Canım sorun o zaten. Burda “durumları yok, almasalardı da anlardım” diyor ama ev kredilerine 10 bin tl vermediler diye “canları cehenneme” yazmış. Madem durumları kötü sana nasıl 10 bin tl vermelerini bekliyorsun? Başka yerde “iyi ki benden 800 km uzaktalar. Bet suratlarını görmüyorum” demiş. Yine “altınlarımda gözleri var” demiş. Kayınvalidesinden ve görümcesinden nefret ediyor. “2. El kıyafete takığım diyor 2. El süt sağma makinası almış. Bu kadar tepkiyi de tutarlı olmadığı için çekti.Kıyafetleri kardeşim getirse hiç tereddüt etmem kullanırım, görümce olunca uyuz oluyorum yazmışsınız, ne oldu ikinci eli asla kullanmam, çocuğuma da kullandırmam tavrıniza?
İki parça bebek kıyafetinden pislik gibi bahsetmenizin sebebi görümcenize olan "güzel" duygularınız işte. Mesele ikinci el kıyafet falan değil. Bundan dolayı tepki aldınız başından beri.
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Yenidogan bebege 2.el kiyafet getirilmesi
- Konu Sahibi Ekbl56
- Başlangıç Tarihi
- Durum
- Mesaj gönderimine kapalı.
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 3 Kasım 2019
- 13.604
- 28.752
- 548
- 37
İstemiyorsan alma geri gönder zor birşey mi?
Ben başkasının kiyafetini giydirmem kolay kolay.
Bu tercih meselesi.
İlk çocuğumunkilerini saklıyorum bir tane daha yaparsam ona giydiririm.
Kaynanam zorla yollasaydi da atardım çöpe.
Annemde yegenimin eşyalarından verdi ama giyilmemiş alınmış küçük gelmiş onları aldım sadece.
Giydirmek isteyenler giydirir anormal bir durum yok.
Zorlamalari saçma.
Ben başkasının kiyafetini giydirmem kolay kolay.
Bu tercih meselesi.
İlk çocuğumunkilerini saklıyorum bir tane daha yaparsam ona giydiririm.
Kaynanam zorla yollasaydi da atardım çöpe.
Annemde yegenimin eşyalarından verdi ama giyilmemiş alınmış küçük gelmiş onları aldım sadece.
Giydirmek isteyenler giydirir anormal bir durum yok.
Zorlamalari saçma.
- 29 Mayıs 2021
- 13.490
- 87.481
- 548
- 36
Burada asıl mevzu, veren kişinin görümce, elti eş ailesinden biri olması bence.Yıkanınca kaka da kalıyor kusura bakmayın. Eltim bana yıkanınca lekesi çıkmamış kıyafetleri önüme koydu alayım diye. İnsan onları ayırır utanır vermez başkasına. Öyle şey mi olur?
Siz de ablanizdan almışsınız, onların arasında es kaza lekeli bir kıyafet olsa, utanmadan bana lekeli kıyafet veriyor mu diyecektiniz, hayır.
Ablayla, eltiyi, görümceyi elbette bir kefeye koymuyorum ama bu kadar tepki verilmesinin sebebi veren kişiye duygulan hislerimiz aslında, eşyalardan önce.
Son düzenleme:
- 14 Haziran 2019
- 14.800
- 72.294
- 598
Başkasının memesine değen şeye memesini temas ettiriyor yani çok kınadımCanım sorun o zaten. Burda “durumları yok, almasalardı da anlardım” diyor ama ev kredilerine 10 bin tl vermediler diye “canları cehenneme” yazmış. Madem durumları kötü sana nasıl 10 bin tl vermelerini bekliyorsun? Başka yerde “iyi ki benden 800 km uzaktalar. Bet suratlarını görmüyorum” demiş. Yine “altınlarımda gözleri var” demiş. Kayınvalidesinden ve görümcesinden nefret ediyor. “2. El kıyafete takığım diyor 2. El süt sağma makinası almış. Bu kadar tepkiyi de tutarlı olmadığı için çekti.
