• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yenidogan bebege 2.el kiyafet getirilmesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yenidoğan kıyafetleri genelde çok kısa süre giyiliyor. Açıkçası ben eltimden de, arkadaşlarımdan da kıyafet de eşya da birbirimize alıp veriyoruz Maddi durumla da ilgisi yok.
Elbet kendiniz, aileniz de sıfır kıyafet almıştır. Ama 2.ellerin temiz olanlarını da giydirmek de bir sakınca yok. Zaten o kadar çok kusuyorlar ki sürekli kıyafet değiştiriyoruz :D

Ablamın öyle bşrşey vermeyeceğini ve uyaracağını biliyorum. Eltiyle alakası yok. Kendi çocuğuna iyi temiz kıyafetleri giydirip başkasına lekesi çıkmamış kıyafetleri vermek terbiyesizlşk ve saygısızlık başka birşey değil. Ben öyle lekesi çıkmayan kıyafetleri direk çöpe atıyorum. Ne yapayım lekeli lekeli başkalarına mı vereyim, ne kadar ayıp, ablamda başta söyledi kıyafetleri gönderirken "canım kızların kıyafetlerinden iyi olanları yolluyorum lekelileri ve lekesi olanları ayırıp çöpe attım." dedi. Ve bunları derken eltimin kıyafet verme mevzusu da ortada yoktu yani. Ki biz eltimle görüşən biriyiz benim ona bir saygısızlığım olmamıştır. Doğum günlerimizde hediye vs de alırız ama bana öyle lekeli kıyafetleri lekesini çıkaramadığı kıyafetleei ayırmadan hepsini alayım onda kalmasın diye vermesi çok kırdı. İyi olanları yenilerini saklamış mesela hatıra olarak, ablasının kızlarına ve kendi kızlarına giydiriği yani 3 çocuğun giydiği lekeli, lekesiz ve solmuş tüm kıyafetleri bana vermeye çalıştı. Birde hepsini almamı istiyordu? Burda savunup durmayın bence. Ayrıca istediğim kişiden alırım. Eşyalarını temiz kullanması ve lekesiz olması benim için önemli. Ablam da suluk veriyordu mesela suluk kullanılmış çok eskimişti. Kabul etmedim çok eski bu dedim.
Kıyafetlerin bir kısmının yeni olmadığını etiketinin solmasından anlamış konu sahibi sanırım. Teyit için görümce bebeğinin fotoğraflarına bakmış ve daha önce bunu giyen bebek kaka yapmış bu kıyafetlere demiş. Özünde olay kv ve görümceye olan tepki. İstemediği insanların kıyafetlerini bebeğine giydirmek zorunda değil kimse. Ancak ben bebeğime ikinci el giydirmem mikroplu derse kv ve görümceye, aldığı ikinci el süt sağma makinası da göze çarpar ve haksız konuma düşer. Konu sahibi azimle açık arıyor sorun orada. Haz etmediğimiz insanların yaptıkları gözümüze batar. Hamileliğin bu döneminde yanlış düşüncelere gerek yok. Başka zaman olsa başk tepkiler verilebilirdi ancak konu sahibine şu anda kv ne şunu de dediğimizde büyük tepkiler verecekmiş gibi geliyor. Ortada dünyanın sonu olan bir durum yok.

Benim kızım 3 yasını doldurcak,3 senedir 2.el kıyafet giyiyor.
Özel günlerde yada begenirsek bisey alıyorz.
Kardesimden,görümcemden herkesten geliyor saolsnlar.
Bi 1 yas ayakkabısı 250-300 tl ortapedik.
Yüreği olan gitsin alsın valla sıfrr fkkfkfkfg
Ben de yok o yürek gflkgflkgf
Yenidoganda da bizden cok onlar aldı ,ama evde sürekli değistiği iicin 2.elleri de giydirdim.
Yenidoganı taslı tuslu insta bebesi yapmayacaksanız,o kıyafetler hayat kurtarıcı.

