• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni yıl ve hediyelesme

biz ezelinden beri kutlarız kultur olayı diyorsanız herkese gore farklı ama okullarda hediye alınması cocukları zor duruma dusurecegi icin normal bulmuyorum en azından liseye kdr

Anaokulu seviyesinde veliler istekli ise neden olmasın ki, zaten hep etkinlik yapmıyot musunuz, o haftanın etkinliği de bu olur, hem veliler de dahil olur.

Dayatma olmadan elbette, böyle zamanların değerlendirilmesi güzeldir, keşke başka zamanları da dahil ederek daha fazla hediyeleşsek.

biz ezelinden beri kutlarız kultur olayı diyorsanız herkese gore farklı ama okullarda hediye alınması cocukları zor duruma dusurecegi icin normal bulmuyorum en azından liseye kdr
Hic bir kademede olmasin hediyelesme kucuk hediye buyuk hediye kiyaslamalari illaki olucak .Kimisi istemeyerek alicak karsi ciksada soyleyemeyecek .En iyisi sinifi kendi haline birakmak veliler mudahale etmesin .

Anaokulu seviyesinde veliler istekli ise neden olmasın ki, zaten hep etkinlik yapmıyot musunuz, o haftanın etkinliği de bu olur, hem veliler de dahil olur.

Dayatma olmadan elbette, böyle zamanların değerlendirilmesi güzeldir, keşke başka zamanları da dahil ederek daha fazla hediyeleşsek.
Maddiyata dayali olnadan cocuklarla kendi aramizda yapmak daha keyifli oluyor el emegi bir sey yapmak yaraticiliklarini gelistirebilir .Para verip bir sey almak hic birseylerini gelistirmez.

Hediyeleşmenin ne zararı olabilir ki çocuklara? Veliler ile birlikte limit ve kategoriler belirlenir, çocuklar birbirlerine hediye verir. Ben bildim bileli biz aile içinde de okulda da iş yerinde de yılbaşında hediyeleşiriz. Kötü tarafı ne bunun?

Gereksiz buluyorum.
Her seferinde aldım o kuradan çıkan kişiye hediye. Bana hiç gelmedi, adımı kim çektiyse almaya tenezzül etmemiş.

31 yasımda sayılırım artık :)
bu yasıma kadar tum ogretım hayatımda anaokulundan ıtıbaren hedıyelesmeler yaptık hala da yapıyorum
asıl tamda bızım kulturumuzde var hedıye
bızım toplumumuzdan daha cok hedıye almayı vermeyı seven varmı allasen :)

bence guzel bırsey kaynasmaları ıcın
yas durumuna gore boyama kıtabı olur oyuncak olur kıyafet olur herkes butcesıne gore alır
veya ogretmenle gorusursunuz bır butce aralıgı belırlenır ona gore alınır
yada darkmore darkmore benım canımın canı bu sene bızım grup ıcın bı fıkır sunmustu kı cok mantıklı
kendı aranızda bırsey belırlersınız mesela pantolon gıbı herkes bırbırıne pantolon alır bunun gıbı

ve ben hıc bı arkadasımın hedıyesını kıskanmadıgım gıbı kıyaslamadımda etrafımdada duymadım yok onun hedıyesı soyle bununkı boyle dıye... cunku bana ve yasadıgım cevredekı kulturde hedıyenın tam anlamı ogretılmıstı...

darkmore darkmore kız hedıyelesmekden daha guzel ne olabılır dımı :)

31 yasımda sayılırım artık :)
bu yasıma kadar tum ogretım hayatımda anaokulundan ıtıbaren hedıyelesmeler yaptık hala da yapıyorum
asıl tamda bızım kulturumuzde var hedıye
bızım toplumumuzdan daha cok hedıye almayı vermeyı seven varmı allasen :)

bence guzel bırsey kaynasmaları ıcın
yas durumuna gore boyama kıtabı olur oyuncak olur kıyafet olur herkes butcesıne gore alır
veya ogretmenle gorusursunuz bır butce aralıgı belırlenır ona gore alınır
yada darkmore darkmore benım canımın canı bu sene bızım grup ıcın bı fıkır sunmustu kı cok mantıklı
kendı aranızda bırsey belırlersınız mesela pantolon gıbı herkes bırbırıne pantolon alır bunun gıbı

ve ben hıc bı arkadasımın hedıyesını kıskanmadıgım gıbı kıyaslamadımda etrafımdada duymadım yok onun hedıyesı soyle bununkı boyle dıye... cunku bana ve yasadıgım cevredekı kulturde hedıyenın tam anlamı ogretılmıstı...

darkmore darkmore kız hedıyelesmekden daha guzel ne olabılır dımı :)
Allahim aha bu deli kizdan bana bir hediye geldi bir hediye geldi aha burda rezil olsun diye soyluyorum :KK66: o kadar guzel ve ince dusunulmustu ki bayildim
Bilemiyorum yani neden insan kizar ki hediye isine?

Maddiyata dayali olnadan cocuklarla kendi aramizda yapmak daha keyifli oluyor el emegi bir sey yapmak yaraticiliklarini gelistirebilir .Para verip bir sey almak hic birseylerini gelistirmez.

Her yaş için nasıldır bilemem de, grçen oğlumla (2,5 yaşındaydı) kreş arkadaşına hediye seçtik, çok keyif aldı.

Back
X