• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yenidogan bebege 2.el kiyafet getirilmesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Maddi durumu kötü olan biri bana kıyafet getirip “bunları bebeğine aldım” dese ve aslında kıyafetlerin, onun kızının eskisi olduğunu anlasam “durumu olmadığı halde mahcup olmamak için getirmiş” derim, çok da üzülürüm. Kullanmayacaksanız, kıyafetleri durumu olmayan bir aileye verirsiniz olur biter.
Ben getirsin demedim ki ama .hatta dedim ki eşime hiçbir şey getirmesinler .Annem de getirmedi benim .Ne yapsın kadın. Yoksa yoktur niye mahcup olsun .Ben bilmiyor muyum durumlarını. Ayrıca durumları kötü derken o kadar da kötü değil. Kızına hep sıfır eşya aldı. Bize ilk aldığında gösterdi bunları bunları aldım diye .

Ya direkt yüzüne söyleyeceksin niye getirdin diye .şimdi söylemesem ne güzel yutturduk diyecekler. Yani ne bileyim ben başkasına bak sana sıfır aldım deyip 2.el veremem .Bu cesareti göstermesi biraz tuhaf değil mi
Yok siz yüzüne karşı söyleyemezsiniz ben sizden o enerjiyi aldım. Siz susarsınız anca böyle içiniz içinizi kemirir sonra.
Size daha önce de söyledim siz de iyi niyetli biri yazmışsınız zaten, amaç sizi enayi ve aptal yerine koymak değil. Sizin 2. El takıntınız bizim gibi ona da saçma geliyor muhtemelen.

bir olup olmamasi degil. siz a olmasa b, b olmasa c'ye takardiniz zaten. yani uyuz olacak bir nokta bulurdunuz, en azindan yarattiginiz izlenim bu ve bu kadar insan yaniliyor olamaz muhtemelen.
Valla beğenmeyenler hep 2.el olayından beğenmiyor. Kv görümce bahane .

Bak işte böyle yazıyorsunuz sonra cevap verince ben agresif oluyorum. Bence sizlere Allah sabır versin .Tanımadığınız kişilere aşırı ego lu yazacak kadar da egolusunuz .yok konu actigima pişman oldum .sizlerin amacı stresinizi atmak .Ha bir de papağan gibi aynı şeyleri tekrarlamak .Hani şu fake hesaplar var ya canı sıkılıp kk ya takılan onlardan olduğunuzu düşünüyorum.
Buarada çoğunlugun fake tarzda olup sadece morel bozmak , tartışmak için var olduğunu düşündüğünüz bir platformda niçin bu konuları açıp cevapları bekliyorsunuz ? Sonuçta çoğunluk size aynı şeyleri diyor . isteğiniz cevabı alamayınca nasilda yaftaliyorsunuz

Son düzenleme:
Yok siz yüzüne karşı söyleyemezsiniz ben sizden o enerjiyi aldım. Siz susarsınız anca böyle içiniz içinizi kemirir sonra.
Size daha önce de söyledim siz de iyi niyetli biri yazmışsınız zaten, amaç sizi enayi ve aptal yerine koymak değil. Sizin 2. El takıntınız bizim gibi ona da saçma geliyor muhtemelen.
Söylesem zaten buraya yazmam ki .çat çat söyler rahatlarım.
2.el takıntısı değil de magazadan sıfır aldım deyip de kızının çocuğunun üstünde görmek beni kırdı. Yani hani nasil olsa anlamaz bu diye düşündü bence