İkinci el konusuna yorum yapmıyorum bile. Herkes diyeceğini demiş zaten. Kıyafetleri giydirmeyin ve giydirecek birine verin. Eşinize neden öyle kanıtlı falan açıklama yaptınız anlamadım ne gerek vardı adamı utandırmaya ? Aynısı sizin anneniz yüzünden size yapılsa ortalık ayağa kalkardı kesin. Giydirmediğiniz zaman adam fark bile etmeyecekti muhtemelen. Niye bu kadar şiddetli şeyler yapıyorsunuz anlamıyorum. Her şey memleket meselesi. Sağlıkla gelsin bebeğiniz.

istemiyormussunuz getirmeselermis keşke ama....
2. Ele karşıyım 2. Ele karşıyım deyip duruyorsunuz, bence geri dönüşüm konularını bir inceleyin. (İlkokul 4 kitaplarında önemi anlatılıyor ). 2 kızım var büyük 10 yaşında arkadaşlar ve kuzenlerle kıyafetleri döndüre döndüre kullanıyoruz. Hem geri dönüşüme katkımız oluyor hem kendi bütçemize. En dandik çocuk tayt bile 70-80 tl.
Siz istemiyorsanız belediyelerin kıyafet kutuları var oralara atın. İhtiyacı olan, burnu büyük olmayan birileri alıp kullanır.
Tercih meselesi değil mi bu ? Ben doğru bulmuyorum. Elbiseye karşı tavrım böyle. 2.el kitapla elbise bence bir değil. Ki benim tavrım 2.ele değil. Banane isteyen giydirsin. Benim sıkıntım 2.el olması değil. Bunu cokkkk yazdım. Bana sıfır denilmesi .Ama niyeyse bazıları bu 2.el olayına çok taktı. Yok ben istemiyorum .Yani bu tercih meselesi .şimdi ben de sizi 2 elin kötü olduğuna zorlasam hoşunuza gider mi ? Benim de hoşuma gitmiyor .

Ortada ciddiye alıp sinirinizi bu kadar zıplatmayı gerektirecek birşey yok,evet uyarmışsınız oda dinlememiş getirmiş,yarın öbür gün zorla bebeğinize giydiremeyeceğine göre usulünce görümcenize iade edersiniz ,bu konuda kararlı olduğunuz anlaşılır,canınızı sıkmaya değmez .

Benim kızım 3 yasını doldurcak,3 senedir 2.el kıyafet giyiyor.
Özel günlerde yada begenirsek bisey alıyorz.
Kardesimden,görümcemden herkesten geliyor saolsnlar.
Bi 1 yas ayakkabısı 250-300 tl ortapedik.
Yüreği olan gitsin alsın valla sıfrr fkkfkfkfg
Ben de yok o yürek gflkgflkgf
Yenidoganda da bizden cok onlar aldı ,ama evde sürekli değistiği iicin 2.elleri de giydirdim.
Yenidoganı taslı tuslu insta bebesi yapmayacaksanız,o kıyafetler hayat kurtarıcı.

Benim de öyle oldu, çok beğendiğim bir şey olursa aldım ama onun dışında her şeyi ikinci el. Puset, kıyafet, oto koltuğu vs... Boşa çıkanlar da diğer kuzenin bebeğine gitti. Açıkçası bu şekilde masraf çok azalıyor ve diyelim pahalı bir şey almak istedim çocuğuma, daha bir yüreğim rahat alıyorum 🤭

İkinci el konusuna yorum yapmıyorum bile. Herkes diyeceğini demiş zaten. Kıyafetleri giydirmeyin ve giydirecek birine verin. Eşinize neden öyle kanıtlı falan açıklama yaptınız anlamadım ne gerek vardı adamı utandırmaya ? Aynısı sizin anneniz yüzünden size yapılsa ortalık ayağa kalkardı kesin. Giydirmediğiniz zaman adam fark bile etmeyecekti muhtemelen. Niye bu kadar şiddetli şeyler yapıyorsunuz anlamıyorum. Her şey memleket meselesi. Sağlıkla gelsin bebeğiniz.
Yok eşim inanmadı dedi ki yok ben gördüm magazadan almış yapmaz öyle şey dedi .Ben de kadına iftira atmamak için önceden baktım resimlere .resimlere bakmadan nasıl deyim bunlar kızının elbiseleri mi diye .Ki ayrıca lekeli görünce içime kurt düştü. Siz olsanız bakmaz miydiniz ? Yoksa hiç umursamaz her seferinde sıfır aldım bunları demesine göz mü yumardiniz