- 14 Haziran 2019
- 14.800
- 72.294
- 598
Benim kuzenim oğlunun eskilerini getirdi. Oğlum giydi. O kuzenimin kardeşinin eşi doğum yaptı. Teyzem onları benden de bir kaç ek yapıp doğuma götürmek istedi. Ben dedim götürme yanlış anlar diye yok dedi bir kaç parça hediye aldım mağazadan. Bunları yedek diye götürüyorum evde giydirir. Ben kız tepki verir sanmıştım buradaki kadınları bildiğimden mesela. Her şeyi kullandı, teyzem ama o olaydan sonra gelinini ekstra sevmeye başladı. Bu tarz şeyler ilişkileri de güzelleştiriyor aslındaBurada asıl mevzu, veren kişinin görümce, elti eş ailesinden biri olması bence.
Siz de ablanizdan almışsınız, onların arasında es kaza lekeli bir kıyafet olsa, utanamadan bana lekeli kıyafet veriyor mu diyecektiniz hayır.
Ablayla, eltiyi, görümceyi elbette bir kefeye koymuyorum ama bu kadar tepki verilmesinin sebebi veren kişiye duygulan kişisel tavrımız aslında, eşyalardan önce.
- 6 Ağustos 2015
- 7.208
- 19.840
- 348
Tamam sizin bebeginiz de zaten pembe kaka yapar ,hiç de kusmazYoo ben kendim de öyle giyerim. Nesi büyük konuşmak ki ? 1 tane olsun temiz olsun .bence asıl bu büyük bir şükür.
Ben mikrop bakteri kaldığını düşünüyorum. Kakali şeyin pisliği çıkar mı?madem öyle neden bebek eşyalarını kendi esyalarimizla yikamiyoruz?
Zaten olay şu kadına bunu desem buraya yazmazdım direk yüzüne söylerdim .
Ben yaptığı tavıra kırıldım
- 29 Mayıs 2021
- 13.490
- 87.481
- 548
- 36
Tanımadığı birine ait süt sağma makinesi, "görümcenin" bebeğinin kıyafetlerinden daha temizdir bir kere lütfen.Canım sorun o zaten. Burda “durumları yok, almasalardı da anlardım” diyor ama ev kredilerine 10 bin tl vermediler diye “canları cehenneme” yazmış. Madem durumları kötü sana nasıl 10 bin tl vermelerini bekliyorsun? Başka yerde “iyi ki benden 800 km uzaktalar. Bet suratlarını görmüyorum” demiş. Yine “altınlarımda gözleri var” demiş. Kayınvalidesinden ve görümcesinden nefret ediyor. “2. El kıyafete takığım diyor 2. El süt sağma makinası almış. Bu kadar tepkiyi de tutarlı olmadığı için çekti.
- 14 Haziran 2018
- 3.775
- 7.571
- 108
Yeğenimin yenidoğan kıyafetlerini D.lap’ta satıp harçlık çıkartıyordum bir dönem. Bi takım vardı bayramlık tarzı, önü leke olduğu için bütün değil de parça parça satışa koymuştum bi kadın hepsi tam mı demişti evet ama lekeli demiştim olsun fark etmez onu da koyabilir misiniz demişti..Yani çoğu insan da ihtiyaçtan giydiriyor 2. el. Ama bu tarz şeyler götürülürken karşı tarafa sorulmalı diye düşünüyorum nihayetinde giydirmek istemeyebilir. Sizde ihtiyaç sahibi bi aileye verin gitsin madem.
