• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni kimlik sorunu / evlilik çok acil :(

Fotoğrafım 13 yaşındaki halim. Babam kimliğime 15 yaşına girince o fotoğrafı koyarak değiştirdi ve ben şuan 24 yaşındayım. Fotoğraftan dolayı kabul etmeme riskleri var. Bugüne kadar o fotoğraf sorun olmadı ama şuan sorun çıkacak diye korkuyorum

ben kadıköy nüfus müdürlüğüne baktım şimdi, bayram öncesi bir sürü boş yer var. Ben perşembe sabahına randevu aldım mesela, tüm gün boş

Teşekkürler güzel dilekleriniz için ancak parası bankaya yatıyormuş sistem değişmiş galiba . Bu konu ile ilgili 199 'u arayıp bilgi edinebilirsiniz.

Kolay gelsin.
Bankaya parayı yatırdım bugün canım sabah da gittim direkt müdürlüğe geri çevrildim :D Çok teşekkür ederim size de kolay gelsin.

Merhaba arkadaşlar, 1 ay sonra kısmetse nikahım var şimdilik sadece tarih için başvuruda bulunduk kapora verip tarihi aldık. Ama resmi olarak nikaha başvuramadık nişanlımın kimliği 13 sene önce yenilenmiş benimkisi de 9 sene önce yenilendi. Ama bir türlü randevu alıp yeni kimlik alamadık çünkü aşırı yoğunluk var, aralık ayından beri gün kovalıyorum ama resmen ağustosa kadar boş yer yok :KK43: bugün belki randevusuz alırlar diye gittim ama kapıdan çevirdiler. Gerçekten çok aşırı kafama takmaya başladım :KK43: Başka illere gidip yeni kimlik çıkartabilir miyim? Veya benim durumumda olup evlenebilen oldu mu :KK43: Lütfen cevaplarınızı bekliyorum çok zor durumda kaldık :KK43:
Başka illerden çıkartabilirsin ben istanbulda yaşıyorum ama sakaryada çıkartıcam mesela. Bir sorun olmuyor hem köy tarzı nüfus müdürlükleri bomboş oluyor.

Biz İstanbul / Kartal'da evleneceğiz oradaki nikah yeri kimliklerin 10 seneden eski olmaması gerektiğini söyledi bu yüzden çok sıkıştık :KK43:
Canım bizde İstanbul'da yer bulamamıştık eşimde o sıra Yalova da işi vardı oraya gidecekti 3 günlüğüne fotolarımız falan hazırdı zaten bende gittim oraya direk randevu bile almadan yaptırdık 2 hafta içinde de ev adresimize gönderildi kimliklerimiz, yani imkanınız varsa Kocaeli yA da Yalova'yı deneyin derim

4 nisandan itibaren sanırım randevusuz işlem almıyorlarmış yoğunluktan dolayı, o yüzden geri çevrildim ama başka bi yer buldum sanırım oraya gideceğim

Biz gectigimiz ctesi Kestel'den basvuru yaptik. Randevu alinmasi gerektigini bilmiyordum. Gittik bankaya para yatmasi gerekmis. Atm den yatirdik onu da. Kestel'i deneyenilirsiniz

Merhaba arkadaşlar, 1 ay sonra kısmetse nikahım var şimdilik sadece tarih için başvuruda bulunduk kapora verip tarihi aldık. Ama resmi olarak nikaha başvuramadık nişanlımın kimliği 13 sene önce yenilenmiş benimkisi de 9 sene önce yenilendi. Ama bir türlü randevu alıp yeni kimlik alamadık çünkü aşırı yoğunluk var, aralık ayından beri gün kovalıyorum ama resmen ağustosa kadar boş yer yok :KK43: bugün belki randevusuz alırlar diye gittim ama kapıdan çevirdiler. Gerçekten çok aşırı kafama takmaya başladım :KK43: Başka illere gidip yeni kimlik çıkartabilir miyim? Veya benim durumumda olup evlenebilen oldu mu :KK43: Lütfen cevaplarınızı bekliyorum çok zor durumda kaldık :KK43:
cnm kocaeli de degiş ltirin randevusuzda aliyorlar. biz ogleden sonra gittik hemen degistiler. sabah erkenden burda olsaniz nisanlinda gelse bulusup degistirin.

Nikah gününu verdiler mi parasini verip gun ayarladiysaniz evlenebilirsiniz ama bizim kimligimiz yenilenmeden tarih falan vermediler

Merhaba. Bende 2 ay önce evlendim aynı sizin gibi telaş yaptık ya kabul etmezlerse die. Eşim kayıp diyerek gitti ve bir günde değiştirdi. Ben değiştirmediğim halde nikah dairesi kabul etti sıra almak zor olduğu için. Sizde kayıp diyerek gidin aynı gün verirler. Kimliksiz dolaşmanıza kimse göz yummaz çünkü. Yalnız aile bireylerinden biri olması gerek yanınızda anneniz mesela. Tek giderseniz vermiyorlar.

Ben yasaidgim yerde değil memlekette değiştirin kimlik sıkıntı olmadi

Biz geçen hafta degistirdik ailece.randevumuzu 3 ay once almıştık.Ordaki memur yeni kimliklerin alınma zorunluluğu 2023 e uzatıldı dedi.bence normal kimlikle nikahinizi yapın.sonra uygun bir günde degistirirsiniz.

Soruyu okuyup cevap veriyorum biz nikah yapacakken de nüfus cüzdanımın eski olduğunu söylediler ama ben biraz ısrar edince kabul ettiler özel sebeplerim vardı ama etmeme hakları var. Ayrıca nüfus cüzdanı değiştirmek ilçelerde daha rahat biz hiç beklemeden değiştirdik baska nüfus müdürlüklerine gidin

Biz geçen hafta degistirdik ailece.randevumuzu 3 ay once almıştık.Ordaki memur yeni kimliklerin alınma zorunluluğu 2023 e uzatıldı dedi.bence normal kimlikle nikahinizi yapın.sonra uygun bir günde degistirirsiniz.
Evet 2023 olabilir ama sorun yeni kimlik olup olmaması değil değiştireli bayaa bi yıl olması. Benim 12 yıl önce çıkardığım kimliğe sorun çıkardılar

Back
X