• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık Yenidoğan alışverişi tecrübe sahipleri

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Bir de indirim takip ediyoruz iyi oluyor. Mesela gecen gun morhipoda sepetin yarisi bedavaydi ben degerlendirdim.
Bende geziyorum indirim
Erken ama mesela 800 900 veteceğim şeylere 300 400 veriyorum
Yarın uğrayacağım topiğine
Umarım dogumlarımızdada bırbırımızın tecrübelerinden yararlanırız :)

Yani nekadar kiyafet yeter cnim?sorularimj yanitlamadin:KK66:))
Pardon canim :) tmm adet belirterek yazmaya çalisayim :)

7-8 adet bebegin icine giyecegi atlet tarzi zıbın yada çıtçıtlı atlet
7-8 adet altlı üstlü takım ( tulum aldigima pisman oldum ben çünkü zor giydirdim ve bacaklari rahat olmadi bebegin )
Mendil :) onu biliyosun :)
2 adet ince battaniye
4 adet penye battaniye
2 adet kalın battaniye
Küvet
Banyo havlusu
Alt açma için kullanilan takimlardan
Bebek bakimi ürünleri ( tirnak makasi,sampuan,krem...gibi )
Çorap
Kücük önlük

Aklima gelenler bunlar.bu aldiklarimin hepsini ilk 3 ay kullandim ben.zayif bi bebekti belki kilolu olsa kullanamazdim.

Kendin icinde 3 adet rahat emzirmek icin uygun pijama takimi
Emzirme sütyeni
Gögüs pedi
Hasta pedi

Alabilirsin :)

Pardon canim :) tmm adet belirterek yazmaya çalisayim :)

7-8 adet bebegin icine giyecegi atlet tarzi zıbın yada çıtçıtlı atlet
7-8 adet altlı üstlü takım ( tulum aldigima pisman oldum ben çünkü zor giydirdim ve bacaklari rahat olmadi bebegin )
Mendil :) onu biliyosun :)
2 adet ince battaniye
4 adet penye battaniye
2 adet kalın battaniye
Küvet
Banyo havlusu
Alt açma için kullanilan takimlardan
Bebek bakimi ürünleri ( tirnak makasi,sampuan,krem...gibi )
Çorap
Kücük önlük

Aklima gelenler bunlar.bu aldiklarimin hepsini ilk 3 ay kullandim ben.zayif bi bebekti belki kilolu olsa kullanamazdim.

Kendin icinde 3 adet rahat emzirmek icin uygun pijama takimi
Emzirme sütyeni
Gögüs pedi
Hasta pedi

Alabilirsin :)

Tulum kac ay almistin cnim neden olmadiki kucukmu aldin?bide senin bebis erkekmiydi?

Tulum kac ay almistin cnim neden olmadiki kucukmu aldin?bide senin bebis erkekmiydi?
Bebegim kız canim
Tulum da buyuktu aslinda kucuk olmasi degilde ben kullanisli bulmadim heryerinde citcit cocugun ayagini al tuluma sokmaya çalış falan yada aldigim tulumlar kullanissizdi bilemiyorum
Tercih meselesi ;)

Bebegim kız canim
Tulum da buyuktu aslinda kucuk olmasi degilde ben kullanisli bulmadim heryerinde citcit cocugun ayagini al tuluma sokmaya çalış falan yada aldigim tulumlar kullanissizdi bilemiyorum
Tercih meselesi :KK66:

Aksine cok rahat diolar tuluma cnim ama anlasilan sen sevmemissin:)yazlikmiydi aldigin tulumlar uzun kollu penye miydi?kac ay almistin?

Aksine cok rahat diolar tuluma cnim ama anlasilan sen sevmemissin:)yazlikmiydi aldigin tulumlar uzun kollu penye miydi?kac ay almistin?
Uzun kollu penyeydi tulumlar
Hastane cikisi takimlarin icinden cikti tulumlarda yani 0 3 aydi galiba
Olabilir ben sevmedim belki de :))

Kiyafet cok alma. Bir iki parca al yeter. Ben cok az almama ragmen şuan ev yenidoğan kiyafeti dolu. Daha doğurmadan o kadar cok hediye getiren oldu ki allah razi olsun. Nerdeyse 10 tane 5 li takimlardan var. Alt ust pijama seklinde olanlari saymiyorum bile. Hepsi de yenidogan. Bebegim de haftasina göre ilerde gidiyor. Kilolu dogacak gibi. Cogunu belki de giydiremeyecegim. Yatak olarak park yatak aldik hic istemememize ragmen. Pratikligi, hafifligi isimize geldi biz de oda yapmayacagiz. Araba olarak e bebekten litetrax 3 travel sistem aldik. Suan indirimde bakabilirsin. Cok rahat bir arabaya benziyor. Kullaninca belli olacak. Kuvet ve kuvet yastigi aldim. Yukseltici almadim. Aslinda cok gerekli bir parca gibi ama fiyati fazla geliyor bana. Baska cozumlerim var aklimda yukseldici icin.