- 29 Mayıs 2021
- 13.490
- 87.481
- 548
- 36
Bizde de çok olur, kuzenler, kardeşler arası kıyafet alışverişi. Sadece kıyafet de değil, dönemsel kullanılan yürüteç, yürüme arkadaşı, oyun masası gibi şeylerde döndü aramızda hep.Benim kuzenim oğlunun eskilerini getirdi. Oğlum giydi. O kuzenimin kardeşinin eşi doğum yaptı. Teyzem onları benden de bir kaç ek yapıp doğuma götürmek istedi. Ben dedim götürme yanlış anlar diye yok dedi bir kaç parça hediye aldım mağazadan. Bunları yedek diye götürüyorum evde giydirir. Ben kız tepki verir sanmıştım buradaki kadınları bildiğimden mesela. Her şeyi kullandı, teyzem ama o olaydan sonra gelinini ekstra sevmeye başladı. Bu tarz şeyler ilişkileri de güzelleştiriyor aslında
Oğlumla görümcenin oğlunun arasında bir buçuk yaş, küçülen çoğu şey ona gidiyor.
Yeni bir kıyafet aldığımızda, şakasına güzel kullanın falan der hatta, ona gidecek çünkü.
Herkes bunları yapmak zorunda mı değil elbette ama kendi kardeşine gelince düşünmeden alırım deyip, görümce olunca kıyafetlere pislik muamelesi yapip, iki parça eşyayı mesele hâline getirmekte, dürüst bir tavır değil kesinlikle.
- 12 Nisan 2015
- 12.939
- 50.908
- 598
- 34
- 9 Ağustos 2021
- 15.350
- 52.544
- 548
Niye bu kadar yuklenilmis ki konu sahibine kendim ikinci el giyinirim üç ki kardeşiz eşyalar dolaşır durur aramızda ama bebeğime yenisini alacağım zaten yeni doğduğunda giydirecegim kıyafet de sayilidir onları da kendim seçmek istiyorum . Istemiyorum diye belirtildiği halde getirmelerine gerek yok . Ben kardeşi olursa diye zaten eşyalarını saklarım
- 17 Kasım 2016
- 8.475
- 1
- 28.687
- 548
- 41
istemiyormussunuz getirmeselermis keşke ama....
2. Ele karşıyım 2. Ele karşıyım deyip duruyorsunuz, bence geri dönüşüm konularını bir inceleyin. (İlkokul 4 kitaplarında önemi anlatılıyor ). 2 kızım var büyük 10 yaşında arkadaşlar ve kuzenlerle kıyafetleri döndüre döndüre kullanıyoruz. Hem geri dönüşüme katkımız oluyor hem kendi bütçemize. En dandik çocuk tayt bile 70-80 tl.
Siz istemiyorsanız belediyelerin kıyafet kutuları var oralara atın. İhtiyacı olan, burnu büyük olmayan birileri alıp kullanır.
2. Ele karşıyım 2. Ele karşıyım deyip duruyorsunuz, bence geri dönüşüm konularını bir inceleyin. (İlkokul 4 kitaplarında önemi anlatılıyor ). 2 kızım var büyük 10 yaşında arkadaşlar ve kuzenlerle kıyafetleri döndüre döndüre kullanıyoruz. Hem geri dönüşüme katkımız oluyor hem kendi bütçemize. En dandik çocuk tayt bile 70-80 tl.
Siz istemiyorsanız belediyelerin kıyafet kutuları var oralara atın. İhtiyacı olan, burnu büyük olmayan birileri alıp kullanır.