Ortada ciddiye alıp sinirinizi bu kadar zıplatmayı gerektirecek birşey yok,evet uyarmışsınız oda dinlememiş getirmiş,yarın öbür gün zorla bebeğinize giydiremeyeceğine göre usulünce görümcenize iade edersiniz ,bu konuda kararlı olduğunuz anlaşılır,canınızı sıkmaya değmez .
Sonradan abarttigimi anladım.giydirmem olur biter .ama insan böyle hassas olduğu bir konuda yalan söylenince daha da kızıyor. Kendime getirse bu kadar kızmadım. Ama insan bu kadar özendiği bebeğine başkasının ozenmemesine üzülüyor

Bebek kiyafetleri çok eskimiyor denilmiş genel olarak. Bende çoğunu eskimeden kaldirmak zorunda kaldim ama bazilarina bakiyorum yikanmaktan yıpranmış .birine verecek olsamda yiprananlari yada lekesi çıkmamışlari vermek istemem mesela.Ayrica artik her fiyata kiyafet var yeni bir iki parça alınıp bunlarida yanina ekledik ihtiyaç duyarsan giydir deseler konu sahibi bu kadar tepkili olmazdi belkide.ayrica 2. El eşya kullanma durumuna kimi sıcak bakar kimi hoşlanmaz bunda fazlaca eleştirilecek bi durum yok. Süt sağma makinasini 2.el olarak kullanmak istemiş olabilir ama bebeğine yeni şeyler giydirmek istemiştir. Bebeğine kiyafetleri giydirmek istemiyorsan giydirme sorarlarsa neden giydirmedigini söylersin sormazlarsa konuyu açıp uzatmazsın kaldirirsin bi köşeye.

Benim de öyle oldu, çok beğendiğim bir şey olursa aldım ama onun dışında her şeyi ikinci el. Puset, kıyafet, oto koltuğu vs... Boşa çıkanlar da diğer kuzenin bebeğine gitti. Açıkçası bu şekilde masraf çok azalıyor ve diyelim pahalı bir şey almak istedim çocuğuma, daha bir yüreğim rahat alıyorum 🤭
Az önce ofiste yan komsu ablanın kızına 1 poset esya verdim.Kardesim vermisti.
Abla giydirir misin dedim:)Kızı 7 yasında bi torba yazlık esya.
Aa giydiririm tabi dedi,kuzenlerle alıp veriyorz biz dedi.
1 cocuk sortu lcwde 70-80 tl.Benim kızım 3 yasında,4 sene saklayayım mı evde?Birinin isine yarasın.
Konu sahibi ego yapmıs ama valla kıyafete vereceğim para oyuncaklara gidiyor:D
Yeterince belimi büküyr oyuncak konusu:D

Var, benim lekesini çıkaramadığım ve mahvolup attığım çok bebek kıyafeti var. Çamaşır suyuna bastırıp ne leke çıkarıcılar kullandım yine çıkmadı. Özellikle muz lekesi hiç çıkmıyor. Siz görmemiş olabilirsiniz ama ben gördüm. Ayrıca lekesi çıkmamış kıyafeti birine vermek terbiyesizlik ve saygısızlık. Savunmayın bunu
Ben nerede lekeli verilir dedim? Bulun gösterin yazdığımı.