Giydirmeyin olsun bitsin. Ben de olsam giydirmezdim, ama bu kadar tantana da yapmazdım.
Sorun çıkarmak istersen bulursun, konu sahibi gibi…aynı şeyi yaşadım ,kızım annemlerin ilk torunu dolayısıyla çok hevesliydi..ikimizde her gördüğümüzü aldık..abartılı şekilde eşyamız vardı..görümcemin kızıyla araları 1 yaş ,ben de çok fazla eşyamız olması dolayısıyla küçülenleri bana ayırmayın,ihtiyacı olanlara verin dedim..ama benim aklıma asla yok mikropludur yok bakterilidir falan gelmedi..zaten dolaba yerleşmeden herşey yıkanıp ütülendi…dediğim gibi amacım sadece benim ihtiyacım olmaması ve alamayacak durumda olan birine gitmeseydi..buna rağmen k.valide yeni aldım dedi ve getirdi…teşekkür ettim geçtim.yıkayıp ütüleyip kaldırdım ve onlarda kullanıldı..çünkü ne kadar çok eşya olursa olsun kışın kurumuyor falan asla yetmiyor…çocuğum da gayet sağlıklıydı öyle giydi diye hastalık falan da bulaşmadı,incileri de dökülmedi…bi de kalkıp fotoğraflı eşine ispatlamış ..k.valide yalancı çıkınca başı göğe ermiştir diye düşünüyorum

Haziran sonunda yenidoganlar eskimiş, çıkarmaları solmuş. Kesin bunlar kızının bebeğinin eşyaları dedim .Eşimin telefonunda o bebeğin yenidogan resimleri var .Bir baktım hakikaten aynı eşyalar. Hatta bebeğin kakali fotoğrafı var o eşyalardan biriyle. Ben asla 1 iğne bile istemedim .Ben 2.el yenidogan kıyafetine karşıyım, neticede bakteri var ,mikrop var.Ki ayrıca kızının da ilk bebeği. Niye kendi 2.bebegine saklamiyor da bana getiriyor? Kv lerin durumu iyi değil. Eşime söyledim bak böyle böyle diye. Başta inanmadı tabiki .sonra dedim ki resimleri var .şimdi de diyor ki durumları yok ya çok gözüksün diye getirmiştir. Kadın evimi temizledi,yardım etti .ama zaten evim temiz. Bunu da soyleyim
O an bunu anlasaydım söylerdim şimdi ne soyleyim bilemiyorum .
Salak yerine konulduguma mi üzüleyim, derdi bana kaldığına mi ?
1.si ben 2.el kıyafete karşıyım. Giydirir misiniz ya da giydirmez misiniz diye sormadım. Ben giydirmeyecegimi baştan söyledim.bunu söylediğim halde neden bana bunu bile bile yapan birine teşekkür edeyim .
Soylediginiz halde yapiliyorsa haklısınız herkesin huyu farklı sonucta zorla guzellik olmaz sizin yerinizde olsam ihtiyaci olan birine veririm ya da kıyafet kutularına atarım duyurabilcegim sekilde dönüp sorarlarsa ben fikrimi soylemistim ama anlasılan o ki siz beni saf zannettiniz ama bende ihtiyacı olana yolladım derim

İkinci el kıyafeti nasıl olsa anlamaz diye getirdiğini yazmışsınız. Hatta siz de dolaba koyarken farketmemişsiniz. Belli ki oldukça temizler. Çünkü çokça kullanılmış çocuk kıyafeti bakar bakmaz anlaşılır. Uygun bir zamanda güzel bir ortamda söylersiniz anladığınızı diyeceğim ama o kadar gerginsiniz ki kv ile nasıl konuşursunuz bilemedim.