- 27 Nisan 2012
- 15.275
- 17.973
- 498
- 24 Eylül 2010
- 5.874
- 18.903
- 448
Bu mantıkla ikinci el iç çamaşırı da olur. Nasıl olsa yıkayıp ütülenince leke bakteri kalma imkanı yok.Ben hiç öyle çıkmayan lekeli ürün görmedim. Ayrıca yıkanan ütülenen şeyde bakteri olmaz. Bilimsel olarak mümkün değil Benim oğlumun düzgün kıyafetleri de bizden sonra arkadaşımın çocuğuna geçti. Maddi durumu bizden de iyidir hiç kompleksleri yok severek alıyor. Bana spor ayakkabıları da ayır diyor. Komplekse gerek yok bana göre. Hatta bizim hoşumuza da gidiyor. Eskiden kardeşler arasında olduğu gibi aynı giysilerle fotoğrafları var, kardeş gibi oldular diyoruz
- 1 Kasım 2019
- 2.699
- 5.024
- 158
Var, benim lekesini çıkaramadığım ve mahvolup attığım çok bebek kıyafeti var. Çamaşır suyuna bastırıp ne leke çıkarıcılar kullandım yine çıkmadı. Özellikle muz lekesi hiç çıkmıyor. Siz görmemiş olabilirsiniz ama ben gördüm. Ayrıca lekesi çıkmamış kıyafeti birine vermek terbiyesizlik ve saygısızlık. Savunmayın bunuBen hiç öyle çıkmayan lekeli ürün görmedim. Ayrıca yıkanan ütülenen şeyde bakteri olmaz. Bilimsel olarak mümkün değil Benim oğlumun düzgün kıyafetleri de bizden sonra arkadaşımın çocuğuna geçti. Maddi durumu bizden de iyidir hiç kompleksleri yok severek alıyor. Bana spor ayakkabıları da ayır diyor. Komplekse gerek yok bana göre. Hatta bizim hoşumuza da gidiyor. Eskiden kardeşler arasında olduğu gibi aynı giysilerle fotoğrafları var, kardeş gibi oldular diyoruz
- 1 Kasım 2019
- 2.699
- 5.024
- 158
Ablamın öyle bşrşey vermeyeceğini ve uyaracağını biliyorum. Eltiyle alakası yok. Kendi çocuğuna iyi temiz kıyafetleri giydirip başkasına lekesi çıkmamış kıyafetleri vermek terbiyesizlşk ve saygısızlık başka birşey değil. Ben öyle lekesi çıkmayan kıyafetleri direk çöpe atıyorum. Ne yapayım lekeli lekeli başkalarına mı vereyim, ne kadar ayıp, ablamda başta söyledi kıyafetleri gönderirken "canım kızların kıyafetlerinden iyi olanları yolluyorum lekelileri ve lekesi olanları ayırıp çöpe attım." dedi. Ve bunları derken eltimin kıyafet verme mevzusu da ortada yoktu yani. Ki biz eltimle görüşən biriyiz benim ona bir saygısızlığım olmamıştır. Doğum günlerimizde hediye vs de alırız ama bana öyle lekeli kıyafetleri lekesini çıkaramadığı kıyafetleei ayırmadan hepsini alayım onda kalmasın diye vermesi çok kırdı. İyi olanları yenilerini saklamış mesela hatıra olarak, ablasının kızlarına ve kendi kızlarına giydiriği yani 3 çocuğun giydiği lekeli, lekesiz ve solmuş tüm kıyafetleri bana vermeye çalıştı. Birde hepsini almamı istiyordu? Burda savunup durmayın bence. Ayrıca istediğim kişiden alırım. Eşyalarını temiz kullanması ve lekesiz olması benim için önemli. Ablam da suluk veriyordu mesela suluk kullanılmış çok eskimişti. Kabul etmedim çok eski bu dedim.Burada asıl mevzu, veren kişinin görümce, elti eş ailesinden biri olması bence.
Siz de ablanizdan almışsınız, onların arasında es kaza lekeli bir kıyafet olsa, utanmadan bana lekeli kıyafet veriyor mu diyecektiniz, hayır.
Ablayla, eltiyi, görümceyi elbette bir kefeye koymuyorum ama bu kadar tepki verilmesinin sebebi veren kişiye duygulan hislerimiz aslında, eşyalardan önce.
