• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık Yenidoğan alışverişi tecrübe sahipleri

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

1impossiblelove

Hoșgeldin gün ıșığım
Kayıtlı Üye
14 Mart 2018
1.545
2.886
53
29
Merhaba kızlar ;
Kızım olacak , yenidoğan için neler almalıyım , kıyafet o bu şu ?
Çocuklar çobuk büyüdüğünden yeni doğan kıyafetini abartmak istemiyorum muhtemelen hediyemiz de çok olacak çünkü .
Tecrübe sahibi hanımlar bana yardımcı olursanız sevinirim
Eşim oda kurmaktan yana ama erken ayırmayı düşünmediğimden ben odamıza karyola almaktan yanayım
Karyola da nelere dikkat etmeliyim ?
Lütfen beni bilgilendirin

Allah kucağımıza almayı nasip etsin inşallah. Kaç haftalıksın şuan? Konuyu takipteyim
15 haftalığım canım
Bizim kesin kız olduğu netleşti , eşiminde iş seyahatleri yoğun olduğundan yavaş yavaş başlamak istiyorum
Çünkü yanımda olamayacağı zamanları çok olacak
Kendi başıma halledeceğimden biraz biraz şartlarımızı oturtayım dedim
Allah razı olsun
İlk çocuk diye heyecanda var tabiki :)

3 4 tane hastane cikisi al.ilk zamanlar 0 3 ayliklar bile buyuk oluyor bebeklere.ustelim benim kiz 3.600 dogdu ona ragmen küçük oldu hep hastane çıkışı giydirdim ilk ay. Sonra 0 3 ay alirsin en az 10 tane zibin 10 tane takim. Ben mesela butunleri kullanamadim alt acmasi zor oluyor alt ust ayri olan ayaklilardan aldim.
Muslin battaniyelerden al 4 5 tane. Bende 5 tane var. Ancak yetiyor.çorap al bolca lastikleri genis olsun ayagini sikmasin.
Bolca alt acma bezi al tek kullanimliklardan cok ise yariyor.
Bebek arabasi ben travel sistem aldim.mamas papas urbo cok memnunum. Ama bebek arabasi butce isi. Daha uygun birsey ararsan caddillac airda guzel mesela.ilk aylarda puseti arac koltugu yapıyorsun. Bebek arabada mutlaka bu koltukta olmali. Taksiye bile binecek olsan bununla araca bağlamanı oneririm.
Simdilik aklima gelenler bunlar. Benim bebiste kiz 1.5 aylik henuz. Aklina birsey gelirse sorabilirsin.

Ha bu arada banyo kuveti filesi ve kuvet yukseltici bence sart. Ben dogdugundan beri her gun yikayip yatirdim. Simdiden uyku rutini olustu. Mutlaka oneririm böyle yapmani.

Cok yeniymis daha alisveris icin 6 ayı bekleyin bence :)

Temmuz agustos gibi dogum yapacaksiniz galiba yanlis hesaplamadiysam :)

Cok fazla esya gercekten almayin 0 3 aylik kiyafet alin sadece bundan sonrasi mevsimine göre gidip alirsiniz

En onemlisi ince kumaşı olan kiyafetler alın bende bi temmuz annesi olarak gectigimiz yaz kavrulduk :)

Ince battaniyeler
Bol bol mendil
Kendinize muhakkak pamuklu atlet tarzi kiyafet alin cok terleniyor cunku malum logusalik :)
Besikte park yatagi tavsiye ederim

Ama aslinda madem odani erken ayirmayi dusunmuyorsan en guzeli kendi yatagina monte edilen arada parmakliklari olmayan besiklerden al simdi ki aklim olsa onu alirdim.cunku benim kız beşikte yatmiyor illa beni gormek istiyor:)

Hayirli dogumlar simdiden :)

Cok fazla esya gercekten almayin 0 3 aylik kiyafet alin sadece bundan sonrasi mevsimine göre gidip alirsiniz

En onemlisi ince kumaşı olan kiyafetler alın bende bi temmuz annesi olarak gectigimiz yaz kavrulduk :)

Ince battaniyeler
Bol bol mendil
Kendinize muhakkak pamuklu atlet tarzi kiyafet alin cok terleniyor cunku malum logusalik :)

Ama aslinda madem odani erken ayirmayi dusunmuyorsan en guzeli kendi yatagina monte edilen arada parmakliklari olmayan besiklerden al simdi ki aklim olsa onu alirdim.cunku benim kız beşikte yatmiyor illa beni gormek istiyor:)

Selam cnm sen tecrubelisin anlasilan ve yaz annesisin;)ne alalim bebislere sence.bende nasipse haziranda dogum yapicam.ne almali giysi olarak ?mesela 10lu hastane cikisi bitane yetermi?3 4 tanede 5li hastane cikisi olsa???

