• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni kimlik sorunu / evlilik çok acil :(

Yeni kimlik almak niye bu kadar zor yahu ne randevusu? Kimligimi kaybettim daha dogrusu cuzdan calinanca kimlikte gitti. Randevu filan almadan gittim ayni gun yeni kimligimi aldim. Bursada oluyor bu olay oyle tenha biyerde de yaptirmadim.

Yeni kimlik almak niye bu kadar zor yahu ne randevusu? Kimligimi kaybettim daha dogrusu cuzdan calinanca kimlikte gitti. Randevu filan almadan gittim ayni gun yeni kimligimi aldim. Bursada oluyor bu olay oyle tenha biyerde de yaptirmadim.
O yenileme bu yenileme değil. Şimdi çipli kimliklere geçiliyor ya onun için randevu gerekebiliyor yoğunluktan dolayı.

Yeni kimlikler ilk verilirken yoğunluk vardı ama artık Ankara’da çok rahat almak. Hatta yoğunluk varken bile pazar günleri çok boş oluyordu. Başka bir müdürlükte şansınızı deneyin.

Biz esimin memleketinden hemen hallettik.

Olmazsa soyle yapin;
Sizin kimlikler senin cuzdandaydi.
Cuzdan calindi. Ikisi de gitti.
Ne de olsa karakol ifade alip birakiyor pesine dusmuyor
Kimliksiz gez demeyecekleri icin veriyorlar hemen.
Bir arkadasim boyle yapti

Geçici kimlik belgesiyle nikah kıyılmıyor maalesef benzeri başıma geldi yeni kimlik gelene kadar yusuf yusuf bekledim neyse ki ulaşmıştı nikah öncesi. Yani eskisi gibi değişime gidip yeni kimlikle dönemiyorsunuz en az 1 en fazla 3 ay içerisinde adrese gönderiliyor.

kimliğinizi kaybettiğinizi söylerseniz randevusuz yenisini çıkarıyorlar, çıkartmak zorundalar ;) geçici kimlik belgesi veriyorlar 1 hafta içinde de yeni kimliğiniz adresinize geliyor

Resmi olarak nikaha başvurmak nedır?
Benim de 1 ay sonra düğünüm var kısmetse.
Basvuru yaptık, nüfüs cuzdanlarının ödemesini yaptık, nikahtan 10-15 gün önce gelin salonun ödemesini yapın dediler. Başka da birşey demediler bende İstanbulda yaşıyorum ayrıca.

Kimliğinin eski olması evlenmeye engel değil ki .
Ben evlenirken kaç sene önceki kimliğimle Müracaat etmiştim .
Eğer illa gerekiyorsa o zamanda gidip baska bir ilçeden yenisini çıkartabilirsiniz

Resmi olarak nikaha başvurmak nedır?
Benim de 1 ay sonra düğünüm var kısmetse.
Basvuru yaptık, nüfüs cuzdanlarının ödemesini yaptık, nikahtan 10-15 gün önce gelin salonun ödemesini yapın dediler. Başka da birşey demediler bende İstanbulda yaşıyorum ayrıca.
Biz başvuru yapamadık, salondaki görevliler kimliğiniz çok eski fotoğraflarınız seçilmiyor yenileyin öyle gelin dediler. Biz sadece gün için kapora verdik 200tl, gidip resmi başvuruda bulunamadık daha

Back
X