- 21 Ağustos 2015
- 31.534
- 95.537
- 598
- 37
2.El önemli değilde .İns yazı dilini sizden almaz cocuk.Haziran sonunda yenidoganlar eskimiş, çıkarmaları solmuş. Kesin bunlar kızının bebeğinin eşyaları dedim .Eşimin telefonunda o bebeğin yenidogan resimleri var .Bir baktım hakikaten aynı eşyalar. Hatta bebeğin kakali fotoğrafı var o eşyalardan biriyle. Ben asla 1 iğne bile istemedim .Ben 2.el yenidogan kıyafetine karşıyım, neticede bakteri var ,mikrop var.Ki ayrıca kızının da ilk bebeği. Niye kendi 2.bebegine saklamiyor da bana getiriyor? Kv lerin durumu iyi değil. Eşime söyledim bak böyle böyle diye. Başta inanmadı tabiki .sonra dedim ki resimleri var .şimdi de diyor ki durumları yok ya çok gözüksün diye getirmiştir. Kadın evimi temizledi,yardım etti .ama zaten evim temiz. Bunu da soyleyim
O an bunu anlasaydım söylerdim şimdi ne soyleyim bilemiyorum .
Salak yerine konulduguma mi üzüleyim, derdi bana kaldığına mi ?
1.si ben 2.el kıyafete karşıyım. Giydirir misiniz ya da giydirmez misiniz diye sormadım. Ben giydirmeyecegimi baştan söyledim.bunu söylediğim halde neden bana bunu bile bile yapan birine teşekkür edeyim .
Hic bisey anlamadım.
Al dedi git dedi ,nerde kalırsan kal dedi
- 29 Mayıs 2021
- 13.490
- 87.481
- 548
- 36
Peki.Ablamın öyle bşrşey vermeyeceğini ve uyaracağını biliyorum. Eltiyle alakası yok. Kendi çocuğuna iyi temiz kıyafetleri giydirip başkasına lekesi çıkmamış kıyafetleri vermek terbiyesizlşk ve saygısızlık başka birşey değil. Ben öyle lekesi çıkmayan kıyafetleri direk çöpe atıyorum. Ne yapayım lekeli lekeli başkalarına mı vereyim, ne kadar ayıp, ablamda başta söyledi kıyafetleri gönderirken "canım kızların kıyafetlerinden iyi olanları yolluyorum lekelileri ve lekesi olanları ayırıp çöpe attım." dedi. Ve bunları derken eltimin kıyafet verme mevzusu da ortada yoktu yani. Ki biz eltimle görüşən biriyiz benim ona bir saygısızlığım olmamıştır. Doğum günlerimizde hediye vs de alırız ama bana öyle lekeli kıyafetleri lekesini çıkaramadığı kıyafetleei ayırmadan hepsini alayım onda kalmasın diye vermesi çok kırdı. İyi olanları yenilerini saklamış mesela hatıra olarak, ablasının kızlarına ve kendi kızlarına giydiriği yani 3 çocuğun giydiği lekeli, lekesiz ve solmuş tüm kıyafetleri bana vermeye çalıştı. Birde hepsini almamı istiyordu? Burda savunup durmayın bence. Ayrıca istediğim kişiden alırım. Eşyalarını temiz kullanması ve lekesiz olması benim için önemli. Ablam da suluk veriyordu mesela suluk kullanılmış çok eskimişti. Kabul etmedim çok eski bu dedim.
- 21 Ağustos 2015
- 31.534
- 95.537
- 598
- 37
Bisey dicem ban yicem.Evi temizledi derken kötü niyetli biri değil anlamında söyledim. Ben 2.el kıyafete karşıyım. Hele bebekte çok daha fazla karşıyım. Siz olsanız başkasının çocuğunun boklu kıyafetini kendi çocuğunuza giydirir misiniz ? Ve o boklu resimleri gormusseniz?
kendim de asla 2.el kiyafet almam .1 tane olsun ama benim olsun .
kakalı de bari .Bu nasıl üslüp?İnsanın ici temiz olsun,gerisi hallolur.
- Durum
- Mesaj gönderimine kapalı.