- 24 Ekim 2017
- 1.369
- 1.523
- 48
- 32
- Konu Sahibi kirciceklerim
Bugün sabah 8de sıradaydım adam hiç ilgilenmedi bile durumumu anlattığım halde![]()
ilk numaralardan alamadınız mı. çok şaşırdım. nüfus müdürlüğüne git birde.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bugün sabah 8de sıradaydım adam hiç ilgilenmedi bile durumumu anlattığım halde![]()
Nüfus müdürlüğüne gittim ilk zaten, böyle böyle randevu alamadığım için çok sıkıştım nikahım var başvuruda bulunamıyorum diye nüfus müdürlüğündeki adam başından savdı. Daha nikah memurluğuna gidemedikilk numaralardan alamadınız mı. çok şaşırdım. nüfus müdürlüğüne git birde.
4yıl oldu evleneli evlilik başvurusunda sordunuz mu bu durumu kendiniz mi öyle düşündünüz eşimde bende ÖSYM sınavı için 18 yaşında değiştirdiğimiz kimliklerle evlendik onun da 10 yıllık vardı o zaman. Benim bildiğim kimlik yıpranmışsa üstündeki yazılar soğuk mühür filan belli değilse sorun oluyor sahte olma ihtimali yüzünden.Ne zaman evlendiniz peki? Gerçekten sıkıntı olmaz mı?
sabah 7buçuk 8 de gidip sıraya gireceksin. o zaman yapabilirsin. bende istanbuldayım o şekilde yeniledim. yoksa randevu ekime veriyorlardı
Dedim adam işlem alamam dedi randevusuz. Aslında nikah dairesindekileri ikna edebiliriz belki ama balayımız yurtdışında olacak orada bi sıkıntı çıkartır mı eski kimlikler ondan emin değilim.Nikah dairesine randevu verilemiyor dediniz mi?
Kimlik yerine geçen belge olmuyor mu?
Hayır nişanlım tarih alırken sordu oradaki kişiler kimliklerin 10 seneden eski olmaması gerektiğini söylemiş. Hadi ben kurtarıyorum 9 senelik daha ama nişanlımınki 13 senelik. Başka illerden gidip yeniletebilir miyiz? Asıl sorunumuz bu aslında4yıl oldu evleneli evlilik başvurusunda sordunuz mu bu durumu kendiniz mi öyle düşündünüz eşimde bende ÖSYM sınavı için 18 yaşında değiştirdiğimiz kimliklerle evlendik onun da 10 yıllık vardı o zaman. Benim bildiğim kimlik yıpranmışsa üstündeki yazılar soğuk mühür filan belli değilse sorun oluyor sahte olma ihtimali yüzünden.
Off bir de bu dert var..
Peki kişinin kendisi mi başvurabiliyor sadece?
Ben sabah gitsem kendiminkiyle birlikte eşimin ve oğlumun kimliğini değiştirebilir miyim?
Bir de işlemler ne kadar sürüyor?
Dedim adam işlem alamam dedi randevusuz. Aslında nikah dairesindekileri ikna edebiliriz belki ama balayımız yurtdışında olacak orada bi sıkıntı çıkartır mı eski kimlikler ondan emin değilim.
İlla nüfusa bağlı olduğunuz il ve ya ilçede değiştirmeniz gerekmiyor.Ben Bursa nişanlım İstanbul'da canımbulunduğum ilçe inanılmaz kalabalık durumumu açıkladığım halde randevusuz alamayız deyip gönderdiler
![]()
Hayır nişanlım tarih alırken sordu oradaki kişiler kimliklerin 10 seneden eski olmaması gerektiğini söylemiş. Hadi ben kurtarıyorum 9 senelik daha ama nişanlımınki 13 senelik. Başka illerden gidip yeniletebilir miyiz? Asıl sorunumuz bu aslında![]()
Aklıma geldi kayıp demek ama basın ilanı falan isterler diye tereddüt ettim. Çok rahatladım gerçekten daha sakin bir ile gidiyorum o zaman çok teşekkür ederimİlla nüfusa bağlı olduğunuz il ve ya ilçede değiştirmeniz gerekmiyor.
Birde yenileme değil de kayıp çalıntı diye başvurun belki o zaman randevu gerekmez
malaesef eşim benimkini değiştirememişti. oğlunuz 18 yaşından küçük ise oğlunuzunkini değiştirebilirsiniz belki. ama eşinizin hayır
10 15 dk sürüyor. size o esnada geçici belge veriyorlar
15 gün sonra da zarf ile adresinize geliyor kimlik
çalışıyorsanız işyeri adresinizi verebilirsiniz.
Çok teşekkür ederim çok rahatladım gerçektenbaşka illerden yapılabilir
Yok bende geçen sene doğum iznindeyken hazır değiştireyim dedim tatil yerinde değiştirdim hatta tek biz vardık. Gazete ilanı filan istemedilerAklıma geldi kayıp demek ama basın ilanı falan isterler diye tereddüt ettim. Çok rahatladım gerçekten daha sakin bir ile gidiyorum o zaman çok teşekkür ederim![]()
Başka ilçelere baktım, sordum aradım ama yok yok yok. İnegöl 4 temmuza veriyor kınamdan 1 hafta öncesi o da. Mecbur başka ile gideceğim.Kimlik değiştirmek için neden başka ile gidiyorsunuz farklı ilçelerde yok mu? Bi randevu numarasını arayıp sorun isterseniz boşu boşuna daha uzağa gitmeyin.
Bizde geçen sene evlendik ama kimliğe hiç bakmadılar eski mi değil mi diye her ilçede yok sanırım bu uygulama en kötü başka bi nikah dairesinden gün almayı deneyin?