Yeni kimlik sorunu / evlilik çok acil :(

ilk numaralardan alamadınız mı. çok şaşırdım. nüfus müdürlüğüne git birde.
Nüfus müdürlüğüne gittim ilk zaten, böyle böyle randevu alamadığım için çok sıkıştım nikahım var başvuruda bulunamıyorum diye nüfus müdürlüğündeki adam başından savdı. Daha nikah memurluğuna gidemedik :(

Ne zaman evlendiniz peki? Gerçekten sıkıntı olmaz mı?
4yıl oldu evleneli evlilik başvurusunda sordunuz mu bu durumu kendiniz mi öyle düşündünüz eşimde bende ÖSYM sınavı için 18 yaşında değiştirdiğimiz kimliklerle evlendik onun da 10 yıllık vardı o zaman. Benim bildiğim kimlik yıpranmışsa üstündeki yazılar soğuk mühür filan belli değilse sorun oluyor sahte olma ihtimali yüzünden.

sabah 7buçuk 8 de gidip sıraya gireceksin. o zaman yapabilirsin. bende istanbuldayım o şekilde yeniledim. yoksa randevu ekime veriyorlardı

Off bir de bu dert var..
Peki kişinin kendisi mi başvurabiliyor sadece?
Ben sabah gitsem kendiminkiyle birlikte eşimin ve oğlumun kimliğini değiştirebilir miyim?
Bir de işlemler ne kadar sürüyor?

Nikah dairesine randevu verilemiyor dediniz mi?
Kimlik yerine geçen belge olmuyor mu?
Dedim adam işlem alamam dedi randevusuz. Aslında nikah dairesindekileri ikna edebiliriz belki ama balayımız yurtdışında olacak orada bi sıkıntı çıkartır mı eski kimlikler ondan emin değilim.

4yıl oldu evleneli evlilik başvurusunda sordunuz mu bu durumu kendiniz mi öyle düşündünüz eşimde bende ÖSYM sınavı için 18 yaşında değiştirdiğimiz kimliklerle evlendik onun da 10 yıllık vardı o zaman. Benim bildiğim kimlik yıpranmışsa üstündeki yazılar soğuk mühür filan belli değilse sorun oluyor sahte olma ihtimali yüzünden.
Hayır nişanlım tarih alırken sordu oradaki kişiler kimliklerin 10 seneden eski olmaması gerektiğini söylemiş. Hadi ben kurtarıyorum 9 senelik daha ama nişanlımınki 13 senelik. Başka illerden gidip yeniletebilir miyiz? Asıl sorunumuz bu aslında :(

Off bir de bu dert var..
Peki kişinin kendisi mi başvurabiliyor sadece?
Ben sabah gitsem kendiminkiyle birlikte eşimin ve oğlumun kimliğini değiştirebilir miyim?
Bir de işlemler ne kadar sürüyor?

malaesef eşim benimkini değiştirememişti. oğlunuz 18 yaşından küçük ise oğlunuzunkini değiştirebilirsiniz belki. ama eşinizin hayır :(
10 15 dk sürüyor. size o esnada geçici belge veriyorlar
15 gün sonra da zarf ile adresinize geliyor kimlik
çalışıyorsanız işyeri adresinizi verebilirsiniz.

Dedim adam işlem alamam dedi randevusuz. Aslında nikah dairesindekileri ikna edebiliriz belki ama balayımız yurtdışında olacak orada bi sıkıntı çıkartır mı eski kimlikler ondan emin değilim.

Yurtdışında çıkmaz bence..
Bir de başka ilçeye gidip sabahtan sıraya girin. Neresi daha sakinse mesela..

Ben Bursa nişanlım İstanbul'da canım :KK43: bulunduğum ilçe inanılmaz kalabalık durumumu açıkladığım halde randevusuz alamayız deyip gönderdiler :KK43:
İlla nüfusa bağlı olduğunuz il ve ya ilçede değiştirmeniz gerekmiyor.
Birde yenileme değil de kayıp çalıntı diye başvurun belki o zaman randevu gerekmez

Kimlik değilde kimlikteki resmi kabul etmiyorlar bizde önce kimlik yeniledik sonra nikah kiyildi kabul etmediler sonra bidaha kimlik yeniledik

İlla nüfusa bağlı olduğunuz il ve ya ilçede değiştirmeniz gerekmiyor.
Birde yenileme değil de kayıp çalıntı diye başvurun belki o zaman randevu gerekmez
Aklıma geldi kayıp demek ama basın ilanı falan isterler diye tereddüt ettim. Çok rahatladım gerçekten daha sakin bir ile gidiyorum o zaman çok teşekkür ederim :(

malaesef eşim benimkini değiştirememişti. oğlunuz 18 yaşından küçük ise oğlunuzunkini değiştirebilirsiniz belki. ama eşinizin hayır :KK43:
10 15 dk sürüyor. size o esnada geçici belge veriyorlar
15 gün sonra da zarf ile adresinize geliyor kimlik
çalışıyorsanız işyeri adresinizi verebilirsiniz.

Anladım teşekkür ederim..

Biz Gaziosmanpasa belediyesinde evlenecegiz insAllah. bu arada ben Almanyadayim özelikle nisanlima sordurdum. 10 yildan eski kimlikleri kabul etmiyorlardi (bazi belediyeler edebilir belki) nettede bazi yerlerde yaziyordu. Ben degistirmek zorunda kaldim.

Aklıma geldi kayıp demek ama basın ilanı falan isterler diye tereddüt ettim. Çok rahatladım gerçekten daha sakin bir ile gidiyorum o zaman çok teşekkür ederim :KK43:
Yok bende geçen sene doğum iznindeyken hazır değiştireyim dedim tatil yerinde değiştirdim hatta tek biz vardık. Gazete ilanı filan istemediler

Kimlik değiştirmek için neden başka ile gidiyorsunuz farklı ilçelerde yok mu? Bi randevu numarasını arayıp sorun isterseniz boşu boşuna daha uzağa gitmeyin.

Bizde geçen sene evlendik ama kimliğe hiç bakmadılar eski mi değil mi diye her ilçede yok sanırım bu uygulama en kötü başka bi nikah dairesinden gün almayı deneyin?

çok ilginç ya, ben de yedi ay önce evlendim. başvuru yaptığım sırada kullandığım kimliğim 2004 yılında alınmıştı, yani 13 senelikti. kimse de bi şey demedi. acaba ilçeden ilçeye mi fark ediyor.

Kimlik değiştirmek için neden başka ile gidiyorsunuz farklı ilçelerde yok mu? Bi randevu numarasını arayıp sorun isterseniz boşu boşuna daha uzağa gitmeyin.

Bizde geçen sene evlendik ama kimliğe hiç bakmadılar eski mi değil mi diye her ilçede yok sanırım bu uygulama en kötü başka bi nikah dairesinden gün almayı deneyin?
Başka ilçelere baktım, sordum aradım ama yok yok yok. İnegöl 4 temmuza veriyor kınamdan 1 hafta öncesi o da. Mecbur başka ile gideceğim. :( Başka yerlerde sormuyorlarmış sanırım ama nişanlıma özellikle söylemişler

Back
X