• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yenidogan bebege 2.el kiyafet getirilmesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yıkanan kıyafette bakteri de olmaz mikrop da. Tek sebep buysa boş yere takılıyorsunuz. Bebeğe ikinci el kıyafet giydirmek konusunda bu kadar takıntılı olmak bana gereksiz bir prenseslik geliyor onu da söyleyeyim. İstemiyorsanız koyun bir poşete kullanmayın, illa mesela çıkartmanıza gerek yok bence

2. el istemiyorum demişsiniz, "Bunlar yeni" diyerek getirmeleri evet, insanı salak yerine koymaya çalışmak. Maddi durumları olmayabilir, ancak "Durumumuz ona göre kızım, bunları ayırdık diğer torundan, yıkadık, ütüledik; yenisini alana kadar evde idarelik giydirebilirsin, bol bulunsun diye getirdim, lazım olur" vb. de diyebilir insan.

"Abartmayın" yorumları gelmiş, ben takarım şahsen. Yalan mı, yalan; hem de çok gereksiz, çok basit bir konu üzerine söylenmiş bir yalan, midem bulanır. "Ha yalan söylemek çok gündelik bir hareket demek bunlarda" derim şahsen.

Oğluma, yeni aldığım kıyafet çok azdır, son iki senedir ciddi alış-veriş yapar olduk diyebilirim, hep kuzenlerimden geldi kıyafetleri. Maddi durumumuz iyi, çocuğumuza yeni şeyler alamayacak halde değiliz, ancak ne gerek var? 2. ele karşı değilim, tanıdığım, bildiğim, malını temiz kullanan insanlar, hep yıkanmış, ütülenmiş getirdiler doğumumla.

Ben de pek çok zıbın vs almıştım, hediye de gelmişti yeni, bir de kuzenlerimden böyle ayırdıkları kıyafetler geldi; elime yapışıverirdi kirlenince, ıslanınca; bol bol değiştirdim, rahatça kullandım. 3-4 yaşa kadar da hep kuzen çocuklarının küçülenlerden gelmeye devam etti oğluma. Hepsi kaliteli, güzel kıyafetler. Neden giydirmeyeyim ki? Böyle şeylere takılmam, "Çocuğum ilk giyecek!" diye diretmem, güzelce yıkanıp ütülenen kıyafette mikrop filan kalmaz. Ama kullanmayan da kullanmaz işte zorla mı yani napalım? İstememiş kadın, kendi alacakmış/almış. İstemediğini söylediği halde de getirip önüne yığmanın, üzerine bir de çocuk kandırır gibi "Bunlar yeni" demenin bir manası yok.

İkinci ele muhtac olmazsınız umarım. İkinci el ikinci el. Ne var ikinci elde bu kadar öfke kusacak?

İstememenize rağmen getirmesi evet hata olmuş ama ne var bu kadar büyütecek, ihtiyaç sahiplerine verin ya da atın. Sizde geçimsiz ve burnu havada bir durum sezdim. İkinci el kıyafet giydiren bir sürü insan var burada, onlar sizin kadar düşünmüyor mu çocuğunu? Onların ki de sizin çocuğunuz gibi prenses yanda prens.

İkinci el kıyafete asla karsi degilim. Veririm de, alırım da. Kendini laf dağında sananlar ancak ikici ele takılır. Kakaymis, cismis. Ya okuyanda, bir öbek kaka bulaşmış kıyafetleri verdi zannedecek. Güzelce yıkanıp, utulenen bir kiyafet isterse sokaktan alınsın, tertemiz olur.

2. el istemiyorum demişsiniz, "Bunlar yeni" diyerek getirmeleri evet, insanı salak yerine koymaya çalışmak. Maddi durumları olmayabilir, ancak "Durumumuz ona göre kızım, bunları ayırdık diğer torundan, yıkadık, ütüledik; yenisini alana kadar evde idarelik giydirebilirsin, bol bulunsun diye getirdim, lazım olur" vb. de diyebilir insan.

"Abartmayın" yorumları gelmiş, ben takarım şahsen. Yalan mı, yalan; hem de çok gereksiz, çok basit bir konu üzerine söylenmiş bir yalan, midem bulanır. "Ha yalan söylemek çok gündelik bir hareket demek bunlarda" derim şahsen.

Oğluma, yeni aldığım kıyafet çok azdır, son iki senedir ciddi alış-veriş yapar olduk diyebilirim, hep kuzenlerimden geldi kıyafetleri. Maddi durumumuz iyi, çocuğumuza yeni şeyler alamayacak halde değiliz, ancak ne gerek var? 2. ele karşı değilim, tanıdığım, bildiğim, malını temiz kullanan insanlar, hep yıkanmış, ütülenmiş getirdiler doğumumla.