Tulum cok istememe ragmen istedigim tarzda tulum bulamadim. Patiksiz, ince, desensiz ferah bir seyler aradim ama bulamadim. Bulduklarim pahaliydi. Butcenize uygunsa bulursaniz alabilirsiniz. Bence gece yatirirken cok rahat olur. Gece emzirirken falan sirti acilmamis olur.

Bana da 0-3 aylık kıyafetleri fazla alma demişlerdi canm 3 4 takım aldım bende ama bebeğim doğduğunda sürekli kusuyordu baktım yetistirwmiyorum kıyafetleri eşim gidip bir sürü şey almıştı tekrardan
Sizde öyle yapın isterseniz ilk başta çok abartmayin sonra ihtiyaç olursa tekrar alırsınız tulum pek kullanamadim ben bebeğim uzun bi bebekti hemen küçüldü birde alt üst takım olunca altı kirlenince altını üstü kirlenince üstünü degistiriyorsun daha iyi oluyor öyle
Birde benim tavsiyem daha çocuk doğmadan elbiseler etekler gomlekler vs almayın onları mevsimine göre alırsınız
Yatak olarakta ben 2 senedir park yatak kullanıyorum çok memnunum yatak odamda duruyor e bebekten almıştım joie marka

merhaba ilk oğlumda en çok kullandıklarımı yazıyım size. kış bebeğiydi

pijama takımı alt üst ayrı olanlardan.0-3 aylık çok aldım. çok da kullandım. çünkü kusan bir bebekti ve sık değiştirdim üstünü. ve tabi haliyle yine 0-3 aylık bol bol çıtçıt body. küçük çoraplar. bi de aralık bebeği olduğu için ben pijamanın içine ekstradan alt ince pijamalar giydiriyordum.

tulumlar çok cici ama kullanışlı değil maalesef. ama yine de misafirliğe giderken giydirmek ve hevesinizi almak adına bi iki tane alabilirsiniz. 3-6 aylık

penye battaniyeler kesinlikle kurtarıcım oldu 5-6 tane vardı. doğduğunda kundak yaptım battaniyeleri ile. evin içinde gezdirirken üstüne örttüm hep yeni uyandığında falan. 2-3 yaşına kadar da kullandım pratik oldu.

annem bir sürü önlük almıştı. ilk zamanlar için gereksiz diye düşünmüştüm ama çok kusan bi bebeğim oldu. emzirdikten sonra da ara ara çıkartırdı. uzun bi süre önlükleri de çok kullandım.

mendilleri de çok depolamakta yarar var. çok hızlı kirliye çıkıyolar :)

penye yelek çok kullandım.

kendiniz için de pijamaları ve emzirme atletlerini ve emzirme sütyeni ( sırf emzirme atleti almıştım ben. evin içinde kullanışlı oldu ama dışarı çıktığım da görüntü açısından hoş durmuyo. toplamıyo çünkü) almanızda yarar var. 3-4 takım ideal bence.

ben ilk alışverişimi hep 0-3 aylık yapmıştım. aman doğsun da lazım olursa alıyım demeyin çünkü hemen alışverişe gitmeye vaktiniz olmuyo. hediye gelenler de hep 6 ay ve üstü geldi. kimse yeni doğan bedeni getirmemişti bana.

eğer sizin odada yatacaksa kesinlikle park yatak öneririm. oğlum 3,5 yaşına kadar kullandı. 70*120 idi ölçüsü. mutfağa bile götürmüşlüğüm var yemek hazırlarken içinde oynasın diye :) üstelik yazın tatile giderken de katlayıp arabaya sığıyor. gittiğiniz yerde beşik derdine düşmüyorsunuz.

şimdiden hayırlı doğumlar hepimize :)

Back