Yok eşim inanmadı dedi ki yok ben gördüm magazadan almış yapmaz öyle şey dedi .Ben de kadına iftira atmamak için önceden baktım resimlere .resimlere bakmadan nasıl deyim bunlar kızının elbiseleri mi diye .Ki ayrıca lekeli görünce içime kurt düştü. Siz olsanız bakmaz miydiniz ? Yoksa hiç umursamaz her seferinde sıfır aldım bunları demesine göz mü yumardiniz

Şimdi tabi sizin huyunuzla benim huyum bir değil her insan farklı ama ben olsam kimseye bir şey demeden koyardım bir kenara, bebeğimin küçülen kıyafetleriyle beraber birine verirdim giydirmek istemiyorsam. Çünkü belli bir yaşı geçmiş insanların huyunun değişeceğine inanmıyorum. Benim yüzlerine vurmam hiçbir şeyi değiştirmez diye düşünürdüm. Sinirlerim bozulmasın diye bu konuyu hiç gündeme dahi getirmezdim. Eşiniz de belki o an inandı ama annesi sonuçta, ister istemez savunmaya geçer insan, kabullenemez ilk anda.

Tercih meselesi değil mi bu ? Ben doğru bulmuyorum. Elbiseye karşı tavrım böyle. 2.el kitapla elbise bence bir değil. Ki benim tavrım 2.ele değil. Banane isteyen giydirsin. Benim sıkıntım 2.el olması değil. Bunu cokkkk yazdım. Bana sıfır denilmesi .Ama niyeyse bazıları bu 2.el olayına çok taktı. Yok ben istemiyorum .Yani bu tercih meselesi .şimdi ben de sizi 2 elin kötü olduğuna zorlasam hoşunuza gider mi ? Benim de hoşuma gitmiyor .
İyi

İnanın çok iyi anlıyorum sizi,bir taraf olaya incir çekirdeğini doldurmayacak şeyler için arıza çıkarıyor diye bakarken diğer taraf incir çekirdeğini doldurmayacak bir şey için bile dediğimi yaptıramıyorum diye bakıyor ama farklı hayatlar yasamıs insanlarsınız insan gün geliyor aynı karından çıktığı kardeşiyle bile fikir ayrılıkları yasayabiliyorken eşinizin ailesiyle aynı pencereden bakamamanız çok olağan.Yine de şunu söylemeliyim bebek bakmak çok zor :) Anne anne babaanne dede hala amca teyze herkese çok iş düşüyor çocuğunuzun sevgi dolu bir ailede büyümesi tamamen sizin ona yansıttıklarınız ile alakalı o yüzden fevri çıkışlar yapacagınızı düşündüğünüzde derin bir nefes alıp kendinizi sakinleştirmeye o konuşmaları sakinleştikten sonra yapmaya bakın ,sağlıkla gelsin bebeğiniz

Bu mantıkla ikinci el iç çamaşırı da olur. Nasıl olsa yıkayıp ütülenince leke bakteri kalma imkanı yok.
Gerçekten çocuk tulumu giysisiyle yetişkin çamaşırını bir tutuyorsanız diyecek bir şey yok😁
Ben arkadaşlarıma ve kuzenimin bebeğine kaliteli olanları verdim hiç böyle tepkiler görmedim. Keza oğlum da yeğenimin kuzenimin giysisini giydi

Lekeli kıyafetleri getirmeleri ayıp olmuş. Yalan söylemesi de.

Burda insanların sizi haksız bulma nedeni bence uslubunuz. Sert bir tavrıniz var. Benim evim zaten temizdi ,geldi temizlik yaptı falan demissiniz. Yani herkes sizin baştan eşinizin ailesine önyargılı olduğunuzu kadının da aslında kötü niyetli olmadığını düşündü.

Yav getir bana ver bacım ya 🤪 eskici gibi yegenlerden kıyafet topluyorum ben. Bir günde 3 -4 ayrı kıyafet değiştirdiğimi biliyorum. Bir zıbın olmuş 50-60₺. Über zengin değilsen o kıyafetlere çok ihtiyacın olacak. Zıbınin 60₺ olduğunu söylemiş miydim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X