Ben de pek çok zıbın vs almıştım, hediye de gelmişti yeni, bir de kuzenlerimden böyle ayırdıkları kıyafetler geldi; elime yapışıverirdi kirlenince, ıslanınca; bol bol değiştirdim, rahatça kullandım. 3-4 yaşa kadar da hep kuzen çocuklarının küçülenlerden gelmeye devam etti oğluma. Hepsi kaliteli, güzel kıyafetler. Neden giydirmeyeyim ki? Böyle şeylere takılmam, "Çocuğum ilk giyecek!" diye diretmem, güzelce yıkanıp ütülenen kıyafette mikrop filan kalmaz. Ama kullanmayan da kullanmaz işte zorla mı yani napalım? İstememiş kadın, kendi alacakmış/almış. İstemediğini söylediği halde de getirip önüne yığmanın, üzerine bir de çocuk kandırır gibi "Bunlar yeni" demenin bir manası yok.
Bence orda bi karısıklık var,siz birine yeni kıyafet alsanız?Etiketini söker mi götürürsünüz?Yada yıkar ütüler mi?Muhtemelen hayır.
Yani yeni aldık dememislerdir bence gözgöre göre.
İnsan icine değisim kartını bile koyuyor,begenmezse istediğini al diye.
Orda bi konuyu saptırma var gibi geldi bana.

Gerçekten çocuk tulumu giysisiyle yetişkin çamaşırını bir tutuyorsanız diyecek bir şey yok😁
Ben arkadaşlarıma ve kuzenimin bebeğine kaliteli olanları verdim hiç böyle tepkiler görmedim. Keza oğlum da yeğenimin kuzenimin giysisini giydi
Ona kalırsa mağazadan aldığımız kıyafetleri kim bilir kac kisi deniyor. Alip yikadiktan sonra sorun kalmiyor. Kendim de giyerim bebeğime de giydiririm.

Bence orda bi karısıklık var,siz birine yeni kıyafet alsanız?Etiketini söker mi götürürsünüz?Yada yıkar ütüler mi?Muhtemelen hayır.
Yani yeni aldık dememislerdir bence gözgöre göre.
İnsan icine değisim kartını bile koyuyor,begenmezse istediğini al diye.
Orda bi konuyu saptırma var gibi geldi bana.

Olabilir de olmayabilir de.
Benim kv ve annem de yeni almışlardı oğlumun doğumundan önce, zıbınları vs. Aldıklarını bebek deterjanı ile yıkayıp ütüleyip çantalara yerleştirip öyle getirmişlerdi ben uğraşmayayım bir de hepsiyle diye.

Aslında konu sahibi, kullandıkça anlayacak ki, kendi aldığı zıbınlar, kıyafetler ilk aylarda yetmeyecek. :) Hele kusan bebeklerdense. Hatırlarım, elimizde, oğlumun önüne bez, önlük gezerdik paso ama yine de o kıyafetler bir şekilde ıslanırdı, bir şeyler bulaşırdı ağzından totosundan... Durmazdı giydirdiğimiz üzerinde 30 dk. :) İnsanın eline yapışıveriyor işte o anda bol bol olması. Şimdi ne kadardır bebek giysileri bilmiyorum ama, çocuk kıyafetleri zaten hep bi tık pahalıdan gidiyor. Alıp koysa köşeye 2. el demese, akıllılık eder. :)

Ne kadar abarttmissiniz , biraz halden anlayabilirsiniz bunlar sıfır yıkadım getirdim demiş kendince rencide olmamak için salak yerine konmuş olmuyorsunuz 😐 Giydirmez direk çöpe atarsınız olur biter bu dert edip ta buralara konu açmak 🤦🏼‍♀️. Allah baska dert vermesin.