Selam cnm sen tecrubelisin anlasilan ve yaz annesisin:KK66:ne alalim bebislere sence.bende nasipse haziranda dogum yapicam.ne almali giysi olarak ?mesela 10lu hastane cikisi bitane yetermi?3 4 tanede 5li hastane cikisi olsa???
Benim 3 tane hastane cikisim vardi

Birisi 20 liydi galiba digerli 10 lu

30 a yakın şu ince mendillerden aldim ağzini silmek icin :) emdigi için azicik azicik hep kusar bebekler bazilari

Günlük yikaniyo zaten bebegin kiyafeti yaz günü hemen kurur

Ama an önemlisi alirken kumaşı kalın olmasın benim aldiklarimdan biri inceymis sadece digerleri resmen kışlıkmış.buna dikkat edin :)

Uzun kollu tek10 lu hastane çıkışı alsan yeterli
Digerini kısa kollu al bence
Ama tabi her anne bir olmuyor ben saglik ocagina kisa kollularla bebegi giydirip giderken bazi anneler iki kat giydirip geliyodu :)

Normal penye battaniyenin yaninda ince battaniye de alın mesela
Aklima da baska bişey gelmiyo pek :)
Merak ettiginiz baska bisey olursa sorun :)

Benim 3 tane hastane cikisim vardi

Birisi 20 liydi galiba digerli 10 lu

30 a yakın şu ince mendillerden aldim ağzini silmek icin :) emdigi için azicik azicik hep kusar bebekler bazilari

Günlük yikaniyo zaten bebegin kiyafeti yaz günü hemen kurur

Ama an önemlisi alirken kumaşı kalın olmasın benim aldiklarimdan biri inceymis sadece digerleri resmen kışlıkmış.buna dikkat edin :)

Uzun kollu tek10 lu hastane çıkışı alsan yeterli
Digerini kısa kollu al bence
Ama tabi her anne bir olmuyor ben saglik ocagina kisa kollularla bebegi giydirip giderken bazi anneler iki kat giydirip geliyodu :)

Normal penye battaniyenin yaninda ince battaniye de alın mesela
Aklima da baska bişey gelmiyo pek :)
Merak ettiginiz baska bisey olursa sorun :)

Yani 2tane 10lu mu al diyosun ?biri uzun kollu olsun digeri yazlik mi?30tane agiz bezimi masallah;)) 10lu setler hep yenidoganmi?

Merhaba kızlar ;
Çocuklar çobuk büyüdüğünden yeni doğan kıyafetini abartmak istemiyorum muhtemelen hediyemiz de çok olacak çünkü .
Eşim oda kurmaktan yana ama erken ayırmayı düşünmediğimden ben odamıza karyola almaktan yanayım
Merhaba hayirli olsun ..Benim topigim var .Siz gibi bir sey bilmeyip bilgi toplama amaciyla actim .Arastirdigim aldigim urunleri paylasiyordum .Zamanla kocaman bir grup olduk herkes tecrubesini paylasiyor .Bebek arabasi ,bebek cantasi ,alinacaklar ,indirimler vs vs beklerim .
https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/bebegimi-beklerken-arastirdigim-urunler.1049650/

Merhaba hayirli olsun ..Benim topigim var .Siz gibi bir sey bilmeyip bilgi toplama amaciyla actim .Arastirdigim aldigim urunleri paylasiyordum .Zamanla kocaman bir grup olduk herkes tecrubesini paylasiyor .Bebek arabasi ,bebek cantasi ,alinacaklar ,indirimler vs vs beklerim .
https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/bebegimi-beklerken-arastirdigim-urunler.1049650/
Çok teşekkür ederim
Gelicem topiğinize bende tecrübesizim bu konuda ve boş yere masraf yapmak istemiyorum

Merhaba kızlar ;
Bir tane veya iki tane hastane çıkışı alabilirsin uzun kollu zıbın alabilirsin yaza geliyorsa sıfır kol alabilirsin iki veya üç şapka eldiven üst alt ayrı olan takımlardan alabilirsin bi kaç tane ama çok küçük alma 3_6 alabilirsin yelek alabilirsin zaten sonradan zaman geçince alıyosun bide çorap unutma karyola yerine park yataklar çok kullanışlı ve 5 yaşına kadar kullanabilirsin

Ha bu arada banyo kuveti filesi ve kuvet yukseltici bence sart. Ben dogdugundan beri her gun yikayip yatirdim. Simdiden uyku rutini olustu. Mutlaka oneririm böyle yapmani.
O kadar tecrübesizim ki çoğu şeyi 3,6 ay almışım :olamaz:
Allahtan abartmadım
Defiğiniz gibi hastane çıkışını 3,5 tane alıp ilk aylar bunlarla idare edeyim
Çünkü gördüğğm kadarıyla minik duruyorlar vebo 3 aylıklar bile çuval gibi oluyor
Çok teşekkür ederim

Ince battaniyeler
Bol bol mendil

Merhaba
Ağustosta doğum yapacağım
Ama bebekler ilk doğduklarında çok ısı kaybederlermiş
Zaten çok geçmedende son bahara gireceğiz
O yüzden ince şeyleri pek abartmayacağım
Çok teşekkürler , amin :)

Back