• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni kimlik sorunu / evlilik çok acil :(

kirciceklerim

Sadece iyi:)
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2012
371
156
323
Merhaba arkadaşlar, 1 ay sonra kısmetse nikahım var şimdilik sadece tarih için başvuruda bulunduk kapora verip tarihi aldık. Ama resmi olarak nikaha başvuramadık nişanlımın kimliği 13 sene önce yenilenmiş benimkisi de 9 sene önce yenilendi. Ama bir türlü randevu alıp yeni kimlik alamadık çünkü aşırı yoğunluk var, aralık ayından beri gün kovalıyorum ama resmen ağustosa kadar boş yer yok :( bugün belki randevusuz alırlar diye gittim ama kapıdan çevirdiler. Gerçekten çok aşırı kafama takmaya başladım :( Başka illere gidip yeni kimlik çıkartabilir miyim? Veya benim durumumda olup evlenebilen oldu mu :( Lütfen cevaplarınızı bekliyorum çok zor durumda kaldık :(

Canim biz randevusuz degistirdik
Gidin durumu aciklayin mutlaka degistirmeleri lazm
Hangi sehirde yasiyosun?
Biz ankara yenimahlledeyiz orasida cokk yogun ama degistirdiler

Merhaba arkadaşlar, 1 ay sonra kısmetse nikahım var şimdilik sadece tarih için başvuruda bulunduk kapora verip tarihi aldık. Ama resmi olarak nikaha başvuramadık nişanlımın kimliği 13 sene önce yenilenmiş benimkisi de 9 sene önce yenilendi. Ama bir türlü randevu alıp yeni kimlik alamadık çünkü aşırı yoğunluk var, aralık ayından beri gün kovalıyorum ama resmen ağustosa kadar boş yer yok :KK43: bugün belki randevusuz alırlar diye gittim ama kapıdan çevirdiler. Gerçekten çok aşırı kafama takmaya başladım :KK43: Başka illere gidip yeni kimlik çıkartabilir miyim? Veya benim durumumda olup evlenebilen oldu mu :KK43: Lütfen cevaplarınızı bekliyorum çok zor durumda kaldık :KK43:
Bizde eski kimlikle evlendik geçen sene.Zaten nikah yapınca sistemde hemen evli görünmüyosun.Bi aya yakın beklemiştik sisteme düşsün diye sonra gidip evli olarak yeniledik kimlikleri.Balayına giderkende uçakta sorun olmasın diye evlilik cüzdanını gösterdik.Başka bi ilçede yaptık ama farklı bi ilde oluyo mu bilmiyorum.

Bide bizde eski kimlimlerle evlendik
Evlendikten 1 sene sonra degistirdk kimlikleri

Merhaba arkadaşlar, 1 ay sonra kısmetse nikahım var şimdilik sadece tarih için başvuruda bulunduk kapora verip tarihi aldık. Ama resmi olarak nikaha başvuramadık nişanlımın kimliği 13 sene önce yenilenmiş benimkisi de 9 sene önce yenilendi. Ama bir türlü randevu alıp yeni kimlik alamadık çünkü aşırı yoğunluk var, aralık ayından beri gün kovalıyorum ama resmen ağustosa kadar boş yer yok :KK43: bugün belki randevusuz alırlar diye gittim ama kapıdan çevirdiler. Gerçekten çok aşırı kafama takmaya başladım :KK43: Başka illere gidip yeni kimlik çıkartabilir miyim? Veya benim durumumda olup evlenebilen oldu mu :KK43: Lütfen cevaplarınızı bekliyorum çok zor durumda kaldık :KK43:
Niye kimlik değiştiriyorsunuz anlamadım benim 6yıllık eşimin daha eskiydi bi sıkıntı olmadı nikahtan sonra kimlikler zaten değişecek ne uğraşıyorsunuz

Kimliğin eski olmasının evlenmeye engeli yok bildiğim kadarıyla. Eğer yeni bir uygulamaysa bilmiyorum. Zaten evlilikte kimlikler değişyor. Böylelikle yeni kimliğe de kavuşmuş olursunuz. Ben 2015'te evlendim.Evlendiğimde kimliğim 10 seneden fazlaydı değişmemiştim.
Biz İstanbul / Kartal'da evleneceğiz oradaki nikah yeri kimliklerin 10 seneden eski olmaması gerektiğini söyledi bu yüzden çok sıkıştık :(

Canim biz randevusuz degistirdik
Gidin durumu aciklayin mutlaka degistirmeleri lazm
Hangi sehirde yasiyosun?
Biz ankara yenimahlledeyiz orasida cokk yogun ama degistirdiler
Ben Bursa nişanlım İstanbul'da canım :( bulunduğum ilçe inanılmaz kalabalık durumumu açıkladığım halde randevusuz alamayız deyip gönderdiler :(

canm 7 aylık evliyim eşimin kimliği eskiydi aynı sorunları yaşadık hatta daha küçük bir ile gidip değiştirmeyi düşündü eşim. ama gerek kalmadı duruumu anlattık kimlik yerine geçen bi belge verdiler düğüne kadar. snra yeni kimlik geldi

Son yenilenme tarihi üzerinden 10 yıl geçmiş olan kimlikler
evlenme başvurusunda kabul edilmiyor diye biliyorum.

bu yüzden nişanlınızın kimlik yenilemesi gerekir.
Evet ama o da İstanbul'da değiştiremiyor sistem randevu vermiyor yoğunluktan. Başka bir ilde değiştirmeyi deneyecek :( benim sorum da bu başka bir ilde değiştirebilir miyiz?

canm 7 aylık evliyim eşimin kimliği eskiydi aynı sorunları yaşadık hatta daha küçük bir ile gidip değiştirmeyi düşündü eşim. ama gerek kalmadı duruumu anlattık kimlik yerine geçen bi belge verdiler düğüne kadar. snra yeni kimlik geldi
Nüfus müdürlüğüne gidip mi anlattınız canım?

Sistemde evli görünürsünüz zaten. Yeni kimlik ona göre çıkar.
Eski kimliklerle ağustosa kadar idare edin..

başka ilçeden alınabiliyor. ama başka ilden duymadım. nüfus müdürlüğünü arayıp sorun.

Biz İstanbul / Kartal'da evleneceğiz oradaki nikah yeri kimliklerin 10 seneden eski olmaması gerektiğini söyledi bu yüzden çok sıkıştık :KK43:

sabah 7buçuk 8 de gidip sıraya gireceksin. o zaman yapabilirsin. bende istanbuldayım o şekilde yeniledim. yoksa randevu ekime veriyorlardı

Back
X