Sorun çıkarmak istersen bulursun, konu sahibi gibi…aynı şeyi yaşadım ,kızım annemlerin ilk torunu dolayısıyla çok hevesliydi..ikimizde her gördüğümüzü aldık..abartılı şekilde eşyamız vardı..görümcemin kızıyla araları 1 yaş ,ben de çok fazla eşyamız olması dolayısıyla küçülenleri bana ayırmayın,ihtiyacı olanlara verin dedim..ama benim aklıma asla yok mikropludur yok bakterilidir falan gelmedi..zaten dolaba yerleşmeden herşey yıkanıp ütülendi…dediğim gibi amacım sadece benim ihtiyacım olmaması ve alamayacak durumda olan birine gitmeseydi..buna rağmen k.valide yeni aldım dedi ve getirdi…teşekkür ettim geçtim.yıkayıp ütüleyip kaldırdım ve onlarda kullanıldı..çünkü ne kadar çok eşya olursa olsun kışın kurumuyor falan asla yetmiyor…çocuğum da gayet sağlıklıydı öyle giydi diye hastalık falan da bulaşmadı,incileri de dökülmedi…bi de kalkıp fotoğraflı eşine ispatlamış ..k.valide yalancı çıkınca başı göğe ermiştir diye düşünüyorum
Valla bklu kusmuklu görünce resimlerde tiksindim .bebek olabilir .benim bebeğim de olabilir .ama ben nasıl ki baskalarininkini giymiyorsam bebeğim de giyemez .görümce grupta sürekli bebeğin kakasını paylasiyor .grupta ben yokum .resimlere bakıyorum bi anda karşıma çıkıyor. O yüzden tiksindim ben .istediği kadar bebek olsun herkesin bebegi kendine .şimdi onları görüp de ben nasıl giydiriyim .

İkinci el kıyafeti nasıl olsa anlamaz diye getirdiğini yazmışsınız. Hatta siz de dolaba koyarken farketmemişsiniz. Belli ki oldukça temizler. Çünkü çokça kullanılmış çocuk kıyafeti bakar bakmaz anlaşılır. Uygun bir zamanda güzel bir ortamda söylersiniz anladığınızı diyeceğim ama o kadar gerginsiniz ki kv ile nasıl konuşursunuz bilemedim.
Yok sıfır deyince ben güvendim.sonra dedim ki dur şunları ayına göre duzenleyim .Bir baktım. Yenidoganlarin üstündeki yapistirmalar sokulmus ,üstünde kusmuk lekesi var .sonra anladım ve resimlere baktım. Ayrıca elbiseler koca koca olmuş. Erken olsa resmini çekip atsam anlarsınız.
Elbise yenidogan ama genişlemiş kocaman olmuş

Bahsettiğiniz kıyafetler zıbın mı? Kusmuklu kaka fotoğrafı vs diyorsunuz. Bir insan niye bebeğinin kaka fotoğrafını sağa sol atar ki çok değişiklermiş. Hani aynı yaşta çocuğu olan birine atsa, doktoruna atsa anlarım. Kaç parça ne getirdi kv? Bunlardan kaçı görümceden?

Haklısınız benim de tercihim ihtiyacı olanla paylaşmalarından yana olurdu. Tavrından bağımsız olarak 2. El tercih etmemesini anlıyorum ben konu sahibinin, ben de tercih etmiyorum hiç bir üründe. Ama mikroptur, bakteridir değil de iyi hissettirmiyor bana enerji meselesi sanırım.
Ama benim tavrım asla böyle olmazdı, kaldırır koyardım bir kenara, zamanı gelince ihtiyacı olan biriyle paylaşırdım illaki.

Valla bklu kusmuklu görünce resimlerde tiksindim .bebek olabilir .benim bebeğim de olabilir .ama ben nasıl ki baskalarininkini giymiyorsam bebeğim de giyemez .görümce grupta sürekli bebeğin kakasını paylasiyor .grupta ben yokum .resimlere bakıyorum bi anda karşıma çıkıyor. O yüzden tiksindim ben .istediği kadar bebek olsun herkesin bebegi kendine .şimdi onları görüp de ben nasıl giydiriyim .
12 sayfadır aynı şeyi yazıyorsunuz da kimse size ısrarla giydir yazmıyor zaten …