Haziran sonunda yenidoganlar eskimiş, çıkarmaları solmuş. Kesin bunlar kızının bebeğinin eşyaları dedim .Eşimin telefonunda o bebeğin yenidogan resimleri var .Bir baktım hakikaten aynı eşyalar. Hatta bebeğin kakali fotoğrafı var o eşyalardan biriyle. Ben asla 1 iğne bile istemedim .Ben 2.el yenidogan kıyafetine karşıyım, neticede bakteri var ,mikrop var.Ki ayrıca kızının da ilk bebeği. Niye kendi 2.bebegine saklamiyor da bana getiriyor? Kv lerin durumu iyi değil. Eşime söyledim bak böyle böyle diye. Başta inanmadı tabiki .sonra dedim ki resimleri var .şimdi de diyor ki durumları yok ya çok gözüksün diye getirmiştir. Kadın evimi temizledi,yardım etti .ama zaten evim temiz. Bunu da soyleyim
O an bunu anlasaydım söylerdim şimdi ne soyleyim bilemiyorum .
Salak yerine konulduguma mi üzüleyim, derdi bana kaldığına mi ?
1.si ben 2.el kıyafete karşıyım. Giydirir misiniz ya da giydirmez misiniz diye sormadım. Ben giydirmeyecegimi baştan söyledim.bunu söylediğim halde neden bana bunu bile bile yapan birine teşekkür edeyim .
Hayat bunlari dert etmek için fazla kisa ya. Size o kiyafetleri hangi niyetle getirdiklerini onlarin beyninin içine girmedikce bilemezsiniz. Parasi yoktur eli boş gelmesin diye getirmiş olabilir, giciklik olsun diye getirmiş olabilir ve saire. El kadar elbise için birine birsey demeye degmez. Giydirmeyin olsun bitsin

Bu nasıl konu hiçbirşey anlamadım. Herkes anlamış neden ben anlamadım 🤯:confused:

Yapılıp sasip şuraya bir şey yazdım ,herkes kendi derdini kusmus. Demekki bu başlığa bir şey yazmamak gerekiyor. Ben de diyordum niye miller burda gıcık oluyor .herkes stresini atıyormuş meğerse.
İsteyen her türlü 2. El 3.el giydirsin. Hatta biri yüzüne baka baka yalan söylesin .sonra ona teşekkür etsin .Biri onu kandırmaya çalıştığında da teşekkür etsin .Ha bir de kendisi senin yazını begenmesin ama kendi yazdığı beğeni alsin .
Anlaşılan bazıları şu başlığa biri yazsa da biraz stresimizi atsak diye düşünüyor.
Mesele sadece 2. El değil ki. Siz istemezsiniz kullanmazsınız ben buna bir şey diyemem. Ben karşı değilim alıyorum ama sizi ikna etmeye çalışmam. Ama böyle bir durumda bu kadar sınırlenmeniz normal değil bir de hamilesiniz. Daha önce de yaptılar diyorsunuz az çok huylarini ogrenmissiniz. Kaldirin bebeginiz buyuyunce de verirsiniz tekrar belki onun da bebegi olur. Ben özellikle sizi kızdırmak için yaptıklarını düşünmüyorum. Bebek büyüten biri kıyafete ne kadar çok ihtiyaç olduğunu bilir. Istemiyor ama belki ihtiyaci olur diye getirmiştir.Kustuğu için günde 3 4 kere kıyafet değiştiriyorum.

Kıyafetlerin bir kısmının yeni olmadığını etiketinin solmasından anlamış konu sahibi sanırım. Teyit için görümce bebeğinin fotoğraflarına bakmış ve daha önce bunu giyen bebek kaka yapmış bu kıyafetlere demiş. Özünde olay kv ve görümceye olan tepki. İstemediği insanların kıyafetlerini bebeğine giydirmek zorunda değil kimse. Ancak ben bebeğime ikinci el giydirmem mikroplu derse kv ve görümceye, aldığı ikinci el süt sağma makinası da göze çarpar ve haksız konuma düşer. Konu sahibi azimle açık arıyor sorun orada. Haz etmediğimiz insanların yaptıkları gözümüze batar. Hamileliğin bu döneminde yanlış düşüncelere gerek yok. Başka zaman olsa başk tepkiler verilebilirdi ancak konu sahibine şu anda kv ne şunu de dediğimizde büyük tepkiler verecekmiş gibi geliyor. Ortada dünyanın sonu olan bir durum yok.
İstemediği insanların eşyalarını giydirmek zorunda değil tabi. İkinci el pompa alıp kıyafette ikinci ele laf etmesi abes olmuş. Ben o detayı yeni gördüm. Kıyafette ikinci el kıyafete karşı olan başkasının memesine değmiş pompayı hemde kat kat yabancı birinin pompasını nasıl kullanacak anlayamadım. Bana da pompası için teklifte bulunmuşlardı ben başkasının memesine sürdüğü şeyi dezenfekte edilsede kullanmam dedim ve sıfır aldım.

Ben nerede lekeli verilir dedim? Bulun gösterin yazdığımı.
Lekesi çıkmayan kıyafet görmedim diyorsunuz yani lekeli vermişse vermiş lekesini çıkartabilir öyle kullanabilirsiniz demeye getirir gibi?

İstemiyorum dediğiniz halde getirmeleri evet yanlış haklısınız ama şu üslup ve kibir sizi her zaman haklı olsanız da haksız duruma düşürür.

