• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni kimlik sorunu / evlilik çok acil :(

Merhaba arkadaşlar, 1 ay sonra kısmetse nikahım var şimdilik sadece tarih için başvuruda bulunduk kapora verip tarihi aldık. Ama resmi olarak nikaha başvuramadık nişanlımın kimliği 13 sene önce yenilenmiş benimkisi de 9 sene önce yenilendi. Ama bir türlü randevu alıp yeni kimlik alamadık çünkü aşırı yoğunluk var, aralık ayından beri gün kovalıyorum ama resmen ağustosa kadar boş yer yok :KK43: bugün belki randevusuz alırlar diye gittim ama kapıdan çevirdiler. Gerçekten çok aşırı kafama takmaya başladım :KK43: Başka illere gidip yeni kimlik çıkartabilir miyim? Veya benim durumumda olup evlenebilen oldu mu :KK43: Lütfen cevaplarınızı bekliyorum çok zor durumda kaldık :KK43:
Randevuyla gitmeyin hiç gerek yok..sabah erkenden gidin..gitmeden önce ama bankaya para yatırmanız gerekiyor yoksa 2 iş oluyo -biz o hataya düştük de - sonra kimlikler gelene kadar kullanmak üzere geçici kimlik belgesi isteyin..
bize 15 gün demişlerdi ben istedim o yüzden resmi işlerde lazım olur diye..1 haftada geldi..
sabah çok erken giderseniz hallederler stres yapmayın ..

Ben Bursa nişanlım İstanbul'da canım :KK43: bulunduğum ilçe inanılmaz kalabalık durumumu açıkladığım halde randevusuz alamayız deyip gönderdiler :KK43:

Bursa / Orhangazi'de randevusuz değiştirdik geçen ay. 2 resimle (Fotografçıya kimlik için diye belirtin) başvurabilirsiniz. 1 hafta içinde geliyor.

Mutluluklar dilerim

Randevuyla gitmeyin hiç gerek yok..sabah erkenden gidin..gitmeden önce ama bankaya para yatırmanız gerekiyor yoksa 2 iş oluyo -biz o hataya düştük de - sonra kimlikler gelene kadar kullanmak üzere geçici kimlik belgesi isteyin..
bize 15 gün demişlerdi ben istedim o yüzden resmi işlerde lazım olur diye..1 haftada geldi..
sabah çok erken giderseniz hallederler stres yapmayın ..

Ücretleri Nufus idaresinde alıyorlar. Kimlik için. Acaba sistem mi değişti ?

Nüfus müdürlüğüne gittim ilk zaten, böyle böyle randevu alamadığım için çok sıkıştım nikahım var başvuruda bulunamıyorum diye nüfus müdürlüğündeki adam başından savdı. Daha nikah memurluğuna gidemedik :KK43:

Nikah başvurusu için kimlik yerine geçecek başka bir evrak yok mu elinizde? Ehliyet, pasaport falan da geçerli kimlik belgeleri. Eğer bu tarz bir belge yoksa nişanlın bu yıl oy da kullanamayacak demektir.

Bende randevusu gittim sınava gireceğim değişmesi lazm dye rica ettim yaptılar.ramazanda sakindi

Biz İstanbul / Kartal'da evleneceğiz oradaki nikah yeri kimliklerin 10 seneden eski olmaması gerektiğini söyledi bu yüzden çok sıkıştık :KK43:
Alo 199u arayın oradan randevu talep edin,Kartal olmaz atıyorum pendik olur,muhakkak yakın tarihe randevu veren bir yer bulursunuz. Ben geçen ay değiştirdim ehliyetimi de kimliğimi de,alo 199u aradım,semt semt sordum gidebileceğim bana yakin olanları,bakıp müsaitlik olup olmadığını söylediler,2 hafta sonraya randevu alabildim ve hallettim gidip.

bizde yeni evlendik, başvuruda yeni kimlik zorunluluğu yoktu, hatta benim kimliğim lisede değiştiğim kimlik yaklaşık 15 senelik:KK47:

Off bir de bu dert var..
Peki kişinin kendisi mi başvurabiliyor sadece?
Ben sabah gitsem kendiminkiyle birlikte eşimin ve oğlumun kimliğini değiştirebilir miyim?
Bir de işlemler ne kadar sürüyor?
Oglunuz 18 yaşina gelmediyse değiştirebilirsiniz ama eşinizin olmaz ,biz daha önce parmak izi vermiştik pasaport alırken,ehliyette vs kullandık onu (trafik şubeden)ama nüfusa entegre etmemişler tekrar parmak izi alınıyor,bu sebeple kişinin kendisi olmalı

Bursa / Orhangazi'de randevusuz değiştirdik geçen ay. 2 resimle (Fotografçıya kimlik için diye belirtin) başvurabilirsiniz. 1 hafta içinde geliyor.

Mutluluklar dilerim
Allah sizden razı olsun, derdime derman oldunuz. Aradım konuştum şimdi orasıyla çok çok çok teşekkür ederim Allah işinizi gücüzünü rast getirsin inşallah <3

Nikah başvurusu için kimlik yerine geçecek başka bir evrak yok mu elinizde? Ehliyet, pasaport falan da geçerli kimlik belgeleri. Eğer bu tarz bir belge yoksa nişanlın bu yıl oy da kullanamayacak demektir.
Nişanlımın ehliyeti ve pasaportu var fakat bende hiçbirisi yok. Onlar kimlik yerine geçiyor da evlenirken olur mu ki acaba :/

Nişanlımın ehliyeti ve pasaportu var fakat bende hiçbirisi yok. Onlar kimlik yerine geçiyor da evlenirken olur mu ki acaba :/

senin kimlikle ilgili problemin ne ki? 10 yıl olmadıysa alalı geçerli kimliğin. Evlendikten sonra mecbur değişecek zaten. Neden evlenmeden değiştirmek istiyorsun ki?

senin kimlikle ilgili problemin ne ki? 10 yıl olmadıysa alalı geçerli kimliğin. Evlendikten sonra mecbur değişecek zaten. Neden evlenmeden değiştirmek istiyorsun ki?
Fotoğrafım 13 yaşındaki halim. Babam kimliğime 15 yaşına girince o fotoğrafı koyarak değiştirdi ve ben şuan 24 yaşındayım. Fotoğraftan dolayı kabul etmeme riskleri var. Bugüne kadar o fotoğraf sorun olmadı ama şuan sorun çıkacak diye korkuyorum

Allah sizden razı olsun, derdime derman oldunuz. Aradım konuştum şimdi orasıyla çok çok çok teşekkür ederim Allah işinizi gücüzünü rast getirsin inşallah <3

Teşekkürler güzel dilekleriniz için ancak parası bankaya yatıyormuş sistem değişmiş galiba . Bu konu ile ilgili 199 'u arayıp bilgi edinebilirsiniz.

Kolay gelsin.

Back
X