• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeniden ben ve kesin bırakıyorum

miaselinam

<3 03.07.2010 <3
Kayıtlı Üye
18 Mart 2008
3.138
1.634
698
Daha öncede konum vardı başaramamıstım . en sonunda sıkıldıkca buraya yazmaya karar verdim yine. En son bugün saat 13:30 da sıgara içtim.
Dün akşam büyük yemin ettim.
Kaç gündür azaltmıstım zaten . Herkes diyordu hatta baya azaltmıssın diye.

bi ara gün içerisinde cok canım cekti ama sakız su ve kahveyle geçistirdim. birazda uyudum. suan hala sakız ciğniyorum. yaklasık 5 saat olacak. ve ben sigara içmedim.

düşündümde günde 6.5 lira koysam kenara ki günde bir paket içmiyorum haftada yirmi altı lira veriyorum ama olsun senede 2400 lira yapacak ve ağustos eyllül ayların da eşimle 5-6 gecelik bir tatil yapabileceğiz :))):nazar::52::16:

düşünüyorumda eşim mi değer li sigara mı?
düşünüyorumda şeytan mı daha baskın benim öz mantığım mı?
iradesiz miyim iradelimi ?

sen bırakamazsın diyenlere inat büyük yemin ettim. Eşime tatil hediyesi için büyük yemin ettim.
maddi yönünden dolayı
irademin kuvvetinden dolayı
eşimin benim için önemli olmasından dolayı...

Allahım bana güç ver hep böyle geçsin ve ben sigara aramayayım :)))

not : kafamda beynimde karıncalasmalar uyusmalar var sanırım ama inat ettim başaracağım.

Hele o sabahki ağız kokusu olmasın daha ne isterim.

Kuzu kilo almak pahasına aklına geldiğinde sevdiğin bir yiyecekten ye. arkadaşını ara eşini öp... zamanı o şekilde geçirmeye çalış. gerçekten bırakmak istiyorsan irade senin; ama ben bu mereti seviyorum diyorsan önce kafanda bitirmeye bak. başarılar diliyorum.

dün aksam eve gittikten sonra biraz olsun rahatlamıştım ama gerginliğimi hissediyordum. eşime beni rahat bırakması gerektiğini söyledim. istediğin kadar bağır cağır ama yeterki içme dedi.
sağolsun çok büyük destekcim.
eve gittiğimde misafirlerim vardı. annemlere geçtik oturduk . normalde kızgındım geldikleri için bu saatte oturttukları için beni ama onların o güler yüzünü görünce nasıl mutlu oldum bilemezsiniz.
hatta gül abla sigara içmeye cıktı ve yanına da beni cağırdı. ben bıraktım dedim git o zaman durma dedi. olsun olsun rhat ol sen dedim oturduk sohbet ettik. canım cekiyordu ama öyle krizim yoktu. dumanı bile rahatlatıyor gibime geliyor . neden bilmiyorum.

içeri geçtim bilgisayarda oyalandım. yukarı cıktık evimize dus alırken yine farkettim krizimin geçtiğini. allahım hiç çıkmasammı dustan dedim.
gittim film izledik uyuduk ...

sabah stres li kalktım ama ilk defa ağzımda o yoğun tat ve koku yoktu daha taze hissediyordum kendimi.
kahvaltı ettim işe geldim. stresliyim yine.
böyle beynimin gerildiğini hissediyorum. hele su isyerindeki çalısma düzenim ve müdürlerim aklıma geldikçe daha da sinir oluyorum. en kısa zamanda cıkacağım işten.

sigara içilen yerde kahve de veriliyor günlük ...
gittim bir kahve aldım baktım herkes sigara içiyor. hemen uzaklastım.

ilk defa kahveyi sigarasız içiyorum günlük alıstıyorum kendimi. gerildiğimi hissediyorum beynim uyusuyor resmen ama kararım kesin bir daha ağzıma sürmeyeceğim....

bu arada yazmayı unuttum bugün ikinci günüme girdim. aslında mantıken bakılırsa 24 saatimin dolmasına daha iki saatim olsa da dün bir bugün iki hadi ikinci gün diyelim dedim :)))

bu arada dün servise sigara içtikten sonra binenleri görünce midem bulandı günlük :) ne kadar pis kokuyorlar bende mi öyleydim. o kadar parfüm sıkmama rağmen kremlenmeme rağmen sakıza diş macununa rağmen bende mi öyle kokuyordum :(((

