9 ay öncesinden nikah

Merhaba hanımlar. Ekim ayında nişanlanmış biriyim. Nişanlım başka bir ilde memur. Evlendikten sonra onun yanına gideceğim doğal olarak. Konu şu ki lojman daha mantıklı geliyor günümüz ev kiralarindan dolayı. Kendi üzerine evi var ama öncesinde kurumdaki sekreter üzerine ev olan kişiler lojman için başvuru yapamaz diyince nişanlımın kurumdaki arkadaşı bekar olarak kendi talep etmiş ve ona çıkınca da nişanlım da aynı eve taşındı. Daha sonradan öğrendi ki evi olan kişi de lojman için başvuru yapabilirmis. Ama artık kendisi bekar olarak bir lojmanda ikamet ettiği için başvuru yapamıyor geriye tek seçenek evlilik kalıyor . İşte nisanlim bu yüzden önümüzdeki ay için nikah yapmak istiyo. Kurum müdürü lojmanın sayılı olduğunu ve yeni gelecek memurlar da olduğu için bizim düğünümüzün olacağı tarihe kadar biter demiş lojman kalmaz demiş işte bundan dolayı da nikah erken olsun diyo. Ama içim atmıyor hanımlar biz seneye ağustos ayında evleneceğiz. Düğünden 9 ay önce nikah yapmaya içim atmıyor hiçbir anımızın kesinliği yok allah korusun bu iş olmadı nişandan ayrıldık e o zaman nolacak. Koskoca dokuz ay. Çok da kararsızım nişanlım da haklı ev kiraları da çok fazla lojmanin kiraları da aşırı küçük bi rakam o da doğru. Ne yapacağım bilemedim siz olsanız napardınız?

Bu arada kendi evi başka bir ilde. Benim krndi atama durumum olduğu için nişanlımın memur olduğu ilde geçici kalacağız sürekli olarak değil.
Evet dünyanın binbir türlü halı var ama siz sonuçta bu adamla evlenmek için bir yola cikmissiniz direk aklınıza ya Nisan atılırda ortada kalırsam diye geliyorsa duygularınızı kontrol edin bence memur olup böyle lojman atama gibi şeylerden bir sene öncesinden nikah yapan insanlar çok fazla bence siz duygularınızdan emin değilsiniz duygularınızı gözden geçirin

İnsan kinamadigini yaşamadan ölmez.
İlgin olsun olmasın her konuda fikir beyan edersin düğün öncesi evlilik konusunda deneyimli olduğun halde yazmamış olmana şaşırdım gözünden kaçtığını düşünüp seni etiketledim. Dedikodunu yapacak olsam ima eder ismini etiketlemezdim. Mesela aaa hayret nur nasıl yazmamış diyip geçsem haberin olmazdı muhtemelen. Niyetim bu kadına bunu yaşamış biri olarak deneyiminden bahsetmendir. Kınamadığını yaşamadan ölmez gibi büyük laflar ederken kınadığın milyonlarca şeyi unuttun sanırım.
Beni burada eleştiren arkadaşıma sesleniyorum.Beddua etmiyorum ama yaşadıklarımı yaşasaydın aynısını yapardın.Kuzenimde benden görüp nişanlı iken nikah kıydılar.Ama onlar şuan mutlular.

Seslendiğin kişiyi etiketlemelisin böyle dedikodu yapar gibi oluyor. Sen farklı bi insansın seslendiğin kişi farklı bi insan. Genetikleri, yetişme biçimleri, hayata bakışları yaşantılarını seçimlerini şekillendiren şeyler. Beddua etmektense iyi niyetli yaklaşmanı tavsiye ederim, hayatına olumlu şeyleri çekmene yardım edebilir.

Peki neden evlenene kadar o arkadaşı ile birlikte yaşamıyor bu nişanlı?

