanan ütülenen şeyde bakteri olmaz. Bilimsel olarak mümkün değil 😁Benim oğlumun düzgün kıyafetleri de bizden sonra arkadaşımın çocuğuna geçti. Maddi durumu bizden de iyidir hiç kompleksleri yok severek alıyor. Bana spor ayakkabıları da ayır diyor. Komplekse gerek yok bana göre. Hatta bizim hoşumuza da gidiyor. Eskiden kardeşler arasında olduğu gibi aynı giysilerle fotoğrafları var, kardeş gibi oldular diyoruz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back