Yeterince gerginim işyerindekiler daha da geriyor beni. zaten sinirliyim iş yerindekilere. düşündükce ve her gün birseyler eklendikce daaha da sinir oluyorum.

annemle görüştüm bugün. beynim uyusuyor anne sinirliyim ve gerginim dedim. bir hafta on gün sürecek kızım sakin ol hatırlammaamaya calıs dedi.

deniyorum ama aklımdan maksimum yarım saat cıkmıyor sonra tekrar geliyor.

aksam yemeğemi yedim ve ilk defa canım sigara istemedi. kahvemi içtim oturdum bilgisayarın basına. işteyim suan.

cok tuhaf belirtileri var bu sigarayı bırakmanın bende...

en güzelide ağzımın üstümün basımın kokmaması. eşim bugün araya cıktığımda öpüp durdu sürekli. hissettim sigarayı bıraktığım için bu kadar cok öptüğünü. aslında öncedende öpüyordu ama bu kadar değildi sanki.

içmeyeceğim hiç bi şekilde içmeyeceğim :)))

maksimum 15 dk sürrermiş kriz anı . suan bi kriz yasıyorum sanırım ama içmeyeceğim.

bir de kilo aldığımı söylüyor herkes :((

acil zayıflamaya ihtiyacım var .. kilo da vermem lazım. eşimde dedi bugün sen kilo mu aldın diye. kendini yemeğe verme dedi :((

30 lu saatlere girdim sanırım :D içmiyorummmmmmmmmmm
içmeyeceğimmmmmmmm
Allahım bana güç kuvvet ver yarabbim.

düşünüyorumda eşim mi değer li sigara mı?
düşünüyorumda şeytan mı daha baskın benim öz mantığım mı?
iradesiz miyim iradelimi ?

sen bırakamazsın diyenlere inat büyük yemin ettim. Eşime tatil hediyesi için büyük yemin ettim.
maddi yönünden dolayı
irademin kuvvetinden dolayı
eşimin benim için önemli olmasından dolayı...

Allahım bana güç ver hep böyle geçsin ve ben sigara aramayayım :)))

not : kafamda beynimde karıncalasmalar uyusmalar var sanırım ama inat ettim başaracağım.

Hele o sabahki ağız kokusu olmasın daha ne isterim.

oparayı hergün açılmayan bir kumbaraya atki biriktikçe gaza gelesın ve tatili düşünesin içmezsin ozaman belki

kahve içmeyide azaltın bence bitki çayları su meyve suyu fln kriz geldiğinde dişlerinizi fırcalayın kahve sigara içe isteğini arttırır allahım banada nasip etsin bende çok istiyorum bırakmayı daha önce 3 ay bırakmıştım öyle güzeldiki o günler şimdi günde 1 paket içiyorum tiskiniyorum leş gibi kokmaktan

gunaydin sevgili gunluk bugun 3. gunum.
ise basliyali yarim saat oluyor.
bugun cok dinc hissederek uyandim
agiz kokum yoktu.
dun aksam esime sordum bende bi degisiklik varmi die.

henuz yok dedi ama agzin kokmuyor mesela dedi. gerci oncedende kokmuyordu gercekten hakkiini yemeyeyim cok bakimlisin dedi.,

neyse bugun bisey farkettim dun geceden beri uyusmalarim gitti. beynim uyusmuyor ve gergin hissetmiyorum kendimi. sigara krizimde henuz gelmedi. sabah kahvaltimi ettim ise geldim cay koydum cay icecegim/. aradacan sikintisindan sakizda cigniyorum.

25 lira para biriktirdim uc gunde :D

birde en kotusu alerji cikti su siralar :(

Son düzenleme:
kahve içmeyide azaltın bence bitki çayları su meyve suyu fln kriz geldiğinde dişlerinizi fırcalayın kahve sigara içe isteğini arttırır allahım banada nasip etsin bende çok istiyorum bırakmayı daha önce 3 ay bırakmıştım öyle güzeldiki o günler şimdi günde 1 paket içiyorum tiskiniyorum leş gibi kokmaktan

bende onceden 4 gunde bi paket icerdim her birakip baslayisimda anneminde dedigi giibi arttirdim. iki gunde bir pakete cikardim bu sefer. en kotusude ictikten sonra kokmamdi, bundan nefret ediodum :(( surekli sabun su parfum sakiz dortlusuyle dolasmaktan sikilmistim. bir evdeyken yalnizken rahattim kimseyle diyaloga girmeyecegim zamanlar.