Ya ayda 10 bin kira vermemek için hayatını yakma. 9 ay şüphe içinde yaşayacağına bırak kira ödesin

Asla erkenden nikah kıyma işine girmezdim hemde 9 ay fazla ama bu benim düşüncem. Kira ödemeyi göze alırdım yada nasip derdim belki o zmn lojman çıkacak deyip yoluma bakardım :)

Merhaba hanımlar. Ekim ayında nişanlanmış biriyim. Nişanlım başka bir ilde memur. Evlendikten sonra onun yanına gideceğim doğal olarak. Konu şu ki lojman daha mantıklı geliyor günümüz ev kiralarindan dolayı. Kendi üzerine evi var ama öncesinde kurumdaki sekreter üzerine ev olan kişiler lojman için başvuru yapamaz diyince nişanlımın kurumdaki arkadaşı bekar olarak kendi talep etmiş ve ona çıkınca da nişanlım da aynı eve taşındı. Daha sonradan öğrendi ki evi olan kişi de lojman için başvuru yapabilirmis. Ama artık kendisi bekar olarak bir lojmanda ikamet ettiği için başvuru yapamıyor geriye tek seçenek evlilik kalıyor . İşte nisanlim bu yüzden önümüzdeki ay için nikah yapmak istiyo. Kurum müdürü lojmanın sayılı olduğunu ve yeni gelecek memurlar da olduğu için bizim düğünümüzün olacağı tarihe kadar biter demiş lojman kalmaz demiş işte bundan dolayı da nikah erken olsun diyo. Ama içim atmıyor hanımlar biz seneye ağustos ayında evleneceğiz. Düğünden 9 ay önce nikah yapmaya içim atmıyor hiçbir anımızın kesinliği yok allah korusun bu iş olmadı nişandan ayrıldık e o zaman nolacak. Koskoca dokuz ay. Çok da kararsızım nişanlım da haklı ev kiraları da çok fazla lojmanin kiraları da aşırı küçük bi rakam o da doğru. Ne yapacağım bilemedim siz olsanız napardınız?

Bu arada kendi evi başka bir ilde. Benim krndi atama durumum olduğu için nişanlımın memur olduğu ilde geçici kalacağız sürekli olarak değil.
Sakın yapmayın bu hataya düşmüş biri olarak söylüyorum. Ayrılınca en büyük pişmanlığım bu oldu, dünyanın binbir türlü halı var

biz 4 5 ay önceden yapmıştık, sebepde is yerim beni uzak bir subeye yolluyordu benim tazminat alabilmem için nikah kiydik resmen 🤦
hiç aklima gelmemişti ya anlaşamazsak demek.
eğee bunları düşünuyorsanız tam olarak net değilsiniz demektir o yüzden nikahı şimdiden kıymayın siz bence

Adam açıkta kalmamış ki biriyle ev arkadaşı kendi akilsizligin cezasını siz çekmeyin oldu bittiye getirilmeyin ailem izin vermiyor deyin kararı üzerinizden atın

İlgin olsun olmasın her konuda fikir beyan edersin düğün öncesi evlilik konusunda deneyimli olduğun halde yazmamış olmana şaşırdım gözünden kaçtığını düşünüp seni etiketledim. Dedikodunu yapacak olsam ima eder ismini etiketlemezdim. Mesela aaa hayret nur nasıl yazmamış diyip geçsem haberin olmazdı muhtemelen. Niyetim bu kadına bunu yaşamış biri olarak deneyiminden bahsetmendir. Kınamadığını yaşamadan ölmez gibi büyük laflar ederken kınadığın milyonlarca şeyi unuttun sanırım.

Seslendiğin kişiyi etiketlemelisin böyle dedikodu yapar gibi oluyor. Sen farklı bi insansın seslendiğin kişi farklı bi insan. Genetikleri, yetişme biçimleri, hayata bakışları yaşantılarını seçimlerini şekillendiren şeyler. Beddua etmektense iyi niyetli yaklaşmanı tavsiye ederim, hayatına olumlu şeyleri çekmene yardım edebilir.
Durumuna üzüldüğümüz için yazdığın, uyarsın diye etiketledigin kişiden beddua yemek...insanlar böyle işte kimseye acimayacaksin kendi seçimleri hakediyorsun deyip geçmek lazım demek

Evet kesinlikle benim de aklım bundan dolayı karışık
Hayatın ne getireceği hiç belli değil. Hiç gerek yok. Evi olduğu için kira geliri de olur. Bırakın tek maaş çocuklu insanlar faydalansın lojmandan da. Siz kendinizi garantiye alın. Şans bu.