Söylesem zaten buraya yazmam ki .çat çat söyler rahatlarım.
2.el takıntısı değil de magazadan sıfır aldım deyip de kızının çocuğunun üstünde görmek beni kırdı. Yani hani nasil olsa anlamaz bu diye düşündü bence
Anlamaz diye değil bence siz olayı çok çok farklı yerlere çekiyorsunuz gereksiz yere kin güdüyorsunuz kadına.
Muhtemelen o öyle gördü öyle yaşadı ve henüz sadece 1 çocuk tarafından giyilmiş kıyafeti bebeğinizinde giymesinde bir sakınca görmedi. Olay sadece bu.
Sizinle aynı sürede doğum yapacağız gibi gözüküyor ama benim doğumum her an olabilir, ben sizin yerinizde olsam sürece odaklanırım ve risksiz bir hamilelik geçiriyorsam yatıp kalkıp şükrederim.
Kendimi düşünüyorum, ikizlere hamileyim her an her şey olabilir kafasıyla eşya vs o kadar umrumda değil ki yeter ki kızlarım birbirlerine zarar vermeden doğsunlar (tek yumurta ikizi ve biri birinin ölmesine sebep olabilir). Yani eşyaymış, hastane odasıymış, o bu şu o kadar önemsiz ki. Dolaplarının çoğu ablamın çocuklarının küçülenleri almaya gerek görmedim elim gitmedi. Bundan asla gocunmuyorum tek çocukta olsa onları giyecekti.
Kendinize boş yere dert ediniyorsunuz. Siz strese girdikçe bebeğinizde strese giriyor.

Haziran sonunda yenidoganlar eskimiş, çıkarmaları solmuş. Kesin bunlar kızının bebeğinin eşyaları dedim .Eşimin telefonunda o bebeğin yenidogan resimleri var .Bir baktım hakikaten aynı eşyalar. Hatta bebeğin kakali fotoğrafı var o eşyalardan biriyle. Ben asla 1 iğne bile istemedim .Ben 2.el yenidogan kıyafetine karşıyım, neticede bakteri var ,mikrop var.Ki ayrıca kızının da ilk bebeği. Niye kendi 2.bebegine saklamiyor da bana getiriyor? Kv lerin durumu iyi değil. Eşime söyledim bak böyle böyle diye. Başta inanmadı tabiki .sonra dedim ki resimleri var .şimdi de diyor ki durumları yok ya çok gözüksün diye getirmiştir. Kadın evimi temizledi,yardım etti .ama zaten evim temiz. Bunu da soyleyim
O an bunu anlasaydım söylerdim şimdi ne soyleyim bilemiyorum .
Salak yerine konulduguma mi üzüleyim, derdi bana kaldığına mi ?
1.si ben 2.el kıyafete karşıyım. Giydirir misiniz ya da giydirmez misiniz diye sormadım. Ben giydirmeyecegimi baştan söyledim.bunu söylediğim halde neden bana bunu bile bile yapan birine teşekkür edeyim .
Bence her olayda niyete bakışmalı, ben kötü niyetle yapılmış bir şey göremedim. O halde istemiyorsanız giydirmezsiniz bu kadar… insanların kalbini kırmayın bence, herkes aynı ince düşünce şekline sahip olmayabiliyor veya kültür farkı oluyor. Ben devinirdim 2. el de olsa, maddi durumumuz da oldukça iyi ancak ne güzel düşünmüş getirmiş. Giydirmesem de düşünmesi mutlu eder🤗

Konu sahibini bırak ben bile deli oldum 😂😂 arkadaşlar asıl konu kadın istemediğini belirttiği halde yeni diyerek kıyafetlerin getirilmesi. Yalan söylüyor yani kadın yeni diye..Şöyle düşünün konu sahibi ben karpuz istemiyorum sevmiyorum diyo ama kv karpuzu kavun diye yutturuyo 😂 hoş bir şey mi ? Bence değil. Saygısızlık. Bi karar vermiş mantıklı ya da mantıksız bu kararı sabote etmeye yalan söylemeye gerek var mı ?

Bi kişi birşeyi istemiyorsa istemiyordur kaç yaşında insanlarız neden kadını ikna etmeye çalışıyosunuz..