ozellikle kahve iciyorum cunku bagisiklik kazanmam lazim bu durumlara. ozellikle birinin yanimda sigara icmesini normal karsiliyorum ...

eger oyle yapmasam gunler sonra bu durumla karsilasmam daha zor olacak.

ben buyuk yemin ettimde biraktim ben birakabiliyorsam herkes birakir bence.
bundan sonra bende esim gibi ayda yilda bir ickinin yaninda yada ortaminda sadece bir tane icecegim. yada hic icmeyecegim.

daha demin ogle yemegi yedim ama sanki biraz abarttim gibi. :(

oysa bi corba kasigi pilav bir bucukservis kasigi et haslama patatesli ve salata yogurt yemistim.
iki adette cok kucuk cikolatali pogaca :((

aksam yemginde abartmamam lazim . gerci onuda saat 7 gibi yiyecegim

canimsigara istiyor gunluk.
cekmiyor degil hani. ama icmeyecegim kararliyim.

surekli birseyler yiyorum korktugum basima gelecek verdigim on kiloyu geri alacagim.yok yok almayacagim bundan sonra salata ve yogurtla beslenecegim tabi birde proteinle.

ekmek pogaca yok cikolata yok :(

azimliyim ben sigarayi birakiiyorsam eger bunlari yemedende durabilirim...

gunaydin gunluk :))

4. gunum bugun ve ben hala icime cekmedim bu dumani,

daha rahat nefes alip verdigimi hissedebiliyorum yiyeceklerin tadi sanki daha guzel geliyor bu sabah.
agzimda yine o tat yok ve ben sabahin bi koru agzimi yikayacagim diye lavobaya kosmuyorum

dun canim cok istedi bir taneolsun iceyim dedim. sinirlendim krize girdim kurdesen oldum hatta sinirimden agladim.
herkes sigarayi birakmama verdigi icin bu hallerimi normal karsiladilar.
hele annem aksam bombayi patlatti.

sigarayi biraktin diye kurdesen oldun sennnnn kiyamammm amaolsun olsun demesi uzerine kayinvalidemin gozleri fal tasi gibi acildi sen sigarami iciodun dedi

gorumcemle esimle gozgoze gelip ne dicegiimizi bilemedik.
esim sadece gunde iki uc tane cok degildi diyebildi :((

neyse artik biraktim ya huzurluyum.

is yerinden arkadasim bana dort gun once paket almis onu getirecekti o ondan icemiomus diye.
bugun getirmis istiosan al dedi biraktim dedim.
ama bi tane ceksem yine olur diyorum.
cekmemeliyim karar verdim.
yapmamaliyim kendime bunu

Bugün beşinci günüm günlük :))

çok mutluym cünkü tek bir duman bile çekmedim henüz.

arada canım istedi.
mesela dün içki içtim bi bardak keske olsaydı dedim ama içmeden basarabildim.

bugün kahve içecektim olsaydı güzel olurdu dedim ama içmedim.

sakızla dolastım oyalancak birseyler buldum.
tüm gün evden cıkmadım zaten.
eşimde yanımdaydı :))
oyalandık durduk anlayacağın.
eskiden olsa annem bırak bırak der dururdu yemin et bırakacağına dair serkanın üstüne der dururdu. hiç adım atmazdım.

korkardım bırakamam ben derdim .

fakat artık bırakmayı o kadar cok istemişimki bilinç altımda bu yemini edebildim kendi kendime.

bugün cok mutluyum aslında yeni bir iş teklifi aldım.
hani derler ya insanlar ya cok üzgünken yada çok mutluyken bir tane yakarlar diye . aalakası yok günlük.
ben bugn cok mutluydum ama yakmadım bi tane daha :))

suan ailem bende..
kayınvalidemler yani.
maç izliyoruz ...
neyse iyi geceler bu aksamlık benden bu kadar bi daha yazacağımı sanmıyorum . tatlı rüyalar günlük :)

inşallah tatlım dua ediyorummmmm inş başaracağım... tebrik ediyorum senide :) darısı benim basıma

Son düzenleme:
Back