Hayır kibir değil bu .Ben 2.el kıyafete karşıyım. Benim olsun 1 tane olsun. Ne gerek var fazla olmasına??? Gece yıkar gündüz giyerim .
:D Ahahahahah sen aldığın kıyafetleri ilk sen mi giyiyorsun zannediyorsun cidden mağazada kaç kişi deneyip çıkarıyor allah bilir şuan yaptığın ego ego egooooo

Tercih meselesi tabi, istemediginizi soylemenize ragmen getirmisse hos olmamis. Sizde kullanmayin ve atın o halde.

Benim kizim ailede 4. Kiz torun. Kendim ne begendiysem aldim. Ama ev icinde pislenecek herseyde de ablamdan ve kuzenlerimden aldigim yegenlerimin kiyafetleriyle büyüttum. Yeni aldigim herseyi de tertemiz uzun süre giymis oldu. Tabi bu benim tercihim. Boyle kiyafet vs seylere ozellikle bebekte cocukta cok takilmamak lazim.

Bak mesela gecenlerde berguzar korel de uk de charity de(ikinci el magaza) kizina 2. El mont kayak tulumu falan almisti. 🤣

çevremdeki hemen herkesin maddi durumu iyidir. o kadar iyidir ki ömürleri 300 sene daha olsa ve o kadar yıl hiç çalışmayacak, hazırdaki paralarını yiyecek de olsalar maddi sıkıntı çekmezler. ama bu kişiler birbirinin ve çocuklarının artık istenmeyen, küçülmüş vs. giysilerinin peşine düşer. cimri oldukları için değil temiz, güzel, kaliteli şeylerin değerini bildikleri için. kimse daha önce başkası tarafından kullanılmış palto, pantolon, elbise ıvır zıvır giydiği için incileri dökülmez. hele bebek, çocuk kıyafetlerine para dökmek gerçekten çok anlamsız ama bazı insanlar, sizin gibi, bazı hassasiyetleri yüzünden bunu anlamak istemeyecek.
yerinizde olsaydım, bana veya bebeğime hediye gelen kıyafetin kullanılmış, eski lekeli bir şey olduğunu farkettiğimde hediye edenin motivasyonunu düşünürdüm. getiren kişinin maddi durumunun kötü olduğunu da biliyorsam kendimi hakarete uğramış, kandırılmış hissetmezdim. bazı şeyleri de görmezden gelmek, biraz halden anlamak lazım.
Bizim okul ortamı da öyle. Herkesin durumu gayet yerinde. Hem kendilerinin hem çocuklarının olmayan kıyafetlerini getirip masaya koyuyorlar isteyen, bedenine uyan alıyor. Gelen giysileri görseniz hem marka hem sıfır gibi. Ben bunda yanlış bir şey görmüyorum 2. El alırken de ben fakir miyim kompleksine girmiyorum. Tercih meselesi ama bu kadar da büyütecek bir şey yok bence

Haziran sonunda yenidoganlar eskimiş, çıkarmaları solmuş. Kesin bunlar kızının bebeğinin eşyaları dedim .Eşimin telefonunda o bebeğin yenidogan resimleri var .Bir baktım hakikaten aynı eşyalar. Hatta bebeğin kakali fotoğrafı var o eşyalardan biriyle. Ben asla 1 iğne bile istemedim .Ben 2.el yenidogan kıyafetine karşıyım, neticede bakteri var ,mikrop var.Ki ayrıca kızının da ilk bebeği. Niye kendi 2.bebegine saklamiyor da bana getiriyor? Kv lerin durumu iyi değil. Eşime söyledim bak böyle böyle diye. Başta inanmadı tabiki .sonra dedim ki resimleri var .şimdi de diyor ki durumları yok ya çok gözüksün diye getirmiştir. Kadın evimi temizledi,yardım etti .ama zaten evim temiz. Bunu da soyleyim
O an bunu anlasaydım söylerdim şimdi ne soyleyim bilemiyorum .
Salak yerine konulduguma mi üzüleyim, derdi bana kaldığına mi ?
1.si ben 2.el kıyafete karşıyım. Giydirir misiniz ya da giydirmez misiniz diye sormadım. Ben giydirmeyecegimi baştan söyledim.bunu söylediğim halde neden bana bunu bile bile yapan birine teşekkür edeyim .
Valla benim gorumcemin kizi benim kizimdan 2 yas buyuk kizim onun kıyafetlerini giyiyor. Kizimdan kalanlarini benim kuzenimin kizi giyiyor ondan kalanida onun kuzeni giyiyor. Ve ben bu olayi cok seviyorum. Bence.konuda ki tek sorun bunun size yeni gibi cakilmaya calisilmasi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X