Konu sahibi kv seni anlamıyor anlamayacak. Kendi dediğini altından girip üstünden çıkıp yapacak. Saygı yok yapacak birşey de yok. Bi iki sinirlen ama çok da takma sen de ona onun gibi davran he elbiseler çok güzel giydiriyorum sürekli de 😂

Soylediginiz halde yapiliyorsa haklısınız herkesin huyu farklı sonucta zorla guzellik olmaz sizin yerinizde olsam ihtiyaci olan birine veririm ya da kıyafet kutularına atarım duyurabilcegim sekilde dönüp sorarlarsa ben fikrimi soylemistim ama anlasılan o ki siz beni saf zannettiniz ama bende ihtiyacı olana yolladım derim
İnanın zerre elbise beklemedim onlardan .hatta dedim ki yok ben fazla fazla aldım asla getirmesinler .kızı da dedi yikadim utuledim diye .Ben dedim ki getirme sen 2.ye giydirirsin .2 kere söyledim bunu .bak bunu demişim demekki istemiyorum .mesela benim ilk bebeğim olsa 2.icin saklarım .niye başkasına vereyim .
Ama bunu dediğim halde bana bunlar sıfır demeleri ,şu magazadan aldık demeleri sizce beni enayi yerine koymak değil mi ? Gonderdikleri resimler olmasa belki de diyecekler ki bak nasıl da yeni diye kakaladik.

bu arada temiz giyim derken temiz giysi kampanyası (Schone Kleren Campagne) ve adil giyim vakfı (fair wear foundation) tarafından temiz bulunmuş demek istedim. üretilirken işçinin alın teri sömürülmemiş, üretilen yere kana bulanmamış anlamında temiz.

Bence her olayda niyete bakışmalı, ben kötü niyetle yapılmış bir şey göremedim. O halde istemiyorsanız giydirmezsiniz bu kadar… insanların kalbini kırmayın bence, herkes aynı ince düşünce şekline sahip olmayabiliyor veya kültür farkı oluyor. Ben devinirdim 2. el de olsa, maddi durumumuz da oldukça iyi ancak ne güzel düşünmüş getirmiş. Giydirmesem de düşünmesi mutlu eder🤗
Nasıl kötü niyet yok ki ? Bana şu magazadan sıfır aldım dedi .Bu yalan değil mi ?

Anlamaz diye değil bence siz olayı çok çok farklı yerlere çekiyorsunuz gereksiz yere kin güdüyorsunuz kadına.
Muhtemelen o öyle gördü öyle yaşadı ve henüz sadece 1 çocuk tarafından giyilmiş kıyafeti bebeğinizinde giymesinde bir sakınca görmedi. Olay sadece bu.
Sizinle aynı sürede doğum yapacağız gibi gözüküyor ama benim doğumum her an olabilir, ben sizin yerinizde olsam sürece odaklanırım ve risksiz bir hamilelik geçiriyorsam yatıp kalkıp şükrederim.
Kendimi düşünüyorum, ikizlere hamileyim her an her şey olabilir kafasıyla eşya vs o kadar umrumda değil ki yeter ki kızlarım birbirlerine zarar vermeden doğsunlar (tek yumurta ikizi ve biri birinin ölmesine sebep olabilir). Yani eşyaymış, hastane odasıymış, o bu şu o kadar önemsiz ki. Dolaplarının çoğu ablamın çocuklarının küçülenleri almaya gerek görmedim elim gitmedi. Bundan asla gocunmuyorum tek çocukta olsa onları giyecekti.
Kendinize boş yere dert ediniyorsunuz. Siz strese girdikçe bebeğinizde strese giriyor.
Benim için de esya önemli değil işte. Bana 1 iğne getirmesin inanın gözüm yok .Asla kırılmam gücenmem. Bana dürüst olsaydı. Deseydi ki ben şu 2 takimi aldım. Yemin ederim ses etmezdim .Bana dürüst olsaydı.gozumun içine baka baka yalan söylemeseydi.acikcasi saf yerine koyulmak kırdı beni .nasıl olsa bu anlamaz mantığı var işin içinde

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back