Nişanlıyken nikah kıyan iki arkadaşm nişan attı biri bir seneye boşanabildi diğeri iki seneyi geçti anca bitti dava... ve süreç her ikisi içinde,bizim içinde çok yorucu geçti. Yapmayın bekleyin daha iyi tanıyın... lojmanda kısmet artık..

Merhabalar.Kendi üzerine evi varsa onu kiraya verirsiniz kirasıyla başka bir ev kiralarsınız. Aynı şehirdeyse evi kendi evinizde oturursunuz.gerçekten lojmana ihtiyacı olan kişinin de hakkına girilmemiş olur. Kafanızda soru işareti varsa zaten hiç nikah kıymayın.

Konunun aslında 9 ay önce kıyılacak olan nikah değil de, bu lojman işinin adaletli olup, olmadığı olması lazımdı.
Kendi üzerine evi olanların gidip lojmada oturmaları bence hiç hakkaniyetli bir şey değil, eminim o kurumda çalışıp tek maaş alan üstelik de kirada oturan onlarca insan vardır.
Lojman işi hiç adaletli dağıtılmıyor 20-30 yıl lojmanda kalıp 3-4 ev alan insanlar var🤷🏻‍♀️insanın üstüne evi olmasın kuralıda fayda etmez insanlar bir yolunu buluyor valla herşey adaletsiz zaten bu dünyada.

Geçerli nedenleri olabilir sorun değil ama beraber oturmaya başlamadan nikah kıyıp yüzgöz olmayanına çok denk gelmedim ben. Hele yardım almak için yapılanın hayrı olmuyor. Buraya zibilyon konu açan kızımız zamanında işyerinden tazminat alıp çıkabilmek için nikah kıymıştı, başına gelmedik kalmadı. Şimdi boşanmaya çalışıyor.

Bende diyorum ki maden bu kadar güvensizlik var niye o zaman evlilik yoluna giriyorlar.Sevgiliyken tanımadılar mı birbirlerini?9 ay sonra evleneceği kişide aynı adam demek ki güvenmediği bir şey var.O zaman niye evlilik kararı alıyor.
Sevgiliykenki adamla nişanlıykenki adam bir olmuyor. Gelin ata binmiş ya nasip demiş diye bir söz duymadınız mı? Güvensizlik varsa o nişan her an atılabilir zaten? Neden evlilik kararı alındığının sorgulanması garip. Önce karar alınır sonra uygulanır. İnsanlar hadi evlenelim deyince 2 dakikada kütt diye ev kurup nikah masasına oturmuyor, amcan dayın çeyrek takmıyor. Uygulama aşaması arasındaki zamanda her şey olabilir. Boşanmayı kolay mı sanıyorsunuz? Nişanlı iken, daha aynı eve bile girmemişken elin herifi ile bi de bunlar için yüzgöz olmak kolay bir şey mi?

9 ay sonra evleneceği kişi aynı adam.
Bana eşim evlenmeden önce böyle deseydi madem güvenmiyosun hiç evlenmeyelim 9 ay sonra nikahlanacağın kişide benim derdim.
9 ayda dünya değişti, bi vıttırıvızzık ilişkilerimiz mi bitmeyecek? Kendimizi bu kadar önemsemesek mi acaba?

Nişanlınızın düşüncesi hoşuma gitmedi benim bildiğiniz üçkağıda giriyor bu hayrını göremezsiniz böyle. Bizde evlenmeden önce nikah kıymıştık tayin için böyle yapan çok insan var ama nikahla evlilik arası 2 aydı 9 ay çok fazla. Düğün olmadan evli kabul edilmiyor bizim kültürde ben o 2 ayı annemin beni darlamalarıyla geçirdim evli değilsin evli gibi davranma diye ama evliydik öyle davranıyorduk biz. Ülkemizin kültüründen dolayı sıkıntılı olabilir bu durum nikah olmasa bile düğün yapınca evli sayılıyorsun🙄

Back
X